Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.K.F.
csendes tag
A Speedport W 724V-hez lehet egyáltalán telnet-tel vagy ssh-val csatlakozni?
Mert ha nem (a netes hozzászólásokból úgy gyanítom, hogy nem), akkor szerintem reménytelen, hogy a DSLstats-al infót nyerj ki belőle. A webfelületére tudsz egyáltalán kapcsolódni és be is tudsz lépni? A doksija szerint ([link]) viszont tud SNMP-t az eszköz (140. oldal a doksiban), így maximum azt tudom elképzelni, hogy ha ismeri az eszköz a VDSL2-LINE-MIB-et ([link]), akkor valahogy SNMP-vel lehetne adatokat kinyerni belőle, az alábbi MIB-ágak biztatónak tűnnek:

-
N2O999
tag
Igaz, az eszemben sem volt, hogy mostanában már ilyet osztogatnak, nekem még szerencsére a ZTE van, azzal működik.

Sajnos nem tudom mi ketyeg a Speedport burkolata alatt, lehet hogy működőképessé lehetne tenni azzal is, bár sok esélyt nem látok rá.Ha már itt vagyok, kérdezném hogy késő délután, este környékén mi okozhat ekkora zajt? Sok IPTV-s?
Délelőtt
Este
-
J.K.F.
csendes tag
Hát ha tényleg van nullánál nagyobb igény VDSL2 verzióra is, akkor megpróbálkozhatom vele, hogy ne dchard-nak kelljen vesződnie az eddig megírt programrészletek kibogozásával.
Ehhez persze tényleg kellenének majd valami minta log-ok, feltéve, hogy VDSL2-nél is ugyanazok a (Broadcom) parancsok használhatóak:
adslctl info --Bits
adslctl info --SNR
adslctl info --Hlog
adslctl info --QLN
adslctl info --show
adslctl info --versionViszont érdekelne dchard véleménye is, hogy mit lehetne még a képernyőre zsúfolni az eddigi "minden egy képernyőn" megoldás jegyében. Itt elsősorban hibaszámlálókra gondolok, pl.:
SFErr
RSCorr
RSUnCorrHEC
OCD
LCD
Bit ErrorsES
SES
UAS
ASBitswap
Vagy az adslctl info --stats negyedórás statisztikái közül:
SF
CRC
LOS
LOF
ESJelenleg ugyanis a program semmi egyéb paramétert nem naplóz, mint ami a képernyőn is látszik. Arra is gondoltam, hogy a "General ADSL info" boxba lehetne egy mini-grafikont tenni melyen a fenti hibaszámlálókból lehetne 1-et ábrázolni (ez egynél több számláló egy grafikonon nem biztos, hogy szerencsés, mert ha az egyik nagyon "elszáll", akkor a skála annyira nagy átfogású lesz, hogy a másik számláló látszólag végig "0" lehet). De ez lehet, hogy már túl pofátlan koppintás lenne a DMT-ről, nem tudom. Esetleg a programablak is lehet kicsit nagyobb, 35-40 pixellel lehet még szélesebb, és akkor még mindig elfér bármilyen 1024x768 vagy afölötti felbontású kijelzőn.
Egy picit már változtattam a legutóbbi publikus béta óta a programon, de az tényleg minimális: a grafikonok feliratai nem "Small fonts", hanem élsimítás nélküli "Tahoma". Ez azonos magasság mellett kicsit szélesebb számjegyeket jelent, ami szerintem sokat dob az olvashatóságon. A "Small fonts"-al ellentétben ráadásul nem viselkedik furán nagyobb felbontású monitorokon sem (vicces volt, hogy 1920x1200-as monitoron a small fonts egy pixellel alacsonyabb lett, és így még olvashatatlanabb).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest