Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Matada2.3


Matada2.3
(veterán)

Nem hinném, hogy 2017 az okosórák éve lesz majd. Okosabb connceted watchok és fitness trackerek kellenek.

Finn the human --> S8

(#2) LorenzoHUN


LorenzoHUN
(veterán)

Az okosórák veszte egyelőre,hogy nem nagyon van közepes,értelmes cucc.És ugye a Pebble halála...
Lényegében egy hatalmas űr van a kínai 10rongyos cuccok+okoskarkötők és a márkás 6számjegyet elérő mindenttudniakaró cuccok között.
Közben aki pl.tud szerezni egy Gear 1-et még,mondjuk már szerintem csak használtan,az kap egy közepes eszközt picit többért,mint a kínai "csodák",és jól ellehet vele/aki vett,az nem vált feljebb 1-2 plusz funkcióért.
A másik,hogy még mindig nem akarnak vízállók és 1 hetesek lenni ezek a kütyük.OK,a Gearom bír 5 napot szolíd használattal...de most készülök az öklömbe harapni,mert egy új akksi kéne bele 2 év után,és 6800+posta alatt nem áll meg,és Kínában sincs olcsóbb,szánjam-e rá.
Ráadásul én kihasználtam a kamerát,ami az újabbakból kikerült,szívom a fogam,mert csak Samu kompatibilis,és mással alig tudom használni...
Kínai vacak meg nem kell helyette,nem érték el még közel se azt a szintet.
Aki annó a korábbi generációkkal kóstolt ebbe bele,kábé hasonló cipőben járhat,mint én.Vagy (vissza)lépés olcsóbb,márkátlanabb cuccok felé,vagy 80k egy aktuális,tudásban adott esetben kevesebb holmiért...hát szépen veszek a Gearba egy új akksit,és tovább fotózgatok,telefonálgatok vele.Mert az újak ezt nem tudják,a kínaiakat meg próbáltam,iszonyat.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#3) dutrás


dutrás
(senior tag)

Egyenlőre szerintem inkább a kereslet a gát.
Kevés embert fogott meg az okosórák világa. Nincs igazán szükségük az embereknek rá főleg nem ennyiért.

(#4) sajo13


sajo13
(senior tag)

"...bizonyos elemzőcégek szerint a visszafogott funkcionalitás nem ígér túl nagy jövőt ennek a termékkategóriának"

Nem a funkcionalitás itt a gond, nem mini telefon kell az órába! Amíg erre nem jönnek rá, addig nem is lesz kereslet rá. Az óra csak egy kiegészítő eszköz, tehát nem a funkciók számát kell növelni, hanem:
- a készenléti időt (ezt drasztikusan)
- a designt

(#5) rottenbull


rottenbull
(senior tag)

Az lenne a legjobb, ha elkezdenek vegre az okos nyaklancok fejleszteset. Az orak annyira mult szazadiak mar.

(#6) M..


M..
(csendes tag)

Egy Sony SmartWatch 2-t használok már lassan három éve. Új korában gond nélkül kibírta a hetet egyszeri feltöltéssel (ráadásul a töltési idő is kb fél óra). Alapvetően notifikáció kijelzésre használom, ha hívnak - akár vezetés közben - akkor látom ki az, üzenetet egy pillanat alatt végigpörgetem, nem kell elővennem zsebből a méretes telefont, és nem utolsó sorban egy igényesen megtervezett, időt kijelezni tudó strapabíró eszköz. Valamint a legjobb dolog, hogy rezeg a csuklómon ha hívnak, sok esetben a munkámból kifolyólag is esélyem sincs meghallani a telefon csörgését, így viszont nem lehet nem észrevenni, ha keresnek. Ezek mellett számtalan olyan funkciója is lenne, amit soha nem akarok még kipróbálni sem, mert rohadtul felesleges.
Ezeket a tulajdonságokat én megkaptam 40ezer Ft-ért anno, ha eddig nem volt egyértelmű, tökéletes megelégedésemet kiváltva. Ezért az összegért jelenleg milyen alternatívák vannak, amelyek ugyanezen tulajdonságokat maradéktalanul lehozzák? Mert oda vagyok a Google féle okosóra rendszerért, a Wear-ért, de hiába a funkciógazdagság és a viszonylagosan nagy kínálat, ha az üzemidő egyetlen esetben sem lépi túl az 1-2napot. Sajnos az órám cseréje a küszöbön van lassan, mert három év elteltével az üzemidő lecsökkent, de még így is hozza a 2-3 napot a használat függvényében. Miért vennék újan egy eszközt helyette, ami a legjobb kondíciójában is csak maximum ezt a szintet tudja reprodukálni?
Sokan mondják, hogy a kereslet hiányzik igazából erről az okosórás piacról. Egy fenét! Lenne itt kereslet (részemről is ugyanúgy), csak épp a kínálat egy rossz csoportot próbál megtalálni. 40ezer Ft körüli, strapabíró, igényes kialakítású, jó üzemidejű ajánlat éppenséggel hiányzik. Ha továbbra is azt játsszák a gyártók, hogy egy felsőkategóriás telefon áráért kínálják a 2napos üzemidejű órákat, akkor ez a szegmens meg is fog maradni egy zárt és elvont geek csodakategóriának. Pedig ennél sokkal több lehetne ebben, üzletileg is értem.

(#7) Rodi 4.80 válasza dutrás (#3) üzenetére


Rodi 4.80
(aktív tag)

Nincs kereslet, mert nincs igény a pluszegykütyüre. Majd ha lesz olyan fícsör amiért megéri megvenni...
Olyan, mint okosóra, már rég fel lett találva: mutatja az időt, stopperes és ébreszt. A hétzenés Kázió 30 évvel ezelőtt is tudta ezt.

BURKOLÁS Budapesten!

(#8) dutrás válasza M.. (#6) üzenetére


dutrás
(senior tag)

40 ezerért már telefont venni. Kicsit megtoldod és komolyabb készüléket kapsz.
Legtöbb ember inkább új telefont vesz 40 ropiért.
Ez szerintem erősen rétegtermék.

(#9) shiftac


shiftac
(aktív tag)

Még mindig nem látom sok értelmét egy okosórának. Oké, látod az értesítéseket az órán, nem kell kivenned a zsebedből a telefont. Bluetooth fülhallgató esetén lehet vezérelni a zenét közvetlenül az óráról, sőt van olyan okosóra, amibe lehet microSD-t rakni és arról hallgatni a zenét. Sőt, vannak típusok, amik támogatnak SIM kártyát. Ez mind fasza dolog, csupán 2 gond van az egésszel: még mindig nem tud többet, mint egy okostelefon és átlag magyarnak nincs több tízezer forintja egy ilyen kütyüre. Mondjuk vannak sim kártyás, microsd-s, beépített böngészős stb. kínai okosórák már akár 6000 Ft-ért ingyen szállítással.

Xiaomi Redmi 4 Prime (MIUI Global Stable 10.2.2.0)+Soundmagic E10

(#10) M.. válasza dutrás (#8) üzenetére


M..
(csendes tag)

Egy valamire való karóra mennyibe kerül? Ami csak és kizárólag az időt mutatja. Ugye.
Ennyi erőből maga a karóra is egy rétegtermék, mert az árán vehet az ember jó néhány kiló szalámit is akár, ami ugyebár sokkal hasznosabb.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.