Hirdetés

2020. július 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Televan


Televan
(veterán)

Én inkább azon aggódom,hogy nekünk vásárlóknak hosszútávon milyen hatással lehet ez az izmozás az árakat tekintve.

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#2) Kopi31415 válasza Televan (#1) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Mégis mit aggódsz? Ez olyan biztos, mint a világ két garantáltan biztos dolga, az adó és a halál.

Amire kíváncsi lennék: melyik olcsóbb vajon? Az Applenek kicuccolni a Kajmán-szigetekre, vagy kicuccolni a gyártást Kínából?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#3) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Remélem végigviszi ezt, akármi is áll mögötte. Más országok is gondolkozhatnának a kínai, sőt ázsiai függőség lazításán. Az export-import kiegyensúlyozásán.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#4) UnA válasza Televan (#1) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Talán végre helyükre kerülnek az árak, és nem vásárol mindenki minden vackot folyamatosan, csak mert olcsó ;)

(#5) MarkCsiha46 válasza Televan (#1) üzenetére


MarkCsiha46
(újonc)

Egy pár atomba... :DD

(#6) #04430080 válasza Televan (#1) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

Az 1000 eurós TV nem 20 dolcsiból lesz összerakva, hanem 50 -ből. Szívesebben kifizetnék 1030 eurót 1000 helyett, ha valamelyik kelet EU országban raknák össze.

(#7) nyisziati


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Egyetértek. Ukrajnában, Törökországba, Bulgáriában, vagy akár nálunk is lehetne költséghatékonyan termelni.
Trumpnak össze kéne fogni az EU vezetőivel és végleg kivonni Ázsiából a gyártást. Talán még nem késő.

A kínaiakat meg letiltani mindenhonnan, maradjanak csak a Nagy Kínai Tűzfal mögött. Ne az ő routereik mondják meg, merre haladjon az internetforgalom.

[ Szerkesztve ]

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#8) kilua válasza #04430080 (#6) üzenetére


kilua
(tag)

Mindennel együtt lesz az 1500euró is, aztán megveszed az amerikai cég TVje helyett a Kínában gyártott Samsungot 1000ért (van amerikai cég ami TVt gyárt? ) Az egyetlen nagy amerikai cég ami Kínában gyártat ... az az apple, más nem jut eszembe ... Microsoft)

[ Szerkesztve ]

(#9) qqcqqc válasza nyisziati (#7) üzenetére


qqcqqc
(őstag)

Trump az EU-val is hadakozik. Lásd német autóipar. Ő otthon akarja a gyártást az Államokban.

(#10) nyisziati válasza qqcqqc (#9) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Az egy másfajta háború, inkább érdekérvényesítésnek nevezném. Az nem kizárólagos, ott van esély a megegyezésre, felosztásra.
A Kínával szembeni sokkal inkább az, ott sokkal inkább az erőből való döntéshozás számít.
Meg aztán Európa sokkal inkább elboldogul magában, mint Kína, aminek még a nemzeti valutája is a dollárhoz van kötve.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#11) Rolie Polie


Rolie Polie
(junior tag)

Atomot a hurrikánoknak.

[ Szerkesztve ]

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#12) Dr. Romano válasza Rolie Polie (#11) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Atomot a Bestiáknak

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#13) Tigerclaw válasza qqcqqc (#9) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Jól teszi. Az EU-nak is újra kellene építeni az iparát sok területen. Az autóipar is arra felé halad, hogy nyomnak egy resetet neki és újrarendeződik. Várhatóan eltünik, összeolvad nem kevés klasszikus autógyártó középtávon. Ki tudja melyik marad talpon.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#14) qqcqqc válasza Tigerclaw (#13) üzenetére


qqcqqc
(őstag)

Ha győz és munkahely akkor sem lesz ebből az USÁ-ban. A munkanélküliek nagy része képzetlen és sokba kerülne. Ha az Apple hazaköltözik, akkor felhúz egy gyárat robotokkal és kész. Itt Európában is az lesz, egy ideig költözik egyre keletebre, lassan tőlünk is arrébb, majd jönnek az automata gyárak néhány jól képzett alkalmazottal és a szalagmunka megszűnik. Hogy mit fogunk csinálni több millió közmunkással az már egy jó kérdés.
A másik az alapanyag. Nagyon sok természeti erőforráson ülnek a kínaiak (pl ritkaföldfémek), miből lesz az Ifon, ha kína nem ad majd alapanyagot az USÁ-nak?

(#15) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

"ajánlja a vállalkozásoknak, hogy mérlegeljék a Kínából való távozás lehetőségét"

Attól még az ájfónt ugyanúgy Kínában fogják gyártani, csak mostmár az anyacég még royaltvt se fog kapni belőle. :D

"a kormány annak örülne a legjobban (ez a második ajánlás), ha ezeket a tevékenységeket hazahoznák az Egyesült Államokba"

Biztos azért vitték el a gyártást Kínába, mert az amcsi munkaerő is pont ugyanolyan olcsó volt mint a Kínai... Most majd be fogja vállalni az amcsi munkás a kínai béreket, vagy az eddig félmillás telefont majd megveszi 1 milláért?

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro Wireless, Varmilo VA109M CMYK, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#16) Narxis válasza qqcqqc (#14) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Bezony, ez a gyári munka alapú társadalom már jelenleg lejárt lemez, aki ezzel akar munkanélküliséget csökkenteni az a 20. században ragadt.

[link] Automation: Last Week Tonight with John Oliver (HBO)

(#17) Kopi31415 válasza qqcqqc (#14) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

"Söprik az utcát, az utcaseprők..."

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#18) kilua


kilua
(tag)

Egyesek annyira nincsenek tisztában Kínával kapcsolatban hogy hihetetlen: Kína világelső AI fejlesztésben, de már ipari robot fejlesztésben is egyre jobb (pont ez a baja az amcsiknak)

Lehet baromságokat csinálni pl borítani a világgazdaságot/verenyképtelenné tenni az amerikai cégeket azzal hogy Kína ipari kapacitását átadja amerikán kívüli konkurenciának de szerintem nem érdemes, de ők tudják, szerintem ezzel elkéstek.

Aki a demokráciát féltésével érvel Kína ellen: hogy itt európában-magyarországon mi lesz eléggé független attól hogy Kína vagy Amerika milyen sorrendben van a dobogó első két fokán, jelenleg nyugat európában (és itt is) erősödő antidemokratikus trendek vannak sajnos (attól jobban félek mint kínától, ahol meg van pár óvatos reform pl több jelölt, békés tiltakozások engedélyezése innen nézve még "bullshit" szint, de az irányt jól jelzi)

(#19) kilua válasza Dr. Romano (#12) üzenetére


kilua
(tag)

Let's start the world war 3 [link]
(Let's grab them by the p***y)

[ Szerkesztve ]

(#20) azbest


azbest
(nagyúr)

ha, valami furcsa módon tényleg az usa hazavinné a gyártást, akkor sem a helyi munkaerővel termelne. Jelenleg is fél-analfabéta vietnámi munkavízumos félrabszolgákat használnak például az apple amcsi szerviz központjában is. Persze nem közvetlenül az apple színeiben, hanem ki van szervezve a javítás egy olyan cégnek, akik importálnak vietnámiakat és bagóért dolgoztatják őket, még hurrikánriadó alatt is. Ha nem tetszik valakinek és felmondana, akkor automatikusan megszűnik a vízuma és visszatoloncolják vietnámba. [link]

De az olcsó munkaerő csupán egy dolog. A nyersanyagok, feldolgozóüzemek kínában vannak a gyárak mellett. És nem csak arról van szó, hogy el kell hozni ezeket ami megint csak költség és adóztatási lehetőség. Hanem környezetszennyező is. Bár az usa mindent felrúg és a szennyezés nem különösebben érdekli, de akkor is drágább a szennyező üzemük is otthon.

(#21) Hieronymus válasza Kopi31415 (#2) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"Amire kíváncsi lennék: melyik olcsóbb vajon? Az Applenek kicuccolni a Kajmán-szigetekre, vagy kicuccolni a gyártást Kínából?"

Ennyire nem egyszerű a megoldás. Ha kicuccolnak otthonról, feketelista lesz a bünti. :DDD

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#22) nyisziati válasza Hieronymus (#21) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Na az szép lenne, a Huawei és az Apple is egy listán... :DDD

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#23) #04430080 válasza nyisziati (#22) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

1-2 év és találkoznak a túlárazott készülékek listáján :))

(#24) atike


atike
(nagyúr)

...meddig hagyják ámokfutni...? :U

(#25) Tigerclaw válasza qqcqqc (#14) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Hazaköltöztetni nem fogja a gyártást az Apple, mert ahhoz túlzottan pénzéhesek. Eddig talán csak a Mac Pro összeszerelést vitték haza PR okokból, amin így is óriási haszon van és volumenben nagyon kicsi. Lehet hogy csak pár tucat ember dolgozik ott.

A túlzott automatizálás komoly probléma lehet globálisan. Hosszabb távon nem fenntartható, mert azzal a cégek piacot veszítenek. A munkanélküli jellemzően kevés dolgot vásárol, kevés szolgáltatást vesz igénybe és azokból is az olcsóbbakat. Erre reagálnia kell valószínűleg a kormányoknak is, ha megtörténik, mert az egyre több munkanélküli egyre nagyobb probléma lesz.

Egyébként ez is olyan dolog ami könnyű kimondani, de sokkal nehezebb megvalósítani tömegesen és nem is olcsóbb feltétlenül. Eddig is pénzéhesek voltak a befektetők, részvényesek, cégvezetők, mégsem választották a teljes automatizálást. Most beindult kicsit újra az egész megint az AI hype miatt, de még most sem látni nagy forradalmat. Kiszemezgetik a könnyen automatizálható dolgokat, meg a nagy precizitást igénylő monoton feladatokat, amit nem lehet, nem érdemes sok apró lépésre bontani. Kockázatos dolog az egész, nem csak anyagi, de szociális, politikai oldalról is. Az USA piacán, ahol kiállnak az emberek magukért, könnyen belefuthat egy komoly bojkottba egy olyan cég aki lecseréli gépekre az embereket. A Huawei is megérezhette a jelenlegi cirkuszt, pedig az nem alulról szerveződött, hanem csak Trump indította el. Ha ott egy tetszőleges autógyártó belefog ebbe, az eláshatja magát, mert otthagyják mint a xxx-t és akkor még nem kerül elő a szabotázs, géprombolás, gyár felgyújtása téma, mint következő lépés.

Alapanyag esetén én is a Kínában lévő nyersanyag miatt aggódok, hanem főleg az Afrikában, Dél Amerikában található kínai kézben lévő nyersanyag miatt.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#26) nyisziati válasza Tigerclaw (#25) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

A munkanélküliségtől nem kell félni.
India és Délkelet-Ázsia most van megindulófélben, ha ott elindul a kínaihoz hasonló fejlődés, kell majd ott is egy csomó tömegcucc, de minőségi is, ami Európából és Amerikából megy majd oda. Svédországban már ezt tekintik a jövő útjának és nálunk is egyre szaporodnak az ilyen vállalkozások, főleg mezőgazdasági téren.
Úgyhogy szerintem az európai minőségi kézműves termékek javarészt oda mennek majd, jelentős mértékű munkát, forgalmat és pénzt hozva ide.

A kínai ritkaföldfémek helyettesíthetőek, csak drágábban és körülményesebben. De megoldható, csak akarat kérdése.
Viszont ha Afrikában bekeményítenek, abból probléma lehet, mert monopolhelyzetbe kezdenek kerülni. Magyarul, ha az ő kezükben összpontosul a nyersanyagok nagyrésze, akkor a kieső bevételek pótlására (ami a gazdasági háború kapcsán jelentkezik) mesterségesen fölverhetik a nyersanyagárakat. Lásd OPEC.

Sajnos úgy tűnik azoknak lesz igaza, akik már 2010 körül mondogatták, hogy 20 éven belül elkerülhetetlen egy háború Kínával. :(((

[ Szerkesztve ]

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#27) #04430080 válasza nyisziati (#26) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

Így van. Egy újabb világháború, és nem kell tovább számolgatnunk a megapixeleket a mobilokban.

(#28) nyisziati válasza #04430080 (#27) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Ja. :DDD
Megszűnik a környezetszennyezés, a profitéhes vállalatok eltűnnek, a bolygó nyersanyagtartalékainak kirablása végetér...
Igaz, a végére talán párezer ember marad.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#29) #04430080 válasza nyisziati (#28) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

A túlnépesedés is probléma ám :D

(#30) Kopi31415 válasza atike (#24) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Maximum még négy évig.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#31) kilua válasza nyisziati (#28) üzenetére


kilua
(tag)

Apropó környezetszennyezés: csak nekem tűnt fel, hogy jópár éve még "horrorszmogról" szóltak Kína kapcsán a hírek, aztán jópár éve már nem is hallani ilyent?

Egyszeriben volt pár cikk kínai környezetvédelmi gigaberuházásokról, akkor eléggé hitetlenkedtek sokan a kommenteknél...

[ Szerkesztve ]

(#32) nyisziati válasza kilua (#31) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Én úgy tudom, nemigen változott a helyzet.

Utánanézve a friss (2019-es) híreknek:

Észak-Kínában növekszik (!!!) a légszennyezés.

Pekingben egyharmadával csökkent a légszennyezettség.

"Kínában egyetlen város levegőminősége sem felel meg a WHO standardjainak."

79 várost vastag szmogréteg takar.

Számos másik cikk van ebben a témában, valamelyikben írják, hogy ezek a soványka eredmények is évi 38 milliárd dollárba kerülnek. De valami javulás látható, bár még mindig tízmilliók élnek súlyos veszélyeztetettségben.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#33) redgreg válasza kilua (#31) üzenetére


redgreg
(tag)

2017 nyarán Pekingben voltam. Csak annyira volt szmog, hogy nekem akinek a budapesti levegő miatt a tüdőmben lecsapódott nehézfémek alapján beleszámítok az ország nukleária elrettentő erejébe csípte a szememet a szmog. Ezt am se Londonnak, se Moszkvának nem sikerült kiváltania, pedig azok se 20 fős faluk... Mellesleg: a kínai környezetvédelem [link]

(#34) UnA válasza kilua (#31) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Nekem csak ismerős volt, illetve olvastam róla, de továbbra is pocsék a helyzet, csak már nem olyan érdekes hírnek.

(#35) kilua válasza UnA (#34) üzenetére


kilua
(tag)

Akkor az van, hogy ma már nem nagyon kerül be a magyar hírekbe az ottani helyzet...

(#36) nyisziati


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Világháborúra készülnek az ausztrálok is, Darwin mellett hadikikötőt építenek a szövetségeseknek, hogy könnyebben elérhessék Kínát.
[link]

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#37) Rolie Polie válasza Dr. Romano (#12) üzenetére


Rolie Polie
(junior tag)

;)

"Vasárnap Trump egy reggelin azt válaszolta egy újságírónak, hogy megbánta a pénteki nyilatkozatait, amivel tovább élezte a kereskedelmi háborút. Egy órán belül azonban megérkezett a Fehér Ház cáfolata, amely szerint az elnök félreértette a kérdést, és valójában csak azt sajnálta, hogy nem emelte a vámokat még korábban, még magasabbra.Hétfőn Trump újra Hszi Csin-pinget éltette, és arról beszélt, hogy telefonon keresték Kínából, és ezeken a megbeszéléseken közeledtek az álláspontok. Később kiderült, hogy valójában nem is voltak telefonhívások"

És ez a valami vezeti a világ / még/ legnagyobb hatalmát.

[ Szerkesztve ]

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#38) nyisziati válasza Rolie Polie (#37) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Máshol is ugyanez megy, csak nem verik ennyire nagydobra.
Félelmetesek a "vezetők", gyakran csak a stábjuk rosszabb náluk.
A tudás, a gerinc, a következetesség, a jóhiszemű hozzáállás stb. mindenhonnan hiányzik.
Kb. van a profithajhászás és ennél alig mennek tovább. Amerikában még maradt valami a WASP-ok demokrata lendületéből, ami miatt még érdemes támogatni őket, meg Európában a humanizmus de nagyjából ennyi.

A világ többi része a nacionalista önzés állapotában van.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#39) Rolie Polie válasza nyisziati (#38) üzenetére


Rolie Polie
(junior tag)

Igazad lehet, most hírtelen a hetekben sajnos címlapra került "lelkes környezetvédő" brazil elnök jut eszembe vagy éppen a venezuelai arról a kontinensről,hogy másfelé ne is menjünk most.

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#40) nyisziati válasza Rolie Polie (#39) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Venezuela gáz, ott már rég forradalmat kellett volna csinálni, ennyit nem lehet eltűrni egy inkompetens vezetőnek.
Brazília meg szimplán annyira korrupt, hogy egy fakitermelő vállalatvezető kilóra megveszi kb. az összes állami hivatalnokot. Nagy tételben még kedvezményt is kap rá.
A Föld Tüdeje meg közben külföldi sztárok adományaitól függ jelentős részben.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#41) Rolie Polie válasza nyisziati (#40) üzenetére


Rolie Polie
(junior tag)

+1

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.