Hirdetés

2020. október 2., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12) azbest válasza Dare2Live (#4) üzenetére


azbest
(nagyúr)

arról nem is beszélve, hogy mondjuk a mostanában divatos huawei-re jön egy android frissítés és attól kezdve alapvető dolgok nem működönek azokon a készülékeken, mert a hivatalos megoldások helyett valami inkompatibilis kókányolást csinál a rendszerük. Persze csak az, amelyik széria utólag kapta meg azt az androidot (gyári 5 -> update 6, gyári 6 -> update 7 ...). Amivel megjelenik az még talán okés, de lehet valami külső kókány céggel csináltatják az update-ket.

Szép is az, amikor rebootol a telefon bizonyos app telepítés közben valami misztikus okból. Kedves huawei mate7 android6-ra frissítve... de hogy ugyanez történik Soraka Z8 (sikítva induló, kínai alsópolcos, nem viccelek [link]) és archos 50e neon nóname készülékekkel is. Fyi, a legfrisebb gradle pluginnek mintha megszűnt volna ez az inkompatibilitás.

Vagy, amikor a grafikus felületben felülbírálják az appok által definiált megoldásokat, mert az ő dizájnjukba az jobban illik. A fejlesztők meg pislognak, hogy miért jönnek az ügyfélpanaszok és a kressek, amit nem lehet reprodukálni a konkrét készülék nélkül.

Erre most az eu is bekavar és mindenféle kókány forkra is fel kell engedjék majd tenni a play service pakkot. Amelyek még annyira sem kell, hogy kompatibilisek legyenek a sima androiddal, mint a nevesebb gyártók kókányai. Mondjuk a google most a target sdk kényszerítést bevezette, de lehet majd ebbe is beleköt valami kókány gyártó és eu-ra viszi, akik majd törvénybe foglalják, hogy minden szemétre meg kell engedjék a telepítést.

Az egészet pedig megkoronázza az, hogy a play store értékelési rendszerében minden panasz halmozódik és soha sem lehet megszabadulni a rossz értékelésektől. Míg ios esetén minden új app verziónál el lehet dobni a korábbi rossz karmát..

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.