Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
blacksir
tag
Sziasztok. Van egy gigabyte r9 280x 3gb kártyám, sajnos képet nem ad, se a ventilátor nem indul bekapcsolásnál. Kérdésem a következő hogy mi lehet a baj. 550w tapal próbáltam, de csak 6pines csatlakozott tudok radugni. Szükség lenne hozzá még a 8pines re is vagy mindenféle kép kell a 600w feleti táp? Sajnos élő életéről nem tudok semmit.
-
kila25
csendes tag
Srácok én azt nem értem, hogy ugye a kártyák spcijénél írják a gyártók az ajánlott táp méretét (MSI 600W, Toxic 750W),de minek, ha a teszt szerint megy egy 520 al is.
Milyen tápot vegyek a Toxic hoz?
-
idegen lény
addikt
-
Archeres
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz helyre írom, vagy ha volt már kérdés máshol, vagy itt, de egy olyan dilemmám van, hogy sok helyen olvasom szinte az összes R9 280X-ről, hogy Artifactol,és egyebek. Használtan vásárolnám, garancia is van rá, de sokszor nem veszik vissza, vagy cserélik ki, mert a benchmark közben nem jön elő csak egy bizonyos hőfok után mikor a VRM már forró. (Legalábbis ha jól tudom). Az lenne a kérdésem, hogy inkább válasszak egy HD7970 Ghz edition-t vagy maradjak a 280X-nél. Illetve ha maradjak a 280X-nél, akkor milyen eséllyel kaphatok hibás kártyát, van e rá lehetőség, hogy cseréljék garanciálisan, vagy van-e erre szoftveres megoldás már? Úgy olvastam hiába frissítették a bios-t nem segített semmit.Válaszotok előre is köszönöm!
-
Spirit
őstag
Gyári hibás/döglött példányok mennyire fordultak elő a Sapphire 280X TOXIC-ból?
-
krisztán2001
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen videó kártyát vegyek.???

Én egy 7990-re gondóltam, ki ért velem egyet?
-
krisztán2001
csendes tag
Egyet értek.

-
tegbashar
tag
Az Asus minek pakol CrossFire hidat a csomagba?Az R széria nem a PCI-E-n keresztül CF képes?
-
Olajka02
aktív tag
A memória órajelében van még külömbség (másban nincsen) 6000-ről (ez az alap és a 76e HUF-os kártyáé is) 6400-ra.
Egy szó mint száz amire én céloztam az a kártya a dcuII-es hűtésű (ami a cikkben is van) referencia értékekkel kiadott kártya.
Ez még így is hozza a 7970 GH edition szintjét... szóval a frankó ár a frankó kártyáért megállapításomat ezektől függetlenül is tartom. -
Olajka02
aktív tag
Helyesbítek.
Az előbb említett kártya ez a típus: R9280X-DC2-3GD5 (nem a 970/1070 es, hanem az alap órajeles 850/1000-es). -
Olajka02
aktív tag
Mindenkinek írnám, hogy a napokban az árakat figyelve, ma láttam a cikkben is tesztelt ASUS-t 76.900,-HUF-ért, ami igen csak szépséges ár egy 7970 GH szintű kártyáért.
Az Árukeresőn utána lehet nézni (bízom benne, hogy ez így nem reklám).
Remélem még egy picit esik az áruk, és akkor veszek egyet. -
Olympos
senior tag
válasz
zolee5016
üzenetére
szerintem manapság minden amatőr nekieshet AB-vel a kártyának, legfeljebb kifagysz a rendszerből és leeseik a hőfok.
káros hőfokot vagy túlfeszet kifagyás nélkül nem tudsz elérni a kártyával, ha nem bontod meg a hűtőt.
("a megbontom a hűtőt és teszek rá másikat, vagy vízhűtést, stb." az már más kérdés)
ha biosban csinálsz vmit (fesz értékek kitolása, stb.), az meg már tényleg más tészta
...de ilyen beavatkozás ellen a matrix is védtelen.a garancia mindig 2-3 év és ebben benne van az is, hogy éjjel-nappal teljes terhelésen (vagy AB-vel megküldve) megy a kártyád, ami teljesen valószínűtlen.
-
sandor906
tag
A Matrixban csak az nem tetszik, hogy azt a bazári világítást nem lehet lekapcsolni. Elég lenne, ha akkor világít amikor valaki megkergeti és jelezné, hogy hol tart az erejével. Játék, vagy egyéb felhasználás alatt teljesen feleslegesen reklámozza magát. Ettől függetlenül remek darab, én is a várható élettartam miatt választottam.
-
zolee5016
őstag
már bocsi...nem kell sivatag ha valaki AB-vel (stb) feleslegesen 3-5 fps-ért barmolja a karikat..
Vannak sima jó példányok is...egyértelmű..de a Matrix azért komolyabb minőséget képvisel.......
Az meg a mai körülmények vonzata,hogy sújkolják évente az új szériákkal belénk,hogy hú mennyivel jobb..pedig igazából kb 3 éve(dx11)óta egyhelyben topogunk..piros,és zöld oldalon egyaránt..... -
Olympos
senior tag
válasz
zolee5016
üzenetére
élettartam? egy évre rá a többi kártya nem annyira bírja?
hol használod a kárytádat, sivatagban?nekem "sima" asus dc2top volt gtx 560-ból, aztán meg dc2topv2 hd7950-ből és ez a konstrukció - mint a többi márka is, ha vigyázol rá - 5-10 évet bírnia...csak addig úgyis lecseréled.
-
sandor906
tag
A szélzajhoz annyit szeretnék csak hozzá tenni, hogy nekem 7 db 12cm-es, 2db 140cm-es venti mellet van bent a Matrix Platinum ami plusz 2db venti, van bent egy GT640 ici-pici ventivel ami 60%-on pörög alapból (na ezt kihallani a többi közül) és még ezek mellet is hallani, hogy mikor megy pihenni valamelyik vinyó, vagy mikor pörög fel. Tehát a Matrix ventik ultra halkak!
-
zolee5016
őstag
Matrix-ok....Ha valamiért megéri a + pénzt az az élettartama....Az átalakított tápellátás ,VRM szabályozás sokkal stabilabbá,illetve sokkal kiméleteseb a karira nézve
Aki 1évre netán kevesebbre vesz kártyát..annak nem éri meg a felár meg a kb +10%-os tudás (gyárilag) amit esetleg egy stock karin is elérhet.....ha meg szétcincálod és cseréled semmiképp...
Nekem 3 Matrixom van és a mai napig elég lenne az 580-is..de hogy a 7970-et cseréljem..szóba se jön...még erre a Matrixra sem,szinte ugyanaz mint a 7970.... -
Giot
addikt
Köszönöm a tesztet!
Legyen üdvözölve a sorban következő Sapphire Toxic. Nem bízták a véletlenre.
Bár az árat elég magasra lőtték.
Oliverda mi a véleményed a PCB felépítéséről, a többi gyártóhoz viszonyítva? Hány fázisú? -
stargazerhu
aktív tag
Az ember nem csak racionálisan dönt, hanem szívvel is...még ha egy VGAnál hülyén is hangzik...
Ha gondolod állíts fel egy aránypárt és számolj, hogy az adott teljesítmény többlet mennyivel kerül többe!
Aztán dobd a kukába, és vedd meg azt amelyik tetszik, amelyiket igazán akarod!! 
(#114) mysuAF 110 körül már vannak, ma volt róla szó a 290/290X topikban...
-
mysuAF
csendes tag
És akkor a DC2T vagy a V2 változat?
-
mysuAF
csendes tag
válasz
stargazerhu
üzenetére
Hát úgy gondoltam hogy teljesítménye mennyivel több a matrixnak?
-
mysuAF
csendes tag
Sziasztok!
Videó kártya vásárlás előtt állok.
Amiben gondolkodok:
-Asus R9 280X DC2T illetve ennek a V2 változata
-Asus R9 280X Matrix PlatinumA kérdés hogy megéri-e a matrixot venni +20.000 Ft-ért?
-
Gabisan
tag
Nekem egy Sapphire R9 280X Dual-X OC-m van,teljesen elegedett vagyok vele.Halk huvos es jol tuningolhato.
1200/7000 1.25V on is megy hibatlanul,ez a max,de en alulfeszelve 1000/6000 1.163V-on hasznalom,erre irtam at a bioszt is ,idleben desktopon 100/400 0.900V -ra UDF alatt 200/800 0.950V -ra irtam at a bioszt,igy alig fogyaszt valamit,mikor nincsen terhelve.
-
Olympos
senior tag
@Oli: egy kérdésem lenne.
Gondolom egy ilyen tesztre nincs időtök - meg lehet, hogy hülyeség is, mindjárt megmondod:
Lehetne a kártyákat úgy tesztelni, hogy megnézitek, hogy egy 5-10 perces, teljes terheléses teszt alatt melyik VGA kártya a legmelegebb, ez ehhez tartozó hőfokot és decibelt lejegyzitek, majd a többi kártyának a ventilátor fordulatszámát manuálisan addig csökkentitek, amíg ezek a kártyák el nem érik a legmelegebb kártya hőfokát és az így kapott decibeleket hasonlítjátok össze.Az így kapott különböző decibel értékek így ugyanazon hőfokon "generálódtak", a ventilátor szabályzása innentől kezdve pedig csak ügyeskedés, a zajszint pedig már tényleg a hűtőrendszer kialakítását minősítené.
(De gondolom ez nem ilyen egyszerű
) -
Olympos
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Viszont - ahogy írod - hőmérsékletben a Gigabyte volt a legjobb és ahogy szintén írod, 10°C-ot simán áldozhattak volna a csend oltárán.
Ezt megteheti a vásárló is, hogy maga állítja be a ventilátor sebességét - így hőfokban és zajszintben is ott lesz, mint az előtte lévő - vagy megvárja, hogy egy BIOS frissítéssel ezt megoldja a gyártó. -
Olympos
senior tag
Csak a tesztekből gondolom, és eddig így olvastam, ill. ahol lehetett, így hallgathattam meg.
(De ezen nehogy fennakadjunk, elhiszem, hogy az MSI halk még játék közben is.)Itt meg lehet nézni
Itt meg lehet hallgatniDe remélem majd jön Oli és egy teszttel rácáfol mindenre

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Nem semmi: két Nothing kapott egy nagy frissítést
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy milyen lett az ASUS ProArt széria csúcsnotesze? Hát ilyen!
- LEGO klub
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung UE50NU7022 125 cm / 50 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Aztán dobd a kukába, és vedd meg azt amelyik tetszik, amelyiket igazán akarod!!