Hirdetés

2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DEJVID


DEJVID
őstag

Barátnőm melóhelyről az első MX Master kapta, förtelem nehéz az is. Most egy Apple egeret kapott, az is teljesen szar, csak más okokból :D

(#2) koxx


koxx
MODERÁTOR

A logi felirat rettenet gagyi bóvli piacos hatást kelt. :U

Eladó Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 OC White Edition

(#3) prolad


prolad
őstag

Nem értem én se miért nem valamelyik gaming szenzorukat kapja, talán a fogyasztás? Plusz egy kicsit jobb minőségű talp, kiváló gaming egér lehetne, nagyon jó a forma, jók az extra gombok. Nyilván a tömeg ízlés dolga.
Azt megoldotta már a Logitech, hogy az egér megjegyzi a beállításokat külső szoftver nélkül is?

(#4) Balika911


Balika911
félisten

Nekem az MX Master 3 bevált, nálam évek után sem duplaklikkelnek, masszívak, és ezekre USB-C is fért. Én szívesen tértem vissza a G Pro Wireless-szel és G903-mal tett kitérő után az MX vonalhoz. Nem vagyok PC gamer. (No shit.)

A 3S viszont 50 ezer forint lenne majd? Az húzós azért.

A mechanikus vezeték nélküli MX billentyűzet tetszik, de ebből a műfajból a G915 még mindig sokkal szimpatikusabb. Micro USB-vel viszont azt is megtarthatják maguknak.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#5) sutszi


sutszi
veterán

Ez a billentyűzet érdekes lehet...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#6) Synthwave válasza prolad (#3) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ahhoz, hogy ebből kiváló gaming egér kerekedjen, első körben legalább 70-80 grammot (brutál, 141 gramm rofl...) fogynia kéne, aztán a Boltot Lightspeedre kellene cserélni. A talppal nem is lenne muszáj vesződniük, mert úgyis gagyit raknak rá (a G PRO X Superlighton, meg az összes többi játékos modelljükön is az van), amit első nap cserél az ember Corepadra/Hyperglide-ra.

A HERO szenzorok is nevetségesen keveset fogyasztanak, főleg az újabbak. Piacvezetők a gaming szegmensben.

"Azt megoldotta már a Logitech, hogy az egér megjegyzi a beállításokat külső szoftver nélkül is?"

A cikkben is írtam, hogy nincs belső memória. 50 000-ért. :'

--------------------------------------------------------------

(#4) Balika911: "Micro USB-vel viszont azt is megtarthatják maguknak."

Komolyan ez a deal breaker?

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#7) Balika911 válasza Synthwave (#6) üzenetére


Balika911
félisten

Igen. A két MX Master 2S-t is azért cseréltem le, hogy egyféle kábel legyen a napi kütyükhöz. Meg annyi pénzért arculcsapásnak tartom a micro USB-t.

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#8) Chibass


Chibass
tag

De miért ül valaki téli sapkában a gép előtt? :DD

Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!

(#9) tibaimp


tibaimp
veterán

Én is egy MX Master 2S-t használok Win alatt, de játékhoz egy G500-at. Desktop-ra tökéletes az MX, két hibája van: amit Balika911 is említett, a micro USB csati, illetve, mivel lehet vezetékesen is használni, a vezetéke túl merev! Amúgy rendben van, nálam. (a súlya is)

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#10) dqdb


dqdb
veterán

A szenzorhibával elhalálozó Master után jobb híján Master 3-ra váltottam, az USB-C töltés nagy előrelépés volt, de anyagminőség terén hatalmas visszalépésnek érzem. Egy évnyi használat után sokkal szakadtabbnak néz ki, mint az előd volt 4 éves korában, fényesre kopott felületek mindenhol, a gumírozás bizonyos helyeken már mállik (oké, olyan bőröm van, ami nem bírnak a festett felületek és bizonyos műanyagok, de az előd sokkal jobban bírta).

Kijöhetne már valaki fokozatmentes görgővel, bálna mérettel, de nem bálna súllyal.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11) Asycid válasza dqdb (#10) üzenetére


Asycid
tag

Sajnos a görgő Logitech-féle fokozatmentesre valthatosaga le van védve részükről, emiatt nincs rá esély,hogy más márkánál is megjelenjen. Pedig kellene ... MX Masterem volt, imádtam,de a talp gombbal mindig voltak bajok, illetve a gumirozas lekopott 2 év alatt. Szóval minőségbeli problémák voltak. Aztán kellett egy másik,de a szabadon futó görgőt úgy megszoktam, hogy muszáj volt maradnom Logi ágon, és sajnos én balga vettem egy g903 herot. Rohadt drága volt, és elképesztő, hogy mennyivel ócskább az egész mint az MX Master, pedig amaz se volt a legjobb anyagminosegben. Mintha valami pár ezres kínai ketpalcas muanyagdarab lenne... Szóval részemről soha többet Logi egér, annak ellenére hogy ahogy fentebb irtam a szabadonfutó görgő egy baromi jó cucc.

(#12) GAI válasza Asycid (#11) üzenetére


GAI
senior tag

A legjobb egerük az MX Revolution volt (ahol először mutatkozott be a fokozatmentes görgő), azt azóta sem sikerült überelni sem dizájnban, sem minőségben. Nagyon sokáig használtam, még mindig megvan valahol. Utána a Performance MX még jól nézett ki, de érthetetlen módon kispórolták belőle a görgő "Smartshift" funkcióját, vagyis nem váltott automatikusan fokozatmentes módra a lendítés sebességének hatására, hanem egy végtelenül gagyi hatású gombbal kellett manuálisan váltani. Az új MX Master-eknek (generációtól függetlenül) meg a dizájnja nem jön be, mégis ezt használok most jobb híján. De a Revo-t mindig vissza fogom sírni. Nincs belőle valakinek egy "new old stock" példány? :DDD

(#13) Czeky válasza Synthwave (#6) üzenetére


Czeky
Arcképgyáros

Csak van valami megoldás a súlycsökkentésre, anyagcsere esetleg könnyebb, de hasonlóan kemény műanyagra, vagy túlbonyolított alkatrészek leegyszerűsítése.

Munkahelyi régi Logi RX250-ből kiszedtem egy fémdarabkát, ami 13 grammal megdobta a súlyát (lol), csak annyi szerepe volt, hogy súlyosabb legyen, de most hogy 64 grammos sokkal használhatóbb.

Huszonéves retro hardverrajongó. 3Dfx Voodoo II

(#14) Balika911 válasza Asycid (#11) üzenetére


Balika911
félisten

A G903-mal ugyanezt éreztem, számomra a görgője volt nagyon gáz. A csomagolásába bezzeg beleadtak apait-anyait, az fontos. :( A jobboldali gombok azért hiányoznak picit, azokra állítottam a Home és End parancsokat.

Nekem a korábbi szenzoros volt, pár nap alatt lemerült és minimális használat után még duplaklikkelt is. Akkoriban ez minden volt csak fontos nem, valamivel a garancia lejárta előtt vettem rá magam, hogy visszavigyem. Csereként már Hero szenzoirost kaptam, ha jól emlékszem, akkor azt bontatlanul eladtam inkább.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#15) Felesbandi válasza prolad (#3) üzenetére


Felesbandi
aktív tag

A Razer Orochi V2 egerem (ami ugyan nem Logitech, de ugyanugy gamer szenzoros) meg egyszer se igenyelt elemcseret, normal hasznalattal honapokig biztos birna. Szoval nem hiszem, hogy a Logitech szamara a fogyasztas lenne a problema. Kicsit olyan erzesem van, mintha szandekosan minden egeruket kicsit hianyosra csinalnak, hogy kesobb lehessen mivel ujitani es hazon belul ne legyen konkurencia.

Legalabbis nekem ezt a benyomast kelti a ceg az utobbi evekben megjelent termekeivel, aztan lehetseges, hogy csak le kene vennem a alufolia sisakomat.

(#16) copass


copass
veterán

MX Master 3s(nob)...
azért ez elég vastagbőr, hogy gyakorlatilag ugyanazt a típust kicsi elektronika mókolással eladják megint...

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#17) Balika911 válasza copass (#16) üzenetére


Balika911
félisten

Ha tényleg annyival drágább, az meredek, de várjuk ki a végét.
Úgy emlékszem, a 2S azonos áron váltotta 2-t.

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#18) copass válasza Balika911 (#17) üzenetére


copass
veterán

2nél is eljátszották ezt? ez azért elég komoly.
ha legalább könnyítenék mittomén 90g-re, de az szerintem már a görgő miatt esélytelen...
én vettem egyszer 3-at cad munkára, nem lettünk barátok.
nagyon-nagyon-nagyon finoman fogalmaztam! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19) GAI válasza copass (#18) üzenetére


GAI
senior tag

Sose értettem ezt a könnyítés dolgot, főleg hogy a cikkíró is ezen pörög... én kifejezetten szeretem, hogy van súlya, érzed hogy fogsz valamit, nem valami pillekönnyű noname vacak.

[ Szerkesztve ]

(#20) Balika911 válasza copass (#18) üzenetére


Balika911
félisten

A 2S egy ráncfelvarrás volt, de meg nem mondom, mi változott benne. Hmm, de, a színe biztos, így a grafitszürke megy a G613-hoz, az OEM fekete meg a céges notihoz. :D

Nekem az ilyenekkel nincs gondom. Nagyobb változás majd a Master 4-ben lehet, de szerintem megtartják a stílust. Én azt adnám, ha a G903 kapna egy Master-féle görgőt, USB-C-t és normális kapcsolókat is. Mert amúgy kényelmes volt az az egér.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#21) Csandi válasza GAI (#19) üzenetére


Csandi
senior tag

Kéz/ujj ízületek nem lesznek hálásak ha napi 8-12 órában évekig egy féltéglát tologatsz. Főleg akkor mint a cikkíró esetében, akinél egyébként is voltak/vannak ízületi problémák.

Nem mellesleg pedig ha játékról van szó akkor pontosabbnak lehet lenni egy könnyebb egérrel, finomabb mozgásokat lehet vele végezni, könyebb elindítani és megállítani, de mivel ez nem egy gamer egér ezért munkába áthúzva ugyanez, ppt-ben pl. vagy tervező programokban (akik nem rajztáblát használnak) pontosabban lehet dolgozni egy könyebbell. Egyszerűbb szinte csak a kezedet mozgatni mint a kezedet + valamit.

Ceruza/toll: Egy nehézzel írnál egész nap, vagy egy könnyűvel?

(Pillekönnyűek manapság a noname és a vacak ellentétei :D attól még lehet stabilan összeszerelve, recsegés és mozgó elemek nélkül)

[ Szerkesztve ]

(#22) copass válasza GAI (#19) üzenetére


copass
veterán

fizika. a könnyebbel sokkal kevesebb erőt kell használnod a mozgatásra.
persze az is kérdés hogy mire használod, ha alig egerzel és csak dísznek van akkor oké.
de ha aktívan használod, pl. cad, ahol szinte egész nap egerezel. akkor elég megterhelő egy 130g egér. ínhüvelygyuszi könnyen befigyel.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23) Synthwave válasza GAI (#19) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Csandi és copass szépen összefoglalta (effortless aiming, és kíméli az ízületeket), és ahogy az előbbi úriember is megjegyezte, nem attól lesz valami minőségi és remekül összeszerelt, hogy nehéz. Attól csak ajtótámaszték lesz. :DDD

Legjobb példa talán a Pulsar Xlite; endoskeleton dizájnnal ~50 gramm, pedig egyáltalán nem kicsi (20,2 x 10,5 cm-es kézzel tudom kényelmesen palmozni is, ha akarom), és strukturális integritás tekintetében majdhogynem Endgame Gear XM1-közeli történet, ami abszolút élvonalnak számít a piacon.

Ennél nehezebb egerem saját, tartós használatra már biztos nem lesz, csak könnyebb. Mivel állandóan emelem és repozicionálom, már egy 65-70 grammos dög után is megváltás (pedig az nem számít nehéznek), nem hogy ilyen 100, meg 140 grammos megalitokhoz képest. Azoktól már szó szerint néhány percen belül megy szanaszét a kezem, ha játszom, de még irodázni is szörnyűek.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#24) Synthwave válasza Balika911 (#17) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A Logi oldalán már fenn van 50-ért. Business of the century. :D

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#25) Csandi válasza Synthwave (#24) üzenetére


Csandi
senior tag

Kb. 2 napig volt Master 3-mam, utána ment fel apróra :D Világi vétel volt, és soha többet :D Most ha valaki ilyesmit akar a Razer Pro Click vonalat ajánlanám, szerintem mérföldekkel előtte vannak :) (irodába vettem is egy Mini-t, teljesen oké)

[ Szerkesztve ]

(#26) Egon válasza Csandi (#21) üzenetére


Egon
nagyúr

Ez totál egyéni kérdés, szerintem nem lehet általánosítani.
Nekem otthon ezer éve egy Performance MX van, amivel játszani is szoktam, bár zömében TBS-t, néha 1-1 FPS is befigyel. Annak 147 gramm a súlya, ha jól tudom. Semmi baja a kézízületeimnek, és már vagy tizensok éve megvan ez az egér.
A cégnél jelenleg a gyerek levetett G305-ösét használom (új talpakkal, steelseries padon), de előbb elfárad vele a kezem, mert szubjektíve (az egérfogásomat is figyelembe véve) sokkal kevésbé ergonomikus.
Visszatérve az otthoni egérre, szenvedek is, hogy mire cseréljem, mert már kicsit duplaklikkes, meg mostanság azt játssza, hogy ha felül klikkelek a gombon, akkor nem érzekeli a klikket. Egyelőre nem találtam olyat ami szubjektíve megfelelően kényelmes lenne (pedig az MM-ben mindig összetapicskolom az egereket) - nehezíti a kérdést, hogy csak wireless egérben gondolkodom (már 20 éve).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#27) Balika911 válasza Synthwave (#24) üzenetére


Balika911
félisten

Az nagyon drága, még azzal együtt is, hogy a hivatalos oldalon vastagon fog a ceruza.

#26 Egon
Az egeres topikban szerintem kicserélik neked a kapcsolókat valami normálisra (pénzért), vagy magadnak is átforraszthatod, aztán ezekkel többé nem lesz gond. Garanciális egérhez én nem nyúlnék, de egy ilyen régebbihez simán.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#28) copass válasza Synthwave (#23) üzenetére


copass
veterán

kell neked mondani...tök jó áron van most 15k környékén! :D a formájában nem vagyok biztos, mert xtrfy M4-től egy kicsit eltér. máshol van a púp, de hát ennyiért rápróbálok! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#29) DEJVID válasza GAI (#19) üzenetére


DEJVID
őstag

Egy átlagos súlyú Deathadder Elite-et használok, az MX Mastert használni gusztustalan azzal a nagy súllyal szerintem.

(#30) dqdb válasza Csandi (#25) üzenetére


dqdb
veterán

Ha gyártanák értelmes színben és fokozatmentes görgővel, akkor ki is próbálnám, mert méretre és formára jónak tűnik, de így ez sem opció, ahogyan a piaci kínálat szinte egésze nem az.

Az egér súlya állandóan téma itt (igen, jobb a könnyebb, próbáltam és ezzel csak egyetérteni tudok), de a görgőnél a fokozatok ugyanúgy terhelik az ujjízületeket, és a mutatóujjam határozottan nem szereti ezt (egyszer már akadt ebből problémám több napos problémám).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#31) Synthwave válasza copass (#28) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Annyiért ajándék. Lehet kéne vennem egy feketét is, és akkor lehetne a kettőből vegyesfelvágottat gyártani, a la anno a CM MM710-zel. :D Csak attól tartok, hogy meglépem, aztán rá egy héttel bejelentik, hogy a V2-ből is lesz madzagos.

Formával kapcsolatban: az elmúlt bő 15 évben kizárólag kicsi/szimmetrikust éltem tartósan, aztán a Hati S után elkezdett érdekelni a Skoll Mini, mert ergo, de 47 gramm. Vettem egyet és eléggé bejött, viszont ráterelte a figyelmemet a Pulsarra, mert az hasonló forma, csak 2-3 grammal nehezebb, viszont jóval nagyobb ----> mióta megvan (3 hónapja), nem nagyon akarózik kihúzni a gépből (ez itt nagy szó :DDD), most vegyesbe használom a Trackman Marble-lel.

Baromi stabil érzést ad, mindig megkönnyebbülés, mikor rárakom a kezemet más után, és mivel a Quake már 4 éve szünetel (ahhoz szerintem jobban csípném a korábbi szimmetrikus, pörgősebb darabokat), és csak Doomot püfölök, ha játszom (ott meg nincs vertikális célzás), nem érzek primér késztetést másra.

Na jó, azért szerintem ha nyáron megjön a Pulsar új, szimmterikus egere, arra benevezek majd, már csak elvi alapon is. PAW 3370, Kailh GM 8.0, közepes méret, 50 gramm lukacsok nélkül ÉS wireless. :))

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#32) Csandi válasza dqdb (#30) üzenetére


Csandi
senior tag

A Mini fokozatmentes görgős, de ugye Mini, emiatt sokmindenkinek kiesik amit meg tudok érteni :)

Egon: Az ízületeid akkor megúszták, de játékban fixen visszafogja a tudásod a 147 gramm egy FPS-ben már ha komolyan játszol és érdekel is :)

[ Szerkesztve ]

(#33) GAI válasza Csandi (#21) üzenetére


GAI
senior tag

Nem gamer egér, az egyértelmű, de nem is arra használom. Szerintem akik a súlyára panaszkodnak, azok egyszerűen nem célcsoportja ennek az egérnek.

(#34) Alexios


Alexios
veterán

A tömeg engem nem érdekel, egyik mx master sem volt könnyű, viszont ez egy elég durva áremelés, elég minimális plusz funkciókért, ha valaki akar azt hiszem vegyen mx master 3-at amíg még van

(#35) Synthwave válasza GAI (#33) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A kérdés nem az, hogy kik a célközönség, hanem az, hogy a Logi miért ragaszkodik az objektívan rosszabb (itt már semmi, de tényleg semmi előnye sincs, csak hátránya) féltégla kialakításhoz, amikor már ők is bebizonyították, hogy nem kell ahhoz egy egérnek egygombosnak és hangyapiszok méretűnek lennie, hogy könnyű (vagy legalábbis ennél lényegesen könnyebb) legyen.

Ennyi pénzért azért elvárná az ember, hogy ne nézzék madárnak, de hát abból lehet csak igazán meggazdagodni, ha kávéskanállal adagoljuk a kondér mennyiségű technológiát, és a még a legfilléresebb komponenseken is spórolunk (kapcsolók, talpak).

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#36) GAI válasza Synthwave (#35) üzenetére


GAI
senior tag

Lehet, hogy sokan vannak, akik hozzám hasonlóan örülnek, ha van súlya az egérnek :)

(#37) Csandi válasza GAI (#36) üzenetére


Csandi
senior tag

Tollas analógiára nem válaszoltál, ezért csak az tudom feltételezni, hogy nem próbáltál még 60 gramm körüli egeret. Pedig a nagy súly egy objektívan rosszabb tulajdonság egy egérnél, maximum téged nem zavar, de attól még rosszabb, ez egy tény, nem preferencia. Preferencia ha téged nem zavar, de attól még optimálisabb lenne az egérfelhasználásod egy könnyűvel. Ahogy copass mondta, fizika.

[ Szerkesztve ]

(#38) GAI válasza Csandi (#37) üzenetére


GAI
senior tag

Tollnál se zavar, ha van súlya :) Bár az utóbbi 15-20 évben nem sokat írtam tollal :DDD
Ellenben egeret napi 10+ órában használok, és tetszik, ha van súlya. Jobb érzés megfogni, jobban siklik, és egyáltalán nem okoz nehézséget mozgatni.

[ Szerkesztve ]

(#39) Egon válasza Csandi (#37) üzenetére


Egon
nagyúr

Ezer egyéb paraméter van, nem csak a súly.
Pl. a Star Wars-os, festett Qck padomon érzetre sokkal könnyebben siklik a Performance MX, mint a gyerek alig több mint fele súlyú eregere, egy nem festett, sima szövet Qck padon.
Ezen túlmenően, ha mondjuk fixen egy célponton tartod az egeret, egy könnyebb súlyú egérnél az akaratlan elmozdulás esélye is nagyobb. Hogy csak egy példát mondjak.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#40) Synthwave válasza Egon (#39) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Egyes mintás QcK padok felülete bevonatos, nagyon nem az (jóval gyorsabb), mint a sima QcK (ami egy "sárpad", olyan lassú, pláne, ha kopott). Rakd ugyanarra a padra egyforma teflonnal a két egeret, és máris meglátod, hogy mennyivel nehezebb mozgatni azt a Perf. MX-et. Artisan SHIDENKAI XSOFT-on például szinte átfújom az 50 grammos Hati S-t. Megpöckölöm, és a pad túloldalán van.

Igen, vannak, akik a kezük bizonytalanságát valamennyire az egér tömegével kompenzálják (80-90 gramm, jellemzően CS-szerű csigalövöldékben, ahol igen gyakori a pre-aim és campelés a lassú játékmenet miatt, és szinte alig van vertikális jellegű összetűzés), de ehhez nem kell 140 gramm, legfeljebb akkor, ha epilepsziás roham közben is szeretnél lőni.

Ha tudsz még példát, jöhet nyugodtan, mert komolyan érdekel.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#41) Csandi válasza Egon (#39) üzenetére


Csandi
senior tag

Nekem nem kell bemutatni, versenyszerűen fps-eztem nem kevés ideig, EB szinten :D tudom hogy sok faktor van még, de ez is egy, és a forma mellett talán a legfontosabb.

Az alap, hogy jó egérpad és talpak az egéren (amiben szintén hulladék az MX széria :) )

[ Szerkesztve ]

(#42) Egon válasza Csandi (#41) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem gyári talpak vannak rajta, ezekkel semmi gond sincs.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#43) Degeczi válasza dqdb (#10) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ugye nem dobtad ki a Mastert?
Általában uis nem a szenzor szokott elhalálozni, hanem a hüvelykujjas talpgomb fölötti a gumiborítás dagad meg annyira (valszeg a kézről származó verejtéktől), h folyamatosan nyomja a gombot - ettől pedig idővel már nem is érzékeli a mozgást sem...
Ha nincs szükség a talpgombra, egyszerűen kiköthető, és megy tovább.

(#44) Degeczi válasza copass (#18) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hosszú otthoni Master 2 használat után munkához én is vettem egy Master 3-at, aztán visszaküldtem, és vettem egy 2S-t...

Számomra nagy tenyérben a 3 már kényelmetlen, mert oldalirányban kisebb pár mm-el a 2-nél, ami pont annyit tesz, h a kisujjamat már nincs hová tenni rajta, és 1-2 óra után kényelmetlen. De a megváltozott görbülete sem jött be, és ugyan az elektromágneses görgője tecnikailag jobb lenne a 2-es recegtetős megoldásánál, a görgő fémesen hagyott felülete viszont megintcsak kényelmetlenebb az ujjbegyemnek hosszú idő után (a 2-es szérián még vmi gumiszerű borítás van rajta, az sokkal jobb)

(#45) sutszi


sutszi
veterán

Szerintem itt nagyon félrement néhány embernél valami... Nem minden egér gamer egérnek készül... de vannak gamer egerek szép számmal. Tessék onnan választani.
Aki pedig más célra keres egeret valószínűleg ezt fogja kiválónak tartani súly és forma alapján. Mondom ezt úgy, hogy nekem kifejezetten nem tetszik ez a forma.

Egy Anywhere MX2-m van. 106 gramm. Azt nem tudom ez soknak számít-e... de nem kevés évet töltöttem már gép előtt mindenféle sz.r egeret használva, de egyelőre még a konditeremben a súlyzók viselnek meg jobban nem az egér taszigálása...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#46) copass válasza Degeczi (#44) üzenetére


copass
veterán

én elengedtem már régen a logitech egereket, de voltam olyan naív hogy beoptam hogy mindenki ezzel nyomja. mertakkorbiztosmilyenjó. háát nem! :D
xtrfy m4-el nyomom lassan 2 éve, napi 10-14-ben ~1-2 óra ebből a játék. úgy hogy egy kicsit kicsi, de raktam rá gripeket és így tökéletes. sajnos a 1.5 év alatt a ragasztó megadta magát, de raktam rá másikat és annyi.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#47) Balika911 válasza Degeczi (#44) üzenetére


Balika911
félisten

Azta, szó szerint ugyenez volt a nyígom a Master 3-mal. Majdnem beállt a kisujjam és a görgő irritálta az ujjbegyem. De több hét után mégis kényelmes lett, és már az sem tűnik fel, hogy SpaceChem alatt van valami a tenyeremben. Bár, az a "játék"... néha egy palack borra fognék rá. :D (A 2S görgő gumiborítása retkesedett is, ez viszont nem.)

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#48) Degeczi válasza Balika911 (#47) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hát igen, a 15 nap visszaküldési lehetőség sürgetett, lehet, h még később megszoktam volna (vagy ha nem ismerem a 2-es szériát, tán föl sem tűnik)

De nem gond, a 2S-el jól elvagyok, a MicroUSB nekem nem vészes hátrány (van más eszközöm is, aminek az kell), csak a finomabb átkapcsolású elektromágneses görgőt sajnálom picit a 3-ról, de amikor folyton sokat görgetek úgyis kézzel átnyomom szabadonfutó módba, ott meg mindegy. Időnként valóban érdemes lepucolni a görgőjét, de saját gyakorlatban félévente is elég.

[ Szerkesztve ]

(#49) Balika911 válasza Degeczi (#48) üzenetére


Balika911
félisten

Nálam is hajszálon múlt, hogy visszaküldjem a 3-at, szerintem ez teljesen egyéni. Az volt meglepő, hogy neten sehol nem olvastam ezekről, te viszont egy hozzászólásban leírtad mindkét dolgot, ami nekem is hamar feltűnt.

Szerintem a 2S formájára most is hamar visszaállnék, de a G903-ra is.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#50) Synthwave válasza sutszi (#45) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Lásd cikk második bekezdése. senki sem akar ezzel játszani. Mármint biztosan vannak ilyen elvetemültek, de ebben a topikban egyáltalán nem erről szólt a diskurzus gerince.

Igen, soknak.

Úgy tudtam, hogy valakitől előbb-utóbb valamilyen formában előkerül a gyúrás. ;]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.