Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3651) rekop válasza dchard (#3650) üzenetére


rekop
senior tag

Ez csodás. :( Pedig már kezdtem örülni, hogy végre jó lesz. Ha nem fog szakadni, akkor hagyom így, az elmúlt egy héten 10-szer hívtam a hibabejelentőt, már bele untam.
Mindenesetre köszönöm szépen az eddigi segítséget! :R

(#3652) btz válasza rekop (#3649) üzenetére


btz
addikt

Nekem is most volt ~40 óra folyamatos működés, mégis minden változatlan az adataimban, a szembe- és pózna szomszédom már beelőzött, ő már 166 szakadásmentes órát tudhat magáénak, de lehet az is csak azért volt mert kihúzta a HGW-t valamiért. Nála nagyon elenyésző a csillapítási érték is. Az output powerje is alacsony, talán még a 20-as csomag is menne neki adsl2+ üzemmódban, kiváncsi lennék milyen vonala lenne ha vdsl2-re váltana(?)
Én is kb már úgy vagyok az egésszel, hogy megszokom ezt ahogy most van, makd csak lehal megint az egész, majd akkor kihívom őket.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#3653) rekop válasza dchard (#3650) üzenetére


rekop
senior tag

Egyébként az SNR az melyik érték nálam, és mennyinek kellene lennie az én esetemben, ha hibátlan minden?

(#3654) dchard válasza rekop (#3653) üzenetére


dchard
veterán

Erre a tévhittel ellentétben nincs egzakt válasz. Ami az esetek nagy részében igaz, hogy 6dB alatt kezdődnek a problémák, 10dB környékén már átlagban nehéz komoly hibába futni, 13dB felett már igen jó a történet.

De. A te esetedben az látszik, hogy 15dB-s SNR és brutálisan nagy interleaving depth mellett is borzalmasan sok a bithiba, elmondásod alapján a vonal szakad is, miközben a modem a training során 60-70megát becsül a vonaladra, ami 30megán sem működik. ez többször ellentmondás, aminek az feloldása kötés hiba, hibás kötésből eredő áthallás vagy egyéb interferencia, hibás DSLAM port is lehet.

A lényeg, hogy ez egy olyan állapot ami nem normális, lassítgatással nem oldható meg, csak szisztematikus technikusi munkával.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3655) btz válasza btz (#3638) üzenetére


btz
addikt

Pár nap tapasztalata alapján úgy tűnik, hogy csökkent a szakadozási gyakoriság.
Az snr lock (?) is eltűnt, magától fokozatosan visszaált 25-ről 27-re mad végül 30-ra, pedig azt hittem, hogy az ilyesmit emberi beavatkozással állítanak csak vissza. Az interleave depth értékek csökkenése is megfigyelhető. Kár hogy a csillapítási értékek teljesen állandósultak, a 2016.04.13.-ai meghibásodási eset óta.

ⓑⓣⓩ

(#3656) btz válasza btz (#3655) üzenetére


btz
addikt

Mégis csak volt valami "hozama" a házon belüli szakaszrövidítésnek/áthelyezésnek, már 110 óra folyamatos üzemben vagyunk, attól függetlenül, hogy a csillapítási értékek sokat nem változtak.

~5-6 GB adat volt forgalmazva ezalatt a 110 óra alatt ahhoz képest ezek a CRC és FEC értékek soknak számítanak? Elég hosszú, az alsó számsor.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#3657) dchard válasza btz (#3656) üzenetére


dchard
veterán

Ezek az értékek továbbra is borzasztóan rosszak. A látottak alapján csak a szerencse amiért eddig nem szakadt a vonal.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3658) btz válasza dchard (#3657) üzenetére


btz
addikt

Ma reggel már szakadt is. Kellett nekem megdícsérnem. Bár gondoltam, hogy nem fog sokáig tartani az öröm.

ⓑⓣⓩ

(#3659) sajby


sajby
senior tag

Tegnap betelefonáltam a helyi főnöknek és elmondtam,hogy egy hónappal ezelőtt a szerelő már a lépcsőházunkhoz bejövő vonalon látta a hibát és akkor megigérte,megpróbálják átrakni full másik vonalra.Hátha jobb lesz.De azóta nem történt semmi.Igy nagyon szépen kérem,induljanak neki a problémának,mert vicc az 5,3mega(ennyit mérek a gépen) 2016ban.Úgy,hogy éveken keresztül megvolt a 8,5.
Majd ebből lett a mai állapot.
Központtól kb 3-4km.
Jelenlegi vonalam:[link]

[ Szerkesztve ]

(#3660) rekop válasza dchard (#3654) üzenetére


rekop
senior tag

Úgy tűnik visszaállt a sebességem, és a szakadozások is megszűntek. Reggelente általában 5 és 7 óra között újracsatlakozik egyszer pppoe kliens, ez a router logjában látom, de napközben szinkronhiba, megszűnő telefonvonal eddig még nem volt.
Ezek a mai vonal adatok:

(#3661) dchard válasza rekop (#3660) üzenetére


dchard
veterán

Bithiba arány csökkent, ID javult, CRC hiba nincs. 1-2 naponta nézz rá, hogy miként változik a dolog, de ez alapján úgy tűnik, hogy tényleg javult a helyzet.

A vonalad továbbra is alkalmasnak tűnik az 50/15-re (IPTV nélkül).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3662) icetheman


icetheman
tag

Sziasztok!
Erre a problémára tudnátok valami megoldást? : VDSL2

(#3663) weiss


weiss
addikt

Nem probléma, csak érdekel: mi lehet annak az oka, hogy eddig működött Annex J-n a szinkronizálás, de hét elejétől már csak B-n megy? /Valamiért régen úgy állítottam be, elfeledkeztem róla, aztán egyszer csak nem volt net/

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3664) dchard válasza weiss (#3663) üzenetére


dchard
veterán

Letiltották az Annex J, mert esetleg van még ISDN vagy analóg előfizetés a törzskábelen.

Hozzáteszem: az általam írt firmware annex J-t sosem támogatott, csak annex M-et, bár annex J módban sosem teszteltem mivel a DSLAM szimulátorom nem támogatja az annex J-t. Tehát akár még működhet is.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3665) weiss válasza dchard (#3664) üzenetére


weiss
addikt

Analóg biztos van, de eddig is volt. Amúgy ez nem a te firmware-eddel történt, szóval bocs, hogy "kihasználtam" a topikodat, de nincs általános ADSL topik, a szolgáltató meg nem mo.-i.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3666) dchard válasza weiss (#3665) üzenetére


dchard
veterán

Próbáld meg annex J-ből annex M-be kapcsolni és megnézni hogy úgy működik-e. Az annex M kompatibilis az analóggal de az ISDN-nel nem. Az annex J teljesen digitális, más nem lehet a vonalon csak DSL.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3667) weiss válasza dchard (#3666) üzenetére


weiss
addikt

Csak J és B van a listában. B-n tökéletesen működik.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3668) metaldog


metaldog
aktív tag

Sziasztok
Adsl netem van és volt egy tp link modemem ami wifi router is volt egyben. Tudnátok adsl nethez hasonló modem routert ajánlani amit a media marktban lehet kapni?

(#3669) dchard válasza metaldog (#3668) üzenetére


dchard
veterán

Egybe modem routert csak fritzboxot, de annak az árából simán veszel egy jó modemet meg egy jó routert. a Media markt-ból meg eleve semmit, ott tisztességes hálózati eszközt nem árulnak, ami van az is sokkal drágább mint máshol.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3670) trance89 válasza dchard (#3669) üzenetére


trance89
őstag

+1
a legjobb opció használtam egy dsl-321b (a régebbi modell amire felmegy a dchard fw) és mellé pl egy tplink wdr3600 vagy 1043nd ha stabil internetkapcsolatot akarsz, ha kicsik az igényeid és elég a 100mbit hálózat akkor tökéletesen megfelel egy 841nd is

(#3671) rekop válasza dchard (#3661) üzenetére


rekop
senior tag

Sajnos megint korai volt az öröm, múlthét pénteken csörög a vezetékes felveszem semmit nem hallok. Lerakom, felveszem nincs tárcsahang. Felhívom mobilról, kicseng, de felvéve néma. :F
Ránézek a vonalra, ezt látom: [kép] :W
Hibabejelentő felhív, ok küldik a szerelőt. Másnap jött, megnézte a vonalat a saját eszközével, majd "kábelhiba, ezzel én nem tudok mit kezdeni, szólok a kábeleseknek" kijelentéssel összepakolt és ment.
Még aznap jött az üzenet, hogy elhárították a hibát.
Gyorsan megnéztem a vonalat: [kép], ez jónak tűnt, nem tudom mit csinálhattak, de a pppoe nem szakadt meg közben az biztos.
Ma ránézek a vonalra és majdnem idegösszeomlást kaptam: [kép] :O
Az output power 14.5dBm ről 4.8dBm-re esett vissza egy hét alatt, és már nyomja a CRC hibákat is.
Ez vajon miért, vagy hogy történhet?
Mit kellene csinálnom még, hogy végre kijavítsák a hibát? Megfenyegessem őket életveszélyesen, vagy bemenjek személyesen és pisztolyt fogjak a fejükhöz?
Arra rájöttem, hogy szép szóval nem megyek már semmire erre a tetves cégnél.

(#3672) dchard válasza rekop (#3671) üzenetére


dchard
veterán

Az adásteljesítményt az automatika állítja az előfizetett sebesség és a vonali paraméterek alapján. Mivel csak 30megás csomagod van, így csökkentetett adásteljesítménnyel is kijön a sebesség, viszont így csökken az áthallási zaj, ami a távolság (csillapítás) mellett az egyik legkomolyabb vonalminőséget rontó tényező.

A probléma itt az lehet, hogy továbbra is vonalhibád van amit nem javítottak ki, az automatika meg nem totálisa szar vonalra optimalizál, így fordulhat ez elő.

Ha legközelebb jön a szerelő, fotózd le a műszerének a frekvencia menetre (Hlog) vonatkozó mérését.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3675) RaPiDsHaRe


RaPiDsHaRe
aktív tag

Hello!

Invitel területén szeretném használni, milyen beállításokat kell megadnom az elején ?
A T-s beállításokkal nem működik.

(#3676) weiss válasza RaPiDsHaRe (#3675) üzenetére


weiss
addikt

VPI/VCI-t próbáld meg beállítani ez alapján.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3677) ssarosi


ssarosi
tag

Három napja volt egy kérdésem a vonalammal kapcsolatban, aztán két napig nem volt elérhető a fórum, most meg 2016.07.26.-i az utolsó hozzászólás? Történt valami?

Akkor a kérdésem ismét.

Majdnem 2 évig használtam a netem 24/3 Mbittel, nálunk ennek nagyon lehet örülni. Teljesen meg voltam elégedve ezzel a sebességgel.

Nemrég esős időben volt egyszer egy 4 órás teljes leállás (nem volt szinkron), majd rövid időn belül ismét eső után teljes kimaradás. Bejelentettem hibára. Megoldás, visszavették a sebességem 20/1-re. Ez viszont stabil, ma is szakadt az eső, és nem ment el a netem.

A hozzáértőktől azt szeretném megtudni, hogy történt e olyan meghibásodás, amit ki tudok javíttatni, vagy nyugodjak bele abba ami van.
A kérdés feltevését az is indokolja, hogy most fog lejárni a hűségidőm, de a havidíj természetesen a 30/5-ös csomagé. Ha nem orvosolható a hiba, akkor lefelé fogok csomagot váltani.

Az első képen a 2014-10-01.-i állapot:

Ez pedig a 2016-09-03.-i állapot:

Ez utóbbit megnéztem egy másik ugyanilyen ZTE931VII v2.0 HGW-vel, ugyanazt mutatja, vagyis nem a HGW a rossz.

Ha lehet kérnék egy szakértést, hogy mi történhetett a vonalammal, és ez javítható e.
Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#3678) btz válasza ssarosi (#3677) üzenetére


btz
addikt

Adatvesztés történt a PH-nál. Néhány topicot nem lehetett visszaállítani.

ⓑⓣⓩ

(#3679) dchard válasza ssarosi (#3677) üzenetére


dchard
veterán

Ez SNR lock, az biztos. A kérdés hogy mi a kiváltó ok.

Nekem őszintén szólva igen gyanús már az első kép is, mivel a vonalon csak 5dBm körül alakul az US adásteljesítmény, amin bőven van még tartalék, és ennek ellenére nem megy többel a vonal. Ez úgy néz ki, mintha 3,5megánál itt is korlát lenne már az első képen is.

A letöltési irányod az elég vacak. A romlás oka sok minden lehet az is előfordulhat, hogy az időközben csatlakozó új előfizetők a hosszú vonaladra gyakorolnak ilyen hatást, megnőtt az áthallási zaj. De persze lehet bármi más is, például kötés hiba, beázás stb.

Első körben betelefonálnék, hogy állítsák vissza a 30/5-ös profilt a vonaladon, mert ez biztosan nem az. Nézzük meg, úgy mit megy.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3680) ssarosi válasza dchard (#3679) üzenetére


ssarosi
tag

Nem felhőtlen az örömöm.
Nem tudtam feljebb emeltetni a sebességet, mert azt mondták, nem bírja a vonal.
Erre tegnap visszaváltottam a csomagot 20/1-re, hiszen ennyivel megy csak.
Erre tessék, mit látok?

Ezt, 2016-09-15-i állapot:

Azóta a voip telefonom nem működik, a VoiP1 led sem világít.
A net megy.
Az ügyfélszolgálatos meg azon erőlködött, hogy nincs a hgv-be dugva a telefon.

Akkor kérnék egy szakértést ismét, hogyan tovább?

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#3681) Adamyno válasza ETOM (#3421) üzenetére


Adamyno
tag

Az előző rendszer nem követte valamiért a vonali paraméter változásait, csak be volt lőve egy fix értékre és ezért szakadozott. A mostani intelligensen követi a változásokat és amikor a paraméterek romlanak, visszább veszi a sebességet, hogy ne szakadjon a kapcsolat. Amikor jobb lesz, akkor meg elengedi.

Jellemzően ott szokott ilyesmi történni, ahol telített a hálózat, nagy az áthallás és amikor nagyobb a forgalom, akkor kisebb a sebesség. VAGY lehet még az is, hogy az RSS trönkje mikrós és a terhelés elosztás miatt esik vissza (meg kéne nézni milyen a Margin amikor lassabb a kapcsolat és milyen ,mikor gyorsabb, valamint milyen időszakokban vannak ezek és mennyire rendszeresen.)

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#3682) Adamyno válasza ssarosi (#3680) üzenetére


Adamyno
tag

Mondd neki, hogy nem húztál ki semmit, nem világít a voip ledje. Egyébként újraindítás van amikor megoldja.

Sebességre visszatérve: ha az esőzések után jöttek ezek a gondok, akkor ott valami erősen el van oxidálódva valahol és ez nem a te hibád. Van amikor nagyon nehéz felderíteni a hibát, ha csak a házfalon lévő doboz (EDK vagy FD) beázik, az is úgy tud korrodálódni, hogy nem is látszik. Nagyon sok a CRC, főleg a második képen, elvileg óránként max 1-2 db fér bele de a napi 20-25 ami átlagban megengedhető. Felette már eléggé instabil lehet a vonal, ezért a rendszer lejjebb viszi a sebességet de nem nevezném SNR lock-nak, mivel nagyon alacsony a margin érték most is. Minimum 7 dB kellene, de magasabb sebesség esetén több is. Ez oxidáció/kötéshiba lesz. Az a baj, hogy nem látszik a csillapítás, mert ott csak 0-ákat ír ki az eszköz, valamiért nem tudja mérni pedig fontos lenne. Persze gyorsabb és egyszerűbb javítani úgy, hogy a rendszer lejjebb veszi a sebességet, de ez így necces. Ha jó lesz a kötés, magasabb lesz a margin. Magasabb margin és jó kötés esetén nincs vagy kevesebb crc, ha ezek mind teljesülnek akkor mehet feljebb a sebesség, mert valamennyit még tud a vonal. De ez minimum egy fél napos munka kideríteni, hogy pontosan hol és mi a baja, ha sok a hiba a környéken akkor nem valószínű, hogy ráérnek vele normálisan foglalkozni. Sajnos emberhiány van mindenhol de elvileg most vett fel a T valami több 100 dolgozót de hát ők még tanulnak akkor is, nem lehet egyből a mély vízbe dobni senkit.

Szóval a javaslatom mindenképpen az ügyfélszolgálat, ha mondogatod, hogy ez az esőzések előtt ennyivel meg ennyivel ment és nem fogadod el, hogy ennyit tud a vonal, akkor egyszer majd csak lesz valaki aki megtalálja mi volt a hiba.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#3683) ssarosi válasza Adamyno (#3682) üzenetére


ssarosi
tag

Köszönöm a segítséget, próbálok tovább lépni.

A voipról tudtam és mondtam amit kell az ügyfél szolgálatosnak, de szerintem teljesen kezdő volt és valamilyen számítógépes folyamatábra szerint kérdeznek, mert az istennek nem akart tovább lépni amíg azt nem mondtam hogy megnéztem. Azt az sms-t kaptam, hogy hívjam fel a (nem jut eszembe a neve) a fizetős ügyfél szolgálatot, az majd segít, mert nem náluk van a hiba. Ekkor csináltam egy resetet a hgw-n és jó lett.

A fali dobozban a kötés biztos nem korrodált, mert itt hagyták anno, hogy tegyem fel én (30 éve), de a nagy szilárdságú vezetéket a szobába húztam be egy belső dobozba. Innen megy a cat6 kábel a műhelyembe a hgw-hez.

Elvileg fél éven belül kötik be az optikát. Nem akarnak már semmit csinálni.

Köszönöm még egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#3685) Fecogame


Fecogame
veterán

Az ADSl led nem működik megfelelően egyelőre.

Ez javítva lesz valamikor? :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#3686) dchard válasza Fecogame (#3685) üzenetére


dchard
veterán

Nem.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3687) b10up


b10up
tag

Sziasztok,

egy kisebb elektronikai kísérlethez szeretnék egy T1-es modemet felhasználni, mint ethernet->soros port átalakító, kisebb trükkökkel. Ehhez viszont szükségem lenne a forráskódra, ami már nincs meg a gyártó honlapján, és máshol sem találtam. Akinek megvan, esetleg feldobná a közösbe? :R

(#3688) lócitrom


lócitrom
őstag

fogalmam sincs hova írjam, de mivel többszöri megemlítésre sem kaptam választ, hátha itt valaki több affinitással bír és tud erre mondani valamit.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#3689) b10up válasza lócitrom (#3688) üzenetére


b10up
tag

Volt mostanában újraszinkronizálás a modemeden hiba miatt, vagy mert kikapcsoltad?
Ahogy nézem a rendszer megemelte az interleavet nem is kicsit, és attól van.

(#3690) dchard válasza b10up (#3689) üzenetére


dchard
veterán

Sokkal inkább kevés a tartalék, a FEC és a CRC hibaszám is nőtt, inkább ez lehet a magyarázat.

Látni kéne korábbi állapotról is képeket, hogy el lehessen dönteni, változott e a vonal. Ha a környéken sokan váltottak VDSL2-re, nagyobb csomagokba, akkor nőtt az áthallás, ami magyarázhatja ezt a jelenséget.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3691) lócitrom válasza dchard (#3690) üzenetére


lócitrom
őstag

ilyen volt. 50-esre váltás után is ugyanezt hozta, de egy hete valami nem kóser.

DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 6015/33021 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 27697/53313 kbps
Noise Margin(Up/Down) 21.8/10.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 26.8/14.5 dB
Output Power(Up/Down) 9.2/12.7 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 53/1055
Interleave Delay(Up/Down) 2/8 ms
INP(Up/Down) 1/3.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/97
FEC Errors(Up/Down) 224/280838

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#3692) lócitrom válasza lócitrom (#3691) üzenetére


lócitrom
őstag

valamelyik nap becsörögtem Telekomhoz. visszahívott aztán egy szerelő, ha jól sejtem. elmondása szerint „ennyit tud a vonal” és vagy leváltok vagy nem. aztán beállítottak egy alacsonyabb profilt (mert mondtam, hogy a 30 Mbps meg nem kéne), ami szakadásig tartott és érdekes módon azóta jobb, de nem lett az igazi. ami ebben zavaró az ugye az, hogy a Telekom még mindig kicsapja az üvegszálra, mintha spanyolviasz lenne, de DSL-en belvárosban meg cseszik minimálisan is fejleszteni, holott amennyit a szolgáltatásért elkér nagyon nem érdekel, hogy mekkora bennük a hajlandóság...

DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 16895/50788 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 28725/52215 kbps
Noise Margin(Up/Down) 11.9/6.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 25.7/14.1 dB
Output Power(Up/Down) 9.3/12.7 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 143/215
Interleave Delay(Up/Down) 2/8 ms
INP(Up/Down) 1/1 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/4315
FEC Errors(Up/Down) 2462/4064790

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#3693) gonczip


gonczip
tag

Sziasztok.

Jelenleg egy ZTE modemroutert használok T-com területen ami tökéletesen működik.
Mivel szeretnék gigabites belső hálózati kapcsolatot ezért lecseréltem egy gigabites router modem kombóra.
A modem egy D-Link DSL 321-B típusú modem.
Az a gondom, hogy nem tudok Internetre csatlakozni vele, 651-es hibakódot dob, bárhogyan is próbálom.
Már próbáltam firmware frissítést/cserét is.
Sem routeren keresztül, sem direktbe kötve nem sikerül.
Mi lehet a probléma?
Segítségetek előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#3694) footy


footy
addikt

Sziasztok!

Szüleimnek telekomos internet hozzáférése netmania S csomaggal. Mivel elég lassúnak tűnt csináltam egy speedtestet amin 3,5/0,5MB lett az eredmény.
Aztán ránéztem a modemre és így laikus szemmel is eléggé gáznak tűnik az eredmény:

Van értelme elkezdeni hangolni vagy inkább csak simán hívjam fel a telekomot?

köszi

üdv

(#3695) lócitrom válasza lócitrom (#3692) üzenetére


lócitrom
őstag

valami megint változott. most egy fokkal jobb.

DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 16895/52557 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 28592/54772 kbps
Noise Margin(Up/Down) 11.7/6.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 25.4/13.9 dB
Output Power(Up/Down) 9.3/12.6 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 143/223
Interleave Delay(Up/Down) 2/8 ms
INP(Up/Down) 1/1 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/13
FEC Errors(Up/Down) 0/23050

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#3696) energiezolee válasza Intruder2k5 (#967) üzenetére


energiezolee
aktív tag

Szia, sziasztok!

Vargalex 1.1.7-es build-jében betettem a tűzfal script-be az alábbi képen látható 2 sort, de sajna nem tudom elérni router-en keresztül a modemet!

Természetesen előtte a modem IP címét átírtam 192.168.0.1-re, a beállítások után újraindítottam a modemet majd a router-t is...
Kérhetek egy kis segítséget, hogy miért nem jön össze az elérés?

[ Szerkesztve ]

Üdv : Energie Zolee

(#3697) Doky586 válasza energiezolee (#3696) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez tudtommal nem Open- hanem DD-WRT hez való, másodszor pedig -szerintem- rossz topikban kérded.. :B

(#3698) energiezolee válasza Doky586 (#3697) üzenetére


energiezolee
aktív tag

Értem, köszi!
Akkor ez lesz a gond..
Azért itt kérdeztem, mert én is dchard firmware-jét használom a modem-en, de akkor máshol teszem fel ezt a kérdést...

Mellesleg dchard nagyon köszi a sok melót ezzel a firmware-el!!! Eszméletlen jó lett, és nagy megelégedettséggel használom már megjelenése óta!!! :)

[ Szerkesztve ]

Üdv : Energie Zolee

(#3699) energiezolee válasza energiezolee (#3698) üzenetére


energiezolee
aktív tag

Közben megtaláltam a megoldást!

Leírom ide (remélem nem gond), ha esetleg más is OpenWRT alapú firmware-t használ a router-én, és nem tudja azon keresztül elérni a modem-et...

Ezzel a megoldással menni fog: LINK

[ Szerkesztve ]

Üdv : Energie Zolee

(#3700) gg72


gg72
veterán

Sziasztok! Van egy régebbi 321b modemem, ami nem működik. Ma szellőztettünk kb 5 percig, a modem az ablak közelében van es utána mar nem működött. Lehetséges az, hogy a hirtelen hidegtől valami tönkrement benne? A ledek vilagitanak rajta, de nem tudok kapcsolódni, 651-es hibát dob ki a windows...

(#3701) mcload21


mcload21
tag

Sziasztok. 4 éve használok egy D-Link DSL-360R modemet. Amikor a Telekomnál 10 megás netre váltottam, akkor adták. Meg voltam vele elégedve. Most váltottam 20 megásra. A feltöltés rendben - kicsivel több, mint 1 mega, a letöltés viszont csak 15. Ennyi lenne a modem teljesítménye? Ha igen, akkor kérhetek ingyen másikat? - A mostanit is azért hozták mert a korábban kapott d-link modem nem bírta a 10 megát.

(#3702) weiss válasza mcload21 (#3701) üzenetére


weiss
addikt

Max rate-nek mit ír a modem?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3703) mcload21 válasza weiss (#3702) üzenetére


mcload21
tag

Azt nem tudom hol lehet megnézni. :F

(#3704) weiss válasza mcload21 (#3703) üzenetére


weiss
addikt

Webes felületen biztos írja valahol, ha nem, akkor ezzel a progival biztos ki lehet olvasni.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3705) Doky586 válasza weiss (#3704) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

mcload21: persze csak router nélkül, v wrt routerrel, v visszakötött kábelezéssel megfelelő ip kiosztással..

(#3706) dchard


dchard
veterán

És csak akkor, ha szürke 360R-ről van szó, és nem feketéről.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3707) ssarosi válasza dchard (#3543) üzenetére


ssarosi
tag

Elkezdték kötni az optikát.

A Mikrotik S-GPON-ONU modulja jó drága, 75-80 dollár + posta.
Ha nem tudom üzembe helyezni, mert
1.) nem értek eléggé hozzá :N vagy
2.) A Telekom nem engedi más eszköz használatát :O
akkor egy elég drága és felesleges beruházás lenne :Y

Találtam az Ebay-en egy hasonlót, ami jóval kedvezőbb árú.
Kijönne 7e Ft.-ból, azért "csak" ennyit bukni mégis jobban esne.
Szerinted ez is jó lehet?

http://www.ebay.com/itm/SFP-Huawei-HPSP2120-Tx1-25G-Rx2-5G-20KM-SM-C-Tx1310nm-Rx1490nm-GPON-ONU-/112204115480?hash=item1a1fe2ee18:g:KBwAAOSwcLxYKX3y

Köszönöm a választ.

[ Szerkesztve ]

(#3708) Doky586 válasza ssarosi (#3707) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Bocsi, de minek neked SFP..?

- Nagy a porta-lakás és sok km hosszú (optikai) kábelek kellenek a saját LAN odon?
- 1Gbps sebességnél nagyobb sebességű LAN-t tervezel?

legalább párosával vedd és ugye optikai kábel is kell közéjük.. és persze megfelelő router is kell hozzá amibe bele tudod dugni..

Átlagos otthoni halandónak semmi szüksége ilyesmikre. :DDD

(#3709) ssarosi válasza Doky586 (#3708) üzenetére


ssarosi
tag

Azért, mert tudtommal az adott HGW wifije nagyon gyenge, és emiatt (is) kell saját router.
VPN-t is használok, ezért vettem 2 éve Mikrotiket, 10 lan porttal.
A mikrotik routerem mindent tud amire szükségem van.
Ezzel kiegészítve a T cucca mehetne a polcra.
A porta azért nem olyan nagy, a PC-k, TV-k, NAS gigabites utp-vel vannak összekötve, + 2 AP kiszolgálja a vendégeket is. Otthonra optikai hálózatot nem tervezek.
Egyenlőre. :)

[ Szerkesztve ]

(#3710) Doky586 válasza ssarosi (#3709) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"A mikrotik routerem mindent tud amire szükségem van."

Van rajta SFP csatlakozó is?

(#3711) ssarosi válasza Doky586 (#3710) üzenetére


ssarosi
tag

Van.

https://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN

(#3712) dchard válasza ssarosi (#3707) üzenetére


dchard
veterán

Speckóra stimmel, de rá kell venned a telekomot, hogy S/N alapján felengedje. Mivel ez is Huawei, még arra is van halovány esély, hogy magától működik, de az S/N nélkül egyszerűen nem vesz tudomást róla az OLT.

De műszakilag kompatibilis, az biztos.

Lehet hogy érdemes volna kicserélni, aztán játszani a hülyét a telefonba, és "feldobni" ötletként, hogy nem lehet-e, hogy nincs regelve, beolvasod aztán hátha menni fog. De láttam már olyat (ezer éves NSN OLT-nél), hogy csak az előre felvett eszköz profilokat tudta kezelni, és nem tudott még a mérnök se hozzáadni HW profilt.

Ennél egyszerűbb a HGW-t bridge módba tenni, és giga etherneten használni a mikrtoikkel, SFP nélkül (vagy rezes SFP-vel).

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3713) ssarosi válasza dchard (#3712) üzenetére


ssarosi
tag

Köszönöm. :R

(#3714) dchard válasza ssarosi (#3713) üzenetére


dchard
veterán

Sajnos ez nem egészen olyan, mint a DSL, hogy ha szabványos akkor menni fog bárkinek a termékével.

Engem személy szerint érdekelne hogy sikerrel jársz-e, de nem akarlak hiú ábrándokba ringatni a sikerrel kapcsolatban.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3715) ssarosi válasza dchard (#3714) üzenetére


ssarosi
tag

S/N vagy MAC address? Mert az utóbbit már megtaláltam hol lehet átírni az MT-ben.
Most már bennem van hogy csak azért is. :)

A ZTE931-ből kiszedtem a voip jelszót. Beállítottam a PAP2T. Másnapra megváltoztatták.
Ismerősöm mondta, hogy értesítést kapnak, ha nem az ő eszközük van telepítve.

[ Szerkesztve ]

(#3716) dchard válasza ssarosi (#3715) üzenetére


dchard
veterán

GPON S/N kell, nem a MAC sajnos...

Egyébként ez a voip történet kurvára irritáló, és gyanítom, hogy simán fel lehetne őket nyomni az NMHH-nál hogy miért is nem adják ki az igénybe vett szolgáltatáshoz a felhasználói nevet és jelszót, ha a PPPoE-t kiadják? Egyáltalán mi közük van ahhoz, hogy én a voip szolgáltatást milyen eszközzel használom?

Hozzáláncolnak a fos eszközükhöz, utána meg szívhat az előfizető...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.