Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:52

LOGOUT.hu

Vernee Thor

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10001) The Goth


The Goth
tag

Az enyém lett a 10000-ik komment, he-he. :DDD Az akku dologhoz még annyit, hogy nekem még az eredeti, immáron 2 és fél éves akku van benne. Azért is akartam ezt a MadOS Romot kipróbálni, hogy ha tetszik akkor még rendelek bele újat, és még akár két évig elvagyok vele. :) Szívemhez nőtt, na. :) Nem tudom másnál volt-e ilyen, de nálam a 7-es alatt a töltésnél a töltés vége mindíg így nézett ki

ez nyilván szoftveres gond volt, mert most telepítés-belakás alatt ilyen volt

a merülés 7-es alatt többségében ilyen.

Mondjuk engem nem zavart, mert 40-80% között használtam mindíg, ahogy majd ez alatt is fogom, ha meg lesz a 3 töltés-merítés.
Hogy most milyen, az majd kiderül, még nem tart ott. :)

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10002) poffsoft


poffsoft
addikt

Láma kérdés lehet, de honnan tudható, hogy 16 október előtti vagy utáni gyártmány?

[ Szerkesztve ]

(#10003) The Goth válasza poffsoft (#10002) üzenetére


The Goth
tag

A 10000. kommentben már leírtam :)
"A gyártási időt az akku hátulján tudod megnézni, Ehhez le kell venni a hátlapot valamint sok kis csavart kicsavarozva a telefon hátlap-keretét, vagy minek nevezzem, hogy az akkut takaró lemezt ki tudd venni, és az akkun ott van, hogy mikori."

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10004) The Goth


The Goth
tag

Közben egy kis pontosítás a korábbiakhoz. A telefonon a Beállítások - madOS Extrák - General behavior - Select default USB configuration, itt kiválasztva az MTP Media Transfer Protocol-t, A számítógép mindíg látni fogja a telefon tárhelyeit és nem szükséges minden gépre csatlakoztatáskor beállítani. :)

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10005) The Goth


The Goth
tag

Akkor így majd két nap távlatából a tapasztalataim:
Első és legfontosabb, hogy minden funkció működik, leszámítva a nálam hardver hibás újlenyomatólvasót.
Az akku fogyasztása nem rosszabb, bár az igazat meg valva érezhetően nem is jobb, mint 7-es alatt. De a lényeg, hogy nem rosszabb. Hozzá teszem még csak az első merítésnél tartok a telepítés óta, és egy 2 és fél éves rendesen használt akkuról van szó.
A telefon funkció gombjai végre tényleg funkciójuk szerint működnek.
Ez alatt azt értem, hogy a gyári 7-es alatt ugye a középső, alapesetben Home gomb hosszú megnyomásával jött elő az alkalmazás választó, most a három gomb rendesen, balról jobbra Alkalmazás választó – Home – Back.
Alapból van Fehér, Szürke, Sötét szürke és Fekete téma. Nekem mondjuk csak a fehér jött be, de ez is egyéni preferencia kérdése.
Nincs semmilyen vírus, vagy malware, és a hírhedt kínai OTA alkalmazás se, amit a 6-os alatt a biztonsági appok még vírusnak is jeleztek. A biztonsági szoftver, ez nálam az ESET, nem sír hogy feltört a telefon. 7-es alatt jelezte.
Frissebb, bár nem a legfrissebb guglis hibajavító csomag. Még mindig jobb mint a 2016 december, pláne a 6-os alatti 2016 júniusi csomag.
A RAM kezelése hatékonyabb, mint a 7-es alatt.
A tárhely foglalás nálam a nano gapps csomaggal alapból kevesebb mint 6 gigát vett el a 16 gigából. Tehát több mint 10 giga szabad maradt. Ez mondjuk a választott gapps csomagtól függően változik.
Nem kell rootolni, (bár aki akarja természetesen rootolhatja) ahhoz hogy az olyan teljesen felesleges alkalmazástól, mint a kis hazánkban konkrétan már használhatatlan Uber megszabaduljunk. Persze tudom, a nem használt alkalmazások tilthatók (én is tiltogattam bőszen) a gyári 7-es alatt is, de így akkor is jobb.
Ami negatívum, bár ez azért erősen idézőjeles, hogy a 7-eshez képest nagyon minimálisan, de észrevehetően lassabb. Bár ez csak akkor lehet egyesek számára zavaró, ha egész nap a beállítások közt görgetnek és bolyonganak. Ráadásul a fejlesztői beállításokban az animációk tempójánál az ízlés szerinti beállításokkal valamint a GPU gyorsítás engedélyezésével rendesen le lehet redukálni. És hangsúlyozom ezt senki ne úgy képzelje el, mint Ferrariból Trabantba ülni.
Egyenlőre így ennyi.
Nálam eddig összességében abszolút pozitív a kép, szóval tuti fent marad.

Heejj de tök jól elvagyok itt egyedül, enyém az egész topik. :DD

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10006) zgmzgm válasza The Goth (#10005) üzenetére


zgmzgm
tag

Kezd kihalni a topic :) Köszi a beszámolót :R

㊀ ㊁ ㊂ ㊃ ㊄ ㊅ ㊆ ㊇ ㊈ ㊉

(#10007) Csendeske válasza The Goth (#10005) üzenetére


Csendeske
aktív tag

Köszi az összefoglalót! :C
Legkorábban hétvégén tudok nekiállni.

[ Szerkesztve ]

(#10008) azbest válasza The Goth (#9993) üzenetére


azbest
félisten

végre egy bátor jelentkező :D

A múltkori kommentem kapcsán miket tapasztalsz?

- az előtelepített kamera app kressel (cserélhető),
- meg némelyik bluetooth fülessel nem működik (nem használok),
- a töltést lassúnak mondják (tán nem vesz fel 800mA-nál többet) azzal a rommal.
- 2g mobilhálózaton "touch glitches"
- miracast képernyőket nem látja

és az igazi nagy visszatérő kérdésem: az 5GHz-es wifi hálózatokat látja -e? Valsz a chipset támogatná, 7es latt még át is lehet váltni, meg néhány beállításnál is szerepel, csak nem lát semmit. Csak nem tudom, hogy trógerül csinálták-e meg a gyári szoftvert vagy szoftveres oka van csak és a mados esetleg kezeli. Például a wifi scanner appban át lehe váltani azon a képernyőn, ahol rajzolja az elérhető hálózatokat egy koppintás a 2.4 szöveg közelében és 5-re vált, csak üres marad 7esen. Egy nagyon régi mados féle kiadásnál írtak olyat, hogy megjavították, de sosem érkezett valós visszajelzés tapasztalatból.

Egyébként erősen gondolkodtam már, hogy egy újabb android one-os telefonra beruházok és akkor áttérek ezen a készüléken mados-re próbaképp. Ha pozitívak a tapasztalataid, akkor lehet nem sokáig halogatom :)

[ Szerkesztve ]

(#10009) The Goth válasza azbest (#10008) üzenetére


The Goth
tag

Akkor vegyük sorra:
Nem tapasztaltam.
Nem tudom én sem használok, eszembe nem is jutna.
Totál hülyeség. Biztos, hogy rendben van, lásd 10001. komment.
Passzolom LTE alá még nem ment, (mondjuk errefelé azért elég jó a vétel) és sokkal stabilabb mint 7-es alatt.
Nincs mivel kipróbálni, passzolok.

" A gyári 7essel nekem csak egy bosszantó problémám van, hogy zenehallgatás közben meg-meg akad a hang, valószínűleg a mobilnet csatornaváltáskor fordul elő. Ez mondjuk repülőmódban nem probléma, csak mondjuk normál utazás közben."

Ilyet én a gyári 7-es alatt sem tapasztaltam soha, pedig ha valami tényleg ki volt használva mindig is, akkor az az Audials hallgatása.

5Ghz Wifi nincs. Ezen a telefonon soha nem is létezett, bárki mást állít az nettó baromság.
"Fixed wifi issues (5ghz wifi hotspot)"
Ahogy az zárójelben szerepel, a telefon kizárólag a mobilnetet megosztva adni képes, fogadni viszont nem az 5Ghz hálózaton. Szóval nem véletlenül nem lát 5Ghz-n.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10010) azbest válasza The Goth (#10009) üzenetére


azbest
félisten

A wifit kipróbáltad? Olyan nincs, hogy csak adni tud. Ez kétirányú kapcsolat :)

(#10011) The Goth


The Goth
tag

Lovagolhatunk ezen az idők végezetéig, a tényeken nem fog változtatni. Elméletileg tényleg kétirányú, de a gyakorlatban akkor is az van, hogy hotspotként adni tud 5Ghz-n, de az 5Ghz-n adó hálózatokat nem is látja. Akinek a 7-es van még fent és van mobilnetje nyugodtan próbálja ki, hogy beállítja a megosztásnál az 5Ghz-t és csatlakozik rá egy 5Ghz-eszközzel.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10012) azbest válasza The Goth (#10011) üzenetére


azbest
félisten

Csak egy nagyon egyszerű kérdésem van:
kipróbáltad a mados 8.1-es androidon, vagy csak hallomásból mondod, hogy úgysem tudja? Kérlek próbáld ki a mados-en!

[ Szerkesztve ]

(#10013) The Goth válasza azbest (#10012) üzenetére


The Goth
tag

Szerintem abból amit leírtam elég világosan lejön, hogy nem csak hallomásból tudom. Te kipróbáltad 7-es alatt amit leírtam?

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10014) azbest válasza The Goth (#10013) üzenetére


azbest
félisten

Rendben, ezek szerint mados alatt sem csinálták meg. Azért csikartam ki egyenes választ, mert mindig csak félrebeszélés volt ezzel kapcsolatban, külföldi fórumokon is csak össze-vissza beszéltek, de sem gyakorlati sem szakmai hátterük nem volt.

Igen, 7es alatt többször ránéztem már. Hiába állítod 5-ösre, akkor is 2.4es csatornán indítja el a hotspotot. Debuggerrel is néztem, hogy ott látok-e valamit. Lehet egyszerűen azért, mert a log szerint g módban megy, nem pedig n.

Az mt6753 soc maga tartalmazza a wifi és bluetooth modult, a soc támogatja a dual-band wifit. A thor-e, ugyanilyen soc-kal mintha tudná is használni. Annak is utánaolvastam, hogy usa piacra szánt készülékeknél előfordul, hogy szoftveresen tiltják az 5GHz-et, mert talán úgy könnyebb megszerezni az fcc engedélyt. Ezt oeminfo régió, sqlite adatbázisban szereplő wifi régió vagy vendor specific build.prop fájlokkal is szabályozhatják. Néhány készülékről olvastam is, hogy ezt átírva megjött az 5GHz wifi is, csak kifejezetten mtk-nál, erre a socra vonatkozóan nem láttam, honnan veheti.

Az utóbbi hónapokban meló miatt nem mertem szétbarmolni a rendszerét, mert időbe telik, hogy átköltöztessek mindent róla és napi szinten kellett. Most talán majd lesz időm játszani vele.

[ Szerkesztve ]

(#10015) The Goth válasza azbest (#10014) üzenetére


The Goth
tag

Nos én csak egy egyszerű júzer vagyok aki a saját tapasztalatára épít, a szoftver fejlesztés még hobbi szinten sem érdekel, hogy ennyire beleássam magam. Telefonon nekem bőven elég a 2,4Ghz is mivel telefon nem szoktam több tíz gigás fájlokat töltögetni, vagy torrentezni.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10016) veressjanos válasza The Goth (#10015) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Kedves The Goth!
Én a Thor kijelzőproblémája miatt váltottam M5-re. Konkrétan telefonálás közben mindenfélét csinált a készülék.
Ezt a problémát is orvosolhatja esetleg a frissítés?
Thx! :)

(#10017) The Goth válasza veressjanos (#10016) üzenetére


The Goth
tag

Ezt pontosítsd kérlek, hogy mit értesz frissítés alatt. Ha arra gondolsz, hogy ez a madOS megoldja-e, nos nekem semmi ilyen problémám nincs vele. Hozzá teszem a gyári 6-os és 7-es alatt sem volt.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10018) veressjanos válasza The Goth (#10017) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Igen a madOS-re gondoltam.
Sajnos nekem 6 és 7 alatt is sz..akodott a kijelző.
Köszönöm a választ.

(#10019) The Goth válasza veressjanos (#10018) üzenetére


The Goth
tag

Egy próbát megérhet. Ez egy más OS. Más driverekkel a 8.1-es alap miatt. Persze ahogy érzed. :)

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10020) veressjanos válasza The Goth (#10019) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Ááá én nagyon láma vagyok az ilyen "buherálásokhoz" az alapismeretek sincsenek meg.
Igaz tétje sincs, mert nincs használatban a Thor, csak a tartalék tartalékja jelelnleg.
Lehet keresek valakit, aki a leírásod alapján megcsinálja nekem.
:)

(#10021) stork13


stork13
aktív tag

Nekem sajnos 2016 október utáni a készülék, így elengedtem ezt a dolgot.
De köszi az alapos tájékoztatást.

A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.

(#10022) azbest válasza veressjanos (#10018) üzenetére


azbest
félisten

a közelségérzékelőre gonodolsz, hogy a gyári romokkal nem zárta a képernyőt és a füleddel elnyomkodtad hívás közben? Csak mert szeirntem ez nem jött át a leírtakból :D

(#10023) The Goth


The Goth
tag

Készítettem közben egy screen recorderes, éppen ezért kissé csalóka videót ,egyrészt elég lassan nyomkodtam, hogy rendesen meg lehessen nézni, másrészt a rögzítő is eléggé lefogta. Messze nem ilyen lomha :D

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10024) veressjanos válasza azbest (#10022) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Igen, ilyesmire gondoltam. Bekapcsolt a led (ez néha zsebben is megtörtént), hivás közben aktiválódott egy másik bejövő hívás, egy-egy app megnyitódott telefonálás közben, ilyenek :D
Bár hozzá kell tenni, hogy számtalanszor teszteltem a közelségérzékelőt, olyankor sosem produkálta ezeket a jelenségeket. :)
Ezért lett helyette M5 :)

[ Szerkesztve ]

(#10025) poffsoft válasza The Goth (#9996) üzenetére


poffsoft
addikt

Sajna nekem a twrp install után nem jön be a recovery, csak bootloop az oem figyelmeztetéssel.
Akku szerint ugyan 16.06.14, de valamiért csak az oem nougat megy fel rá...
asszem, én feladom. :B

[ Szerkesztve ]

(#10026) The Goth válasza poffsoft (#10025) üzenetére


The Goth
tag

Lenne pár kérdésem, talán tudok segíteni.

1. ADB-vel vagy SP Flash-el próbáltad?
SP Flash nálam se működött, ahogy azt a leírás elején meg is említettem.
Szóval ha azzal próbáltad a továbbiak tárgytalanok.

2. Átnevezted a twrp-t sima twrp.img-re, mert ez nagyon is fontos!

3. Ha ADB-vel csináltad, biztos, hogy OKAY feliratokat láttál a sudo fastboot flash recovery twrp.img parancs kiadása után, majd a sudo fastboot reboot-bootloader parancs kiadása után is?

4. Amennyiben igen, akkor miután a telefon újraindult nem maradt fastboot módban?
Mert elméletileg itt ugyan tényleg a gyári recoverynek kellene bejönni, de nekem fastboot módban maradt újraindulás után. Elvileg abban kellett volna nálad is.

5. Ha fastboot módban maradt, lehúztad a gépről mielőtt újraindítottad a bekapcs gombbal? Itt még nem a hangerő fel + bekapcs gomb kombó kell! Mert bizony le kell húzni a gépről. Ezt egyébkén SP Flash esetén is itt le kell húzni.

6. Miután felvillant a képernyő, a nyitott bootloader figyelmeztetéssel, a sima bekapcs gombbal próbáltad újraindítani? Mert a hangerő fel + bekapcs kombóval kell, mielőtt letelne az 5 másodperc a képernyő felvillanásától.

+1. kérdés, bár ez lehetne a legelső.
A fent említetteket átolvasva egészen biztos, hogy mindent lépésről lépésre a leírásom szerint csináltál, és nem maradt ki semmi, vagy cseréltél fel valahol valamit? :)

Én amúgy most azon gondolkodom, hogy újra flashelem, de ezúttal az open gapps zip nélkül. Mindig ki akartam próbálni milyen lenne abszolút gugli mentesen androidos telefont használni, csak úgy csupaszon, kizárólag alternatív forrásokból telepített appokkal, stb. :D

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10027) poffsoft válasza The Goth (#10026) üzenetére


poffsoft
addikt

Windows alól vagyok.
1.)
Természetesen adb-vel/fastboot-tal próbáltam.
SPtools a bootloop-ból visszatéréshez kell a gyári nougat recovery visszaflesheléséhez.
2.)igen. Bár windows alól minden nevet elfogad.
3.) igen
4.) a vernee logo az unlocked figyelmeztetéssel, senki sehová, bármely billentyűkombinációval is próbálkoztam, bootloop
5.) természetesen igen. Amúgy nem kell lehúzni, úgy is működik minden.
6.) nem felvillan, folyamatosan ezt látom sajna, kb. 10-15 mp után rebootol magától. A Volup+power semmit nem változtat rajta.
+1 : már a voodoo ráolvasáson is túl vagyok, de nem hozott eredményt.

Amúgy a (#9996) leírásodhoz néhány megjegyzés:
eléggé eltér a needromos leírástól, bár az simán winhez készült.

"Az elinduláskor azonnal megjelenik a figyelmeztető üzenetet, hogy nyitott a bootloader, és a telefon 5 másodperc múlva indul(na), ezt ne várjuk meg, hanem azonnal nyomjuk a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre amíg rezeg egyet és meg nem jelenik a még gyári recovery menü.
Ekkor újra gépre dugjuk a telefont.
": nem a recovery jelenik meg, hanem az eredeti módválasztó menü. ezután a fastboot már nem a saját azonosítójával látja a telefont (miután ismét fastboot módba bootoltattam, hanem "0123456789abcdef" azonosítóval, nem tudom, ez számít-e.

Sajna az új twrp-ig sehogy nem jutok el.

[ Szerkesztve ]

(#10028) The Goth válasza poffsoft (#10027) üzenetére


The Goth
tag

A leírásom azért tér el a needromostól, mert ezt személyes tapasztalatból írtam, pontosan úgy ahogy egyáltalán fel tudtam tenni. Fentebb már írtam, hogy ez nem ment olyan egyszerűen. És mint írtam nem tudom, miben különbözik a Win. vs Linux módszer. Bár arra tippelnék, hogy ADB esetében azért nem sokban.

Szóval eljutottál odáig, hogy a twrp a gép szerint rendben felment, majd a telefon képernyőjén látod az unlocked figyelmeztetést, és ekkor nem reagál a Vol fel + bekapcs gombra?
Ha itt folyamatosan nyomva tartod mindkettőt egyszerre, akkor itt a gyári módválasztónak be kellene jönni. Mert utána azt írod, hogy

"nem a recovery jelenik meg, hanem az eredeti módválasztó menü."

Igen, itt a leírásban én fogalmaztam rosszul, a mód választónak kell megjelenni. Igaz utána ott van, hogy ekkor a "recovery"-t kell választani, így talán azért nem annyira félreérthető.

Ekkor a recoveryt választottad, le okézva a vol. le gombbal?

Ha eljutottál idáig és a telefon itt már nincs a gépre kötve, akkor a telefon újra indulásakor már a twrp-nek kellene megjellenie. Ha jól értelmeztem amit írtál eddig jutsz és innen nem tovább?

"ezután a fastboot már nem a saját azonosítójával látja a telefont (miután ismét fastboot módba bootoltattam, hanem "0123456789abcdef" azonosítóval, nem tudom, ez számít-e."

Ezzel kapcsolatban sajnos nem tudok mit mondani, idáig én már szerencsére nem jutottam, mert nekem bejött a twrp ahogy kell neki.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10029) poffsoft válasza The Goth (#10028) üzenetére


poffsoft
addikt

igen, jól érted.
Elvileg minden felmegy, de az új twrp-be már sehogyan sem tudok belépni, mindig bootloop.

A nagy eltérés amúgy amit nem értek, a fastboot flash boot twrp.img vs. fastboot flash recovery twrp.img...

[ Szerkesztve ]

(#10030) The Goth válasza poffsoft (#10029) üzenetére


The Goth
tag

Szívesen segítenék, de a tudásom ennyire nem kiterjedt. Konkrétan 3 netes leírásból és két YT videóból kellett összeollóznom ezt a nálam működő megoldást.

"A nagy eltérés amúgy amit nem értek, a fastboot flash boot twrp.img vs. fastboot flash recovery twrp.img..."

Ez számomra sem tiszta, de Linux alatt biztosan a "sudo fastboot flash recovery twrp.img" a nyerő.
Sajnálom.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10031) poffsoft válasza The Goth (#10030) üzenetére


poffsoft
addikt

Ez van.

[ Szerkesztve ]

(#10032) poffsoft válasza The Goth (#10030) üzenetére


poffsoft
addikt

Amúgy az OREO fórumban, ahogy néztem, páran bekérdeztek ugyanezzel a hibával, kb. 0 válasz alltime...

[ Szerkesztve ]

(#10033) #56474624


#56474624
törölt tag

No engem is utolért az akksi végzet, pár napja nem is használom már inkább a telefont, de már érkezik a következő (nem vagyok egy nagy telefon nyomkodós, szóval nekem ez most jobban megéri).

Érdekes, hogy úgy halt meg, hogy 60-70% közti értékről az akksi marha gyorsan lement, tehát gyakorlatilag addig volt meríthető, nem értem, ilyenkor miért nem 0-ig lehet használni, és fokozatosan menne le.

Viszont, ami érdekesség, hogy egy már gyenge akksis huawei p8 lite-nál az akksi 0-ról 100-ra feltöltése 30 percre szűkült, ellenben a thornál én nem érzékelem, hogy csökkent volna a töltési idő a kezdetekhez képest, ugyanúgy kell neki valami 1.5-2 óra. :U

(#10034) The Goth


The Goth
tag

poffsoft

Ez most nem teljesen világos. Melyik Oreo fórumról van szó?

Ba cy lus

Én is most rendelek bele újat, ha már a szoftver új. :) Én is hasonló merülési ütemről tudok beszámolni, bár nekem szerencsére még nem 60-70, csak 40-30% -ról zuhan a semmibe. Képet lásd fentebb. Te maradtál a gyári 2800-as akkunál, vagy esetleg egy utángyártott nagyobb kapacitású akkunál döntöttél? Én nézegettem a 3000+ -osokat is, csak nem tudom jó ötlet lenne-e.

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10035) #56474624 válasza The Goth (#10034) üzenetére


#56474624
törölt tag

Maradtam a gyárinál. A cél nekem igazából az, hogy még egy jó fél-egy évig menjen, aztán már cserélném az egész telefont (amúgy 2 éves lesz pár hét múlva, az akksi még az eredeti). Egy napra én általában be tudtam osztani az akksit, szóval elég végülis.

Amúgy ez a zuhanás érdekes, mert azt megelőző nap még 52-53%-ról halt meg hirtelen, következő nap már 63-64%-ról, néhány hete pedig még emlékeim szerint le tudtam menni gond nélkül 50% alá is.

[ Szerkesztve ]

(#10036) The Goth válasza #56474624 (#10035) üzenetére


The Goth
tag

Az enyém 2 és fél, szintén még eredeti akkuval. Mivel én sem vagyok egy hardcore telefonjúzer nekem is elég lenne alapból a gyári, csak mivel én 40-80, vagy 35-85% között szoktam használni, időnkénti teljes merítés-tőltés mellett, (ebből kifolyólag élete első majd 2 évében napi kétszer volt töltve. ) így az a pár száz milliamper is jól jöhetne. Nálam az utóbbi időben már csak tartalék volt, de most vissza akarom hozni elsődleges telefonnak. (hiába na, tényleg szívemhez nőtt) A hosszú távú cél pedig, hogy addig használjam amíg a rajta lévő szoftver nem túl elavult. És persze, hogy az általam használt appok még fürgén fussanak rajta.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10037) poffsoft válasza The Goth (#10034) üzenetére


poffsoft
addikt

Xda

[ Szerkesztve ]

(#10038) The Goth


The Goth
tag

Sikerült alkotnom…

Mint azt fentebb írtam, ki akartam próbálni milyen az élet gugli mentesen androidon, így hát újra flasheltem a madOS-t az open gapps nélkül.
Ennek az alábbi következményei lettek:

1. Kiderült, hogy így is lehet élni (az én esetemben ráadásul kompromisszumok nélkül ) androidon.
A többségnek ez nyilván nem menne ennyire könnyen, de higgyétek el könnyebb, mint gondolnátok.
Minden általam használt appot megtaláltam pl. apk mirror-on.
A gmail fiókot is tudtam használni BlueMail-ből.
A biztonsági appot is tudtam aktiválni amit korábban a Play-en előfizettem.

2. Kiderült, hogy az open gapps nélkül az akku látványosan jobban bírta.
Nem túlzás kb. 14-16%-kal kevésbé merült a telefon. Ez azért elég durva.

3. Miután újra próbálgattam, hogy minden rendben van-e, kiderült, hogy a második sim foglalatban már nem látja a kártyát. Pontosabban látni ugyan látja, csak ismeretlennek jelöli, és nincs szolgáltatás, de úgy semmilyen se.

Mivel nem tudtam ezt hova tenni, újra flashelés 3.0, ismét open gapps-el.

4. A sim 2. foglalat továbbra is "döglött", és az akku most már 2 óránként 1,5%-ot merül full készenlétben, hogy konkrétan hozzá sincs nyúlva.

Ez azért különösen bizarr, mert közben a használat közbeni fogyasztása nem változott.

Mielőtt először felraktam volna a madOS-t, még a gyári 7-es alatt fogtam egy adott videót, adott beállításokkal, fényerő stb. adott futó appok mellet, és adott időn át futtattam.
Majd miután felraktam a madOS-t, ugyanezen videót ugyan olyan beállításokkal stb. futtattam.
Még arra is ügyelve, hogy az akku ugyan azon állásánál indítsam el.
Szóval kb. labor teszt szinten.
Ebből ugye kiderült, hogy a 7-es, és a madOS is azonos eredményeket hozott, tehát az akku a madOS alatt sem merült jobban. Ezt amúgy a napi használat is alátámasztotta.
Na most ezt lefuttattam az open gapps csomag nélkül is, és nem meglepő módon az akku kevesebbet merült.
Ahogy lefuttattam miután felflasheltem harmadszor is,
Ebből világosan lejött, hogy a működés közbeni fogyasztása (szerencsére legalább ez) nem változott. Azt mondjuk nem tudom pontosan mennyi szerepe lehet a már döglődő akkunak a készenléti merülés látványosabb mértékében. Meg annak, hogy pár napon belül ennyit szórakoztam vele. De most itt tartok.

A tanulság…
Ha működik elsőre is, ne basztasd, mert biztos, hogy csak ronthatsz rajta. :(

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10039) azbest válasza The Goth (#10038) üzenetére


azbest
félisten

A googli mentesség azt is jelenti, hogy nem kapsz meg üzeneteket például cset alkalmazásokban, ha nincs elől a program. (google cloud messaging / firebase messaging). Vagy némelyik alkalmazás nem indul el vagy kressel, ha használna google szolgáltatásokat (pl az előbb említett, vagy akár más hibakereső vagy statisztika gyűjtős).

A sim slot kapcsán nézd meg, hogy nem veszett-e el az imei. Ez a veszély fennál ilyen komolyabb flesselésekkor. Talán vissza lehet állítani valahogy, de nem triviális azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

(#10040) re-d-evil válasza The Goth (#10038) üzenetére


re-d-evil
tag

Az én akksim szinte pár nap alatt mondta fel a szolgálatot kb.1,5 évesen. 2-2,5 napot bírt, aztán hirtelen készenléti állapotban gyorsabban kezdett merülni, mint használatban. Aztán kikapcsolt állapotban is. Majd elkezdte, hogy 30%-nál, aztán 40,50, majd már 60%-nál random kikapcsolt. Kénytelen voltam egy másik telefont venni, mert ez így abszolút használhatatlanná vált. A Thor ment tartaléknak, gondoltam annyit még megér, hogy rendelek kintről hozzá egy occó akksit. Most az van benne, kikapcsolt állapotban az akksi 4 hét alatt nem merült semmit, ahogy illik.
Egyszer ráérek, lehet én is feltolom rá ezt a MadOS-t. Jól hangzik.
Szóval szerintem a b@szt@tás nem igazán tett jót neki, de az akksi anélkül is simán tönkremehet.

[ Szerkesztve ]

(#10041) azbest válasza re-d-evil (#10040) üzenetére


azbest
félisten

nekem is nagyon hektikus volt a merülés sebessége... hol gyos volt, hogy este is maradt százalék bőven. Mivel sokat voltam úton ezért részben az is okozhatta, meg simán az is, hogy folyton frissülnek az alkalmazások és megeshet, hogy némelyik verzió feleslegesen leterheli.
Akkut is cseréltem, elsőre úgy tűnt segített, de aztán persze kiderült, hogy akkor is le tud merülni fél nap alatt, ha olyanja van. Legutóbb kikapcsoltam az akkumlátor kímélő módot, talán így mintha egyenletesebb lenne a dolog. De utazáshoz inkább hordtam magammal powerbankot, biztos-ami-biztos :)

(#10042) The Goth


The Goth
tag

azbest

Nos, személy szerint nem használok olyan sok appot, őssz-vissz 41 van fent pillanatnyilag és ebben már benne vannak az OS alap alkalmazásai és az open gapps-el jöttek is.
Egy napnyi nyomkodás alatt az általam használtakban nem tapasztaltam semmi hibát.
Szóval akár azonnal mennék is vissza minimálra, csak ezek után már inkább nem buzerálom tovább, ki tudja mi lenne a vége. Az imei rendben van. Olvasgattam xda-n, ott is írták a második sim hibáját, meg hogy a gyári visszaállítás van akinél megoldotta, szóval az is meg volt már. Persze, hogy nem nyert. :(
Mondjuk nem akkora érvágás, mert egy simmel van használva alapból, de azért mégis na...

re-d-evil

Már én is megrendeltem az újat bele. Jóistenke tudja, hogy így az ünnepek előtt mikor ér majd ide.
Ha felrakod arra figyelj, hogy ha működik elsőre is minden, hagyd úgy. A user errort leszámítva tényleg rendben van.
Tudod, az okos ember legalább a más kárán tanul. :)

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10043) #56474624


#56474624
törölt tag

Rendeléstől számítva pont egy hétbe telt az akksi megérkezése (ma jött), de amúgy csak hétfőn lett feladva. A legnagyobb gondot az jelentette a cserében, hogy be kellett szereznem precíziós csavarhúzó készletet. :)

(#10044) Laccoss


Laccoss
addikt

Sziasztok!

Legutóbbi vagy az előtti firmware updatet követően, a vaku nem igazán jó időben villan. Erre tudtok valami megoldást? Próbálkoztam különböző app-okkal, de nem sikerült megoldani. Custom fw segítene? Bár ezt kivéve tökéletesen (néha azért megviccel :D ) megy a teló, több mint 2 éve már.

(#10045) NeverGone


NeverGone
tag

Sziasztok, két kérdés, ami három:

1.) Akkor összességében bevált a mados? Kijött valami hátránya?
2.) mados alatt is jelentkezik az közelségérzékelő problémája? Telefonálás közben rendszeresen teszem repülő üzemmódba a telefont, kapcsolom be a vakut, stb.

(#10046) veressjanos válasza NeverGone (#10045) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Ezt már 10016-ban kérdeztem én is :)

(#10047) The Goth


The Goth
tag

Ba cy lus

Puszta kíváncsiságból, hisz már nem számít, lévén csak emiatt nem fogok még egyet rendelni, te honnan rendelted, hogy egyetlen hét alatt ideért? Illetve talán kértél rá expressz szállítást, vagy valami?

Laccoss

Ennek egyetlen módja, ha vissza rakod azt a verziót ami alatt még nem volt gond. Több frissítés már biztos nem jön rá, hogy az talán megoldja.

NeverGone

1. Összességében nekem abszolút bevált. A júzer errort leszámítva, amit magamnak köszönhetek.
Ezeket fentebb olvashatod.
Még ezek ellenére sem jutna eszembe visszarakni a 7-est.

2. Lásd 10017. komment.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10048) #56474624 válasza The Goth (#10047) üzenetére


#56474624
törölt tag

(#10049) The Goth válasza #56474624 (#10048) üzenetére


The Goth
tag

Én Ali-ról rendeltem cakk-pakk 10 dolcsiért. Mondjuk annyira nem sürgős, hogy azt a legrosszabb esetben kb. 2 hónapot ne bírja(m) ki. :)

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#10050) NeverGone válasza The Goth (#10047) üzenetére


NeverGone
tag

Értem, köszi, mázlista. :)
Megfontolom valamelyik nap a frissítést. Azt nem találtam még sehol (vagy csak nem vettem észre), hogy ez a frissítés neked kb. mennyi időt vett igénybe?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.