Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Feketelaszlo

senior tag

válasz Geri Bátyó #7 üzenetére

Szerintem régen is divatzene volt a Szigeten, ha nem az lett volna, akkor nem is nőhetett volna olyan naggyá, csak akkor épp a rock/metál volt a divat. Most meg ugye senkiháziak kezében van a popszakma, úgyhogy olyan fellépőket is hívnak. De nagyon kiszervezte azt a vonalat a rendező a VOLT fesztiválra, az elektronikus zeneit meg a Balaton Soundra, hogy ne állítsanak egymásnak konkurenciát, a Szigetre meg lehet menni a fiataloknak "sramlizenére düdörögni".
    No meg ahogy írták is elég furán mutatna a rendezvény arculatában, ha 40-es/50-es apukák jelennének meg tömegével, mert az ő gyerekkoruknak ez volt a zenéje - fontosabb az imidzsnek, hogy a fiatalokat vonzzák be a nekik tetsző programokkal. De ha szabad megengednem egy személyes véleményt - lehet, hogy egy évtized múlva már nem is a zene lesz a fesztivál fő profilja, mert már nem érdekli a zene az ifjúságot. A '60-as évektől a '90-es évekig volt világszerte egy erős zenei fellángolás, amikor ember nem nőhetett fel úgy, hogy ne találkozott volna intenzíven élő zenével és ne lettek volna kedvenc zenekarai, zenészei. Ma már ez nincs feltétlen így. Persze még mindig jó biznisz a nagyszínpad, de a legifjabb generációk - ha aktívan figyelik is a zenei életet - már nem elég elkötelezettek arra, hogy tömegével rohanják le a jegypénztárakat, hogy halhassák kedvencüket. A Sziget, mint vállalkozás, nem a zenéből keresi a kenyerét, hanem a szórakoztatásból. Ha a célkorosztály számára a kedvenc jutúberük, TED előadások vagy a Call of Duty lesz az, ami kellő összekovácsoló erőt és önfeledt kikapcsolódást biztosít, akkor azokat fognak hívni muzsikosok helyett. A világ valóban változik, a Sziget pedig - sok jogos kritika ellenére - egy feltűnően alkalmazkodóképes üzlet.

• proci985

MODERÁTOR

ja, nekem fura volt sokev kihagyas utan, hogy hol a metalhammer. anno szigeten lattuk a NINt, a Skinny Puppyt, a Toolt, a Sex Pistolts, az Iced Earthot, a Within Temptationt, az Iron Maident... utobbi harom evbol a Sigur Rós volt ami tudta hozni egyedul a szintet az izlandi nepzenenek alcazott doom metal koncertjevel 25 fokban a naplementeben. az mondjuk igy total szurrealis volt.

• Tikakukac

titán

Nekem is ezek tűntek fel. Rokonság is ha 10 évben egyszer kikerül a megyéből akkor pisi-kaki van, hogy ez a Pest micsoda metropolisz.

Én meg mióta 85%-ban lakom itt és 15%-ban vidéken látom, hogy same shit az egész, csak a szemet vezeti valami egy ideig.

Új hozzászólás Aktív témák