Hirdetés

2022. május 25., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) koxx válasza pjen (#50) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Reszletkerdes

Eladó Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 OC White Edition

(#52) pjen válasza koxx (#51) üzenetére


pjen
nagyúr

Pedig főleg egy panelben fontos lehet. Én kiviszem a Dysont az udvarra és a kuka fölótt kiűrítem, száll a por. Egy panelben ez nem túl előnyös. :)

(#53) Energie X válasza koxx (#49) üzenetére


Energie X
őstag

Már csak az a kérdés, hogy melyik? Honnan van az az ár ahonnan érdemes nézelődni mert jó is?

#52 pjen : Erre látod nem is gondoltam!

Tényleg jó lenne egy Real World teszt különböző márkák/gépek, helyszínek, karbantartás és olyan szempontok figyelembe vételével ami nekem nem jut eszembe :)
Szerintem nagyon sok embert érdekelne :) Akár egyébként a PH! csapatával is lehetne egy ilyet összehozni, hátha valaki ismeri őket és tetszene nekik az ötlet :)

[ Szerkesztve ]

(#54) pjen válasza Energie X (#53) üzenetére


pjen
nagyúr

Minden esetre az utómunkálatokon kívül praktikus és kényelmes.

(#55) Nagya21 válasza pjen (#52) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Mivel a port a tartályban a szöszök úgymond megkötik, nálam minimális a por szálldosás, máskérdés mikor karbantartom, kompresszorral kifujatom. Panel padlószőnyeg, folyosó konyha a laminált.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#56) pjen válasza Nagya21 (#55) üzenetére


pjen
nagyúr

Érdekes, hogy a port ugymond a szösz megköti opció sose jött elő a zsák nélküli gépeknél. Ráadásul ha végig takarítom a lakást, nem is csak egyszer kell űríteni a tartájt. Nem mondom, hogy sok szempontból nem praktikus főleg egy kertes házban. Űrítésnél a por arra megy amerre akar. De szivacsot mosogatni, turbó fejet fodrászolni, tartályt mosogatni ott se öröml

(#57) H1N1


H1N1
aktív tag

Miele.

(#58) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Nekem egy aldi-féle vezeték nélküli porszívóm van kb 1 éves. Épp most szedtem szét a fejét, mert az összeszedett hajszálak miatt (3 hosszú hajú is van a családban) teljesen megszorult a seprűt meghajtó tengely. Egy maroknyi hajszálat szedtem ki és a megfeszülés miatt a rögzített tengelyek kilazultak és így már nem működik a seprés. A másik oldalát már javítanom (fejlesztenem) kellett, fémipari dolgozó vagyok, nem probléma, de már tele a tököm az egésszel és tervezem, hogy visszaviszem.
Ugyanakkor nagyon hasznos és szeretjük és mindenképp pótolnám, de nem tudom, hogy az akkus porszívás mennyire valósítható meg hatékonyan seprű nélkül, illetve lehet egy egyáltalán ilyen modellt kapni...? :F

(#59) pjen válasza _stick_ (#58) üzenetére


pjen
nagyúr

Ez ilyen, én átlag kéthetente darabokra szedem a Philipset és a Dysont is.

(#60) ribarszki válasza _stick_ (#58) üzenetére


ribarszki
senior tag

A használatiba mindenképpen illene beleírni, hogy a kefehengert havonta takarítani kell. Pont a hajszálak/megszorulás miatt.
Nincs amúgy semmi baj a kefehengerrel, csak igényel némi karbantartást. Vagy ott a plüss henger, ami nem tekeri fel a hajszálakat, sokkal ritkábban kell hozzányúlni. Ha nincs szőnyeg, az jobb választás.
Az Alid/Lidl gépek azért sem ajánlottak, mert valamiv többért sokkal jobban használható, alaposabb, erősebb Xiaomi gépek vannak.

(#61) Squirrel


Squirrel
senior tag

A dreame t30-as az milyen viszonyban van a magasabb kategóriájú dysonokhoz képest? Youtube tesztvideók alapján kb egál, árban viszont nagyon nem az.

(#62) ribarszki válasza Squirrel (#61) üzenetére


ribarszki
senior tag

A youtube és a valóság nem mindig metszi egymást. Jók a Dreame gépek, de a Dyson más liga..

(#63) Squirrel válasza ribarszki (#62) üzenetére


Squirrel
senior tag

Csak azért kérdezem, mert van Dyson gépünk, igaz nem a v15-ös, de attól nem vagyok elájulva. A madzagosunk is dyson, annak ereje azért megkérdőjelezhetetlen, de az akkus az annyira nem meggyőző.

(#64) koxx válasza Squirrel (#63) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem mindegy melyik van azért mondjuk egy V8-V15 között elég jelentős difik vannak már.

Eladó Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 OC White Edition

(#65) ribarszki válasza Squirrel (#63) üzenetére


ribarszki
senior tag

Milyen Dysonod van, milyen fejjel? :) Egy V6, V7 sima motoros sörtés szőnyeg fejjel tényleg nem nagy eresztés. De egy V8, V10 szőnyes és fluffy fejjel már nagyon korrekt. A szívóerőt nem látom lényegesnek, maximum szőnyegen.
A v15öm soha nem volt boost(maximum) módba kapcsolva. Kemény padlón eco, szőnyegen auto mód. Ezzel teljesen elégedett vagyok. Kicsit sem hiányzik több szívóerő (pedig lennr még tartalékban) annyira jók a fejek.

[ Szerkesztve ]

(#66) Nagya21 válasza Squirrel (#63) üzenetére


Nagya21
addikt


Itt vannak a teljesítményszintek!!
Azért egy V7-V11 között jelentős eltérés van.
Tapasztalat is az, v7-tel kezdtem, most V11 van.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#67) Squirrel válasza Nagya21 (#66) üzenetére


Squirrel
senior tag

V7-es. De most épp Dreame t30-at készülök rendelni, ezért nézegetem a kapcsolódó összehasonlító videókat. Lement az ára 294 CHF-ra, az szerintem nem rossz ár érte.

(#68) Squirrel


Squirrel
senior tag

Na, megjött a t30-as. A vezetékes dc37-es dyson utàn is kiszívott annyi ganét a szőnyegből, hogy csak néztünk. Elektromos fejű porszívónk még nem volt. Ezzel is ugyanúgy lehet porszívózni, mint egy hagyományos fejjel - gondolok arra, hogy tolod előre aztán húzod vissza, így oda-vissza átporszívózva az adott felületet - vagy csak tolni lehet? A motoros fejnek mindegy ez az oda-vissza tologatás/húzás?

(#69) pjen válasza Squirrel (#68) üzenetére


pjen
nagyúr

Én oda vissza húzom a motoros fejet, eddig bírja.

(#70) Squirrel válasza pjen (#69) üzenetére


Squirrel
senior tag

Ok, köszönöm!

(#71) Snoop27 válasza Squirrel (#70) üzenetére


Snoop27
senior tag

Hogy látod, rendben van? Nekem új még ez a terület, jelenleg egy egyszerű kábeles porszivónk van de már tele a hócipőm a sok kábel huzogatástól s aljzat kereséstől, jó lenne beruházni egy ilyen tipusra.
A kábelesnél sokkal gyengébb? Bár az sem lenne gond, mivel nagy koszt nem kell felszedjen, esetleg a porcicákat amik a bútorok mögött összegyűlnek.

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#72) Squirrel válasza Snoop27 (#71) üzenetére


Squirrel
senior tag

Nekem nagyon tetszik. Heti 2x takeszkodik Izaura, a robotporszívó. Ahova nem fér be vagy lépcsőre nem jut el, oda kerestünk alternatívát, illetve a szőnyegekre (parketta van egyébként). Volt akkus (max 8-10 percet bírt) és vezetékes dyson (bitang erős, de hurcibálni már macera volt). Ez T30-as teljesen jó! Könnyű, van hozzá 5-6 fej, egész sokat lehet vele porszívózni (auto módban vegyes felületen használva 30-40 perc), szívóereje szőnyegen a motoros fejjel szerintem teljesen rendben van. Ajánlani tudom. Anyukámnak T20-ast vettünk (szintén robot mellé) 4 macska szőrözi össze a szőnyegeket, ő is meg van elégedve vele. Lehet, hogy a csúcs dyson még erősebb, de az sokkal drágább, pedig ezek se olcsók (persze minden relatív).

(#73) Snoop27 válasza Squirrel (#72) üzenetére


Snoop27
senior tag

Milyen robotod van? Gondolkodom egy olyanon is de nem vagyok képben, ami gondot okozhat neki az a hosszú szálú szőnyeg s az ágyak, asztalok lábai, nem tudom ezek kizáró okok lehetnek-e robot vásárlásakor vagy csak elkerüli őket.

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#74) BudaH


BudaH
csendes tag

Sziasztok, 100 ezer ft. körül melyik most a legjobb vezeték nélküli porszívó?

(#75) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

T30-asban ami van a tetejébe az szivacsos filter (lehet nem az a neve), hogy kell tisztítani? Gondolom vizet nem érhet mint a többi takarítandó rész. De a por nem jön kibelőle sehogy.

(#76) yerico


yerico
senior tag

Nos, egy jópár éve 350+ E HUF-ba kerülő vezetékes porzsákos porszívó után egy 150 eurós vezetéknélküli Jimmy porszívó maga a megváltás, egy 40-50nm-es területet simán 2-3x körbe lehet porszívózni egy töltéssel (szumma kb. 50 perc), ha végig maxon megy, akkor úgy 10 percig bírja, ez kb. egy kocsiporszívózást jelent. Ugye nem kell mondanom, hogy mennyivel könnyebb vezetékmentesen kocsit takarítani, és nem összehasonlítható morzsaporszívós valamivel. Tartalék akkumulátor 70 euró, úgy van kb. 100 percnyi működési idő. Persze van mellette egy robotporszívó, az napi szinten körbejár, így max heti egyszer kell a sima porszívó.
Ami megdöbbentő ezeknél egy sima 30E forintos vezetéskes porszívókhoz képest, hogy a HEPA filtere mennyivel több port szed össze. Az évente sem kellett takarítani, ezeknél 2-3 porszívózás után kiverem a port a szűrőből. Megéri. Nem mellékesen adtak a Jimmy mellé egy ágyatka elleni fejet, az is jól tud jönni.

[ Szerkesztve ]

(#77) koxx válasza yerico (#76) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Mi kerult 350k-ba, talan Lux?

Eladó Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 OC White Edition

(#78) retesz147 válasza koxx (#77) üzenetére


retesz147
őstag

Az jelenleg 800+k. Akciósan, csak most csak önöknek 550k körül hozható.
3 napja volt itt a Lux.

[ Szerkesztve ]

(#79) koxx válasza retesz147 (#78) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

az úgy vicces :))

Eladó Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 OC White Edition

(#80) retesz147 válasza koxx (#79) üzenetére


retesz147
őstag

+ poén....Lux víztisztító 900+k, 620-ért hozható....alkudtunk, alkudtunk, de tovább nem ment le...az is pont 2-3x annyi, mint amennyit ér...szerintem..

(#81) Phülöp válasza Zirowe (#8) üzenetére


Phülöp
őstag

Xiaomi roborock 6H: szőnyeg nincs, ~100nm alapos porszívózással még nem ment le 35% alá soha

Irodai Túlélőkészlet: https://logout.hu/blog/amea/index.html

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.