Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) HussarF


HussarF
(addikt)

"Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést."

Ezt mindig hozzáteszed, Abu, de szerintem ennek nem sok értelme van. Ha egyszer úgy adják el nekem a memóriát, hogy az bír 3333 MHz-et, akkor annak stabilan bírnia kell, különben visszaviszem nekik, hogy cseréljék. Ha nem bírja, akkor nem védekezhetnek azzal, hogy a JEDEC szerint ez nem is szabványos. Ergo garanciával lesz 3333 MHz-es memóriamodulom.

(#2) Gobbo


Gobbo
(csendes tag)

Na az már az igp-kre szép hatással lesz. Persze előbb jelenjen meg olyan proci ami igp+ddr4 barát. :)

(#3) zsolt501 válasza HussarF (#1) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Akkor még mindig nem olvastad el ha ilyet írsz, mert lehet hogy a memória bírja, de lehet hogy az alaplapod nem, és akkor mi van, olyan esetben nem köteles az eladó a memória cserére.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#4) kpal


kpal
(veterán)

mar csak emberi aron legyen .

(#5) LGLuke válasza HussarF (#1) üzenetére


LGLuke
(őstag)

Ahogy az előttem levő hosszászóló írta a problémát, sajnos úgy néz ki, hogy még vagy 50x le kell írnia szegény Abunak ezt a szöveget, hogy egyszer sikerüljön végigolvasni és értelmezni. :))

Viccet félretéve itt - ahogy említette a kolléga - arról van szó, hogy a memória tudhat 7 millió GHz-en is dolgozni, viszont a CPU-ba integrált memória vezérlő és az alaplap nem biztos, hogy támogatja ezt!

(#6) Duracellm... válasza HussarF (#1) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Senki sem garantálja hogy a korai cpu-k közül mindegyik példány memóriavezérlője hibátlanul fogja vinni ezt az órajelet. Amikor egy nagy oldalon tuningram tesztet látsz, azt leválogatott CPU-val csinálják, a másik 9 nem vinné el.
Két év múlva, amikor már viszik ezt az órajelet a vezérlők, akkor a +150mV lesz a hátrány, mert az akkor kapható modulokhoz képest +fesz kell neki, ami melegebb CPU-t eredményez, akár egy-két szorzóval is csökkentheti a tuningpotenciált.

Egy szóval: nagyon megéri korai tuningramot venni! ;]

[ Szerkesztve ]

(#7) Dassler


Dassler
(őstag)

címben: "Pezentált" van :N

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#8) Q.R. válasza Dassler (#7) üzenetére


Q.R.
(csendes tag)

figyu ;] Az orrba száradt fika a köv módszerrel hatékonyan eltávolítható:, - ujjaddal befogod az egyik orr nyílást, és a másik szabadon hagyott orr járatba felszívsz egy kis vizet majd erősen kifúvatod :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=aH0l2GKcLyk by:Carl Sagan

(#9) blaca83


blaca83
(őstag)

Kíváncsi vagyok mit lehet majd kihozni belőlük...Várjuk mellé az új generációs procikat is! :DD

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#10) SRII


SRII
(senior tag)

1,35 V- CL 16-16-16-36 lesz ez még jobb is, min 2 év amire jobb időzítést tudnak kihozni, és elterjedt lesz olyan lap is ami bírja a 3000+MHz sőt tán a köv apu is erre támaszkodik majd, mivel biztos előnyt produkál a gyors memóriából, de ez még gyerek cipő!

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#11) Goblin12 válasza SRII (#10) üzenetére


Goblin12
(őstag)

Persze, meg majd amikor singl 64GB-os modult járatsz 3333Mhz-n meg Cl9-en na majd akkor nem lesz gyerekcipő. :))

(#12) etohun


etohun
(tag)

Nem biztos h lesz ddr4 nek cl10es időzítése, mert a szabvánnyal együtt az is nő. viszont a frekvencia szvsz simán lesz párr év alat 4500 v több mhz.

Két informatikus beszélget - Neked mi volt eddig a legkomolyabb kapcsolatod? - Megabites ADSL...

(#13) CsigaGyilkos


CsigaGyilkos
(aktív tag)

3000+ mhz-t a mostani lapom is tudja csak a ddr4-et nem ismeri. :) Amíg 90K egy lap és 120K a hozzávaló i7-5820K proci - ez összesen 210e Ft - addig számomra nincs értelme ddr4-ről beszélni. :B
Egyébként a tesztek önmagukért beszéltek. Egyértelműen van előrelépés egy ilyen konfiggal, de ennyi pénz az sok és azt gondolom nem csak számomra...
Ja és ha a memória árát is hozzá csapjuk könnyen lehet, hogy már 300K-nál járunk... :B

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#14) F34R


F34R
(veterán)

Fuu jonnek majd a szebbnel szebb, gyorsabb ddr4 ramok is kivancsi leszek mennyi lesz a csucssebessegen jaratott ddr3-al szemben.

(#15) CoDWaW07 válasza CsigaGyilkos (#13) üzenetére


CoDWaW07
(őstag)

Hát igen, kell még szerintem kb 2 év mire "emberi" árban kiépíthető lesz egy DDR4-es konfig, mindenesetre szépek :))

●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.