Hirdetés

2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) koxx


koxx
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Megszokott minőségű teszt, hasznos olvasmány :K

(#2) Cyborg


Cyborg
senior tag

Egész jó kis leírás 👍

Pár dolgot még beleírtam volna, de még így is sokkal összeszedettebb, mintha én csináltam volna🙂
Pl. a beépített akkus gép cserébe sokkal gyorsabban tölt, mint a cserélhető akkus, kb. fele annyi idő alatt feltölti magát. Azt is beletettem volna, hogy egy cserélhető akku meglehetősen drága mulatság, de nem nagyon hiszem, hogy valaki egyszerre 40-50 percnél tovább porszívózna, hogy szükség legyen pótakkura, max, ha turbó fokozaton nyomja végig, viszont akkor már annyira megnő a porszívó ára, hogy talán az illetőnek nem az akkus porszívó a legjobb megoldás, hanem egy rendes vezetékes.

Nekem F8s van, valóban sok kösz eljut a hepa szűrőig a monociklon miatt, láttam az alin, hogy árulnak a roidmi shopban szivacsot a szűrő elé pluszban, érdemes kipróbálni.
Amiben a monociklon előnyét látom, hogy a keskenyebb forma miatt jobban befér az ágy, és egyéb bútorok alá, valamint nagyon olcsó hozzá a hepa szűrő.

[ Szerkesztve ]

(#3) DamianB


DamianB
őstag

Üdv !

Nekem megjött a Roborock H7 de szőnyeg tisztító fejjel . Az lenne a kérdésem hogy vegyek mellé parketta tisztító fejet is ? Mert nekem nem lesz szőnyegem a lakásban. Emellett használjam porzsákkal ? A topikban sok érvet hoztok mellette.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#4) ribarszki


ribarszki
őstag

Szia! Ha meg leszel elégedve a sörtés motoros fejjel (szőnyeg fej) kemény felületen, akkor nem muszáj. A plüss fej csendesebb és alaposabb ez egészen biztos.
Meg kellene próbálni, hogy másik Xiaomi, Roborock plüss feje kompatibilis-e a H7-es készülékkel. Ha igen, akkor szerintem megéri venned egyet. De, hogy működik-e más fej a gépeden ebben nem tudok segíteni.
De ember legyen a talpán aki a Xiaomi, Roborock, Viomi, Roidmi termékpalettáját követni tudja :U Nagyon hasonló gépek, kicsi eltéréssel. Ez a kicsi eltérés például lehet a fejek egymással való kompatibilitása. Ennek utána kellene nézni.

(#5) Nagya21


Nagya21
addikt

HAli!
Jó cikk, gratula.
Nekem a panelba Dyson V11 van, itt már majdnem kiváltja a drótosporszípkát, de évente 1* kell a bivalyerő, akkor jön Thomas takarítógép.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#6) #48613632


#48613632
törölt tag

Nagyon jó, összeszedett írás, hasznos tanácsokkal, gondolatokkal. Látszik a hozzáértés. Köszönjük :R

(#7) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Hy, ment a téma tudnivalókhoz, szuper lett!

"in medias res"

(#8) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Nézegettem a kínai opciókat, xiaomi és társai, gondolkodtam rajta, hogy milyen kényelmes lenne a robotporszívó mellé a morzsaporzsívó helyet, de aztán láttam, hogy ilyen tizen-huszonperceket megy egy több órás töltés után, és kösz, de nem.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#9) ribarszki válasza Zirowe (#8) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha a robot mellé kiegészítő porszívónak kell, akkor a 30perces üzemidő nem elegendő?

(#10) Cyborg válasza Zirowe (#8) üzenetére


Cyborg
senior tag

robot mellé vegyél egy zsinórosat, azzal hetente, kéthetente körbeszaladsz, és viszont látásra.

(#11) kcsa


kcsa
veterán

Jól érzékelem, hogy multiciklonból gyakorlatilag csak Dyson van? Még a nevesebbnek számító Dreame-nél se láttam ilyet.

(#12) ribarszki válasza kcsa (#11) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem. Mostmár majdnem az összes Xiaomi, Dreame, Roborock multiciklon. Van néhány kivétel, de 90%-ban azok.

(#13) kcsa válasza ribarszki (#12) üzenetére


kcsa
veterán

Akkor ezt benéztem, köszi. :B

(#14) ribarszki válasza kcsa (#13) üzenetére


ribarszki
őstag

Semmi gond :) Itt van pl. a Dreame V10. Szépen látszik az orgonasíp elrendezés, s a szűrőmodul tetején a 12 nyílas, ami a muliticoklon sípok kilépő oldala.

[ Szerkesztve ]

(#15) body007


body007
addikt

Nekem jimmy jv51 van ~3 éve. Akkoriban nem volt olcsó (~180 €) de nagyon nem bántam meg, egyik kedvenc "háztartási gépem" :D

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#16) HThomas


HThomas
senior tag

Egy Philips XC8347 hol helyezkedik el a mezőnyben ár-érték arányt tekintve, pl a Dysonokhoz képest?

(#17) pjen válasza HThomas (#16) üzenetére


pjen
félisten

Ezt akkor tudnád meg, ha egy darabig Tudnád használni mindkettőt. Nekünk van Philips Power duó és dyson animal is. A Nejem jobban szereti a Philipset, leginkább mert nem kell folyamatosan húzni a bekapcsolóját és a nagyon könnyen váltható morzsa funkció miatt. Csak ki kell pattintani. Ha én használom, nekem mindegy.

(#18) Nagya21


Nagya21
addikt

Hali!
Jövő héttől lesz a Lidl-ben vmi dyson koppintás akkus rúdporszívó. Hogy multiciklon-, vagy sem azt csak alaposabb szemrevételezéssel lehetne eldönteni.
2sebességi fokozat.
28K, 130w dc motorral, 22v, 2500mAh akksi.
[link]
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#19) DamianB válasza Nagya21 (#18) üzenetére


DamianB
őstag

Ilyet biztos nem vennék nagyon gyenge .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#20) Nagya21 válasza Nagya21 (#18) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Nekem sem kell a dyson mellé......, de jobb vétel, mint a mostani akcióban ami van.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#21) J.C.G.


J.C.G.
aktív tag

Ugyanakkor elmondható, hogy a felsőkategória gépei teljes mértékben helyettesítik a vezetékes porszívókat, sőt alaposabban és hatékonyabban is takarítanak. Ezt nézzük meg részletesebben a következő cikkben, amikor a vezeték nélküli porszívók jelenleg kapható csúcsmodelljét, a Dyson V15-öt mutatom be.

Erre a tesztre azért kíváncsi leszek! Milyen vezetékes géppel lesz összehasonlítva, és milyen preferenciák alapján? Mert ahogy nézem már a hangerőn elbukik (83 dB) az említett készülék egy vezetékes modell mellett. Aztán még nem is takarítottunk vele semmit. Függöny, polcok, sarkok, kárpit, szőnyeg, PC. Mondjuk legyen egy Miele C3 vagy valami hasonló kategóriás porszívó az összehasonlítási alap.

(#22) koxx válasza J.C.G. (#21) üzenetére


koxx
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Attól függ melyik fokozaton használod. Eco módban pl tök halk a V15. De egy porszívó esetén sokadlagos szempont a hangerő, persze ne visítson 100decibellel.
Igen, simán kiváltotta nálunk is a C2-t a V15. Régebben én sem gondoltam volna.

(#23) ribarszki válasza J.C.G. (#21) üzenetére


ribarszki
őstag

Miele C3 Totalcare. Simán lelépi a V15. Nagyon simán..

(#24) Nagya21 válasza ribarszki (#23) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Na azért a simán-t rakd idézőjelbe, mett a mielet hetente veszed elő, a Zakkusat meg napiszinten.....
És ha napiszinten összekapod a lakást akárcsak ott ahol a papok táncolnak, sztem már közel ugyanott vagy.
Én is azt mondom, hogy naponta 2naponta végigfutok a lakáson a Dyson V11-el, és évente 1* előszedem a Thomast mozdonyostul mindenestül:DD:DD:DD:DD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#25) pjen válasza J.C.G. (#21) üzenetére


pjen
félisten

Azért azt is számold bele, hogy visszaszerzed a zsaknélkúli porszívók összes méltán gýülölt funkcióját. Száll a por mikor kiúríted, tisztogatni kell a ciklont, mosogatni a szivacsot.

(#26) J.C.G. válasza koxx (#22) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Nem tudom miért lenne sokadlagos szempont a hangerő. :F Én kimondottan halk gépet kerestem, mert zavar a felszálló repülőgép hangja.

(#23) ribarszki
Milyen szempontok alapján lépi le? Tényleg érdekel. Egyelőre elképzelni se tudom.

(#25) pjen

Én direkt zsákosat kerestem. Kiveszem belőle a zsákot és bepattintom az újat ami kb 4 literes és nem macera számomra heti 2-3-szor elővenni és felporszívózni fél óra alatt, mindezt csendben. HEPA szűrőt is ugyan ilyen könnyű cserélni benne, ráadásul még mindig 100e. Ft alatt vagyok az alap C3 esetén.
szerk. Ja igen a szálló por se kerül vissza a levegőbe.
Lehet akinek nincs szőnyege és bőr ülőgarnitúrát használ annak megéri, meg persze a trendi faktor is.

[ Szerkesztve ]

(#27) pjen válasza J.C.G. (#26) üzenetére


pjen
félisten

Ha csendeset akarsz akkor elux super silencer.

(#28) ribarszki válasza J.C.G. (#26) üzenetére


ribarszki
őstag

Kényelem, praktikusság, és legfőbbképpen takarítasi minőség. De ez nem csoda. A motoros plüssfej egy áthúzással alaposabb mint a Miele ParquettTwister feje. A szőnyegen meg nem is korrekt összehasonlítani a két gépet. Inkább egy motoros fejes Mielevel vagy Seboval kéne. A sima vákumos fej és a Dyson motoros szőnyegfeje a Swift és az AMG Merci esete. A Miele után fél tartálynyi koszt kikap a szőnyegből.
Nekem inkább az a furcsa, hogy miért ne lenne jobb? Brutál üzemideje van, nem kell madzagot ráncigálni, simán kitakarítom egy akksival az egész házat. Bútorporszívózás pipa, ülőgarnitúra-matrac szintén sokkal alaposabb a mini motoros fejjel, kemény padló pipa, szőnyeg pipa.
A Miele előnye a kiváló zsákos rendszer s ha évente 2x nagytakarítanál és 5órán keresztül járatod a porszívót akkor abban a Miele a jobb.
Amúgy nálam kevés elfogultabb ember van a Miele irányába. De el kell ismernem, hogy a Dyson V15 és a Miele nem egy szint.

[ Szerkesztve ]

(#29) pjen válasza ribarszki (#28) üzenetére


pjen
félisten

"A Miele után fél tartálynyi koszt kikap a szőnyegből." persze :) , de lehet, hogy abból a fél tartályból negyed maga a szőnyeg. Régen az volt a bevett eljárás, hogy fél évig ne porszívózzuk a szőnyeget. Pedig nem voltak ilyen brutális porszívók.

(#30) ribarszki válasza pjen (#29) üzenetére


ribarszki
őstag

Igen, egy 7 éves rózsaszín-lila szőnyegből a szálakat szedi ki. Persze.. azért full szürke a kosz ami belekerül. Illettve 5éve veretem Dsyon V8 motoros fejjel ezt a szőnyeget, most pedig V15 motoros fejjel, de a kosztartály a szőnyeg szálaival telik meg. Nem is értem, hogy nem fogyott még el a szőnyeg .. :W

[ Szerkesztve ]

(#31) J.C.G. válasza ribarszki (#28) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Meglep amiket írsz és még hajlandó is vagyok hinni neked.
De akkor már össze lehetne hasonlítani a Complete C3 Electro EcoLine termékkel amelyik ugyan csak elektromos fejjel van szerelve, és ez már 250e. Ft. szintén.

(#32) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Visszatalálós! :)

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#33) ribarszki válasza J.C.G. (#31) üzenetére


ribarszki
őstag

Azért nagy politikus vagy :K Látom érdekel a téma, de pár dolgot tisztáznék.

1, Azt írtam, hogy az otthoni vezetékes porszívókat helyettesíti. (Az otthoni porszívók kb. 95%-a 20.000 és 50.000Ft-os ár közé esik.)

2, Erre írtad, -tényleg magasra téve a lécet- hogy jó lenne egy C3-as Mieleve összhasonlítani, ami a háztartások kb 1%-ban van. De pont betaláltál, mert C3 Totalcare gépem van itthon 7éve.

3, Most pedig már a 250.000-es Miele Electronál tartunk. Szépen tudsz felfelé alkudozni :C

De ok, legyen az ár alapján. (Amúgy én is ezt írtam az előbb, hogy a Miele Electro lenne a konkurencia szőnyegen) Szóval ha azzal vetnénk össze mi lenne? Szőnyegen eltűnne a Dyson minden előnye. Sőt a Miele Electro valószínűleg még a Dysonnál is alaposabb. És ennyi. Ugyan úgy ott a madzag, a kb 2-3kg-os eletktormos fej. És nincs motoros keménypadló fejed, se motoros mini matracfej.

Ha ár alapján állna egymás mellett a C3 electro és a V15, gondolkodás nélkül a Dysont választanám. Mert sokkal praktikusabb, egyszerűbb, és kemény felületen továbbra is jobb a fluffy fejjel.
De ez saját vélemény, saját felhasználási szokásaimhoz.

(#34) koxx válasza ribarszki (#33) üzenetére


koxx
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Ja ez mégjobb, negyed misiért még mindig húzkodhatom a hülye madzagot. Pl autótakarításnál nagy előny, ja nem :)) Szóval megvannak a v15 korlátai és hátrányai, de én is a dysont venném megint bármi ellenében. A C2-met ugyanúgy szeretem mint amikor megvettem, de praktikusságban sehol sincs sajnos.

(#35) J.C.G. válasza ribarszki (#33) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Te említetted az elektromos fejet, hogy milyen jó és alázza a C3-at.
Alap C3 80e Ft., az ugyancsak alap V15 250e Ft. Ezért gondoltam az electro modellre mivel ott már megvan az elektromos kefe, többi modell jóval olcsóbb és a kefe is más.

Az egyes pontod szerint a v15 (250e.) modellt hasonlítgatod az otthoni 20-50 e. forintos gépekhez.

Második pontod ban igen magasra tettem a lécet a maga 80 vs 250 árral szemben.

Harmadik pont: ezek vannak egálban nem? Electromos szívófej és ár alapján. Bár én elégedett vagyok a jelenlegi tubófejjel, szívóerővel és a hanggal.

Na de akkor mégse jobb, ha azonos kategóriát hasonlítunk össze? A kényelem egyéni preferencia. kipróbáltam és nem szívesen emelgetném a 3 kilós gépet a fejem fölé előre miközben takarítok.

(#34) koxx
Autótakarításhoz biztos jobb, de arra drága és biztos vannak célezközök olcsóbban.
Töltögethetem a h_l_e akkut állandóan. ;]

[ Szerkesztve ]

(#36) ribarszki válasza J.C.G. (#35) üzenetére


ribarszki
őstag

Itt valami kommunikációs deficiti van. Elbeszélünk egymás mellett. Annyit írtam, hogy egy felső kategóriás akksis gép kivált egy vezetékes gépet, sőt alaposabb. Ennyi. Ezt húztad alá, erre reagáltál, hogy vessem össze egy minőségi vezetékessel.
Megtettem, annál is alaposabb, praktikusabb.
(Az zárójel, hogy egy negyed millás vezetékes gépnél is számomra praktikusabb, élhetőbb.)

(#37) J.C.G. válasza ribarszki (#36) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Igen kiválthatja az olcsó vezetékes gépeket egy 250e forintos vezetékmentes, szuper.
Nem kétlem, biztos jó, de hagyjuk is. :D
Néztem a videón azt a Xiaomi handheld (56 e forint) :Y gépet és elég gagyinak tűník anyaghasználat terén. Amikor felszívja a tésztát olyan hang hallatszik mintha törne a műanyag is tőle. ;] Tudom nem, de akkor is. :D

(#38) pjen válasza koxx (#34) üzenetére


pjen
félisten

Ezt akkor is érzed mikor öntöd a kukába a port, mikor törölgeted a poros ciklont, mikor mosod a szivacsot és 24 óraig hagyod száradni. Viszont a vezeték hiánya tényleg hatalmas könnyebbség

(#39) koxx válasza pjen (#38) üzenetére


koxx
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A C2 tisztabb, ez teny.

(#40) ribarszki válasza J.C.G. (#37) üzenetére


ribarszki
őstag

"Igen kiválthatja az olcsó vezetékes gépeket" Az olcsó 120.000Ft-os C3 TotalCare :C

[ Szerkesztve ]

(#41) J.C.G. válasza ribarszki (#40) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Akkor jöhet majd a teszt a fél vödör homokkal. ;]
Mivel tud többet a total care a macskás változatnál? Én ugyanis azt vettem a rengeteg szőr miatt amit gyönyörűen kikap a szőnyegből. Igen így már ez is 107 e. volt.
Max. szívóteljesítmény – 1.200 W
EcoTeQ szívófejjel rendkívül hatékony és alapos

Ennyi lenne a különbség?
Basszus engem már a 890w-os szívóerővel rendelkező "Gizinéni" is kiszolgál.

[ Szerkesztve ]

(#42) Nagya21


Nagya21
addikt

Mind a Miele, mind a Dyson jó.
Mindkettőt a maga helyén kell kezelni és ennyi, kinek mi jön be.
A szeretett dyson után a Thomas ezt szedte ki:

Ennek ellenére a Dyson a fő portalanítom.
Mert megérdemlem, atöbbire ott a mxxxcard:DD:DD:DD:DD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#43) pjen válasza Nagya21 (#42) üzenetére


pjen
félisten

Így van.Thomas egy robosztus szerkezet 1 évben 1x2x.Egyébként naponta lent a nejem a philipsel fent én a dysonnal.2-3 hetente végig tolom az eluxot.

(#44) D1Rect

Ez hasznos volt.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#45) Tokarev


Tokarev
csendes tag

Saját meglátásunk szerint akartunk vásárolni,Dyson V7 Animal vacuum cleaner vezték nélküli porszívt.
Megjelnés tökéltes dizájner cucc,te teljesítmenye nagyon gyenge.
Réadásul ha teljed fokozaton muködtetted,hogy legyen is értelme a munkádnak 10 p után dughtatod vissza a tőltőre.

,,Oderint Dum Metuant"

(#46) Nagya21 válasza Tokarev (#45) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Volt (van anyósnak adtam) V7 Dyson.
Nem irod a körülményeket mien fejjel, mire akarod használni.
Sztem nem gyenge, általános napi lakáskörberohangálásra nagyon is jó.
Fullon meg 7 perc az üzemidő.
Persze most a V11-teljesítményéről visszatekintve ehhez képest gyengébb.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#47) pjen válasza Tokarev (#45) üzenetére


pjen
félisten

A helyén kell kezelni, nyilván nem a lakás teljes takarítására találták ki ezeket. Körbe szaladni naponta viszont tényleg jó. Eltekintve az árától és a tisztítástól, tisztogatástól. Hetente egyszer külön feladat, szétszedem a ciklont kitörölgetem, elmosom a szivacsot, kiveszem a hengert levagdosom róla a hajat. Űrìtésnél úgy száll a por mint egy tartályosnál. Viszont nincs zsinór.

[ Szerkesztve ]

(#48) Energie X


Energie X
őstag

Már teljesen elbizonytalanítottatok, hogy akarjak-e venni vezeték nélküli porszívót vagy ne :)

Engem leginkább az érdekelne, hogy panel lakásban mi a helyzet, ahol van járólap, parketta, szőnyegek (női hajszálakkal). Nézegetem ezeket a Dysonokat, de a 200k - 250k azért elég erős, hiszen bárhogy nézem ez egy porszívó...
Persze a fő kérdés marad, melyik az a vezeték nélküli porszívó, ami kivált egy vezetékes porszívót mondjuk Sencor SVC 8-at. Az árkategória sem egy utolsó szempont, ahogy látom ti főképp drága miele gépekkel méritek össze a drága dyson-t. Ilyenkor - anélkül hogy bárkit is megbántanék - jön a kérdés, hogy ez az egész csak úri muri, vagy tényleg van értelme és kiválthatja a vezetékes porszívókat heti 1x teljes takarítás során? Honnan indul az-az árkategória ahonnan ez már nyugodt szívvel ajánlható?

Keresek eredeti HUAWEI óraszíjakat! (Fém, fluorelasztomer) Keress PÜ-ben.

(#49) koxx válasza Energie X (#48) üzenetére


koxx
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Teljesen ki tudja valtani a vezetekest, max akkor nem ha valami nagyon specialis helyzet van. Draga a dyson es a miele is, de nem csak parasztvakitas.

(#50) pjen válasza koxx (#49) üzenetére


pjen
félisten

Azért teljesen nem. A vezetékest sosem űríted úgy, hogy esetleg száll a por. :) A pórszívózás nem csak a por felszívásából áll.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.