Hirdetés

2020. szeptember 29., kedd

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Mondjuk ha a QC-tudásátadás után az említett cégek maguk készítik el ezt, akkor mennyivel lesznek olcsóbbak a készülékek?

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#2) adlersson


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

"A bírósági döntés értelmében, amennyiben jogerőre emelkedik, a Qualcomm kénytelen lesz megosztani ezeket a technológiákat, többek között a Samsunggal, Huawei-jel és az Intellel, így a konkurens gyártók is előállíthatnak olyan lapkákat, amelyek megfelelnek az adott nemzetközi telekommmunikációs sztenderdeknek..." - Kína technológiai hegemónia iránti igényeinek tükrében mi sem természetesebb. Versenyre hivatkozva felmorzsolják a saját gyártóik ütőképességét, aztán sírnak, ha valami kínai (opcionálisan állami) mammut meg felszívja lassan a piacot.

Alstom - Siemens fúziónál is ez megy, hogy "Jaj, micsoda monopolhelyzet lesz itt a vasúti járműgyártásban...", s miközben EU-s járműgyártók egymás ellen mennek a tendereken, addig a még mindig lenézett CRRC szépen lassan újabb és újabb piacokat hódít meg az áraival, meg az óriási gyártókapacitásból származó rövid szállítási időkkel.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#3) Bossyy


Bossyy
(tag)

Exynos, Kirin, Intel, Realtek, Apple, Broadcom, AMD, Texas Instruments.....ezek nem külön külön cégek, illetve márkanevek? Azért eszembe jut még más lapkanév is, a Qualcomm on kívül. Egyébként meg jól megfizetett ügyvédek mindent le tudnak szerintem papírozni. Trösztök, kartelek, összefonódások, a piac háttérben való leosztása mindig is volt és lesz, nem tudom elképzelni, hogy tudnának ebbe kívülről belenyúlni. Ha más nem, akkor egy cég okosban megvesz egy kisebbet és azon keresztül is gyárt más név alatt, vagy kiszervez külső - valójában saját- cégeknek munkákat így máris nincs akkora piaci részesedése papíron. Vagy almárkát alapít, vagy lefizet bírókat vagy úgy elhúzza az egész procedúrát évekig, hogy a végén senki sem tud bizonyítani semmit.....vagy.... a sor végtelen :-)

[ Szerkesztve ]

(#4) GhanBuri Ghan


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Jó lenne, ha ez precedenssé válna, és egyéb területeken is ki kellene adni a létfontosságú szabadalmakat.
(nyilván olyan áron, ahol a jogtulajdonosnak is bőségesen megtérül a kifejlesztés, viszont nem lehetetleníti el a konkurencia belépését)

(#5) LosBlancosrm


LosBlancosrm
(addikt)

Apple picsogása célt ér? 🤔

Samsung Galaxy Note 9

(#6) Stabi83 válasza janeszgol (#1) üzenetére


Stabi83
(aktív tag)

Elvileg miután több cég is elkészítheti az adott eszközt és nem kell licenszt fizetni utánna nagyobb árverseny lesz, és nem egy cég határozza meg az árakat.

Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

(#7) sKie^ válasza Stabi83 (#6) üzenetére


sKie^
(tag)

Elerhetove kell tenni a szabadalmakat. Azt sehol nem mondja a cikk, hogy nem kell fizetni a licenszert.

''Genyo Kapitany nem kegyelmez!''

(#8) Straw válasza Stabi83 (#6) üzenetére


Straw
(senior tag)

Senki nem mondta hogy ingyen kellene rendelkezésre bocsátani az említett eszenciális szabadalmakat. Sőt, ha ingyen kéne az lenne az igazán gáz.

Gondolj bele, időt, pénz, energiát és nem kevés erőfforást ölsz valamibe, egyedül a tied, levédeted, majd jön valaki és azt mondja hogy mostantól nem a tied és add oda másnak. Ez itthon működne, de egy Qualcom méretű cégnél szerintem nem játszik, vagy ha mégis akkor nagyon komoly deal van a háttérben.

42

(#9) Stabi83 válasza Straw (#8) üzenetére


Stabi83
(aktív tag)

Itt üthet vissza a Qualcomm azon lobbitevékenysége hogy CSAK az ő megoldásával lehesen sztenderdeknek megfelelő termékeket alkotni. Pont emiatt kerültek a vádlottak padjára. Eddig is hozzáférhetett bárki aki fizetett és annyit amennyit a Qualcomm épp gondolt. Ha ezt a helyzetet fel akarják oldani akkor azt csak úgy lehet ha egyrészt kötelezik a Qualcommot a szabad használatra másrészt ingyenessé teszik. Minden egyéb helyzet fenntartaná a monopóliumot ami viszont törvényellenes az usában.

[ Szerkesztve ]

Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

(#10) Straw válasza Stabi83 (#9) üzenetére


Straw
(senior tag)

Anno a GSM érában ugyanez volt a Nokiával és a Motorolával, elérhetővé tették a szabadalmakat, és mindenki kifizette a díjakat. Nem értem mitől lenne ez más.
Az meg az USA-t minősíti hogy mindent le lehet védetni, ilyen helyzetekben meg megy a fejvakarás, meg szétbirságolás. Na nem mintha máshol jobb lenne.

42

(#11) Stabi83 válasza Straw (#10) üzenetére


Stabi83
(aktív tag)

Keresztbe kasul licenszel mindenki, mindenkitől mindent aztán meg perelik egymást de aztán úgy is kiegyeznek.
Szerinted ezeket a cégeket mennyire vágja haza egy pár millió dolcsis vagy eurós büntike???

Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

(#12) csongi


csongi
(veterán)

Erdekes, Azintelnel ez nem jelentett gondot.

(#13) joey04 válasza LosBlancosrm (#5) üzenetére


joey04
(titán)

szerencsére igen.

(#14) feka0118 válasza LosBlancosrm (#5) üzenetére


feka0118
(tag)

+1. Jó kérdés.

(#15) Blizzardking válasza joey04 (#13) üzenetére


Blizzardking
(őstag)

Nem a tiédre gondolt...

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.