Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Patice


Patice
nagyúr
LOGOUT blog

Úúú, én az első verzióval találkoztam kölyökgólya koromban. Élvezet volt már azt is használni. De jó lett volna már akkor egy külső kontroller hozzá - no meg egy elég fürge gép. Akkoriban nem voltak még elterjedtek a PC-k, örültünk, ha volt valahol egy gyorsabb az otthoninál. :D

Otthoni (média)hálózat beállítása? --> Küldj privátot! :)

(#2) *Mukeey* válasza Patice (#1) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Az se ma volt akkor😄
Nem tudom, hogy az első verzió tudott volna egyáltalán kontrollert kezelni. Sztem nem, hw se volt nagyon akkoriban.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#3) fRooStzzZ


fRooStzzZ
senior tag

Nekem valamiért az a Traktor ami volt ~15 éve nem tetszett, rászoktam a VirtualDJ-re vagy mi volt a neve.
És ha jól emlékszem, annak volt valami külsős cucc amit lehetett venni hozzá olyan 2003-2005 magasságában. Már a fene sem emlékszik rá. Azt se tudom tegnap milyen nap volt, nem hogy 15 éve :D
De a virtual dj megmaradt a fejemben.

(#4) *Mukeey* válasza fRooStzzZ (#3) üzenetére


*Mukeey*
addikt

VirtualDj-t próbalgatta anno mindenki, mivel ingyenes volt darabig. Első kisérleteim nekem is azzal voltak a digitális dj világban😄
Azért a Traktor egy teljesen más, profi rendszer.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#5) body007

Jó cikk, érdekes volt olvasni.
Mi ezzel kezdtük a "zenélést" :D

Igaz nem keverő, de akkoriban ez volt csak :)

Milyen zenéket keversz amúgy?

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6) *Mukeey* válasza body007 (#5) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Köszönöm🤗

Pfuh, a Protracker, igazi dínó a zeneszerkesztésben😄

House-t főleg, dallamosabbat.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#7) Dißnäëß válasza body007 (#5) üzenetére


Dißnäëß
őstag

Atyaég... :D a régi szép idők .. :D

Én anno FT2-vel nyomtam te jóóó ééég, mennyit.. Istenem, de szép idők is voltak :)

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#8) F34R


F34R
veterán

Vot' Traktor, VirutalDJ is... ezzekkel bohockodtam... annyira nem kotottek le. : D

Probaltam Ableton Live-t... az kicsit mas vilag, es sokkal komolyabb... Akar DAW-nak is.

Elado Kizer Sovereign Folder. PM ha erdekel.

(#9) Dißnäëß


Dißnäëß
őstag

Ja és a ReBirth sem volt gyenge anno.. Ahh.. Mondhatni isten :R

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#10) Raymond válasza body007 (#5) üzenetére


Raymond
félisten

A regi szep idok :) [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#11) Energie X válasza Raymond (#10) üzenetére


Energie X
senior tag

Ilyet még nem is láttam :O Én anno Atomix MP3-al játszadoztam, aztán Virtual DJ aztán egy pár éve a munkával múlatom már csak az időt. A napokban gondolkodtam pont, h kéne egy kicsit mixelgetni és meg kellene nézni a traktort mert mindenki dícséri :)

Jó árú HomeOffice PC-k adatlapomon

(#12) Raymond válasza Energie X (#11) üzenetére


Raymond
félisten

Azt hiszem akkor inkabb igy volt a dolog:

Ilyet még már nem is láttam

:)

A ProTracker meg ezek elott volt Amiga-n.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#13) Tamás88


Tamás88
őstag

Szerintem a kis DJ-k a Virtual DJ-t használták, természetesen törve, hisz akkoriban az volt a legjobban elterjedve, ugyanúgy mint CD-DVD írás = Nero esetében.

(#14) DjFlanker válasza Tamás88 (#13) üzenetére


DjFlanker
tag

A mai napig él és virul a Virtual DJ (2001-ben még AtoMix-ként ismertem meg), megtörve meg a Tractor is ugyanúgy megvolt anno

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#15) muxi-muxi


muxi-muxi
aktív tag

Köszi a cikket, a build-ek története érdekes volt. A legelső verziók közül nekem is megvolt néhány, de sosem vettem a fáradtságot h fel is telepítsem őket :)

Jelenleg három (inkább kettő és fél) iparági sztenderdnek számító DJ-progi van, a Traktor, a Serato, és a Rekordbox DJ. Az utóbbi a Pioneer saját fejlesztése, van még hova fejlődnie.Az első két szoftver valóban vérprofi szint, bár ha a Traktor minimalista, akkor a Serato maga a MINIMÁL. Mindkettőnek van kétcsatornás inkább próbaverziónak számító alhajtása is, ezek a Lite (NI) és az Intro (RANE - most már valami más néven fut nem emlékszem rá, mert a régit használom) A Traktor inkább a 4/4-es tánczenék szoftvere, a Serato az inkább röppör körökben menő. Ki mire esküszik, mindkettőt használom, ez szerintem nem hitvita kérdése. Báááár... a Serato-nak mind a mai napig csak tizedes pontosságú sebszabályzója (pitch) van (az Intro-nak százados, besz@rás - ezért használom inkább azt), ami percekig való mixelésnél hamar szétcsúszik. A lustábbak megpróbálkozhatnak a DJ-világ autopilot-jával, a SYNC-kel :)

A Win-es verziót használom teljes megelégedéssel, jogtisztán (Serato-ból ne is keressenek az olcsójánosok kallert, mert nincs. Traktorból van, működik is, de előfordult, hogy celofánszerűen betorzított) A 32 bites Traki elsőre gyakran kiszállt, ezért mindig kétszer indítottam el, hogy megelőzzem a bajt. A 64-essel ez a probléma már nincs.

Volt Pro2-m is, arról uppoltam 3-asra, nem bántam meg. Szebb, pontosabb, algoritmusai fejletebbek, különös tekintettel a Master Key-re, így nyávogás, vagy hullámzás nélkül lehet korrigálni a mixeket, miközben a hang magassága azonos marad. Ez egy nagyon jó fícsör, ott volt már a Pio lejátszóin is majd' két évtizede, csak az elsők meglehetősen butenkók voltak.

Ami általában a PC-s DJ-zéshez (jajjdesszép rövidítésorgia): többcsatornás hangkártya, alacsony késleltetéssel (a kontrollerekben már benne van), a vezérlésre alkalmas kontroller(-ek), mixer (a kontrollerek manapság két lejátszó-kezelő részből, és egy mixerből állnak, beépített hangkártyával, de ez nem minden esetben van így. Nekem pl. két standalone lejátszóvezérlőm van).

Tanácsok:

A hangkártya lehetőség szerint alacsony késleltetésű kell hogy legyen, hogy gyorsan reagáljon az általunk kiadott hangmodulációs parancsokra,

Lehetőség szerint (bedroom DJ-zésnél megoldható) szeparáljuk el a lejátszó és felvevőeszközöket, magyarán nem árt ha van külön felvevőkártyánk. Én általában külső rögzítőszoftvert alkalmazok, dedikált hangkártyával. A Serato felvételi lehetősége kézenfekvő, a Traktoré annyira nem (néha megtalálom hogyan kell behörrenteni, néha nem). A legjobb mintavételezés nálam 96KHz,24 biten, wav-ban, na ebből garantáltan nem fog az ember 2 gigát rögzíteni három órában. Értelme sincs sok, mert a fellelhető zeneforrások általába maximum 48KHZ-n, 24 bitben, tömörítettlen wav-ban vannak, de jóval jóval általánosabb a 320-as mp3. Nem kell az utóbbira sem fújni, bőven hallgatható (ha belegondolok hogy az emberek jelentős része youtube-ról, hordozható csettegőn hallgat zenét, akkor meg főleg)

Egyéb midi eszközöket lehetőség szerint ne használjunk DJ-zés közben, mert a Traktor előszeretettel ugat bele más szoftverekbe. Az esetleges sequenszert másik gépről használom pölö. A Serato pedig gyakorlatilag semmit nem tűr meg maga mellett, a hangeszközöket kizárólagos módban használja.

A DJ-zés pénztárcafüggő, mint minden hobbi. De ha van egy géped, néhány tízezres kontrollerrel már el lehet prüntyögni. Megélhetésnek sem utolsó,mert egy esküvői DJ az eget lekeresi a százszámos repertoárjával (KFT-AFRIKA, Neoton Familia - Nyár van, stb), igaz ekkor a kamara tagjának kell lennie, vagy alkalmi jegyet vesz a tárgyidőpontra a jogtisztaság végett.

Mára a lemezlovasság demokratizálódott, pont a viszonylagos hozzáférhetősége miatt, ennek megfelelően értéke devalválódott is.

DE MÉG MINDIG JÓ BULI.

[ Szerkesztve ]

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#16) *Mukeey* válasza muxi-muxi (#15) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Köszi a kiegészítéseket!

Úgy gondolom, ez egy jó topik lesz a Dj-zéssel ismerkedőknek🤗

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#17) *Mukeey* válasza muxi-muxi (#15) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Még egy gondolat az utolsó részéhez...
Az, hogy a Dj szakma felhigult, mert pár 10ezerért lehet felszerelést venni, az ellen nem lehet tenni. Viszont így legalább könnyebb minőségi produkcióval kitűnni. Ha megnézed, évek-évtizedek óta ugyan az a kb. 50 név járja az országot, szóval sokat nem számít, hányan kezdenek el diszkózni, ha nincs mögötte érték/tartalom. A kóklereknek max otthoni fellépés marad a haverok elött.
Viszont aki tehetséges, az minimál büdzséből is el tud indulni, elsajátítani az alapokat és ha befut, akkor lehet venni otthonra komolyabb cuccot.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#18) thesound válasza Dißnäëß (#7) üzenetére


thesound
őstag

Fuh, FT2, már el is felejtettem, hogy létezik.

Traktor 3-mal nyomtam egy időben, a mai napig előveszem a mixeimet, amikor nosztalgiázhatnékom van. :)

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#19) muxi-muxi válasza *Mukeey* (#16) üzenetére


muxi-muxi
aktív tag

A DJ-zés pontosan olyan, minnt PC-t építeni: teljesen el lehet veszni benne, és nincs az a pénz, amit ne lehetne beleölni. Pláne ha mindenből Pioneer-t akar venni az ember.

A belépőszinttel például az a baj, hogy az ilyetén kotrollereken nincs gain (általános csatornánkénti jelszabályzás), az alkalmazott potik pedig hamar megreccsennek, a szoftverből meg csak a fapadosat adják. Hozzáteszem a Serato Intro verziója egy nagyon jól használható kétcsatornás szoftver (pont ezért használom inkább mint a teljes változatot) Sajnos a Traktor próbaverziója csak Native Intruments eszközkkel megy. (tapasztalat, egy ilyen licenszet el akartam ajándékozni, mert megvolt a teljes de az illető Allen&Heath K2-es kontrollerét nem akarta megenni a szoftver). Ha már olcsóság és vétel: Pioneer-ből a legolcsóbb a DDJ-WeGO, és annak revízói. Én az egyest próbáltam, mint lejátszóvezérlő, jó, de a hangkari és a belső mixer hókamóka. Ha az embernek hever otthon analóg keverője, és többcsatis hangkarija, jó lehet (van ilyen ember rajtam kívül???)

Ha már kezdő, akkor már inkább Denon MC-4000. Nem mai darab, de az anyavállalat termékeitől (inMusic - NUMARK) jobbnak tartom, a potik jobb minőségüek, és masszív az egész.

Középszint/esküvői DJ-zés: Pioneer kétcsatornás kontrollerek. Ezekkel van némi baj: már nem támogatják a Traktort. Vagy egyáltalán nem, vagy csak "főzött" mapping-al (mapping: a kontrollerek alapjában véve kutyaközönséges MIDI-eszközök, tehát elvilekben a gombfunkciókat akár mi magunk is "feltérképezhetjük"). Teljes támogatású cuccok: Native Instruments S2, S4 első két generációja. Süt róluk az igényesség, "van bennük anyag", és teljes a Traktor támogatás.

Felső szint: standalone cuccok, hibridek, HID-képes lejátszók és timecode. Standalone
(szoftver nélkül is működő megoldások, all-in-one ) cuccok közül a Pioneer DDJ-RX pl., ám a Pio itt már nem arany, hanem gyémántárban van. Szóbajöhető a Denon Prime szériája is, ami százalékosan olcsóbb - de sosem fogsz klubban találkozni vele, mert csak. Mert a Pio iparági sztenderd azért,. Mert a Pio, olyan mint az Alma: köpködik szépen (ára miatt), és istenítik mert olyan "zsíros" cuccok. Szóba jöhetnek még az Allen&Heath digitális funkciókkal bíró mixerei is - azokat sem tudod megfizetni.

Hol lehet beszerezni ezeket (nem reklámszándékal írom, hahó). Egyszerűen ezek a bejáratott helyek, fórumok): használtan a DjBörzé-ről, Újonnan: Páko, Friendlyhouse, Zaj (itt olyanok ülnek az eladópult mögött, akik konyítanak is hozzá). Mindegyiknek van webes és offline boltja is. Külföldiek közül: Thomann.de, westenddj.co.uk (az utóbbiról rendelve vegyél UK-EU konnektorátalakítót is).

Használt: nem árt ha ki bírod próbálni, mert a poticsere nem olcsó, és még kevesen is művelik. Legjobb ha az ember visz magával egy pen-drive-ot, kedvenc zenéivel.Valamint egy olyan wav-al, aminek a jele nullára van editálva. Szépen a fülesben így kiszűrhetjük a potirecsegést - a recsegés lejátszás nélkül is észlelhető, de a szoftveres anomáliák jobban kiszűrhetők lejátszás közben. A nulla jelű hangfájl erre jó). A használtaknál a leggykrabban használt gombok hamarabb kifinganak, mint egyéb társaik, legelőször ezeket illik a potik után tesztelni (PLAY, CUE gombok)

Új: nem baj, ha ennek a funkcióit is ki bírod próbálni hardveresen egy bemutatóteremben. Sőt a bemutatópéldányok (ex-display) gyakran jelentős árengedméynek meg is vásárolhatóak. Olyan egyéves használt autó-analógia. Biztos h nem te fingottál bele először, de van még rá gari (néha akár teljes is).

Érdemes lehet először dj haverhoz elmenni, megtaperálni a cuccokat, aludni rá egyet, aztán dönteni, hogy kell-e ez nekünk. Van -e kedvünk/pénzünk napi-heti szinten zenéket válogatni, szeretjük-e ha valaki belepofázik, h mi legyen a zene, vagy hogy mikor akarjuk az egészet a szekrény mélyére süppeszteni, mert hangos anyu szerint, mert jön a baba stb.

(a hozzászóló cuccai - mert azért büszke vagyok rájuk: Pioneer DJM-750, 2X Denon DN-SC2000, Native Intruments Komplete Audio 6, Denon MC6000 Mk2. Traktor Pro3, Serato)

[ Szerkesztve ]

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#20) *Mukeey* válasza muxi-muxi (#19) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Én sok év Pio djm-600 után vettem meg a saját keverőjüket, a Kontrol z2-t. Ez is Pioneer gyártmány amúgy. És meg van oldva nekem a fellépések kérdése. Viszem magammal a keverőt meg 2 timecode lemezt aztán hali.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#21) muxi-muxi válasza *Mukeey* (#17) üzenetére


muxi-muxi
aktív tag

Nem tartom üdvösnek, hogy a mai magyar DJ-szcénát kb. pont ugyanazok uralják, akik húsz éve is (nem mondok neveket). Az oké hogy ezek az arcok immáron producerkednek is, de ha követed a munkásságuakat, akkor az önismétlés jeleit véled rajtuk felfedezni. Évtizedes számok remixe, nosztalgiázás, remember-partik, saját számok újrázása (ha van egyáltalán normális saját száma)

A haverok előtti zenélést nem tartom lealacsonyítónak, de a haverok sosem lesznek a kritikusaid :) A mai világ az ArcKönyv óta csak pozitív kritikákat produkál/színlel, hogy aztán a profibb oldalakon prezentált mixek mögül előbukkanjanak a jéghideg számadatok. (Tényleg: mixeid online produkálására kiválóan alkalmas a MixCloud. Apjja is van, tehaát telefonon is élvezhető. Letöltés ugyanitt: non no Consuela.)

Nem hígulás, inkább popkultúrába való beemelkedés miatt a DJ-zés könnyebben elérhető mindenki számára. Emiatt az ebbéli kiadványok már gyakorlatilak marginálissá váltak. Egy-egy nagyobb kiadó/online rádió hetente ontja a mixeket, tehetségesebbnél tehetségesebb debütálókkal. Nem hosszútávú ismertségre kell alapozni, na :)

Rengeteg ahogy mondod a kókler, de a tehetséges arc is. Húsz évvel ezelőtt pl a hanghordozót hardveresen kellett beszerezned, néhány tíz menő label-től, mára letöltheted (legálisan is) őket ezernyi kiadó sublabel-jétől.

A DJ-zés mára (vagy talán soha) nem (volt) elég. Producerkedni kell, önpromotálni magad, fáradhatatlanul keresni az utadat, követni a divatot, és főleg, a fiatalokat - hisz nekik van idejük/energiájuk zenét hallgatni ne adj isten táncolni is rá.

A világ változik, vele együtt kell változnunk.

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#22) *Mukeey* válasza muxi-muxi (#21) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Mixcloud-ot használom, soundcloudot is.

A régi nevekben igazad van teljesen👌
A retro szótól azonnali hányinger fog el🤦

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#23) body007 válasza Energie X (#11) üzenetére

Hehe, amikor ezekkel szórakoztunk még fel se "találták" az mp3-at ;)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#24) kromatika


kromatika
veterán

Köszi.Hasznos volt.

(#25) SityiSXT


SityiSXT
őstag

A Mixxx mennyire alternatívája a Traktornak / Seratónak, illetve mennyire jó arra, hogy valaki belekóstoljon a DJ-kedésbe?

(#26) *Mukeey* válasza kromatika (#24) üzenetére


*Mukeey*
addikt

:R

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#27) *Mukeey* válasza SityiSXT (#25) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Pfuh, hát, attól függ, mire használnád. Otthon próbálgatni tökéletes az is. Igazából igy kezdésnek bármelyik free szoftver okés. A Serato/Traktor profi szoftverek, a fejlesztéseket fizeted meg. Hogy hogyan szólal meg pl. Bárhol a világon ki lehet vele már állni, a legnagyobbak is ezeket használják.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#28) cacasz02


cacasz02
aktív tag

Hiány pótló cikk, de pont a lényeg az analógia (működés ) hiányzik. Miért nem írsz róla hogy hogyan kell rajtuk dolgozni, melyik mütűr micsoda ( sampler switch, fx knob stb.) Azthittem részletesebb lesz kicsit.
A kontrollt egy midi billentyűvel is meg lehet oldani egyébként, mert ahogy a többi ni progi, ez is midi kompatibilis. Na nem mondom hogy egyszerű...

(#29) *Mukeey* válasza cacasz02 (#28) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Igazad van, de ahogy a cikkben is irtam, ez inkább egy kedvcsináló bemutató. Rettenet mennyiség funkciója van, megérne még egy cikket a kezelés, lehet ráveszem majd magam.
Viszont annyira felhasználótól függ, hogy milyen funkciókat használsz ki...
Csak mondjuk a sampler részéről tudnék vagy 10 oldalt írni, a midi funkciókról ne is beszéljünk. Utána tudnék a hardverjeikről is egy bővebb írást, vagy a timecode-ról. Meg szerintem videókban sokkal jobban lehet ezeket szemléltetni, a kezelés vizuális dolog.
De nagyon örülök, hogy pár embert érdekelt ez is, azt hittem senkit nem fog🤗

[ Szerkesztve ]

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#30) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Köszönöm a bemutatót!
Csodálkoztam is azon, hogy senki sem ír Zenéléssel vagy zene készítéssel kapcsolatos cikkeket...
Úgy gondolom ez egy nagy űr itt, amit érdemes lenne betölteni. :)

Én nem vagyok hivatásos zenész, nekem ez az egész csak hobby, nem pénz kereseti forrás. Bár ki tudja remélem egyszer eljutok oda, hogy ez legyen a második szakmám. :K

"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."

(#31) *Mukeey* válasza Honkydoo (#30) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Köszi. Igen, én is kerestem ilyen irányban, sehol nem találtam nagyon cikkeket. Jó lenne a zeneszerkesztés, az engem is nagyon érdekelne.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#32) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

A traktor az jó. :K Itt van fent pár mixem, drum'n'bass (neurofunk) vonalon nyomtam:

https://www.mixcloud.com/lezso6/

Valamikor 2010-11 körül ismertem meg, egy gagyi analóg keverő + hangkártya kombóval próbálkoztam, de nem sok sikerrel. Aztán 2012-ben beleinveszáltam egy Traktor S4-be, s nagyon bejött. Habár kb 3-4 éve abbahagytam, mert az újabb dnb számokból már jóval kevesebb jön be, így nem nagyon van mit keverni. Meg volt egy kis baleset is a traktor kontrolleremmel, ami azóta nem működik 100%-osan, lehet ezért nem keverek azóta. :B

Windowson a Traktor egyébként nem recseg meg nem késik, csak ASIO-t kell használni. :)

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#33) *Mukeey* válasza lezso6 (#32) üzenetére


*Mukeey*
addikt

ASIO driverek windowsra katasztrófák (ahogy általában a win driverek). Nagyon meg kell találni, mit szeret. Egyik barátom egy külső hi-res kártyát használ Wasapi driverrel, azzal frankó, low latency van. Maradok Mac-nél.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#34) kenwood


kenwood
addikt

"a Rekordbox, de az egy teljesen más rendszer, főként könyvtárként szokták használni a sokat utazó DJ-k."
Ez igy nem igaz.
Valoban csak egy elokeszito appnak indult, de mara teljes erteku, Serato szintu dj software valt belole.
A Pioneer controlerek felen mar az fut, szerintem elobb-utobb teljesen meg is fogjak szuntetni a Seratos valtozatokat.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#35) kenwood


kenwood
addikt

Ez most a legjobb ar/ertek aranyu controller, es ez rekordboxos.
Kis tulzassal a ketmillios Club standard szettet (2X Cdj 2000 nxs2 + Djm 900 nxs2) kapod meg 400k-ert:
[link]
Csak ugye nem standalone, igy ez nem megy pendriverol,noti nelkul,mint a cdj.

Egyebkent en is a traktort preferalom a 3 kozul, de ez foleg a megszokas miatt van.
Master tempo,quantize,sync van mindegyikben,es mukodik is.
Hangzas okes,az algoritumsok mukodnek, mi kell meg ?
Barmelyikkel gond nelkul letolhato egy 2-3 oras szett.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#36) lezso6 válasza *Mukeey* (#33) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Ez így ebben a formában nem igaz. Legalábbis az elmúlt 10-12 év tapasztalata nem ezt mutatja, mivel sosem volt gondom az ASIO-val, pedig volt jó sok hangkártyám. Én nem mondtam, hogy gyere windows-ra, csak azt, hogy win alatt is simán működik a low-latency.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#37) kenwood válasza lezso6 (#36) üzenetére


kenwood
addikt

Hangkartyatol fugg. Ha egy oreg SB-re huzol 3rd paRTy ASIO drivert, lehet gond. Egy normalis m-audio, vagy a controllerekben talalhato kartyak teljesen hibatlanok win alatt is. Az apple tud am meglepiket okozni. Haver vett 50kert egy m-audio kartyat. Ujabb osxek, macos ala mar nincs driver, a regieken meg az uj traktor nem fut. Windows alatt az 5-10 evvel oregebb kartyakra is van driver, es minden fut win 7 alatt is.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#38) lezso6 válasza kenwood (#35) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

A Traktor S4 miért nem jó? Az is kb ugyanezt tudja, mint a Pio, csak nem 400k, hanem 250k. Vagy mi az ami a überfontos, s megér közel dupla árat?

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#39) *Mukeey* válasza kenwood (#34) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Ez igy valóban nem teljesen igaz, kicsit rosszul fogalmaztam a cikkben. Van teljes értékű felülete kontrollerekhez, viszont tényleg könyvtárprogramnak indult. Én is használom, ha olyan buliban játszok, ahol nexusokról kell zenélni. Profin meg lehet a playlistet szerkeszteni vele, loop-okat, cue pontokat menteni stb. Szeretem. Sőt, szoktam Rx2-t használni, nagyon jó cuccuk👌

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#40) kenwood válasza lezso6 (#38) üzenetére


kenwood
addikt

Minden. Gombok, potik, effekt resz, meret, kialakitas.
Mintha egy uj ford fiestat hasonlitanal a mondeohoz.
Az sx joval oreg, kisebb, butabb az ezresnel, ujabb vs kepet nem talaltam : https://www.google.com/search?q=traktor+s4+ddj+1000&safe=off&client=ms-android-samsung&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi-rabApJHkAhUw_CoKHZGAB0oQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=612#imgrc=KRSSZatPDicfGM
Egy alap szettre termeszetesen az S2 mk1 is boven jo

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#41) *Mukeey* válasza lezso6 (#36) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Pfuh, ez a win-es driveres mizéria nekem nem fér bele, nem akarok szívni vele, mire egy normálisan müxik. Otthon van egy Surface Pro 5.gen durva konfig(core i7, 8gb ram) és lagol rajta, néha pirosba vágja a load-ot, torzít a hang. Heteket szívtam vele, mert szerettem volna átállni a Surface-re, de egyszerűen nem tudtam összehozni sehogy. Erre a 2012es MBA kifogástalanul viszi. Legalapabb konfig.
Mondom, lehet velem van a baj, hogy valamit nagyon nem értek, pedig nem vagyok elveszve az informatikában, meg ez a hobbim, szabadidőmben elég sokat nyomom.

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#42) Atomgeszi válasza *Mukeey* (#17) üzenetére


Atomgeszi
veterán

évek-évtizedek óta ugyan az a kb. 50 név járja az országot, szóval sokat nem számít, hányan kezdenek el diszkózni, ha nincs mögötte érték/tartalom.

Hát igen. Nem akarok nevesíteni. De ennek a 94%-a az EDM populáris vonalon mozog. Gyakorlatilag ugyanz mindegyik. A fél estét végig ordibálósokról nem is beszélve meg beleéneklősek. És ő mögöttük mi tartalom, érték van?

Magam részéről semmi. Persze elég szomorú, hogy ők mozgatják meg a népet. Underground kb el is tűnt.

Dandy is 2 éve már nem tetszik annyira, mert ő is elment egy teljesen más vonalon már kb. Régen a deep vonala tök jó volt.

Hétköznapi ember előbb tudja ki az a gyóntatófülke vagy coronita parkettafelszedő, mint egy minőségi Gorje Hewek & Izhevski, Jan Blomqvist(akik valóban valódi értéket tesznek hozzá), egy Bodzinról nem is beszélve(nyilván az ő stílusa még még rétegebb zene)... De pl. egy All Day I Dream csapatot sem hívnak Magyarországra... pedig ő mögöttük van valódi érték szerintem. Nem az edm trash vonalon, ami évről évre ugyanaz, vagy inkább rosszabb is(külső szemlélőként), de ezen "producerek" mögött lévő tömeg meg gyarapszik.

Pl. hol van egy Armen Miran, Hraach, hogy a lájtos vonalat említsem? Azt se tudják kik azok. Vagy pl. Robert R Hardy?

Persze tudom, nem vagyunk egyformák. Valaki egy 990Ft-os tesco fülhallgatón is elvan.

Ahol linkelsz egy tracket, hogy szarul állított be valamit a srác a YT videón. Köszi. Jó track. Megy is kocsiba. Jó lesz holnapra Bmylake útra felkészíteni a zenetárat. [link]

(#43) *Mukeey* válasza Atomgeszi (#42) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Egy jó gyóntatófülke😂😂😂
Borzalom, hihetetlen, hogy ilyenre van igény. A fiataloknál annyira elment bármiféle inger a minőségre...

Amúgy mikor cseng már le ez az Edm/tumorrólend vonal? Már jó pár éve tartja magát és egyre csak süllyed az amúgy sem magas szinvonal. Timmy Trumpetek meg 100-200ezer eurókat kapnak 2 óra hakniért.

A Truesounds tényleg nagyon jó volt pár évvel ezelöttig, nagyon finom kis deep-eket játszottak. Nekem ez a melodic vonal egyáltalán nem tetszik, sztem ez az underground edm-je(sarkítva persze), mindenki ezt nyomja most. Solomun is nagyon kommersz lett, meg az egész csapata. Sajnos ezzel jár, ha már nem 200 hanem 30ezer ember elöt zenélsz, nem játszhatod azt, ami neked tetszik...

[ Szerkesztve ]

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#44) kenwood válasza *Mukeey* (#41) üzenetére


kenwood
addikt

Az egyertelmu driver problema, vagy valami intgralt hangkartyaval probaltad.
Cpubol probalta megoldani azt,ami a hangkartyan talalhato chip feladata lenne.
Nekem egy pioneer ddj sr -traktor 3 kombo akadas nelkul ment egy del 6400-as notin (p8800 core proci, 4 GB ddr 2 ram, win 7)
Meg azt is elbirta,hogy lejatszas kozben nem analizalt filet dobtam a masodik deckbe.

ADID buli tobbszor is volt Debut-n, Pushkarev, Izheskiek pedig 10-10x voltak mar itthon legalabb.

A Tomorrowland nagyszinpad bigroom/edm vonala inkabb pop,mint "underground elektronikus zene".
Egy csomo EDM sztar nem is az elektronikus reszen jatszik a fesztivaloknak,hanem a nagyszinpadon,egy Slayer koncert utan :D

En nem szeretnem,hogy house,techno,trance bulikon annyian legyenek,mint azokon.
Azt sem,hogy ezek a djk annyit keressenek,mint az edmesek.
Mintha valaki azon hupakolna, hogy miert neznek tobben Marveles szemetet,mint Tarr Bela filmeket.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#45) Atomgeszi válasza *Mukeey* (#43) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Dj villanyoszlop meg tőtöttcigi. Erre van igény. A rádióról meg nem is beszélve. Borzalom ami megy. Csak az agymosás.

Ezen én is kivoltam, hogy mekkora pénzekért dolgoznak. És igazából semmit nem csinálnak.

Egy régi Dandyt ezerszer inkább meghallgatok, mint amit újat most csinálnak. Sajnos :( Kiváncsi leszek, hogy mit fognak játszani Bmylaken. Sajnos ez a fesztivál is elment már tavaly is a csak melodic számomra érthetetlen semmi értelme zenék felé a kis színpadon, nagy színpad meg a csont totális techno, amit megint nem tudok hova tenni, mert ugyanaz az összes..

Bár a nappali műsor az jó lesz. Azt kéne átültetni estére. De nem lehet, mert addigra mindenki totál rommá küldi magát és csak a technot fogadja be a szervezetük. Manapság ez a divat, hogy 22-től warmup még jó úgy éjfélig, és éjféltől 3-4ig az az eszement techno megy, 4-től 5-6ig meg a nem tudod hova tenni nyújtósrétes hazaküldős szettet tolja mindenki, hogy inkább elmész haza és ledőlsz a francba aludni :)

Soundcloudon is rengeteg underground kiadót követek, de az utóbbi időben nem sok zene üti meg a színvonalat.

Múltkori akváriumos gorje hewekre is azt mondta haverom,hogy neki nem tetszett, hogy egész este deep/techhouse volt. Könyörgöm. Álljanak be ők is a sorba, vagy mi? Jó aláírom,hogy 23kor érkeztem, 1ig tényleg nagyon nagyon lájtos volt, de amit leműveltek 1-től fél 5ig.. Az parádés volt. Mint 2 éve bmylaken is. Igaz, hogy nagyjából tudod mire számíthatsz track ügyileg, de ez náluk nem is baj, mert mindig belevisznek valami újat és élőben nézik a közönséget.

Facebookon is rengeteg ilyen partioldalt követek. Solomun after videóit nem is értem, hogy ez a melodic mi az isten. Annyira túlküldik magukat az emberek, hogy mindegy mi szól már ott is, csak solomun legyen? Én elsétáltam róla bmylaken.

Tényleg ami az utóbbi időben megy: edm, melodic valami nem tudom hova tenni stílus, és a zakatolós techno. A kettő között nincs már semmi jóformán buli szinten. De lehet velem van a hiba. :)

(#46) Atomgeszi válasza kenwood (#44) üzenetére


Atomgeszi
veterán

ADID buli tobbszor is volt Debut-n, Pushkarev, Izheskiek pedig 10-10x voltak mar itthon legalabb.

Persze. De eddig nagyjából vidéken is volt, főleg felénk is normális hasonló kaliberű előadás. Mostanában meg, ha az ember el akar menni buliba, akkor csak Pest marad. Mármint, ha nem edm-et vagy technot akar hallgatni :)

(#47) Raymond válasza *Mukeey* (#43) üzenetére


Raymond
félisten

"Amúgy mikor cseng már le ez az Edm/tumorrólend vonal?"

Gondolom nem most igy nem egesz egy honappal a 2019-es Tomorrowland es nem egesz ket honappal a Defqon 1 utan :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#48) *Mukeey* válasza Raymond (#47) üzenetére


*Mukeey*
addikt

Már rég vége lehetne🤣🤣🤣
Sőt, el se kellett volna kezdeniük...

OnePlus 7Pro & Samsung Galaxy Tab S4

(#49) Atomgeszi válasza *Mukeey* (#48) üzenetére


Atomgeszi
veterán

:DD

[link] Itt van pár "öreg" róka. Az első tracket ismeri valaki véletlenül? :B

(#50) lezso6 válasza *Mukeey* (#41) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Surface Pro az eléggé downgrade, gyakorlatilag egy tablet, gyenge hűtéssel, így hiába az i7, throttlingolni fog, nem erre a feladatra való. Meg Windows alatt csak kb ASIO-t vagy esetleg WASAPI exclusive-ot érdemes használni. A WASAPI shared az például felejtős.

Persze, Mac-en out-of-the-box megy minden, ez igaz. :)

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.