Hirdetés

2020. december 5., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kalmani


kalmani
tag

X34GS szimpatikus, csak nem lenne görbített.

Zx Spectrum

(#2) Hegyirabló


Hegyirabló
addikt

Sajnos a cikkből, meg annak eredetijéből sem derül ki, hogy az engem érdeklő XV272UKV-nak milyenek a bővebb specifikációi (hányas Displayport, hány bites, stb.). :(

(#3) BusinessGuy


BusinessGuy
tag

De jó! Ez is olyan lesz 350-400ezer forintokért mint az előző csúcsmodellek? Pixelhiba garit kérsz, raktáron van a termék de hiba várod nem jön az értesítő hogy átveheted. Majd mikor betelefonálsz 2 nap után sajnálattal közlik hogy a 7 darab raktáron lévő csodából mind a hetet átnézték és mind a 7 pixelhibás. Nosza kivárod a következő szállítmányt, találnak egy pixelhiba mentesen szuper, mész érte. Hazaviszed. Összekötöd. De jóóó. Csak a hangja recseg ropog amit persze ki nem sz*rna le de azért ez ilyen árkategóriájú terméktől messze nem ezt várná az ember.
Ameddig AUO panelekkel szerelik a gamer monitorokat szemét marad egytől egyig. Az AUO mellé társuló ACER minőséget pedig inkább hagyjuk is... Közben ilyen árakon amennyiért egy ilyen 34 colos szart árulnak már 55 colos 120hz oledet veszel ami szinte minden tekintetben agyon gyalázza ezeket a csodákat pláne ha a képminőség a kérdés.

(#4) Duracellm... válasza BusinessGuy (#3) üzenetére


Duracellm...
veterán

Abban igazad van, hogy ennyiért legyen már minden tekintetben jó a termék. De hátrébb az agarakkal, nekem AUO paneles gamer monitorom van, és még mindig nem tudok ebben a kategóriában jobb képminőséget előrántani akárhonnan!
Persze AUO adja el a szart is, de azért annyit is kér amennyit ér. Nem kell olcsó szart venni és várni a csodát, mert a drága szar közé nagyobb eséllyel kerül bele az esetleg hibátlanra sikerült panel. De azt nem a panel gyártója dönti el, hanem a monitor gyártója, azzal hogy A/B/C grade panelt vásárolja-e meg, és épít bele a termékbe.

Ha a gyártó megteszi hogy 7db pixelhibás terméket küld, meg kellene szólalnia a vészharangnak, hogy ezzel a gyártóval, vagy annak ezzel az árkategórias termékével nem kell tovább foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#5) Hegyirabló válasza Duracellm... (#4) üzenetére


Hegyirabló
addikt

Igen, csak erről ment ám a diskurzus a monitor topikban is, hogy nehogy már nekem kelljen izzadnom egy monitor üzembe helyezése előtt, hogy pixelhibás-e, vagy van-e rajta glow, miközben minőség ellenőrzés évszázadok óta létezik, és meg tudnák tenni, hogy kiszűrik a hibás paneleket, csak úgy vannak vele, hogy ha százból csak egyszer bejön, hogy az ügyfél nem reklamál miatta, már akkor is jól jártak.

[ Szerkesztve ]

(#6) BusinessGuy válasza Duracellm... (#4) üzenetére


BusinessGuy
tag

Egy 400000 forintos monitorról beszéltem, nevezetesen acer x34p...
Örülj hogy jót fogtál ki.

(#7) [-HERO-] válasza BusinessGuy (#3) üzenetére


[-HERO-]
senior tag

Nekem is sikerult egy jo kis Acerbe belefutni.
Acer Predator XB273K, kalibralva vettem PONT kozepen van rajta a pixel hiba, aaaaa kicsit se zavar... :W

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#8) ricsip válasza [-HERO-] (#7) üzenetére


ricsip
senior tag

az minőségi kalibrálás lehetett, ha a pixelhibát nem szúrta ki már az elején.
Ez a fizetős monitorkalibrálás is csak 1 parasztvakító suttyó-boltos lehúzás azokról, akik azt hiszik ettől valami különlegeset kapnak.
A boltos hülyegyerek 5 percet nyomkodja a menüben a csúszkákat, aztán rábassza a számlára a +12 ezret. :(((

-

(#9) BusinessGuy válasza ricsip (#8) üzenetére


BusinessGuy
tag

Aha. Mert a pixelhiba nem mehet bele akár 5 perccel bekapcsolás után ugye?
És lássuk a különbséget a "parasztvakító" megoldás és hiánya nélkül.

Sanyika bemegy X boltba ahol a monitort megveszi kalibrálás, pixelhibagar nélkül. Hazaviszi. Kicsomagolja. Indítja. Baaaszkiii, pixelhibás. Visszacsomagol,visszaviszi, csere. Újat hazaviszi kicsomagol baaaszkiii pixelhiba....

Vs

Y boltban 5-6k pénzért átnézik (12 az már pixhiba gar,kalibráció stb) és egy garantáltan pixelhibamentes monitort viszel haza. Nyilván késöbb is előjöhet a hiba de szaros plusz pár ezer forintért legalább biztos hogy olyat viszel haza ami kicsomagolás után nem egyből visszadobós, ami ezeknél az AUO paneles csodáknál(is) még prémium kategóriában is bizony sűrűn előfordul... Egyébiránt igen, a kalibrációval jobb életszerűbb képet kapsz.

Micsoda parasztvakítás.... :C

(#10) Balika911 válasza ricsip (#8) üzenetére


Balika911
nagyúr

A kalibráció közel sem öt perc, a menüben állítgatással is csak a kiindulási alap lesz meg. A kalibrált monitorokhoz ICC profil is jár, azt betöltve kerülnek a helyükre a színek. Ezt én alapvető dolognak tartom, ha valaki pontos képet szeretne nézni.

[ Szerkesztve ]

(#11) ricsip válasza Balika911 (#10) üzenetére


ricsip
senior tag

Nem a kalibrálást szóltam le úgy en bloc, hanem amilyen minőségben csinálják olyan boltokban, ahonnan utána még pixelhibásan is kapod meg.

-

(#12) 5ent1nel


5ent1nel
aktív tag

Nemsokára aktuális lesz a monitorcserém - egy hw upgrade után - és a fentieket olvasva most már komolyan érdekel, h melyik gyártónát van normális panel (27", QHD, 144Hz+)? No és kb. mennyiért?

pl.: GIGABYTE Aorus FI27Q ?

Imádnám a modern technikát, ha az nem utálna engem! Így viszont, csupán egálban vagyunk... ;)

(#13) Stormbird válasza [-HERO-] (#7) üzenetére


Stormbird
tag

https://www.makeuseof.com/tag/best-software-solutions-to-fix-a-stuck-pixel-on-your-lcd-monitor/
Lesd meg hátha van megoldás.

(#14) [-HERO-] válasza Stormbird (#13) üzenetére


[-HERO-]
senior tag

Koszi a tippet!
ra fogok nezni hetvegen :R

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.