Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) Cyborg válasza beyruth82 (#1049) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

Az igen, az nem semmi, tisztelet :)
Milyen magas vagy?

mazsi70 :D

Gondolom a mérlegük is olyan szar, mint a lépés számláló, mindig többet mutat :D

[ Szerkesztve ]

(#1052) beyruth82 válasza Cyborg (#1051) üzenetére


beyruth82
(addikt)

175 cm.

(#1053) Ra3


Ra3
(őstag)

A legutolsó app verzióval HMS nélkül gyakorlatilag egy karórává degradálódott a band, folyamatosan leszakad, és csak úgy lehet visszakötni ha kilövöm a háttérben az appot és újraindítom. Leszedtem egy újabb health-t ami a playben még nem elérhető, de azzal is ugyanolyan rossz, úgyhogy visszament egy korábbi változat ami még sír a HMS-ért, azóta minden jó.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#1054) __Zs__ válasza Jank (#1040) üzenetére


__Zs__
(tag)

Nagyon szépen köszönöm a tippet. :R
Gyorsan ki is próbáltam: az iOS nyelvét angolra állítva, a Health app is angol lett (minden külön beállítás nélkül), a karperec nyelvéhez nem is nyúltam --> és láss csodát, tényleg meg is jelent némi angol infó.
Mondjuk túl sokat érdemben nem adott: "súly felszedése ronthatja az alvás alatti légzés minőségét, javasolt a rendszeres testmozgás" (nem szószerint, csak a lényeg). :)

[ Szerkesztve ]

(#1055) __Zs__ válasza beyruth82 (#1046) üzenetére


__Zs__
(tag)

Sziasztok!

Nagyon felcsillant a szemem az álalatok ajánlott AH100-as mérleg kapcsán. Köszönet a tippért!
Gyorsan 1-2 kérdés is:
1) Tud párhuzamosan több személyt is kezelni, azaz több okoseszközzel (külön telefonra telepített appal) fel lehet rá csatlakozni, és a méréskor aktuális usert választani?
2) Mennyi idő egy mérési alkalom? Azaz mennyire macerás egy mérés elvégzése?
3) Lehet "csak" súlyt is mérni a többi mérendő nélkül? Ilyenkor gyorsabb?
4) Mennyire pontos? Most ez alatt természetesen nem az értem / várom, hogy egy BIOSPACE INBODY 370 képességeivel versenyre keljen, de hogy egyáltalán használható értékeket ad-e legalább testzsír %-ra? Azért is kérdezem, mert pl. a kardio biciglinken (nem profi minőség, Aldis) 2-kezes fémtappancsos mérés, finoman fogalmazva eltért a fent említett analizátor-géppel végzett méréstől. Kb. 10%-kal többet mért, de azt legalább konzekvensen. :)

(#1056) beyruth82 válasza __Zs__ (#1055) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Tud több profilt, felhasználót kezelni.A mérés pár másodperc.Nekem néha annyi a gondom hogy az alkalmazás(huawei health) nem szinkronizál egyből a mérleggel hiába van bluetooth kapcsolat köztük.A mérleg már lemért de az alkalmazásban még mindig azt mutatja hogy mérés...
Ilyenkor újra ráállok és másodjára már szinkronizál rendesen.De van hozza egy huawei body scale nevű alkalmazás is elvileg azt írták hozzá. Nem lehet csak súlyt mérni. Mindent mér mindig de tényleg csak pár másodperc az egész. Szerintem nagyon pontos. Lassan 2 éve használom. Megbízható nagyon. Érdemes tiszta, száraz lábbal ráállni és időnként a mérleg felületét is letisztítani ne legyen maszatos,zsíros,koszos a pontos mérés érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#1057) Krinyo válasza beyruth82 (#1056) üzenetére


Krinyo
(senior tag)

Ha esetleg nedves a talpad, az nem baj, javítja a kontaktot. :)

(#1058) Cyborg válasza Krinyo (#1057) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

...esetleg mérés előtt kontaktspray a talpra :)

(#1059) Cyborg válasza kmarci25 (#1048) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

Na csak nem bírtam ki, vettem én is egyet🙂

9700Huf volt a szhelyi media markában, ami netes ár,ha a postát is nézzük.

Az viszont erős, hogy a 185centimre éppen csak beférek a zöld zónába, az app szerint le kellene adnom 7kilót, ami szerintem rengeteg. Ezek nyilván csak számolási feladatok, erősen alkat függő is.
Mindenesetre elégedett vagyok a mérleggel :)

(#1060) beyruth82 válasza Cyborg (#1059) üzenetére


beyruth82
(addikt)

A magassághoz mért táblazat szerinti súlyt veszi alapul.Teljesen egyértelmű, hogy ez nem húzható rá minden emberre hiszen a csontsűrűség,szervek mérete,testfelépítés és összetétel minden embernél különböző. Nekem eszerint 68 kilónak kéne lennem.En már 78 kilósan is csont vékony voltam.82 kilósan is azt mondtak nyüzüge vagyok.Ha abból még 10-et fogytam volna anno akkor meghaltam volna.Egy támpontnak jó maximum ez az általános magassaghoz mért érték.

[ Szerkesztve ]

(#1061) Dare2Live


Dare2Live
(nagyúr)

Folyamatos SPO2 (véroxigén) szint mérést vkinek sikerült bekapcsolnia? HOgy?

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#1062) beyruth82 válasza Dare2Live (#1061) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Sehogy. Nem lehet.Csak es kizárolag a karodon tudod merni a band 5-el és akkor azt a mert értéket elmenti de semmi több ennyi

(#1063) Dare2Live válasza beyruth82 (#1062) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

ettől féltem.

Nem tudom mért nem lehet folytonossá tenni nekem most jól jönne.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#1064) beyruth82 válasza Dare2Live (#1063) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Ezt én sem értem.Egy végtelenül egyszerű funkcióról van szó.Egyebként is a legtöbb eszözön ami mér véroxigén szintet a pulzussal együtt szokott menni a dolog

(#1065) pprod94 válasza beyruth82 (#1064) üzenetére


pprod94
(aktív tag)
LOGOUT blog

Ráadásul ez is méri a pulzust SpO2 mérés közben.. :)

(#1066) beyruth82 válasza pprod94 (#1065) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Ettől még érthetetlenebb az egész dolog.

(#1067) kmarci25 válasza Cyborg (#1059) üzenetére


kmarci25
(addikt)

Én is pont most csúsztam bele a zöld zónába. :K Még azért küzdök, még egy 3-4 kilót le kell adni, de tényleg nem kell annyira komolyan venni. Én se a mérleg miatt teszem, hanem magam miatt. :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1068) hzsolee válasza Cyborg (#1059) üzenetére


hzsolee
(senior tag)

Akkor jól megérte. Van egy "okos" mérleged ami számodra tök hülyeséget mutat, mert nem vagy konfekció alkat illetve nem passzolsz a kínai mintavételezésekhez ( PCA algoritmus a Kínai Sporttudományi Intézet (CISS) technikai útmutatásával) :D

[ Szerkesztve ]

(#1069) kmarci25 válasza hzsolee (#1068) üzenetére


kmarci25
(addikt)

Ahamm, a sok egyéb adatból kiemeltél egyet. :U

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1070) hzsolee válasza kmarci25 (#1069) üzenetére


hzsolee
(senior tag)

Nyilván nem értek hozzá, de ha a magasságához rendelt kiló számára irreálisnak tűnik, akkor kár azon feszülnie, hogy a bmi-je, testzsírja, stb jó legyen. Nekem is kéne még fogynom bmi alapján még vagy 5-7 kilót, de már így is azt hiszik rákos vagyok. Testzsírt én is inkább 7 pontos tolómérős megoldással csinálom. Ennek ellenére lehet veszek egy ilyet, nincs kilencezer a közeli boltban.... :D

[ Szerkesztve ]

(#1071) Cyborg válasza hzsolee (#1068) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

Igen, megérte!
A súlyt jól méri, mellé még még mutat egy csomó plusz adatot, ami majd a későbbiekben jól fog jönni, és majd tudok viszonyítani egy csomó adatot, hogy miben mennyit változtam.
Azt, hogy statisztika alapján szerinte fogynom kéne még, szerintem meg nem, vagyis nem annyit, azt meg a helyén kell kezelni, de a többi dolog teljesen rendben van.

Lehet,hogy félreérthetően fogalmaztam legutóbb, vagy lehet, hogy Te akartál több negatív dolgot belegondolni a mondandómba.

Nem az a fajta ember vagyok, aki nem tud hibázni vásárlásnál, és, amit megvesz,azt fényezi állandóan. Ha valami szar, és beszoptam vele, akkor azt elismerem, és megmondom.
Ez a termék szerintem tök jó, vannak dolgai, amit el kell fogadni, de ettől függetlenül jó termék.

A honor bandem is szarul méri a lépéseket, de viszont minden mást tök jól mér, és elégedett vagyok vele, főleg ennyi pénzért.

(#1072) kmarci25 válasza hzsolee (#1070) üzenetére


kmarci25
(addikt)

Nyilván minden ilyen eszköz adatait némi egészséges fenntartással kell kezelni. Arra nekem nagyon hasznos, hogy lássam, hogy az előző értékeimhez képest változtassak és a jó irányba. Kevesebb tetzsír, alacsonyabb bmi érték, magasabb izomtömeg. Most hogy a kezdőérték mennyire reális, nem érdekel túlságosan, de arra, hogy kb. önmagaddal versenyezz, mindenképp jó. :K

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1073) hzsolee válasza Cyborg (#1071) üzenetére


hzsolee
(senior tag)

Nem fikázni akartam, félreértés ne essék. Csak szerintem egy talp érintésből nehéz pontosan kiolvasni mindent, mint a karperecnél is. Valóban helyén kell kezelni ezeket a dolgokat.

(#1074) Cyborg válasza hzsolee (#1073) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

Nyilván nem tudják minden emberre ugyanazt a számítási metódust ráhúzni, de egyébként mindegyik ilyen műszer így működik.
Valamelyik elektródát raknak a csuklóra, bokára, a másiknak az érintkezőjét szorítani kell kézzel, erre meg rá kell állni.

(#1075) Dare2Live válasza Cyborg (#1074) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

Elég jól lehet kalkuláni egy testzsír/súly/izomzat/életko...ból hogy mennyit kéne %osan fogyni/hízni ha ideális kisporoltnak vesszük férfiaknál a 1x% testzsírt.

Igazából már a te pl 21.4%os testzsírod magában nagyon sok mindent elmond az edzettségről. Ha ehez hozzáadunk korod, izomzatod adataid elég jól képbe lehet kerülni.

hirtelen google keresés pl

[link]

vagy

[link]

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#1076) Cyborg válasza Dare2Live (#1075) üzenetére


Cyborg
(senior tag)

Köszi a linkeket!🙂
Eszembe se jutott rakeresni ezekre,uh köszi :R

Igazából én egyelőre nemsok mindent tudok leszűrni az adatokból, de kiindulási alapnak jók lesznek. Már bánom, hogy nem márciusban vettem meg a mérleget, amikor elkezdtem futni. Azért én látom a változást, pl most felpróbáltam a farmeremet, ami szorult rám karácsonykor, most meg 3centit össze tudok csípni a száján, uh combról tuti lejött pár kiló, de ezt jó lett volna az adatokon keresztül is látni.
Persze mindezt csak érdekesség képpen, mert amúgy sose voltam kövér, így nem féltem sose, hogy annyira kórosan egészségtelen leszek a súlyom miatt. És most se a testem miatt futok, hiszen 42evesen már nem megyek mister olimpiára, hanem a lelkemnek tesz jót :)
Na mindegy, végülis még van min fejleszteni, a zsigeri zsír úgy látom az még elég sok🙂

Körbe mértem a családot, akinek 35% volt a testzsíja, ő tényleg túlsúlyos, a focista , tök szálkás unokatesómnak meg 20%, és ránézésre sincs rajta felesleg, az alsó hasán is minimális bőrt lehet csak össze csípni😂

...uh szerintem jó dolog ez az okosmérleg, meghát amilyen elhízott a társadalom, és amennyire túlterhelt az egészségügy, még TB támogatást is kellene rá adni, hogy vegye minél több magyar, nézze,figyelje az adatokat, és cselekedjen.

(#1077) sztikac


sztikac
(senior tag)

Utolsó firmware (1.1.0.152) feltétele óta ha az órával túl messzire megyek a telefontól (Huawei P30) és megszakad a kapcsolat, utána nem kapcsolódnak automatikusan újra. Muszáj az appon keresztül manuálisan csatlakoztatnom. Másnál is van ilyen gond?

(#1078) fila válasza sztikac (#1077) üzenetére


fila
(senior tag)

Nekem Honor 20 telóval nincs ilyen gondom.

U.a a firmware.

10% kedvezmény kód iherb.com: ZCD546

(#1079) sztikac válasza fila (#1078) üzenetére


sztikac
(senior tag)

Hát akkor marad az, hogy bízok benne, hogy valamelyik frissítéssel megjavul :)

(#1080) Ra3 válasza sztikac (#1077) üzenetére


Ra3
(őstag)

Ugyanezzel küzdök egy hónapja a frissítés óta, két különböző telefonon is ez megy, az appot is downgradeltem, ugyanolyan szar. Hihetetlen hogy egy évig hibátlanul ment, most meg ez van és nem javítják azonnal.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#1081) mazsi70 válasza sztikac (#1077) üzenetére


mazsi70
(senior tag)

Másnál is van ilyen gond?

Nincs . ( Iphone SE2020 )

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#1082) atosan válasza sztikac (#1077) üzenetére


atosan
(addikt)

Galaxy A71-el nincs gond

Maine coon

(#1083) Ra3


Ra3
(őstag)

App, fw mindenkinél az utolsó? Az a leggázabb az egészben hogy a perecen mutatja a bt kapcsolatot mintha minden rendben lenne.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#1084) Diamond500


Diamond500
(senior tag)

Én megálltam 1.1.0.150-nél azzal semmi gond

(#1085) pot63


pot63
(csendes tag)

Sziasztok!

Ajándékba szeretnék venni egy Honor Band 5-öt. Egy Mi Band 2-t váltana, a telefon Xiaomi Redmi 5A (16GB/2GB).

Ami fontos lenne: beállítható rezgő ébresztés több időpontra, rezgő híváskijelzés, pulzusmérés, nappal is leolvasható nagy számjegyek és SPO2 (nem kell, hogy folyamatos legyen).

Ez a kiszemelt darab: Auchan. Az, hogy itt SPO2-t nem írnak, azért lehet, mert az később került a firmware-be, vagy van olyan Honor Band 5 modell forgalomban, ami nem tud véroxigénszintet mérni?

Ha jól értem, ezt csak a Health nevű appal lehet használni. Redmi 5A-val elvileg nem lehet gondja, ugye?

Illetve még egy kérdés: valahogy rá lehet bírni, hogy podcast/hangoskönyv appot vezéreljen?

Köszi előre is!

(#1086) beyruth82 válasza pot63 (#1085) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Mindegyik tud véroxigénszintet mérni.Nem lesz gond az appal én oneplus telefonon használom minden gond nélkül.Mindenképp a huawei healthal használd mert az a leginformatívabb,legjobb alkalmazás hozzá szerintem.Sokkal jobb,szebb mint a mi fit a mi bandokhoz.

(#1087) PociAti válasza pot63 (#1085) üzenetére


PociAti
(aktív tag)

Xiaomihoz vegyél inkább Xiaomit, az új karpánt a Xiaomi Mi Band 5 sok összehasonlítás szerint jobb a Honor Band 5-nél. Minden olyan területen javítottak rajta, amiben eddig a Xiaomi hátrányban volt. Youtubeon is sok videót találsz róla.
A Honor Band 6-nak heteken belül meg kellene jelennie, bár most nagy a csend, a pandémiai miatt valószínűleg csúszik az utód.

(#1088) Krinyo válasza PociAti (#1087) üzenetére


Krinyo
(senior tag)

Mégis, miben jobb? Mondj már valamit légyszi. :)

(#1089) PociAti válasza Krinyo (#1088) üzenetére


PociAti
(aktív tag)

Sok apróságban. Jobb NFC, nagyobb kijelző, olvashatóbb szövegek, kicsit hosszabb akku idő, egyszerűbb töltés a mágneses csatlakozóval. Elvileg fejlettebb Bluetooth, jobb gyroscope.
(A szoftver kihagyom, mert a különbségek között mindenki tudna találni mindkét oldalon olyat, ami számára fontos.)

(#1090) Krinyo válasza PociAti (#1089) üzenetére


Krinyo
(senior tag)

Jobb NFC? Csak kínában lehet használni egyáltalán, Európában nem releváns. A többiben most érte utol a Honor Band 5-öt végre, csak egy év kellett neki, bár szerintem közel sem tud annyit pl. alvásfigyelésben, okos pulzusmérésben, üzemidőben meg főleg nem. Jobb gyroscope? Ezt mire alapozod?

(#1091) beyruth82 válasza Krinyo (#1090) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Alvásfigyelésben közel sem olyan pontos és informatív a mi band . Én egy hétig használtam mi band 4-et utana valtottam honor band 5-re.

[ Szerkesztve ]

(#1092) Ra3 válasza Krinyo (#1090) üzenetére


Ra3
(őstag)

Nekem volt mindkettő, most Band5-öt használok mert jobban bejött, de azt be kell látni hogy a MiBand4 üzemideje jobb. Ezt én folyamatos bt kapcsolattal, értesítésekkel, sms és hívásjelzéssel, alvásfigyeléssel egy hét alatt lemerítem, munkatársamnál ugyanígy MiBand4 több mint 2 heteket megy.
Mondjuk azt hogy heti egyszer vagy kéthetente egyszer kell töltőre rakni én sem érzem jelentős előnynek, de akkor is tény itt nagy a különbség.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#1093) Krinyo válasza Ra3 (#1092) üzenetére


Krinyo
(senior tag)

Akkor a Band 5-ösöddel valami nem stimmel, mert nekem is folyamatosan megy, mégis kibír legalább 2 hetet két töltés között. A Mi Band 4 meg aztán végképp kanyarban sincs a Honor Band 5 képességeihez, ehhez képest minden egyéb kínai karkötő visszalépés. Volt jópár, tapasztalat. Most éppen egy Haylou Solart próbálgatok, hát...

(#1094) Ra3 válasza Krinyo (#1093) üzenetére


Ra3
(őstag)

Biztos vagyok benne hogy stimmel vele minden, figyelem a topicot, tudom hogy így használva másnak is kábé ennyit megy, volt előtte HB4 az se tudott az én használtai szokásaimmal többet, családban is van még 2, és kábé 5-6 munkatársamnak is van, ők is hetente töltik.
Lehet hogy a truesleep meg a csuklómozdulatra bekapcsoló kijelző miatt eszik ennyit, de én így szoktam meg, és ahogy írtam nekem hetente egy órányi töltés nem gáz.

Nekem is volt MiBand4, megfelelő app-al a végletekig lehet rajta mindent szabályozni sokkal jobban mint a HB5-nél (bármilyen saját számlap használható, custom rezgésminták app-hoz rendelve, karperecen elolvasott értesítést/üzenetet olvasottnak jelzi a telefonon stb...), de nem használtam ki, és amiben nekem számított abban jobb a HB5, ráadásul formára is jobban bejön.
Mondjuk ezek a fw szarakodások egyre jobban zavarnak, fél év hibátlan működés után most megint nem akar visszatalálni a telefonra leszakadás után, SpO mérés se akar működni úgy ahogy eddig, de nagyon bízom benne hogy rendberakják.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#1095) pot63 válasza beyruth82 (#1086) üzenetére


pot63
(csendes tag)

Szuper, köszi!

(#1087) PociAti: Legutóbb azt olvastam, hogy a Xiaomi Mi Band 5 global változatában nem lesz SpO2, ezért az eleve kiesett nálam. Akkor végül mégis tud véroxigénszintet mérni? Van valahol erről megbízható információ?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.