Hirdetés

2020. július 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"vajon miért jó az, ha az emberek félnek, rettegnek, ha minél több negatív impulzus éri őket?"

Ezzel lehet tömegeket befolyásolni, a médiát mozgató erőknek tetsző irányba. Rettegj, hogy másoknak nem tetszel = vásárolj kozmetikumokat, fogyasztótablettát, stb. Rettegj, hogy az 5éves autód darabjaira hullik = vegyél újat. Rettegj egy ellenségként beállított embercsoporttól = szavazz ránk, akik "megvédenek".

A rettegő ember nem gondolkodik logikusan, elfogadja az elérakott első megoldást kritika, visszakérdezés, alkudozás nélkül és vastagon termeli a profitot.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Tuomas válasza t72killer (#1) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Logikus amit írsz, és egyben sajnálatos is.

We were here

(#3) cappa72 válasza t72killer (#1) üzenetére


cappa72
(nagyúr)

Ezt szépen szummáztad.
Főleg akkor, ha minden nap ezt (és majdhogynem csak ezt) kapja. Agymosottá válik. És ez a lényeg.

Már régóta az a véleményem, hogy a jelenlegi általános irány az, hogy reklámfogyasztó társadalmat neveltetnek. Sok oldalról ezt látom. És lehet, hogy tudtomon kívül én is süppedek ebbe bele, csak még nem látom (vagy már nem látom) teljesen világosan.
Gondolkodásmentessé tenni valamit, valakit, valakiket elég nagy hatalom.

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#4) bullseye


bullseye
(addikt)

Egyszerű a válasz arra, hogy miért ilyen a média (mármint azon része, amelyik nem egy politikai párt/nagyvállalat szócsöve): emberek és pénz.

Talán nem meglepő, hogy a még nagyjából független média is pénzből készül, miközben nincs mögötte milliárdos szponzor. Az olvasók többsége sem hajlandó fizetni a tartalomért (interneten minden ingyen van, és kész!), tehát marad a hagyományos reklámbevétel, ha még elérhető, vagy mai videónk szponzora a mobil PvP lehúzós játék megoldás és még rosszabb társai. És az olvasók többségének nincs olyan sok ideje, türelme és önmérséklő energiája sem, hogy 1-2 megbízhatóbb oldalt kövessen, akkor is, ha máshol érdekesebb/ijesztőbb/felháborítóbb címet lát ugyanolyan témában, vagy 'stenments 3 perccel később jelenik meg ugyanaz a hír.

Így ha egy oldal szeretne fennmaradni, és néha akár értelmes, kidolgozottabb cikkekkel is jelentkezni, annak be kell szállnia a clickbait háborúba (pláne a FB megosztásokhoz, ami nagyon fontos manapság a kattintáshoz), vagy állandóan könyörögnie valamiféle havi támogatásért a törzsolvasók felé. És ugye mindkettő visszataszító, amit mindig akad is bőven, aki kifejt nekik, hátha nem tudnak róla.

Szóval ja, tragédia az történik a médiával már elég régen.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#5) Snowy_owl


Snowy_owl
(őstag)

Én sem bánnám a kevesebb clickbait címet, a kevesebb bulvárt, a tisztább tényközlő újságírást, kár hogy ilyen már nincs. Kérdésedre egy válasz: nem, sajnos nincs semmi értelme, hacsak az nem hogy kipuffogja magát az ember. Ez esetben ez nagyon is helyénvaló.

[ Szerkesztve ]

Kérem itt írja alá.

(#6) Fehér Farkas


Fehér Farkas
(aktív tag)

Jól leírták a többiek. A politikai részébe nem mennék bele (nem is lehet), de nagyon erősen benne van az is, mivel a jelenlegi rendszer egyik fő alapja pl. ez.

Aki régóta jelen van az internet világában az figyelemmel kísérhette, hogy az egyre könnyebben beszerezhető és terjedő számítógépek, internet hozományaként azzal folyamatosan növekvő agyhalál is köszöntött be a felhasználói világban.
A mobileszközök terjedésével pedig elérte maximális erejét és azóta tarol folyamatosan. Ehhez az igényhez kell igazítani mindent, mert ez kell a felhasználói szokásokhoz. Túlkapás, nagyzolás, tragédia, negatív inger, rettegés, minden ami a túlfeszített ingereket táplálni tudja. Ez egy digitális drog. Nem fogsz egy kokainfüggőt 2 kávéval lenyugtatni. Nem fogsz tudni egy átlag mobilnyomkodót reálisan megírt hírekkel megtartani.

Az ember azt várná, hogy a mai információdús, azonnal elérhető, villámgyors tudás korszakában az emberek elképesztően intelligensek lesznek emiatt, de pont fordítva. Bizonyos szempontból tényleg fejlettek vagyunk és fejlődünk tovább, de sok szempontból jutunk vissza a boszorkányüldözés szintjére, olyan szinten hiszékenyek az emberek. És ehhez nem kell túlkapott hír vagy politika sem, egy sima teleshopos reklámot is felzabálnak dögivel és veszik tonnaszám a terméket.

Leave one wolf alive and the sheep are never safe.

(#7) nullpoint válasza Fehér Farkas (#6) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

MIlyen igaz. Itt lenne egy nagy információhalmaz amiből csak meríteni kéne a tudást és azonnal megvan a kérdésre a megfelelő válasz.

Ehelyett a merítésből nem a tudás jön, hanem a szenny, és a mocsokból kell kiválogatni a tiszta információt, keserves munka árán.

Ez lett az internetből. :(((

(#8) Tuomas válasza Fehér Farkas (#6) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

"Túlkapás, nagyzolás, tragédia, negatív inger, rettegés, minden ami a túlfeszített ingereket táplálni tudja. Ez egy digitális drog. Nem fogsz egy kokainfüggőt 2 kávéval lenyugtatni."

Erről az extrém sportok kedvelőinek "adrenalin függősége" jutott eszembe.
Lassan akkor már ott tartunk, hogy a neten bóklászni extrém sport lesz, és aki nem akar ebben részt venni, annak le kell kapcsolódnia az internetről..

We were here

(#9) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Az ember csak akkor szeret félni, rettegni, ha biztonságban van. De akkor nagyon szeret. És a mobileszközöknek hála te otthon biztonságban olvashatod ezeket. Megvan a biztonságérzet, megvan a rettegésre való igény.

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#10) lezso6 válasza t72killer (#1) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Ez csak az egyik fele. A túlzás az egy kétélű kard. Az emberek egy része komolyan veszi, erről beszéltél te. Viszont egy másik része az embereknek arra kondicionálódik, hogy a sok negatív hír teljesen normális. Aztán amikor tényleg baj van, akkor nem tesznek ellene. Lásd farkast kiáltó kisfiú.

Szóval szélsőséges mértékű túlzások eredménye pedig a polarizálódás, azaz az emberek nagy része vagy teljes pánikban van, vagy teljes közönnyel viszonyul a probléma felé. Köztes meg nem nagyon van.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#11) Tuomas válasza lezso6 (#10) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Jól mondod, és ami még egy ebből fakadó nagy probléma, hogy a két szélsőséges csoportba kerülő emberek egészen biztos, hogy valahol, valamikor, valahogyan szembe kerül egymással. Ha "csak" a virtuális világban az a szerencsésebb eset, de ha a pánik akkora mértéket öltene, hogy ez a való életben is megjelenik, akkor teljes lesz a káosz, és attól kell félnie az egyébként racionálisan gondolkozó középen elhelyezkedő rétegnek is, hogy ha kilép az ajtón, mibe botlik, ki fogja megverni?

We were here

(#12) D1Rect


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Az ember evolúciója során kialakult, hogy a veszélyre reagál.
Ezt az egyszerű és régi beidegződést használja ki a média.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#13) lezso6 válasza Tuomas (#11) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Szerintem az a legkisebb probléma, hogy összeverik egymást. Inkább az gondolkodásuk következménye problémás, hisz aki pánikol az káoszt okozhat, aki nem veszi komolyan az pedig a járványt terjesztheti.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#14) Tuomas válasza lezso6 (#13) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

És ha már a káosz veszélyesebb, mint maga a járvány?

We were here

(#15) t72killer válasza Tuomas (#14) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

A pánik és a káosz rossz tanácsadó, bizony ronthat a helyzeten. Pl a hordozó pánikbevásárló fél órát áll sorba, megfertőzve 20 másik pánikbevásárlót. Aztán beijed, mit fog enni a karanténban és megszökik belőle. Headless chichken effektus...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) do3om


do3om
(addikt)

Lehet elkerülte a figyelmem de volt róla szó hogy ma reggelre lezárják a szlovák határokat?
Nyugati részt mondta a TV de a keletit nem.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#17) nullpoint válasza do3om (#16) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Nemá... Hogy veszünk kofolát?? :O :)

(#18) do3om válasza nullpoint (#17) üzenetére


do3om
(addikt)

A nagy átkelőkön igazolással átjuthatsz amit a munkahelyen adnak. A kicsit elé raktak egy betontömböt és mehetsz ahova akarsz.
Csak érdekes hogy egy szóval sem mondták.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#19) BoB válasza lezso6 (#10) üzenetére


BoB
(addikt)

[link] :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#20) Dr.NX válasza Tuomas (#14) üzenetére


Dr.NX
(őstag)

Aki már olvasott/látott Stephen King művet vagy egynél több zombis filmet, az tudja, hogy általában nem is a vírus/idegen/akármi a veszélyes, hanem a többi ember.

(#21) cappa72 válasza BoB (#19) üzenetére


cappa72
(nagyúr)

Törölve a link tartalma

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#22) BoB válasza cappa72 (#21) üzenetére


BoB
(addikt)

[link]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#23) Snowy_owl


Snowy_owl
(őstag)

Közben eszembe jutott, hogy nekem ilyentéren van egy személyes kedvence oldalam, ahol keresni kell az olyan címet, ami nem kattintásvadász. Ennek címe, penzcentrum.hu.

[ Szerkesztve ]

Kérem itt írja alá.

(#24) Polarstar


Polarstar
(nagyúr)

Kellemes napot!

Gondoltam olvasok egy kicsit errefelé is (logout) és megláttam a témádat.
Igen sajnos egyet kell értenem ezzel, hogy a netes média rettenetesen túlzásba esik.
A politika által megvett sajtóról szintén lesújtó a véleményem. Azt a hatalmas uszítást, sikító igazságtalanságot hangoztató debil agymosást!
És van aki ezt készpénznek veszi. Sajnos. (És ezért valaki még fizetést kap! Hogy őrzi meg a lelki nyugalmát ettől a sok egetverő baromságtól? Vagy csak eleve szociopatákkal dolgoznak? Ez is érdekes felvetés, bár a náci propaganda is pont így működött.)

Apró kis kitérő, amivel meg tudom világosítani a további véleményemet:

Megvettem a Poket Book sorozatból az Analóg Bosszúja című könyvet. Tudjátok ez az az automatás könyvesbolt ahol zsebben is elférő kis formátumú könyveket vehetsz...

Annak okán vettem meg a könyvet, mert foglalkozik az analóg kultúrával, a kazettás magnó, vinyl lemez és hagyományos filmes fotózással. Ez mind más kultúra, más élmény, sok esetben teljesebb, érdekesebb, izgalmasabb és örömtelibb.
Van benne még pár érdekes rész, és itt kanyarodunk a média kérdéséhez.

Anyagilag padlóra került a könyvipar és az újságírás is. Jött az E-book és a netes újság és ha minden igaz, mindent letarolt.
Nekem továbbra sincs E-book olvasóm, nincs netes újság előfizetésem sem még. Ellenben vagy 300ezret költöttem könyvekre két év alatt, plusz van újság előfizetésem is papíros.

A könyv szerint a kreatív ember ezzel jobban jár, így helye van a világban és pont az újságkiadásnál kapcsán emelt ki minden olyan kis apró bosszantó tényt, amit ti is negatívnak tartotok.

Jelzők helytelen használat, fokozás, halmozás, keretezés, kiemelés, részletek hanyagolása, vagy titkolása, figyelmen kívül hagyása illetve a szenzáció keltés. A politikai dolgoknál divatos ellenségkép azonosítás, uszítás, hibáztatás, megalázás, példálózás a prohardveren szerencsére még nem megy....

De azok az első időktől bosszantottak, hogy a 4000 milliamperes akksikből az idők során "gigantikus" jelzős lett. :F Maradjunk annyiban, hogy ez továbbra is átlagos.

Szóval szűrni kell a dolgokat. És végre vannak már olyan papíros magazinok, ahol a kurva anyjából előkúszó reklám mentesen is lehet hiteles információkat találni. És ez megnyugtató.

[ Szerkesztve ]

Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

(#25) Tuomas válasza Polarstar (#24) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

A digitalizáció önmagában meg nem kellene, hogy ezekkel a negatívumokkal járjon. Én nem tudom, hogy akik ott ülnek és írják ezeket a cikkeket, pl milyen végzettséggel rendelkezhetnek, mi a szakterületük? Milyen kritériumoknak kell megfelelni? Úgy látom, hogy manapság ezek a szerkesztők inkább csak élénk fantáziával megáldott másolók, akik ismerik a ctrl-c+ctrl-v billentyű kombinációt, és egy adott hírt kiszíneznek, hogy az még erősebbnek tűnjön.

We were here

(#26) Polarstar válasza Tuomas (#25) üzenetére


Polarstar
(nagyúr)

Igen, régen az újságírás külön szakma volt etikai kódex-szel, de a blogger és influensszer az nem az. Alapvetően nem gond, de a kifejezéskészletük sajnos sekélyes, az egész írás meg közhelyes.

Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

(#27) Tuomas


Tuomas
(Ármester)

Közben egy újabb hányinger az indexen:

Miért kér támogatást az Index a járvány közepén?
Rendkívüli helyzet van, amelyben rengeteg kérdése van minden egyes olvasónak és nekünk is. Az olvasóink támogatását kérjünk, hogy még gyorsabban, még több hiteles választ kapjunk.

No comment..

[ Szerkesztve ]

We were here

(#28) Polarstar válasza Tuomas (#27) üzenetére


Polarstar
(nagyúr)

Ez miért is zavar téged? Többek között az index volt az egyik, akik pont nem dúskálnak anyagiakban a kormánypárti reklámipar teljes tiltása miatt.

Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

(#29) Tuomas válasza Polarstar (#28) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Nem tartom etikusnak, hogy egy pénzkérési akciót egy járvánnyal kapcsolnak össze. Csak emiatt. Elvégre eddig is kértek pénzt (amivel egyéb iránt semmi bajom). Most miért kellett kihangsúlyozni, hogy a járvány miatt?
De lehet, hogy én reagálom túl, mindenesetre felszaladt a szemöldököm.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#30) lezso6 válasza Polarstar (#28) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Az index kormánypárti kézben van... :D

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#31) D1Rect válasza Tuomas (#29) üzenetére


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Én az zsindexet járvány nélkül sem tartom etikusnak. :DDD

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#32) Dilikutya válasza lezso6 (#30) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Az Index most a koronavírusra hivatkozva próbál tarhálni az emberektől

Ha az index a kormánypárti, akkor az Origo minek számít? :D

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#33) mbalint987 válasza Polarstar (#28) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

A gond az, hogy az Index pont annyira "független", mint az Origo... :( Az elfogultságuk iránya persze nekem is kedvesebb, de a tény az tény.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#34) lezso6 válasza Dilikutya (#32) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Azt nem mondtam, hogy kormánypárti, azt mondtam, hogy a tulajdonos az. Csak két példa: a Népszabadságot megvették, és kivégezték. Az Origót megvették és egy kurucinfó szintű propagandalapot csinálták belőle. Az Indexet is megvették, de nem csináltak vele egyelőre semmit. Úgy néz ki, hogy jó nekik így, ahogy van. De azért ott lebeg az Index felett Démoklész kardja. :)

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#35) cappa72 válasza lezso6 (#34) üzenetére


cappa72
(nagyúr)

"Akié a jelen, azé a múlt..."
sajnos... És mindig így van

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#36) Dilikutya válasza lezso6 (#34) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Kurucinfót soha nem olvastam, de az Origó gyalázat. Nem is csak a tartalom, de a színvonal és stílus miatt is.
Fura, hogy kormánypárti tulaja van az indexnek, és nem alakítja át. Bár lehet épp ez a cél, hogy ne tűnjön kománypártinak, valamiféle látszatot keltve. De ha meg ismert tény a kormánypárti tulaj, akkor nem értem.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.