Hirdetés

2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

"Egy pillanatig eljátszottam a gondolattal, hogy írok nekik egy szívhez szóló levelet, melyben közlöm, hogy milyen nehéz anyagi körülmények között élek, és mekkora nem várt kiadás nekem ez az összeg. A végén a jóindulatukra hivatkozva kérek hat havi részletfizetési kedvezményt."

Miért nem tetted meg? Ha jól tudom, minden (adott ügyben) feladott levél halasztó hatályú.
Egyébként naggyon teccik! :K

Én is kaptam már ilyesmit anno, ha más ügyben is. A vicc az, hogy időben befizettem az összeget, csak a posta késett vele. Bünti lóvé (ha jól emlékszem) 3, azaz három forint. Felhívtam őket a dolgozóból, az ingyé van. Mondom a tényeket, kezemben a csekk bizonyítéknak, tessék kijönni, megnézni. Vigyem be, vagy postázzam a másolatot. Mondom nem, az idő és pénz, pénzem meg nincs, ezért nem tudom befizetni a 3 forintot. Őket nem érdekli, kapok még egy felszólítást, és ha akkor se fizetek 8 napon belül, irány a bíróság. Csókoltatom édes szüléjét, viszlát, erre letette.
Időt nyertem. Megvártam a következő dörgedelmes levelet az újabb 3 befizetendő forintnyi összeggel.
Levél, újabb csekk, meg az időben befizetett nálam maradója kézbe, séta a postára. Mondom a hölgynek köszönés után, hogy íme, nála fizettem időben, mégis ledorongoltak, nekem meg nincs 3 forintom, hogy befizessem, nem lopom a pénzt. Ő nem tehet róla. Tudom, be tetszett szedni a pénzemet, most pedig megtagad? Kinek ártottam? Miért pont velem szúr ki a posta? Itt már sírósra vettem a figurát, hangerőm fokozódott. Mögöttem egy szót se mertek szólni. Elcsukló, de erős hangon szajkóztam, hogy nekem családom van, és kikérem magamnak, hogy elvegyék a gyerekek elől a tejet, hiszen a posta késett a befizetés továbbításával. Na, a rumlira kijött a góré. Kisebb tömeg volt már a postán, és nagyon lesték, hogy mit lép ennek a mitugrász nagyhajúnak a provokációjára. Érezte a góré is, hogy most nagyon rendesnek kell lennie. Mézes-mázos mosoly arcra, meleg érdeklődés. Elmondtam neki mindent, de nagyon körülményesen, hosszasan. Többen már morogtak, de nem tágítottam az ablak elől. Újra csak a családom nehéz helyzetét ecsetelgettem, amikor a góré bólintott, és utasította a hölgyet, hogy nyugtázza a csekket, és saját zsebéből leszurkolta a 3 forintot. Természetesen illő tisztelettel megköszöntem neki, de meg kellett jegyeznem, hogy marhára nem érdekel mennyi pénzt kamatoztat a posta az ilyen késedelmekből, de velem soha többé ne szórakozzanak.
Velem soha többé nem szórakoztak.

Tudom, hogy hosszú, de nem bírtam ki. Bocs! :R

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) kymco


kymco
(veterán)

Én anno az invitel elődjétől kaptam egy nulla forintos csekket.... Be akartam fizetni a postán, de nem vette át a postás kisasszony. :)

www.refujvaros.hu

(#3) philoxenia


philoxenia
(MODERÁTOR)

Gyakorlatilag ez esetben a gép átvette az uralmat az ember felett, hiszen, ha a programban az van, hogy a késedelmi díjat tartalmazó felszólítást kiküldeni kell, a pénzt pedig postai utalványon befizetni, akkor nincs mese, rendnek kell lenni ! :K
A gazdaságosság ez esetben ott van, hogy nem kell felvenni olyan értelmi szintű embereket, akik adott esetben a gépet felülbírálva dönthetnének a késedelmi kamatról. :D Bizonyára az ilyen emberek fizetése többe kerülne, mint a csekkek kiküldése. :DD

Ez

(#4) lesaux


lesaux
(veterán)

Szerintem ezt már egyszer leírtad az egyik topicba, nem? Én meg beleírtam az 1 forintos csekkünk történetét, meg hogy részletfizetést kértünk. Meg azt is, hogy ráqrtunk.

(#5) ollie válasza Vakegérke (#1) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Ez azért már kicsinyes.

***

(#6) ollie válasza Vakegérke (#1) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

2x ment el

[ Szerkesztve ]

***

(#7) delta9 válasza ollie (#5) üzenetére


delta9
(senior tag)

és hány ft-tól nem lenne kicsinyes, ha nem az ő hibája a csúszás?

(#8) Vakegérke válasza ollie (#5) üzenetére

Kicsinyes? Valóban. De miért én fizessek akár egy petákot is, ha egész életemben becsülettel fizettem mindent?
Packázik egy hivatal, tartogatja a pénzemet, nem továbbítja, neki kamatozik. Jelen esetben pár száz forintos tétel. Vajon hányszor pár száz (vagy ezer) forintot kamatoztat?
Ha rábízod a pénzed egy küldöncre, joggal várhatod el, hogy időben kézbesítse.

Tudom ez is kicsinyes, de bizony megvárom a pénztárnál, hogy megkapjam a vissza járó pénzemet. Ha csak egyetlen forintocska, akkor is. Becsülettel megdolgoztam érte.

Pénzügyekben mindenkitől elvárom a korrektséget. Pénztáros, hivatal, pénzintézet, mindegy ki-mi, ne packázzon az emberekkel.

Kicsinyes? Az, hogy rám akarnak hárítani olyan költséget, amely nem az én saram, és nem hagyom?
Ám legyen, kicsinyes vagyok.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Tzombi válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

:) :) :)

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#10) Tzombi válasza philoxenia (#3) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

Gyakorlatilag, külön számítógépen futnak a befizetések, külön a tartozások. Az adatbázist, nem mindig egyeztetik. Ilyenkor szoktak előfordulni a félreérthető esetek.
A kábeltv társasággal már egy párszor össze-összerúgtuk a port. Volt olyan két hét, hogy hol volt adás, hol nem. Mondtam nekik, hogy ez már igazán nem járja. Erre azt válaszolták, hogy visszatérítik a havidíjból a nem sugárzott időszakra eső havidíjat. (valami bagatell összeget)
De nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy az ember rászámol arra a pocsék műsorra, és azt nem nézheti akkor, amikor szeretné. Pusztán eszmei és nem anyagi része van a dolognak. Ezt nem lehet kifizetni pár forinttal.

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#11) Tzombi válasza lesaux (#4) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

lehet, hogy volt már ez a kérdés téma, de nem nálam, vagy nem itt.

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#12) Tzombi válasza ollie (#5) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

Bár kicsinyesnek tűnik, de ez elvi kérdés. Azt pedig nem lehet kicsinyességnek nevezni.

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#13) kymco válasza lesaux (#4) üzenetére


kymco
(veterán)

:B

www.refujvaros.hu

(#14) zigabóta


zigabóta
(újonc)

Sziasztok,
yesyes, sajna énis taliztam má szuperrel,
9.- Ft -csekk a t-online-tól, öhm, asszem az anyagköltség mán több plusz a postai, deh jól befizettem...lekakk

"-Azt ismered: Egy pasi zuhan a felhőkarcolóról, miközben suhan el az ablakok elött azt mondogatja magának nyugtatásképpen: "eddig minden rendben, eddig minden rendben...nem a zuhánas számít, hanem a becsapódás"

(#15) lúzer válasza lesaux (#4) üzenetére


lúzer
(veterán)

mi volt a ráqrás? :)

felszámoltak 3 ft extrakamatot?
vagy 2000 ft kezelési költséget?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.