Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) StSanya válasza g.gergo (#950) üzenetére


StSanya
őstag

+1

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#952) dchard


dchard
veterán

Így van, a 360R T1, illetve az erre a platformra épülő modemek (321B, 320B, 8810B etc.) jelenleg a "legjobb" adsl modemek.

A 380T-ben lévő platform lassan 6 éves, míg a 360R T1-ben lévő alig 3, ráadásul a Broadcom a legtöbb ADSL licenszet birtokló vállalat a világon, akik aktívan részt vettek és a mai napig részt is vesznek a technológia és a protokolok fejlesztésében.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#953) Voice24


Voice24
őstag

Gondom van a nettel, hátha tudtok segíteni, milyen oka lehet. Tegnap este kezdte, kb. egy órán keresztül szinte csak másodpercekre jött vissza net olyan 4-5 percenként. Előtte tök stabil volt, szakadások nélkül (téhóm családi csomag, ami nálam kb. 11 megával jön, 360R T1 modem). Utána helyreállt, ismét folyamatos volt. Aztán ma délután 5 felé megint elkezdte, megint pillanatokra állt helyre a kapcsolat, néha csak félig töltötte be a kért oldalt, már meg is szakadt. Indítottam újra a modemet és a routert is, nem segített. Ma visszatettem próbaképp a sima 360R modemet, ugyanez a helyzet.
Most éppen megy, csatolok egy korábbi, viszonylag jó képet és egy tegnap estit is:

Az esti:

A korábbi:

Ui.: Most éppen megy a net, de nem tudom, magától állt-e helyre, vagy attól, hogy kicseréltem a splittert a korábbira.

[ Szerkesztve ]

(#954) vazzz


vazzz
őstag

Üdv!
Adott nekem egy D-link 360R T1 E modemem.Néha marhára belassul, ping az egekben.Láttam, hogy van hozzá módosítoot fw, de fogalmam sincs, hogy lehetne ezt rávarázsolni...Win7 x64-et használok, és hót kuka vagyok ezekhez a telnetes dolgokhoz. Már engedélyeztem a telnet szolgáltatást, de semmi progi sem látja a modemet.
A modemet nem tudom elérni a 192.168.1.1-es ip címen, nincs saját webes felülete.
Le tudnátok írni lépésenként, mit kell tennem, hogy tudjam a fw-t frissíteni?
Előre is köszi. :R
És bocs a lámaságomért.

(#955) g.gergo válasza vazzz (#954) üzenetére


g.gergo
senior tag

Pedig ettől egyszerűbben mi sem tudjuk elmagyarázni. Gép hálókártyájának adta másik IP címet? Lehet ezért nem tudod elérni webes felületen. :F

(#956) vazzz válasza g.gergo (#955) üzenetére


vazzz
őstag

Közben olvastam a fórumot és épp megtaláltam, amit most javasoltál, köszi. :R
Már csak a login kell.

Mod: megvan. :) :)

root
admin

Bocsi a bénaságomért :R

[ Szerkesztve ]

(#957) dchard válasza Voice24 (#953) üzenetére


dchard
veterán

A képek alapján általános zajosodásról van szó. Jó lenne ha linkelnél képet a fontosabb adatokról (Status --> DSl Status --> Alul info gomb és amit kiír mindent).

Én átnézném a helyedben a vezetékezést, szűrőt, és ha kell átkábeleznék, cserélnék minimum UTP-re. Ha az átaádsi pontnál mindenféle elosztó, szűrő stb. nélkül rá tudnád dugni a modemet és tudnál csinálni az esti képhez hasonló vonaldiagnosztikát, az elég sokat segítene.

Úgy tűnik estére eléggé elzajosodik a vonal, de mivel nincs egyetlen kifejezett frekin sem zaj, így talán SNR margin emeléssel lehet kísérletezni.

De mondom: a kábelezés kulcskérdés.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#958) Voice24 válasza dchard (#957) üzenetére


Voice24
őstag

Az az érdekes, hogy több napig szakadásmentesen ment, tegnap meg egybõl ilyen durva módon jelentkezik. Pontosabban már nagyjából két hete ment szakadás nélkül a család csomag. Erre tegnap kb egy órán át csak másodpercekre volt netem. A kábelezési gondnak szerintem korábban is kellett volna jelentkeznie, és utána folyamatosan fenn kéne állnia. Nálam valami durvább, de nem állandóan jelentkezõ gond lehet. Az eszközök talán kizárhatók, fogalmam sincs, hogy mi lehet. A mai dolog nem is este, hanem 5 óra körül kezdõdött. A modemet szerintem nem tudom odatenni, ahova gondoltad. A bejövõ vezeték padláson van, áram nincs, és nem is nagyon akarom szétbuherálni a rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#959) Voice24 válasza dchard (#957) üzenetére


Voice24
őstag

Csináltam most pár screenshotot. Érdekes, hogy a kritikus esti időszakban egyáltalán nem volt szakadás.

(#960) dchard válasza Voice24 (#958) üzenetére


dchard
veterán

A véleményemet kérted, megkaptad.

Az igazság az, hogy könnyen lehet probléma közted és az alközpont közötti vonalszakaszon, ami például szeles időben, és/vagy esős időben jön elő. Kimozdul, vagy beázik egy kötés.

Viszont ezt bizonyítani kell, ezt pedig nem lehet a leggyakoribb hibaforrás, a lakásban, házban lévő hálózat kizárása nélkül.

Ha nincs fent áram, több féle megoldás van. Az egyik a PoE, aminek a segítségével fel tudod vinni egyetlen ethernet kábelen az áramot a modemnek, illetve lefelé már etherneten tudod áthozni a modem felől az adatokat. A másik lehetőség, hogy az átadási ponttól UTP kábelen hozod a telefont, majd a lent a lakórészben szűrő és modem mihamarabb a végére.

HIdd el, már többször leírtam itt is: a jó kábel az, ami nincs. Még ha nem is a lakáson belüli kábelezéssel van a gond, nyerhetsz az átkábelezéssel sávszélességet. Ugyan nem linkelted be, de a spektrumképed alapján van ott még hely, nem hiszem hogy van 18mega szinkronod. :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#961) dchard válasza Voice24 (#959) üzenetére


dchard
veterán

100-200 között és 256-360 vivők között jelentős zajosodás látszik és ehhez a csillapítás is elég nagy (2-2,5km-es hurokhosszra tippelnék).

Ettől a zajtól meg kell szabadulni. Kizárni nem érdemes, mert túl sok sebességet vesztenél, az SNR margin emeléssel szintén ez lenne az eredmény.

Továbbra is azt javaslom: legalább próbáld ki ideiglenesen, hosszabbítóval az átadási ponton a modemet, ahogy írtam. Ha az esti csúcsban tudnál csinálni képet és azt látjuk, hogy nincs zaj, akkor meglenne a hiba oka.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#962) Voice24 válasza dchard (#960) üzenetére


Voice24
őstag

Köszönöm a véleményedet, és megcáfolni sem akartalak, ahhoz én messze vagyok szakmailag. Csak nagyon furcsállom a dolgot, hogy egy eddig teljesen stabilan működő hálózat hirtelen, minden átmenet nélkül majdnem egy órára leáll úgy, hogy közben pillanatokra tér csak magához.
Eddig akárhogyan állítgattam a modemben az snr értéket (próbálgattam kikisérletezni az ideális sebességet), az adsl uptime 2 perc híján (amíg felépül a vonal) mindig megegyezett a modem uptime-mal. Tehát nagyon stabilnak tűnt minden, erre jön a tegnapi hiba, ami ma délután megismétlődött.
Nem tudom elképzelni, mi okozhatta ezeket a hosszú üzemszüneteket, de nálunk a faluban végig légkábel megy (természetesen réz), a házhoz is oszlopról jön, és a padláson a bejövő doboztól a splitterig van kb. 12-13 méter sima telefonkábel. Ez utóbbi cseréjén amúgy már gondolkodtam (a szakadás nélkül is), pont a Te múltkori javaslatodra. Hát most már erősebben gondolkodok rajta.

(#963) Intruder2k5 válasza Voice24 (#962) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nekem ment vagy 5 évig abszolút hiba nélkül az ADSL, ilyen vonali paraméterekkel...

Aztán egyszer csak, mondhatni egyik napról a másikra, mert ez tényleg így is történt, ilyen lett a vonalam... Mondanom sem kell, hogy ez már rengeteg szakadással, és hatalmas lassulással is járt!

Ezután cseréltek vagy 3 modemet (mindig levették a dchard fw-s T1-et, mert nem jól villog, még jó, hogy mindig ott is hagyták a régit), plusz a ház külső falán lévő dobozt is újrakötötték, de nem sokat változott. Vagy inkább semmit! Végül jött egy szerelő, aki lecserélte az előszobában lévő csatlakozódobozt, ami végülis a bejövő kábelen az első csatipont, és belülről "kicsit" el volt oxidálódva. Ezután rögtön visszaállt a régi jelszint, és azóta is remekül működne, ha közben át nem váltottam volna kábelnetre... Na de, ez már nem ide tartozik!

:)

[ Szerkesztve ]

(#964) Voice24 válasza Intruder2k5 (#963) üzenetére


Voice24
őstag

Ma is elkezdte, de most a változatosság kedvéért 6 előtt nem sokkal.
Már kezdek azon agyalni, hogy megéri-e nekem ez a csomagváltás. A dsl alap csomagommal tavaly ősz óta minden gond nélkül ment a net, most váltottam a családira, modemet is cseréltem, a router is új, erre két hét stabil működés után jön az elmebaj. A régebbi és pl. a tegnapi screenshot mintha nem is ugyanarról a vonalról készült volna.
Amúgy megköszönném, ha valaki privibe leírná, van-e lehetőség a modem elérésére routeren keresztül, mert már unom a sok kábeldugdosást is az elemzések miatt. Meg nem akarom már szétoffolni a topikot.
Köszi.

(#965) Intruder2k5 válasza Voice24 (#964) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"...van-e lehetőség a modem elérésére routeren keresztül..."

Szerintem ezt csak az okosítható routerekkel lehet megcsinálni, mert az átlagos hétköznapi eszközökben nem fogod tudni megcímezni a WAN interface-t úgy, hogy az a modemnek is megfelelő legyen, és közben a net is menjen. Nekem olyan routerem van, amin Linux alapú Tomato firmware-t futtatok, ebben két sort kellett betenni a tűzfal scriptbe, és már működött is.

Érdekességképpen jegyzem meg, hogy a kábelmodemhez meg semmilyen beállítás nem kell, azt bármilyen routeren keresztül el lehet érni.

(#966) weiss válasza Intruder2k5 (#965) üzenetére


weiss
addikt

Modemnek beállítani pl. 192.168.0.1-es IP címet. Router meg osszon ki 192.168.1.0/24 -ből?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#967) Intruder2k5 válasza weiss (#966) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nálam a modem LAN IP címe az alap 192.168.1.1 volt, a routeré meg egy teljesen más tartományba esik... (192.168.53.11) Annyit kellett tenni, hogy a tűzfal scriptbe betenni ezt a két sort:

ifconfig `nvram get wan_ifname`:0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0
iptables -t nat -I POSTROUTING -o `nvram get wan_ifname` -j MASQUERADE

Ezzel a WAN interface kap egy 192.168.1.2-es címet, amiről már elérhető routeren keresztül az ADSL modem. De ez csak moddolt firmware-el járható út...

[ Szerkesztve ]

(#968) Voice24 válasza dchard (#961) üzenetére


Voice24
őstag

Na, ma kicseréltük a telefonkábelt UTP-re. Pluszban ki lett iktatva egy konnektoros csatlakozás is, így egy kötéssel kevesebb lett.
Mivel pár napja visszaállítottam a modem snr értékét 80-ról 100-ra, azóta viszonylag stabilan (de maximum 8,5 megával) jött a net, nem is nagyon nézegettem a modem grafikonjait. Így nem tudom, hogy időközben a hiba okozója szűnt meg, vagy tényleg a kábelcsere ennyit számított, de laikusként elég jó képet kaptam szerintem:

Csak ott, a közepén van valami zavar, de a többi része jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#969) Intruder2k5 válasza Voice24 (#968) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát ADSL téren én sem nevezném magam hozzáértőnek, de tény, hogy ez már sokkal szebb vonalkép, mint a néhány hozzászólással fentebb látható...

Az első oldalon mit mutat a modem?
Illetve ezen a grafikonos lapon, felül?

[ Szerkesztve ]

(#970) dchard válasza Voice24 (#968) üzenetére


dchard
veterán

Az nem kifejezés, hogy sokkal szebb

Mostmár csak a tüskét kell eltüntetni, és már mehet is az SNR csökkentés.

Azt javaslom, hogy azokat a vivőket zárd ki a tüske környékén, amiken nem kódolható legalább 6 bit. Így marad kellő tartalék, ha egy kicsit mászkálna a zajosodás.

Ha ez megvan, akkor csökkentheted az SNR-t így sebességhez juthatsz. Szerintem a tagret SNR 60% körül egy ilyen vonalon stabilnak kellene lennie.

A leírásban benne van, hogy kell megnézni, hogy mennyi részt kell kizárni a tüske környékén. Valszeg egy AM sávú rádióadó a zavar forrása amúgy.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#971) Voice24 válasza dchard (#970) üzenetére


Voice24
őstag

Rossz hírem van:

Azért néztem meg, mert kb. 20 perce a már ismert jelenség jött: elment a net, és csak pillanatokra tért vissza.
A DMT progival próbálkoztam most, de nem kapcsolódik össze a modemmel, Connect gomb után a port (23) kezd el pirosan villogni.

(#972) Voice24 válasza dchard (#970) üzenetére


Voice24
őstag

Megint megnéztem, teljesen más képet kaptam, mint tegnap délután. Ezen máshol vannak a zavarok. 13 órája nem volt szakadás a modem szerint, viszont most, ebben a viszonylag nyugis időszakban sem megy 8,3 mega fölé a sebességem. Tehát ugyanaz a helyzet, mint a kábelcsere előtt, ha megjön a szakadozós időszak, utána hiába áll helyre és lesz stabil, a sebességben kb. 3 megát elvesztek. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja ezt, a kábelcsere után olyan szépnek tűnt minden... :W

(#973) Voice24 válasza Voice24 (#972) üzenetére


Voice24
őstag

Egy banális dolgot csináltam, és nagyjából visszakaptam a tegnapi, megdicsért vonalképemet: a splitterbe menő kis dugó előtt az illető, aki segédkezett, a nem használt szálakat szabadon hagyta, azok kb. 3 cm hosszan csak lógtak a burkolat alól, és a dugóba menő két szál is úgymond szabadon volt. Most a felesleges kiálló szálakat levágtam, és a kérdéses szakaszt betekertem szigszalaggal. És lőn világosság, ismét 10,5 lett a sebesség, és majdnem kiegyenesedett a görbe. Ugyanaz a zavaró jel megvan, ahol tegnap is volt, azt kellene még kiiktatnom, de ahogy írtam, nekem nem akar összejönni a DMT a modemmel. A 23-as port nem tetszik neki.

(#974) Intruder2k5 válasza Voice24 (#973) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Próbáld meg letiltani a gépeden futó tűzfalat, szerintem az blokkolja a telnet-et. Illetve a modemben nem tiltottad le a telnet szolgáltatást?

(#975) Voice24 válasza Intruder2k5 (#974) üzenetére


Voice24
őstag

Még a Te múltkori ajánlásod alapján kapcsoltam ki a telnetet. Akkor ennek bekapcsolása kell a DMT progihoz?

(#976) Intruder2k5 válasza Voice24 (#975) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az oké, hogy általában jobb kikapcsolva tartani, hiszen memóriát takarítasz meg vele, és ez jó. De nyilván, ha szükség van rá, akkor mennie kell! Végül is normál esetben nem DMT-zel minden nap... :)

[ Szerkesztve ]

(#977) Voice24 válasza Intruder2k5 (#976) üzenetére


Voice24
őstag

Oké, csak én nem vagyok annyira jártas ezekben a témákban. Bekapcsoltam, most már ment a DMT. Sikerült is kiiktatnom azt a bizonyos zavart frekit (pontosabban egymás mellett kettőt). De a többi, a hullámzó rész megmaradt. Azon agyalok, mi lehet az, ami ha egyszer elkezd zavarni, nem egy-egy szakadást okoz, hanem 15-20 perces (de volt egy órásra is példám) majdnem folyamatos leállást, aminek során csak egy-két pillanatra jön vissza a net.

Már tudok szolgálni két dmt-s képpel, kizárás előtt ill. után:

[L:/dl/upc/2011-10/09/207662_l78p7tuthi7pcxum_dmt20111009_1452.png](IMG:/dl/upc/2011-10/09/207662_l78p7tuthi7pcxum_dmt20111009_1452.thumb.png)(/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

(#978) Intruder2k5 válasza Voice24 (#977) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És ilyen kimaradós időszakban nem hívtad még fel az ügyfélszolgálatot?
Ők, mit mondtak erre? Nem hajlandók vizsgálódni az ügyben?

A képek véleményezését pedig meghagyom dchard-nak, inkább nem kontárkodok! :)

[ Szerkesztve ]

(#979) xxxthrief


xxxthrief
aktív tag

Üdv!
van 1 dsl 360r modemem!
van vele 1 probléma!!
Megvette müködött!
Vettem 1 wifis routert rákötöttem meguntam visszakötöttem pc-re és nem jó!
rádugom a gépre és mind3 led világit folyamatosan!!!
Mi ilyenkor a teendő?
Nem tudok csatlakozni se! :O
Üdv!

Megszálltak az idegenek?És nem tudod mit tegyél???--->Küldd a "NO UFO" szót a 1783-ra!

(#980) Intruder2k5 válasza xxxthrief (#979) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

És ha most visszakötöd a routerre, azzal működik?
T1-es modemről van szó, vagy a régi 360R-ről?
RESET-elni próbáltad?

(#981) dchard válasza Voice24 (#977) üzenetére


dchard
veterán

Csinálnod kéne a problémás időszakban SNR monitorozást DMT-vel, 2 órásat.

Le van írva minden, ha megvan a kép, rakd ki és ránézek.

Ha 20-30 percen keresztül nincs net, az két okból lehet:

1. Olyan erős, szélessávú zaj van, ráadásul váltakozó intenzitású, hogy a modem nem képes alkalmazkodni.

2. Ami sokkal valószínűbb: vonalhiba. Eloxidált kötés, esetleg rövidzár, beázás stb.

Persze az is lehet, hogy haldoklik a DSLAM port.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#982) Voice24 válasza dchard (#981) üzenetére


Voice24
őstag

Holnap lesz időm monitorozni, most csatolok egy mostani, elég gány képet:

(#983) Voice24 válasza dchard (#981) üzenetére


Voice24
őstag

Most délután monitoroztam több, mint két órát, de előtte még reggel kicseréltem a modemet a régi, sima 360R-re. Délután néztem sm50b-vel, az adatok szerint ezzel a modemmel is volt szakadás, mert az uptime-ra csak kevés időt írt. Mindegy, csináltam arról is képet, hogy össze lehessen vetni, és rakom a monitorozás képét is.
Megjegyzem, fura, hogy a T1 modem megint elég szépet produkált, mégpedig olyankor, amikor éppen áram alá lett helyezve. A szombati szép kép is bekapcsolás után pár perccel készült.

Megj.: természetesen az utóbbi kép a T1 modemről lett készítve.

[ Szerkesztve ]

(#984) dchard válasza Voice24 (#983) üzenetére


dchard
veterán

A 360R-ed (sima) csak hagyományos ADSL módban megy, azért ilyen lassú, de ezt a modemet felejtsd el.

Az lenne a cél, hogy olyan képet csinálj, mint a második, csak akkor amikor elszaródik. Nagyon fontos lenne látni a delta értékeket, illetve, hogy mi az érintett tartomány, de az eddigi képek alapján jó nagy a tartomány, ráadásul pont az értékes alsó frekiken...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#985) Voice24 válasza dchard (#984) üzenetére


Voice24
őstag

Csináltam egy kb. hat órás monitorozást, a modem oldala szerint szakadás nem volt, de a grafikonon van egy érdekes ugrás (ami persze nekem nem mond semmit).
Esti kép:

Most reggeli kép:

(#986) dchard válasza Voice24 (#985) üzenetére


dchard
veterán

úgylátom a javulást sikerült megörökítened, sebaj ez is elég indikatív, hiszen ami most 20dB-t javult, az fordított helyzetben ugyanennyit romlik. Ahogy sejtettem, túl sok vivő érintett. Ha mindet kizárod, megszűnnek a szakadások, cserébe a sáv feléről lemondhatsz.

A zajosodás okát kell megoldani. Ha a laksában már minden kábel cserélve lett, akkor nincs mit tenni, be kell jelenteni. Ha értelmes a szerelő, érdemes a képeket is megmutatni, hogy lássa: kb. mekkora zaj van és merre felé.

Első körben kötésfelújításra lehet számítani, esetleg törzsérpár cserére, utána kicserélhetik a portot is egy másikra.

Továbbra is azt gondolom egyébként, hogy a bejövő telefonvezeték legvégén kéne kipróbálni minden nélkül a cuccot, hogy abszolút ki lehessen zárni a lakásban/házban lévő hálózatot. Tudom, hogy macerás meg minden, vagy bevállalod vagy nem, többet nem is írom le, mert már legalább 3szor megtettem.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#987) Voice24 válasza dchard (#986) üzenetére


Voice24
őstag

Azt hiszem, több méricskélést már nem csinálok, holnap bejelentem hibára. Azért most még csináltam egyet, szerintem most romló stádiumában sikerült. Első kép az elején, a második egy jelentősebb változás után, a harmadik a végén készült:

(#988) dchard válasza Voice24 (#987) üzenetére


dchard
veterán

Az alacsony frekin (96-224vivők között) lévő jelentős zajosodást nem sikerült elkapnod.

Viszont ne keseredj el. Ezek a képek nagyon fontosak lesznek, amikor majd úgymond kijavítják a hibát, hiszen ezekből lehet majd látni, hogy csak mellébeszélnek, vagy tényleg megcsinálták.

Szóval nem volt hiábavaló a munka.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#989) D@ni88


D@ni88
addikt

hello, a webes felületet hogy érem el a T1E modemnek? Nem jön be a 192.168.1.1 :W

(#990) g.gergo válasza D@ni88 (#989) üzenetére


g.gergo
senior tag

IP cím megvan adva? Pl. 192.168.1.2

(#991) D@ni88 válasza g.gergo (#990) üzenetére


D@ni88
addikt

böngészőbe beírtam...

(#992) Intruder2k5 válasza D@ni88 (#991) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De a gépeden be van állítva a 192.168.1.2-es IP cím a Helyi kapcsolatnak?

(#993) D@ni88 válasza Intruder2k5 (#992) üzenetére


D@ni88
addikt

Nincs. Be kellene állítani? Routeren keresztül szeretém használni, szval bridge módba akartam átrakni. A régi 360/380Tnél így kellett :W

(#994) dchard válasza D@ni88 (#993) üzenetére


dchard
veterán

Igen be kell.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#995) D@ni88


D@ni88
addikt

Akkor leírnád mit és hogy kell beállítani hogy működőképes legyen?
DSL led nem villogott pedig minden fainul össze van dugva

(#996) Intruder2k5 válasza D@ni88 (#995) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Annyit tudok tenni az ügyben, hogy linkelek neked egy kicsit más témájú fórumot, ahol megtalálod a fix IP cím beállításának leírását... Itt is nagyjából ezt kell megtenned.

http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0

(#997) D@ni88


D@ni88
addikt

esetleg a modemhez tarozó felhasználónevet és jelszót meg tudná adni valaki?

(#998) Intruder2k5 válasza D@ni88 (#997) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jelszó ITT

(#999) D@ni88


D@ni88
addikt

Köszi, időközben megtaláltam :)
Csak teljesen flusztrál a tudat, hogy nem világít a DSL led, miközben már szerdán jött az sms hogy aktív a szolgáltatás. :W

(#1000) g.gergo válasza D@ni88 (#999) üzenetére


g.gergo
senior tag

Ismert hibák:
- A LED-ek nem megfelelően működnek
- A DSL-resync funkció használatakor 10-ből egyszer összeomlik a modem, újra kell indítani
- A beviteli mezők nem bolondbiztosak (nem is lesznek)
- Az ethernet interfész statisztika 4GB forgalom után nullázódik [kernel limitáció]

Szóval lehet, hogy már aktív a vonalad. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.