Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Most a zolimpia fontosabb, először arra kell elbaxni milliárdokat, utána majd néhány újabb kisvasút után TALÁN a kórházakra is jut néhány fillér....

(#2) twollah1976


twollah1976
(őstag)

Mar elore felek a junuis vegetol amikor, kes ala fekszem a pazsmirigyemmel (a 80%-at fogjak kimuteni belolem).

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#3) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Megmondta Bayer vagy Kósa, hogy demagógia állandóan felemlegetni az egészségügy állapotát az olimpia kapcsán. Megmondták, nem értem mi a probléma :D

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Mushu™


Mushu™
(őstag)

És a Honvéd még egy jó állapotú kórház.. Jobbulást nagyanyónak <3

"Késő, késő! kiáltom én, amikor majd sírva követelitek rajtam!.."

(#5) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Magyarország jobban teljesít! Mind örvendezzünk...

Nagyinak jobbulást.

(#6) potyautas


potyautas
(csendes tag)
LOGOUT blog

Én sem értem, hogy jön ide akár a stadion, akár az olimpia. London is rendezett olimpiát, pedig ott is vannak gondok az egészségügyben. Ezt olyan személytől tudom, aki dolgozott benne. Ez persze nem mentség, de senki ne higgye, hogy ha lefújják az olimpia rendezését, az látványos javulást okoz bárhol.

(#7) Mushu™ válasza potyautas (#6) üzenetére


Mushu™
(őstag)

Semmi más nem folyik a csapból csak a korrupció.. mindegy hogy ki van hatalmon, jobb vagy baloldal, mindig az a fontos hogy a saját zseb tömve legyen.. ha most lefújják az olimpiát akkor majd keresnek másik kiskaput a lopásra.. egy biztos amiben sajnos egyetértünk, a kórházak ettől nem lesznek szebbek, jobbak..

"Késő, késő! kiáltom én, amikor majd sírva követelitek rajtam!.."

(#8) potyautas válasza Mushu™ (#7) üzenetére


potyautas
(csendes tag)
LOGOUT blog

A lopáshoz nem kell olimpia! A korrupció pedig mélyen beleivódott a társadalomba minden szinten. Nem kell hozzá vezető politikusnak lenni.

(#9) kemotox válasza potyautas (#6) üzenetére


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Tehát ott is mehetett volna jobb helyre az olimpiás pénz. Kösz a megerősítést :D

(#10) zolikaDB


zolikaDB
(veterán)

Nem kell elnézést kérned.
Sajnos sok pénzéhes "ember" is olyan poszton van kórházakban, akiket erősen áthat a politika szele és a pénz szeretete.
Tisztelet a tenni akaró és fáradhatatlan kivételnek. Nekik nem jut új autó, nyaraló, nagy ház. Ők csak teszik a dolgukat.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#11) draco31


draco31
(addikt)

Akkor én már meg sem szólalok szabolcsban. 10 év vagy talán annyi sem telt el, hogy felújították a közeli (25km) re lévő kórházat, új sürgősségi, stb. Aztán 2 éve mi van? Ha valami bajod van, és nem tudsz róla, vagyis ha nem jártál mostanában ott, akkor 2 óra várakozás jó esetben, aztán nagy nehezen kinyögik, hogy menjél szépen még 25km-ert mert nem megy a sürgősségi. Akik meg tudnak róla, már egyből mennek a távolabbiba, mert ott van ellátás. Csak akkor minek volt a felújítás?....

ASUS VivoBook S14 S410U /\/\ Samu A50 /\/\ Amazfit Bip

(#12) dogab93


dogab93
(tag)

Múltkor elmagyarázta nekem egy illető ,hogy semmi gond nincs az egészségügyben hanem mindenki túloz és egyébként is más európai országban sem különb a helyzet.Őszintén kit érdekel,hogy melyik másik európai országban milyen az ellátás amikor mi itt élünk és itt kapjuk az "ellátást"??!!Nehogy már az vigasztaljon ,hogy de a német se jobb vagy tököm tudja melyik országé.Ez maximum takarózásnak jó semmi egyébre.Egy dolog ami biztos,hogy soha sehol nem jó és ha lehet nem is szabad betegnek lenni ,de Magyarországon pláne nem.Én nekem sajnos rendszeresen kell járnom orvoshoz és kórházba és csak azt tudom mondani ,hogy borzalmas állapotok vannak és elkeserítő amit néha látok és tapasztalok.Nem csak a orvosi és ápolói fizetésekkel kell foglalkozni hanem emellett normálisan kellene a kórházakat finanszírozni ,hogy a szerencsétlen személyzet megfelelő körülmények közt tudjon dolgozni.Jobbulást kívánok a mamának!

"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi

(#13) Soybex


Soybex
(őstag)

Az érzés mikor 2 hónapig vagy 2 fajta kórházban de sehol nincsen wifi és 32kps-es lasított nettel kell szenvedned azèrt mert az egészségügyre nem tellik az felejthetetlen..

Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.

(#14) bitpork válasza potyautas (#6) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Mondj egy olyan országot olimpiarendezők közül aki pozitív mérleggel zárt. (segítettem nem kicsit kérdéssel, mert elárultam a lehetséges variációk max számát is...)
Ha olimpia van, az ország a Görögök sorsára jut. Pont. Mindenki ami ezt nem ismeri el, igen erős kihívással küzd elemi algebra terén.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#15) Hieronymus válasza bitpork (#14) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Ez attól is függ meddig nézed egy Olimpia költségeit és a hozzá kapcsolható bevételeket.

A Müncheni olimpia épületei közül a többség még használatban van. Az olimpiafalu nevű épület együttes most is lakóépületként üzemel. Kicsit már kopottas, de mégis érdekes épületrendszer. A pinceszint alatt utcák vannak. Van olyan lépcsőház, aminek főbejárata a második emeleten van mert az, az utca szint. Eléggé dombos területre épült.

Kicsit más.

Magyarországnak nem lesz több esélye Olimpiát rendezni. A klímaváltozás okán nem fogják támogatni a tagországok, mert túl meleg lesz a sporthoz. Ha valamiért mégis csökkenne az átlag hőmérséklet, már nem lesz ilyen sportesemény. (Vélhetően más fajta se, ekkora méretben.)

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#16) pit stop válasza Hieronymus (#15) üzenetére


pit stop
(addikt)

A klímaváltozás miatt nem fogunk később rendezni? Jó, mert legalább teszünk ellene, mert építünk szélerőműre... vagyis izé nem, mert hátulról fogalmazva betiltottuk.
No sebaj van szigetelés meg napen.. jahj de megmondták az se jó, mert éccaka nem süt, szigetelést meg oldd meg magad mert kell közintézménybe (bár nem neki járna).

Lehet másik országban is van gond az egészségüggyel, de ha megnézem a várható élettartamot sok helyen két számjeggyel is nagyobb akár. Lehet több pénzük van egészségesebbet enni, de úgy érzem ott vannak a szűrések, meg a kórház utáni nagyobb életbenmaradás...
Mellesleg ha olimpia alatt történne nagyobb tragikus esemény nagy hányad azért halna meg, mert nem lenne mivel és nem lenne aki ellássa. Milyen jó imázsa is lenne ettől hazánknak.. :D

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#17) Habugi


Habugi
(addikt)

A fél családom az egészségügyben dolgozik, édesanyám pl 40, igen, negyven éve.

Huszas éveim elején magam is lehúztam pár évet, voltam műtös segéd, betegápoló.

Annyit szeretnék csak hozzátenni az egészhez, hogy amit láttál az shemmi! :(

Ennél ezerszer súlyosabb a helyzet, egy dolog az orvos, nővér kvázi szakember hiány de alapvető eszközökből sem tudnak eleget szerezni maguknak a kórházak.
Anno műtőssegédként a napi rutin része volt, hogy miután reggelente megkaptuk az aznapi műtéti listát, másodmagammal állhattunk neki csencselni a különböző osztályokkal, mert vagy gumikesztyű nem volt elég, vagy maszk, kvázi az alapvető "steril" csomag volt hiányos _aznapra_, nem hó végére!!

Ment a cserekereskedelem a műtők/osztályok között az épületben, nem ritkán a munkaidő lejártával is ott kellett maradnunk másnapra belépő mennyiséget összekuncsorogni innen-onnan, csak h el lehessen majd kezdeni a napot.
Nem írok sem kórház nevet, sem semmi egyebet de nem benőtt körmöket vágtak ki nálunk az orovosok..

Ez az akkori állapot, édesanyám azóta is az épületben/intézményben dolgozik, a körülmények pedig elmondása szerint azóta csak romlottak.

A lift napi rendszerességgel állt le, ágyon fekvő nem mozgatható beteg esetében gondolom mindenki kitalálja mekkora buli lehetett ez. A festék potyogott a falakról, 10/9 hordágy valamelyik kereke kakukkos volt, az osztály/műtő eszközraktárába mi vásároltuk a villanykörtét.., mellékhelyiségbe WC papírt, szappant, soroljam?! :(((

Az orvosok és nővérek nagy része egyenként legalább 2-3 ember munkáját végezte már akkortákt is, ez is csak romlott azóta. Csodálkozik mindig az aktuális kormány hogy elhúznak külföldre, ahha köszi, Dunába kéne **** őket egy olyan napon amikor a fizetésükről üléseznek mert akkor tuti mind ottvan.

Túlóra pénz nélkül végkimerülésig dolgoznak sokan, olyanok akiknek az a feladata hogy amikor az ember magatehetetlen éppen/nem mozoghat napokig és maga alá piszkít akkor tisztába teszi, megfürdeti.., mihez kell elhivatottság és emberszeretet ha nem ehhez?!
Cserébe az esetek túlnyomó többségében mit kapnak a pofájukba?
H meglopják a betegeket.., szarnak rájuk, hálapénzt fogadnak el mert napi 16óra embert és lelketpróbáló munka mellett bizony nem elég a minimálbér.., ugye, a mocskok.

Jut eszembe.., műtősségedként, sugárpótlékkal nettó többet vittem haza havonta, mint a műtétet végző kezdő dokik akik akkorra már túlvoltak 8év egyetemen, nem hittem el amikor megláttam a fizupapírjukat. :C
Azt mindenkinek a képzeletére bízom micsoda vagyon szerepelhetett a miénken/enyémen, orvosi/nővéri munkához képesti utolsó senkiként..

Magyarország.., stadionok meg olimpia, persze.., nincs 20méternyi ép útszakasz BP-en, nincs parkoló, az egészségügy állapota lassan az alsó mongóliai szintet sem üti meg.

lfaskdjflkajsflhaskfgkafúaáéflőaowrpanf..

Még mielőtt nagyon felhergelem magam be is fejeztem, előrebocsájtom, amit leírtam az is csak a jéghegy csúcsa, sokkal de sokkal nagyobb baj van az egészségügyben mint azt látni/érzékeltetni lehetne.

Egy maréknyi elhivatott ember tartja életben az egészet, akiknek az embersége és tartása olyan, hogy ignorálják a tényt miszerint akár 10x annyit kereshetnének külföldön a tapasztalatukkal/szaktudásukkal, harmad ennyi munkaidővel és a lerongálódás hiánya okán sem lenne minden másodikuk magán/családi élete egy tragédia.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#18) potyautas válasza Habugi (#17) üzenetére


potyautas
(csendes tag)
LOGOUT blog

Ha jól értem, a stadionépítések előtt se ment szálán minden. Régebben se oda tették a pénzt, ahová kellett volna. Csak nézzétek meg a hivalkodó parlamentet! Egy pajtában is épp úgy összeülhetnének. Vagy miért vesznek az emberek születésnapi tortát, amikor egy egész rúd parizer árát pocsékolják el ezzel? Szóval nem kell olimpia! Pedig a farvizén biztosan rendbe tennék a 3-as metrót. Nélküle is?

(#19) szupermacs válasza potyautas (#18) üzenetére


szupermacs
(veterán)

:C

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#20) Dilikutya válasza Habugi (#17) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Kezdő orvos fizetése: egy jó barátom erre a pályára adta a fejét, és ráadásul itthon akarja ezt végezni. Kereskedelmi cégnél dolgoztam akkoriban, nem minimálbérért, de nem is jó fizetésért. Nem volt 20 ezer a különbség kettőnk fizetése között, amikor rezidens volt. A szakvizsga után azért sokat javult neki is, meg ugye akkor már van ügyeleti pótlék is. Nem olyan rossz egy orvos fizetése amúgy itthon, persze a Bentley-t, bejárónőt, 200m2-es házat pár évig jegelni kell. Ami botrányos, az kb. mindenki másé az egészségügyben, az ápolók, műtősök, karbantartók stb. fizetése.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#21) Habugi válasza Dilikutya (#20) üzenetére


Habugi
(addikt)

Erősen szakterület kérdése is, egy érsebész vagy plasztikai sebész nyilván nem ugyan annyit keres "pályakezdőként" mint pl egy körzeti orvos, szóval nyilván van normálisabb orvosi fizetés is, a példám arra volt jó hogy szemléltessem sokan mivel szembesülnek sok év egyetem után.

Az utolsó mondatoddal egyébként maximálisan egyetértek.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.