Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Braddock


Braddock
őstag

"Ha valami ingyen van, akkor ott te magad vagy az áru."

Ettől függetlenül szeretem a szolgáltatásaikat és használom is azokat.

(#2) t72killer válasza Braddock (#1) üzenetére


t72killer
titán

Kb ez van. Mindenesetre a gyakorlat folytatódik, különben nem álltak volna elő nagyon gyorsan karanténstatisztikákkal.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

kezdetnek ez is megfelel.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#4) Penge_4


Penge_4
veterán

Lehet, hogy én szocializálódtam az internet azon, kezdetleges időszakában, amikor még az adott oldalak adminjai hozzáfértek a plain/text jelszókhoz és a privát üzenetek tartalmához is, így teljesen természetesen ezt szoktam meg, ezért is nem értem miért problémák ezek a dolgok, amennyiben

1. Saját magának gyűjti! (Tehát nem tudja megnézni a féltékeny párod vagy a kontrollmániás főnököd, mivel te kliensoldalon kikapcsoltad. Innentől saját, belső használatra történik a dolog).
2. Titkosítva küldi és bizalmasan kezeli, tehát nem szivárogtatja ki és nem is adja el (maximum névtelenül, Big Data formájában) harmadik félnek...

(#5) Silεncε válasza Penge_4 (#4) üzenetére


Silεncε
őstag

1. Saját magának gyűjti! - eddig hányszor is derült ki, hogy a nagyobb vállalatok kereskednek a megszerzett adatokkal? (arról nem beszélve, hogy állami szerveknek kötelesek ezeket kiadni)

2. Titkosítva küldi és bizalmasan kezeli, tehát nem szivárogtatja ki és nem is adja el - eddig hányszor is volt olyan adatszivárgás, ami több millió felhasználót érintett?

[ Szerkesztve ]

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#6) Penge_4 válasza Silεncε (#5) üzenetére


Penge_4
veterán

"eddig hányszor is derült ki, hogy a nagyobb vállalatok kereskednek a megszerzett adatokkal?"

Azért viszont nagyon durván büntetni kéne. De nem a saját célra felhasználásért.

"eddig hányszor is volt olyan adatszivárgás, ami több millió felhasználót érintett?"

Ezért is! Kötelessége vigyázni a rá bízott adatokra. Ezért is lehet súlyosan büntetni.

"arról nem beszélve, hogy állami szerveknek kötelesek ezeket kiadni"

Az állami szervek ha akartak, eddig is tudtak rólad mindent. Egyébként meg ha a kettő közül választani kell én inkább azt választom, hogy dolgom sincs fizikálisan a hatósággal, mert lecsekkolja, hogy az adott esemény időpontjában én teljesen más városban voltam és pár térfigyelő kamera felvételét összeegyeztetve ez anélkül is kétséget kizáró tény, hogy engem be kelljen idézni vagy kihallgatni személyesen, ahol feszült légkörben ugyanezt elmondom.

Persze tudom, rossz irány meg Orwell meg minden, de ez akkor is egy egyirányú csúszós lejtő, egy evolúciós folyamat, ahol lehet hasraütésszerűen a skála egyik végétől (teljes anarchia és szabadság) a skála másik végéig (totális megfigyelés, citizen-ranking, ami Kínában készül) vakmajom módjára dobálni a dartsot, hogy melyik legyen az a pont, amitől nem merészkedünk se előre, se hátra, de ez minden esetben egy elég instabil állapotot eredményez... Mind a két oldalon.

Inkább arra kéne felkészülni, hogyan kerüljük el a visszaéléseket. A szellem ki fog szabadulni a palackból, ez elkerülhetetlen folyamat, ahogy a fegyvereket és az atombombát is feltalálták. Kérdés, mihez kezdünk vele, hogyan alkalmazkodunk hozzá.

Egyelőre úgy tűnik úgy, hogy a pénzszűkében lévő, eladósodott államok a nagy cégeket fejőstehénnek nézik és mondvacsinált szabadságjogokra hivatkozva olyasmiért büntetnek, aminél a saját karhatalmi apparátusuk sokkal súlyosabb túlkapásokat követ el, csak az rend szerint fű alatt marad.

A másik, hogy a "múltat végképp eltörölni" kiknek is volt a jelszava? Messzire vezet a felejtés joga irányvonal is és nem feltétlenül jó irányba. Mindig ingoványos talaj volt ez a "ide meg oda helyezem a mércét".

(#7) Ricardo válasza Penge_4 (#4) üzenetére


Ricardo
félisten

Lebukott a Google: milliókról gyűjt titokban érzékeny egészségügyi adatokat

"
A projekt keretein belül laboreredményeket, orvosi diagnózisokat, kórházi leleteket gyűjtenek, a célja, hogy egy-egy emberről komplett kórképet alkossanak.
AZ ADATGYŰJTÉSRŐL A GOOGLE SEM AZ ORVOSOKAT, SEM A PÁCIENSEKET NEM ÉRTESÍTETTE, AZ ÉRZÉKENY ADATOKHOZ VISZONT TÖBB MINT 150 GOOGLE-ALKALMAZOTT HOZZÁFÉR."

Milyen megnyugtató :U

(#8) brd


brd
nagyúr

az androidos készülékeken a szoftver akkor is elküldi a Google-nak a földrajzi helyzetre vonatkozó információkat, ha a felhasználó a programban letiltotta ezt

Egy normális világban egy Google szintű cégnél (ahol csücskös lenne pl. software-hibára hivatkozni) már önmagában ezért 10 millió dollárokban mérhető büntetést osztogatnának. Mert oké, gyűjtsön adatot, sokan azt sem tudják, hogy van ilyen beállítás, náluk úgyis bekapcsolva marad. De aki kikapcsolja, annak legyen kikapcsolva és ne hazudják azt, hogy ki van kapcsolva, amikor valójában nincs. Vagy állítsa azt a cég, hogy enélkül nem lehet használni Androidot és akkor tisztában van vele a felhasználó, hogy egy spyware-rel együtt vásárolja a készülékét.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#9) Penge_4 válasza Ricardo (#7) üzenetére


Penge_4
veterán

A 150 alkalmazott kicsit meredek, de ha már kórházi leletek, akkor én jobban aggódnék amiatt, hogy az állami intézményekben bármelyik Mari néni, segédápoló, beteghordó, portásbácsi, külsős informatikus vagy épp az éjszakás nővérkét húzogató vérPistike hozzá tud férni egy csomó mindenhez.

(#10) Ricardo válasza Penge_4 (#9) üzenetére


Ricardo
félisten

Számomra nem csak az alaklmazottak hozzáférése a meredek. Mit keresnek egy ember egészségügyi adatai egy ilyen cégnél?Az ok hogy alapból van egy adatbázis. Megkönnyíti az orvosok és a páciensek dolgát. Minden ott van, nincs elhagyott, otthon felejtett lelet. Azonban ezeknek maximum az egészségügyi rendszerben szabadna létezniük, rálátása meg csak az aktívan praktizáló orvosoknak szabadna lennie. Mi köze bárkinek a pácienst kezelő orvosokon kívül például ahhoz hogy kinek milyen orvosi beavatkozásai voltak, milyen a laboreredménye....?

(#11) AssAssynn


AssAssynn
őstag

'A keresetben az ügyész tízezer dolláros kártérítés megítélését kéri a bíróságtól minden egyes érintett fogyasztó esetében.'

Várom a pénz bumburnyákok. :DD

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.