Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• J.K.F.

csendes tag

válasz roboy #2736 üzenetére

A Speedport W 724V-hez lehet egyáltalán telnet-tel vagy ssh-val csatlakozni?

Mert ha nem (a netes hozzászólásokból úgy gyanítom, hogy nem), akkor szerintem reménytelen, hogy a DSLstats-al infót nyerj ki belőle. A webfelületére tudsz egyáltalán kapcsolódni és be is tudsz lépni? A doksija szerint ([link]) viszont tud SNMP-t az eszköz (140. oldal a doksiban), így maximum azt tudom elképzelni, hogy ha ismeri az eszköz a VDSL2-LINE-MIB-et ([link]), akkor valahogy SNMP-vel lehetne adatokat kinyerni belőle, az alábbi MIB-ágak biztatónak tűnnek:

• N2O999

tag

válasz roboy #2736 üzenetére

Igaz, az eszemben sem volt, hogy mostanában már ilyet osztogatnak, nekem még szerencsére a ZTE van, azzal működik. :)
    Sajnos nem tudom mi ketyeg a Speedport burkolata alatt, lehet hogy működőképessé lehetne tenni azzal is, bár sok esélyt nem látok rá.

Ha már itt vagyok, kérdezném hogy késő délután, este környékén mi okozhat ekkora zajt? Sok IPTV-s?

Délelőtt

Este

• J.K.F.

csendes tag

válasz roboy #2730 üzenetére

Hát ha tényleg van nullánál nagyobb igény VDSL2 verzióra is, akkor megpróbálkozhatom vele, hogy ne dchard-nak kelljen vesződnie az eddig megírt programrészletek kibogozásával.

Ehhez persze tényleg kellenének majd valami minta log-ok, feltéve, hogy VDSL2-nél is ugyanazok a (Broadcom) parancsok használhatóak:
    adslctl info --Bits
    adslctl info --SNR
    adslctl info --Hlog
    adslctl info --QLN
    adslctl info --show
    adslctl info --version

Viszont érdekelne dchard véleménye is, hogy mit lehetne még a képernyőre zsúfolni az eddigi "minden egy képernyőn" megoldás jegyében. Itt elsősorban hibaszámlálókra gondolok, pl.:

SFErr
    RSCorr
    RSUnCorr

HEC
    OCD
    LCD
    Bit Errors

ES
    SES
    UAS
    AS

Bitswap

Vagy az adslctl info --stats negyedórás statisztikái közül:

SF
    CRC
    LOS
    LOF
    ES

Jelenleg ugyanis a program semmi egyéb paramétert nem naplóz, mint ami a képernyőn is látszik. Arra is gondoltam, hogy a "General ADSL info" boxba lehetne egy mini-grafikont tenni melyen a fenti hibaszámlálókból lehetne 1-et ábrázolni (ez egynél több számláló egy grafikonon nem biztos, hogy szerencsés, mert ha az egyik nagyon "elszáll", akkor a skála annyira nagy átfogású lesz, hogy a másik számláló látszólag végig "0" lehet). De ez lehet, hogy már túl pofátlan koppintás lenne a DMT-ről, nem tudom. Esetleg a programablak is lehet kicsit nagyobb, 35-40 pixellel lehet még szélesebb, és akkor még mindig elfér bármilyen 1024x768 vagy afölötti felbontású kijelzőn.

Egy picit már változtattam a legutóbbi publikus béta óta a programon, de az tényleg minimális: a grafikonok feliratai nem "Small fonts", hanem élsimítás nélküli "Tahoma". Ez azonos magasság mellett kicsit szélesebb számjegyeket jelent, ami szerintem sokat dob az olvashatóságon. A "Small fonts"-al ellentétben ráadásul nem viselkedik furán nagyobb felbontású monitorokon sem (vicces volt, hogy 1920x1200-as monitoron a small fonts egy pixellel alacsonyabb lett, és így még olvashatatlanabb).

Új hozzászólás Aktív témák