Hirdetés

2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) micafighter


micafighter
nagyúr

Élmény volt olvasni, várom a folytatást :R

Egy kis helyesírási hiba:

Moduláris elemeknél egy egyszerű négyzet alapú szoba, tegyük fel téglatest és van rajta 1 ablak és 1 ablak

(#2) Clickbait válasza micafighter (#1) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Javitva, nagyon szépen köszönöm a figyelmes észrevételt! :R

Örülök, hogy tetszett. :K

You got clickbaited.

(#3) neomaster


neomaster
csendes tag

Hali, nagyon örülök annak, hogy előkerült ez a téma ilyen formában. Épp a napokban gondolkoztunk azon egy haverommal, hogy bele kéne ásni magunkat ebbe az Unreal 4-es dologba, kéne valami kis logikai vagy valami játékot fabrikálni vagy legalább is megtanulni az alap dolgokat, hogyan is lehet/kéne ilyet csinálni. Biztosan követni fogom ezt és a videó részeket is.
Sok sikert és kitartást!

Üdv,
NeoMaster

Amit ma megvehetsz, ne halaszd holnapra :)

(#4) snecy20


snecy20
veterán

Csak egy kis észrevétel: Miért tervezed a 30FPS lock-ot? Van valami oka kimondottan? :)

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#5) CaNNa3IS


CaNNa3IS
senior tag
LOGOUT blog

Király jó lesz.
Egy észrevétel: nagyon magas minőségű hangok <-> mp3 320 ??? Ez hogy jött össze ?

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#6) davidsone


davidsone
addikt

fúFÚ de beteg az a kis szros a csapban :DDD

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#7) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Nem olvastam végig, csak bele-bele, de :Y :Y :Y :R

(#8) #45185024


#45185024
törölt tag

Ez örvendetes sorozat szerintem ilyesmi sok embernek a fejében ott forog évek óta.
Én is elvégeztem egy C, C++ Programozóis sulit aztán a nagy mester Nyisztor Károly Shaderprogramozásos könyve jött. Ott az ember rájön hogy megforgat egy kockás és van hozzá egy 200 oldalas forráskód hogy miért is ?:))) Ugye ez a könyve Directx 8-al foglalkozott. Ez az utolsó magyar nyelvű amihez van szakirodalom.
Ahogy ismered meg a direct X et rájössz hogy ez a szakmai Matrix transzformáción kívül tulajdonképpen olyan mintha egy színházban rendeznél, lámpákat pakolsz ki, kamerákat mozgatsz fényhatások útját egyengeted, betöltesz Hálókat és feltextúrázod őket, majd a csontváz mentén megmozgatod őket, de ezt tulajdonképpen a grafikusok teszik te csak betöltöd az animációt. Hú ekkor belelkesedtem.
Aztán Microsoft Direct x 9-nél húzott egy olyat hogy a Meshloader parancsot a háló betöltést nemes egyszerűséggel KIVETTE a Directx ből. Ezzel kb meg is ölte a garázsprojektek százait. Néztem a magyar egyetemi anyagot nemes egyszerűséggel az van bele írva hogy ez nem képezi a tananyagot :)
Valamii angol nyelvű tanár írt róla egy könyvet hogyan töltünk be a videókártyába háromszögeket és hogy kell őket raw nyers formában elmenteni, ugye Doomnak Quakenek saját háló formátuma volt.
Tehát se 3D Studio Max , se Blenderből semmilyen anyagot nem tudsz betölteni. Nálam ez volt a vég.
Szépen beterelték az emberkéket a motrokba, Unity 4 szerintem elég gyengécske, az 5 már jobb.
A nagy motrokat nagy cégek fejlesztik eszméletlen pénzekért nem hagyva beleszólást az AAA címekbe.
Az Unreal 4 ről Abu írásait olvassátok el a Prohardveren mert azt érdemes. Tulajdonképpen a Mobilokra liszenszelik a legtöbben PCre már szinte nincs is fejlesztése, ARK-ot ha megnézed durván szép dolgokat lehet benne csinálni aminek az ára hogy 20-30 FPS van egy 980TI kártyán ami 210-300 ezer között mozog.
Így áll jelenleg a PC-s piac.
A hangokkal kapcsolatban még egy gondolat, én rádiójátékokat csinálok és a FREEWAV-ról szinte mindent le lehet tölteni tök ingyen, érzelemteli a gondolat hogy mindent magad akarsz felvenni, a Beastnak a régi C64 es hangmérnök srácára emlékeztetsz ő mondott ilyeneket. Van amit csak egyedileg lehet megcsinálni pl a most kiadott Firewach hanganyaga annyira profi hogy elviszi a fél játékot a hátán a két hangszinész!
Na ez az ami angol anyanyelven pokoli drága :) A többi ingyen is kihozható.
Bocs a hosszabb terjedelemért de beleragadtam a gondolatba :))

[ Szerkesztve ]

(#9) ViZion


ViZion
félisten

Érdekes írás, várom a folytatást. :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#10) Kasya


Kasya
nagyúr

Élmény volt olvasni. Sokan szerintem bele se gondolnak, hogy milyen sok munkával jár egy ilyen projekt.

Várom a következő részeket, és persze ha kellene béta teszter, szívesen állok a rendelkezésedre.

(#11) DjFlanker


DjFlanker
aktív tag

Minden elismerésem, szurkolok :)

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#12) Luck Dragon

Ez igen! Sok sikert hozzá. És legfőképp kitartást. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#13) Kristof93


Kristof93
aktív tag

A jelenleg készülő aaa játékok leginkább 32-256 pixeles lightmapet használnak, különben hamar kifutsz a memóriából. (minden elhelyezett instance egyedi lightmapet kap). A lightmapet csak a globális illuminációra használják, a direkt világítás és árnyékok valós időben készülnek. A modellek pedig max 30k háromszög karakterek esetén is ha nagyobb a pálya. BP hamar meg fogja enni a processzort, főleg konzolon. Közel sem olyan gyors mint a c++.

[ Szerkesztve ]

(#14) Clickbait válasza Kristof93 (#13) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Sajnos nem, AAA cimeknél nem ismerem, de ez közel nem olyan vészes. Gyönyörűen kezeli az engine az 1024-es mapokat, és "sajnos" el is kél ekkora felbontás! Nagyon megizzadtam velük, de Unrealben ez ilyen. De megéri, nem eszi szét a gépet, illetve ekkora felbontás csak statikus helyeken lesz, természetesen fogok használni dinamikus fényeket is (itt számol realtime a motor). Ez viszont sokkal jobban megeszi a hardvert, mint a nagy lightmap. Moduláris falakat használok, darabja 1024 lightmappal. Ez nagyon sok dolog miatt kell, nem csak a vetülő árnyékok minőségéről van szó, hanem a textúra szin átmenetéről is. Ez az Unreal átka.
Ha pedig kezd csökkenni a teljesitmény, akkor jöhet az optimalizálás. De nem számitok ilyenre, jelenleg 120fps stabilan megy a dolog 1000fallal, azaz semmit sem csökkent, a belső benchmark is ezt mutatja. A részecskeeffektet fogják vinni, meg a nagyobb 200.000 modellek.

(#8) Pepeeeee
Érdekes volt, kis ismerettágitó olvasmány volt. :K
Természetesen nem MINDENT én veszek, az túlzás. Lépéshangok, ajtónyitások esetleg töréshangok jöhetnek majd szóba. Hangulaton hatalmasat tudnának dobni.
Sok forrásom jött össze azóta, ingyenesek és fizetősek is egyaránt, remélem nem futok ki belőle.
A Firewach-csal 2 napja kezdtem játszani, nagyon komoly amit ott műveltek.

(#5) CaNNa3IS
Nem feltétlen a mintavételről van itt szó, magas minőség alatt inkább a hangok részletességére, teltségére gondoltam. Mindennek klappolnia kell, itt olyasmit értek, hogy az ajtónyitás hangja nem papirzacskó csörgés lesz. :DDD Nem sok az a 320, meg még mp3-is, de ide tökéletes lesz, flac-ot meg csak akkor, ha az eredeti hang valóban ilyen formátumban volt rögzitve. Egyébként meg semmi értelme felkonvertálni. Ami elveszett, az elveszett.

(#4) snecy20
Példának a The Evil Within-t tudom felhozni, a maga 30 lockjával. Az ott nem véletlen.
Parasztvakitásnak tűnhet, de 30fps-től "filmes". Ha jól tudom amerikai NTSC filmek 29.x képfrissitésűek. Ezért nem is véletlen. Illetve még teljesitményraktárnak is jó, AMD dobta be nemrég a target frameratet, nem kell maxon mennie a kártyának, hogy kinyomja a 30 fps-t. Feleslegesen tudna a kártya 600fps-t, 120fps eleve a maximum, 60fps-nél több felesleges. Illetve 30nál se VSYNCnem kell, meg semmi ilyesmi.
Ez még csak álmodozás, egy kattintással fel lehet oldani, majd eldől tesztek alatt.

(#3) neomaster
Hajrá, nagyon ajánlom. Én is haveri körben kezdtem Unity 4-ben, megéri! Főleg ha később is csapatban maradtok. Nekem most itt a közösségi projekt, és a lelkes segitők, nekem ők a csapatom. :K

És szeretném itt is megköszönni mindenkinek a kedves, biztató szavakat! Hamarosan újabb résszel jelentkezem, az pedig már a pályatervekről fog szólni, és a jelenlegi állásról. :K

You got clickbaited.

(#15) no more válasza Clickbait (#14) üzenetére


no more
addikt

Azért a 60 fps felesleges kijelentés nem mindenhol állja meg a helyét. Multiplayerhez a száz is kevés.

Mindenképpen parasztvakítás a 30 fps "filmes", kb. csak azért találták ki, mert nem tudnak optimalizálni. A 30 fps lassú, darabos és nagy az input lag.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#16) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Sok sikert kívánok a projekthez. Bétatesztelést bevállalok, ha szükséges. Én is nézegettem már UE4-es tutorialokat, nekem szerintem a programozás részének megfelelő szintű elsajátításához extrém sok gyakorlás , meg idő kellene. A kontentgyártás modelezés megy kb. középhaladó szinten inkább prop és environment. Követni fogom a blogot, reményeim szerint tudok majd tanulni belőle.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#17) Clickbait válasza no more (#15) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Természetesen, bár ez a játék kiesik a must have 60 fps kategóriából.
Nem tudom, hogy próbáltad e már az Evil Within-t gyári beállitásokon. Ugye ott van a fekete csik alul-felül, és a 30fps lock. Olcsó "trükk" de átadja. Persze én is feloldottam, de azért a hangulat átjött. Filmeknél zavar a 60fps, 29-hez van szokva a szemem és az agyam. Játékoknál a 30 lehet zavaró valakinek, de szerintem ha keveset is, de rádob. Alapból nem pörgős játék, a darabosság és a lag is jól jön viccen kivűl. :K

Ez nagyon utómunka még, lehet más lesz, kitudja. :DDD

You got clickbaited.

(#18) no more válasza Clickbait (#17) üzenetére


no more
addikt

Persze, a mozis élményhez, filmekhez a 30 a tökéletes! :R

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#19) Clickbait válasza no more (#18) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Kétségtelen, ez ilyen közösségi döntés lenne, nyomok majd letölthető buildeket, ki lehet próbálni melyik a jobb. :) Majd alakul, jelenleg ez a legkisebb problémám. :DDD

You got clickbaited.

(#20) Cifu válasza Clickbait (#14) üzenetére


Cifu
nagyúr

Bocsi, de az FPS témánál egy picikét elszaladt a kötél...

Tisztázzuk, a mozifilmek ~24 FPS-el zakatolnak. Csakhogy azokat nem játékengine, hanem kamera veszi fel, így például a gyorsan mozgó dolgok bizony be is mozdulnak (ugye mindannyian találkoztunk már azzal, hogy egy pause-al megállított moziképen egy komolyabb interakció (légiharc, tűzharc, ugri-bugri) csak elmosódott foltokat látni). Ez egy becsapása az agynak, ettől érzi folyamatosnak a képet.

Na ez az, ami játékoknál nagyon nem így van. Ha be akarod csapni az agyat, akkor két megoldás van, fix FPS és motion blur (ami azonban a játékokban nagyon nem olyan, mint egy kameránál, noha sokszor jól lehet használni), vagy pedig 60, vagy akár 120, sőt 144 FPS (most ezt szokás felső határnak megnevezni), és a szemed majd megszűri a gyors mozgásokat.

Az NTSC 30 FPS jól hangzik, de akkor miért nem a PAL 25 FPS-el jövünk már, ha egyszer TV-s hasonlat?

A magasabb frame rate per pillanat próbál a mozikba is betörni, 24-ről akarnak előre lépni 48-ra. A megoldás egyenlőre vitatott, hogy sikerrel fog-e járni.

A 30 FPS-nél pedig VSync sem kell pedig bocsánat, de nem igaz. A VSync lényege, hogy kijelzőn való képfrissités közben ne változzon a megjelenítendő kép. 30 FPS-nél is "meg tud törni" a kép, nyugodtan próbáld ki hogy gyorsan forogsz egy helyben, és megjelenik a "screen tear" (tessék egy példa rá, noha nem a legjobb).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#21) Clickbait válasza Cifu (#20) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Köszönöm a rendbetételt. :R
Nálam a lock-motion blur tűnik a legjobbnak. 30-nál nem tudtam, hogy törik. Bevallom úgy tudtam eddig, hogy csak 60 felett törik. :Y

You got clickbaited.

(#22) ZetiHU


ZetiHU
újonc

Sok sikert a dologhoz, látom ez egy sokkal nagyobb projekt, mint amire gondoltam... Szívesen vállalok tesztelést, nagyon érdekel!
Ui.: köszi az ötletet, régóta akartam egy komolyabb engine-nel játékot készíteni, ez most megihletett! :)

Jó pilóta nem katapultál alagútban

(#23) Keeperv85


Keeperv85
nagyúr

Én kompletten egy régi játékot akartam rében re-makelni. Hamar megéreztem, hogy hol fogy el az akarat a tudás hiánya mögött. Mikor az jött volna, hogy, "akkor most csináljunk egy kézmozdulat (nyilván egérrel) érzékelést" akkor beláttam a korlátaim.

Magam részéről már porig szidtam párszor az Epic-et, mert szerintem ezt az engine-t sem, sem az elődeit nem lehet nélkülük úgy megerőszakolni, akarom írni úgy beállítani, hogy ne legyen olyan a végtermék, mintha viaszból volna az egész. Nekik nyilván sikerült már, illetve vannak olyan csapatok, akik döbbenetes munkával megoldották. Nem kevés tapasztalattal a hátuk mögött. Őszintén remélem, hogy neked is sikerül megzabolázni és levetkőzni ezt a betegségét, hátha végre valaki meg tudja törni ezt az "átkot" rajta és ezúttal végig követhetjük példaként, mit is kellett volna sok belebukott csapatnak tenni!

(#24) Clickbait válasza Keeperv85 (#23) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Köszönöm a biztatást, nálam Unity 4.6 óta ásta el magát a Unity, utána tértem át Unrealre. Most ha jól tudom a 4.10.2 van, azért vannak még elég komoly gondok, jó pár hete küzdök az árnyékokkal, de úgy néz ki kezdem kitapasztalni, mit miért. Vannak egészen felfoghatatlan hibái, de ezek elvileg szerencsére a 4.11 javitva lesznek. :U Az most a preview 5-nél tart, arra nem merem frissiteni a projektem még a másolatát sem mert hát na.. preview.

De még igy is jóval kevesebb anyázás van mint Unitynél. :DDD

Bevallom, olyan igazán csúnya projekttel még nem találkoztam, ami eljutott odáig, hogy screenshotot tegyenek fel róla. Szóval, hogy csúnya legyen, arra külön oda kell figyelni. Itt még pár fehér, megvilágitott fal is gyönyörű a maga nemében, szóval kis engine. :K A végén meg kap egy kis tuningot a játék utómunkákkal, és remélem minden rendben lesz kinézetben. Elkövetkezendő cikkekben igyekszem pumpálni a képeket + Flickr galéria, lehet majd onnan ötletelni.

You got clickbaited.

(#25) Keeperv85 válasza Clickbait (#24) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nem csúnyák ezek, nem az a bajom velük. Van ami kifejezettem szemet kápráztató. Ellenben a legtöbb olyan, hogy ránézel és mintha minden be lenne tekerve fóliával. Túl "tökéletes" a renderelése. Ez a másik véglet: ilyen felületek a valóságban soha sem jönnének létre. Hiányzik belőle a zaj, a por, a mocsok, a rozsda olyan, mintha tudod, hogy a rozsda csak oda van festve valamire. Nem igazán látszanak a részletes felületeken sem random dolgok. Minden szabályos és rendezett. Na most én ettől sikítófrászt kapok. Nem azért, mert a realitás a mániám lenne, hanem azért mert ez úgy akar reális lenni, hogy kilóg a lóláb, hogy nem az. Akkor már inkább egy meseszerű rajzos megoldás, mint ez. Persze ízléseken nem szép dolog vitatkozni...

(#26) Clickbait válasza Keeperv85 (#25) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Na az igen, abból van egy kalappal. :DDD
Ez már kreativitás függő, ilyenekre nagyon oda akarok figyelni, fontos az atmoszféra. Lesz természetesen mocsok és szálló por, igyekszem mindent eltérőre csinálni, ne ismétlődjön semmi. Szerencsére nagyon igéretes terveim vannak, remélem sikerül egytől egyig megvalósitani őket. Plusz szerencse, hogy nagyon durva anyagaim vannak, amik teljesen dinamikusak. A rozsda, az úgy rozsda hogy látszanak a lebomlott rétegek konkrétan, és a betört fal sem csak oda van festve, hanem konkrétan be van törve rétegenként.
Nyálcsorgatásnak elhintem:


Ja, és ezek csak sik képekből vannak előállitva. A motor fogja azzá tenni, ami. :Y

A berendezés meg már a lakberendezői kézségeimre vannak bizva, illetve vannak való életből szedett képeim is, valamennyit próbálok lemásolni csak.

You got clickbaited.

(#27) consono


consono
veterán

Gratulálok az elszántságodhoz, nem semmi melóba vágtad a fejszédet! Én kicsit (na jó, nem kicsit, nagyon) optimistának vélem az elkészítési időt, de hajrá! :)

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#28) Clickbait válasza consono (#27) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Köszönöm! :)
Olyan bő 3 hete irtam a cikket, nincsen szerencsére kőbe vésve, magamnak egy kis motiváció. Ha nem is készül el fél éven belül, már szalonképes állapotban lesz addigra biztosan. Onnan meg csak igazitások vannak. Valójában olyan fél-1év közé tenném, a legelső verzióban még teljes 1 év volt, de soknak tűnt. De azért halad a dolog, naponta több órán át dolgozok rajta, szerencsére kapok segitőkész embereket akikkel végigvihetem az egészet, és gyorsul a projekt, csak ne menjen a minőség rovására. Addig szeretném elkésziteni amig van rá elég időm.

You got clickbaited.

(#29) Ragnar_ válasza Keeperv85 (#25) üzenetére


Ragnar_
addikt

Az valószínűleg a roughness a materialnál, minél finomabb felületű az anyag anál inkáb reflektív, minél durvább, annál inkább nem az. Ha az roughness értéke kicsi akkor lesz márványszerű az anyag. ha nagyobb akkor meg ugye kőszerű ami nem tükröz..

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#30) Keeperv85 válasza Ragnar_ (#29) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Én dolgoztam már párszor kőműves segédként: hogy olyan márványozást és olyan geltelést az életben nem csinálsz, amit ezzel a motorral már nem egyszer az arcomba kaptam, az halál biztos. A reflexió egy dolog... Az pedig egy másik, hogy olyan egyenes és hibátlan falakat, amiket ezzel szoktak mutogatni még a piramisokban sem sikerült megvalósítani. Pedig olyat sem simítanék, egy életnyi tapasztalat után sem...

(#31) Ragnar_ válasza Keeperv85 (#30) üzenetére


Ragnar_
addikt

Tény, hogy van olyan UE4 scene ahol szerintem is túl van húzva a reflection, de nem mondanám hogy a motor hibája, csak egy lehetőség, amit ha jól használnak inkább hozzáad a realisztikus megjelenítéshez. A belsőépítészeti EU4 vizualizációs cuccokat meg kb. szinte lehetetlen megkülönböztetni egy rendertől. Lehet tökegyenes falakat icsinálni gipszkartonal elvileg.. :) (bár még nem próbáltam)

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#32) Ornagy


Ornagy
tag

Nagy öröm látni, hogy MO-n is van aki belevág a játékfejlesztésbe.

Régen, amikor a CryEngine bejött, rengeteg projectben segédkezdtem, sajnos azóta elsodort az élet a játékfejlesztéstől. Jelenleg programozógént tengek lengek az éterben.

Figyelemmel fogom kísérni a projektet.

Sok sikert, kitartást kívánok!!! :R

A győztesek nem várnak a lehetőségre, hanem megteremtik azt!

(#33) Clickbait válasza Ornagy (#32) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Várlak ide is, nem CryEngine, de ezek szerint több különböző projektben voltál mint én, szóval szivesen olvasnék tapasztalatokat vagy figyelmeztetéseket. :K

You got clickbaited.

(#34) Ornagy válasza Clickbait (#33) üzenetére


Ornagy
tag

Majdd, amint lesz több időm, akkor részletesebben is átolvasom az irományt.

Majdd osztunk tapasztalatokat :)

A győztesek nem várnak a lehetőségre, hanem megteremtik azt!

(#35) Joccc07


Joccc07
addikt

A zenét vállalom.

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#36) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Ha már UE4 akkor kb. hasonló minőségű látvány várható :) ?

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#37) Clickbait válasza Ragnar_ (#36) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Hasonló, P.T a játék egyik alapja.
Hasonló hangulata lesz, hasonlóan romlani fog a helyzet, a pálya állapota is, sőt nálam időben is visszafelé fog haladni. De mindent a maga idejében. :DD

You got clickbaited.

(#38) Ragnar_ válasza Clickbait (#37) üzenetére


Ragnar_
addikt

Személy szerint nekem jobban bejön a realisztikus megjelenítés vonal, főleg UE4 lehetőségeivel. Hát ha mindent a maga idejében akkor várom a fejleményeket és a vizuális anyagokat kíváncsian.
(Dialógusok lesznek benne ? Kell/lehet majd tárgyakat használni? Lesz inventory? NPCk lesznek ? :DDD )

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#39) Aron1988


Aron1988
tag

Meglepődtem, hogy ennyire gyenge vason dolgozol, pláne hogy grafikai munkát is végzel. Ha megfogadsz egy tanácsot, beszerzel egy Xeon E5-ös procis gépet, ha szeretnéd, hogy haladjon is a munka, renderelés stb miatt. Kijön egy misi alatt az egész gép, és ha munkaeszköz seperc alatt visszajön az ára.

A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!

(#40) Clickbait válasza Aron1988 (#39) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Gondolkoztam rajta, még nem volt olyan, hogy ne birta volna. Barátságos az engine, light render húzódhat el, de azt nem renderelek gyakran, a vége felé lesz húzós, de azt egy kölcsöngépen is meg tudom csinálgatni.

Ami most a szemeim előtt van, az még egy vagy két plusz monitor. Mellé izmosabb kártya. :K

You got clickbaited.

(#41) Kristof93 válasza Clickbait (#14) üzenetére


Kristof93
aktív tag

Én pedig tapasztalatból mondom, hogy hamar el fog fogyni PCn az 1-2 giga vram. Egy pályán 50k instance is lesz, nem csak 1000. Konzolt pedig a sok poligon fogja megölni. UE4-nek annyira nincs jól optimalizálva a PC-s renderelője. Árnyék nélküli dinamikus fényből pedig több száz is mehet, nem nagyon befolyásolja a teljesítményt. Tudom hogy szépek az ue4 archviz demók de egy játékban nem lehet alkalmazni azokat a megoldásokat.

(#42) Clickbait válasza Kristof93 (#41) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Az a jó ebben az Engine-ben, + a folyamatosan haladó pályában, hogy ha a játékos elhagy egy bizonyos területet, megsemmisülnek ezek az elemek, ergó felszabaditja magát a motor olyan dolgoktól, amiket amúgy sem lát a player.

A dinamikus árnyék mentesség nem rossz ötlet, ez meg sem fordult még a fejemben. Keverve van stationary és dinamikus egyaránt. Az első pályákon mindenképpen kell árnyék, az még viszonylag világos lesz. Sötétebb környezetben viszont használni fogom amit irtál. :R

Igyekszem mindent a lehető legjobb minőségben tartani, mindent el fogunk követni, hogy ne menjen azért a teljesitmény rovására!

You got clickbaited.

(#43) ModliH


ModliH
tag

Most láttam csak a cikkedet, de nagyon tetszett, sok sikert kívánok, iszonyú jó project! :))
Informatikustanoncként én is már szemezgettem ezzel a világgal, de a retek sok információ amit fel kellett dolgozzak amikor először beleolvasgattam a komolyabb játékkészítés rejtelmeibe kicsit elbátortalanított.
De engem is merhára lekötnek ezek a dolgok, elég sokat "hülyéskedtem" C4D-vel, egy esetleges jövőbeli játék reményében, de sajnos rá kellett jöjjek hogy a grafikus képességeim erősen korlátozottak :D (persze tudom, aki kódol, nem az tervezi a pályákat, de nyilván első projecteket kevés emberrel szokás csinálni, hogy egy átfogó képet alkothass a folyamatról).
Mindenesetre, ha már eljuttok odáig hogy alfa/béta tesztelés fog zajlani, akkor szívesen becsatlakoznék a dologba, valamennyi Sony Vegas, AE, ismeretem is van, ha kell promóvideó abban is tudok segíteni tudásomhoz mérten, ha szükéségetek van rá :DD Meg persze ha lesz valami ötletem majd bedobom a közösbe, de egyenlőre úgy látom hogy én nem tudok nagyon mit hozzátenni :D

(#44) Kristof93 válasza Clickbait (#42) üzenetére


Kristof93
aktív tag

Minden valamire való játékmotor úgy működik. Ha a játékos gyorsan mozog, pár másodpercenként be kell tölteni egy új rend lightmapet; nem valószínű, hogy egy átlagos merevlemez bírni fogja, még ha el is fér a vramban.

(#45) ViZion


ViZion
félisten

Tesztelésre, bug vadászatra én is vállalkozom, ha ez segítség.

Amit javasolni tudok -és sok programban hiányolok-, hogy változatosságra figyelni kell. Ott a chrome specforce, ami máig fáj bennem. Frankó játék, minden egyben volt, csak... 5 féle doboz, 3 féle marmonkanna, 2 féle lift, betonbunkerek, egyforma asztalok, helyiségek, ajtók... ehh... Mintha mindig az első pályán lettem volna. :((

Néhány belsőépítész vagy kreatív területen tanuló fiatal/egyetemista lehet már csak a "credits"-ben megjelenésért is elvállal pár épületet, alaprajzot. Több ember, több szemlélet, változatos pályák...

A Crysis 3-at sem tudtam végigvinni, ahogy a Dead Space-t sem... halálosan untam magam. Keresd meg X-et, vidd oda, etc jellegű küldetések sem segítettek sem Dead Space-nál, sem pl. Far Cry 3-nál (egen, azt is untam... kecskét kergessek, amikor barátaim elrabolták... hogyne. ;] ) A red dragon legalább vicces volt, na az is fontos (OK, horrorjátéknál rizikó lenne viccesre venni).

Szerintem. De nem értek ehhez, szal. lehet ignorálni. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#46) Clickbait válasza ViZion (#45) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Erre különös figyelmet forditok, textúrázás terén is merőben más lesz minden, különböző belmagasságok is lesznek, lámpák, szobák, padlók, plafonok és falon lévő eszközök. Szerencsére vannak jelentkezők hangra, modellekre, következő cikkemben mindenkit megjelölök. Több szem többet lát alapon lesznek publikus buildek, bárki letöltheti és ötletelhet. :K

You got clickbaited.

(#47) Clickbait válasza Ragnar_ (#38) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Következő cikkben lesznek már játékból éles képek, egy folyosót szeretnék teljesen kész állapotra hozni referenciának.

Ebben a játékban aligha lesz dialógus, az hatalmas munka lenne. Teljes átgondolást igényelne, ebbe nem merek még belevágni. Ha lesz több projektem, mindenképpen megfontolandó.
Tárgyhasználat egy erős talán, az odébb van, tervben egyelőre nincsen, talán lesznek felemelhető vizsgálgató tárgyak. Inventory csak akkor ha lesz tárgyhasználat, és az is csak átmeneti inventory lesz, nem lehet megnyitni, csak eltárolja magánál a karakter. Esetleg a kezében tartja, semmi komplex. NPC nem lesz, lesz 1-2 alap intelligenciával rendelkező, de kb csak annyi, hogy bárhol tud követni ahol van járható út, illetve fog "látni" is. De ez nem is intelligencia, mert megadott utasitásokat fog követni.

Ahogy láthatod sok a talán, ezzel is utalok, hogy ezek az extra funkciók csak fejben vannak eltervezve, vagy még ott se. Maga a játék nem erre épit, annak ellenére lesz élvezhető, hogy túl sok ficsőrt nem kinál. Egyrészt hiánypótlónak szánom, kevés ilyen játékkal találkozni, ami igényes, szép és nem jumpscareekre épit.
Eleve ingyenesre tervezem, tudom a játék korlátait és az értékét.
Ez egy nagy, igényes Unreal techdemo, játékelemekkel. Olyan is eszembe jutott, hogy a játék végét befejezetlenül hagyom, mint a Layers of Fear esetében. Egy nagyra nőtt béta. Bármikor hozzá lehet nyúlni még, lehetőséget adni későbbi fejlesztéseknek, esetleg ha nagyobb támogatásom lesz, akkor visszatérek fejleszteni.

De ez messze van, ebbe apait anyait beleadok a segitőimmel együtt! A fogadtatástól függ majd a sorsa. :K

You got clickbaited.

(#48) Ragnar_ válasza Clickbait (#47) üzenetére


Ragnar_
addikt

Értem. Akkor tehát vannak dolgok, featureök amik még kérdésesek, vagy csak nagy vonalakban léteznek, viszont van ami nem is szükséges az alapkoncepció megvalósításához. Következő cikk kb. mikorra várható, ha szabad tudni ?

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#49) atok666 válasza Clickbait (#26) üzenetére


atok666
őstag

Pont errol beszelt a kollega, ez nagyon mu...

Atok

(#50) Clickbait válasza atok666 (#49) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Ezek ugyan miért?
Továbbra is egy játék engineről beszélünk, ez jelenleg AAA mérce. Mutass egy példát dőlt falakra játékban! Egyrészt felesleges, másrészt nehéz. A falakon az anyag adja jelenleg azt a plusz "valódi" egyenetlen réteget.

You got clickbaited.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.