Hirdetés

2019. november 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bolondember


bolondember
(MODERÁTOR)

Elöre megkérnék mindenkit, h indulat nélkül szóljatok hozzá!

flémet kerüljétek.

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#2) JNashville


JNashville
(senior tag)

... a piac legsikeresebb fokostelefonjává nőtte ki magát ...

És az a jó az ájfónban, hogy oda is lehet ütni vele! :D

MARVEL AT HIS MIGHT!

(#4) Malory válasza JNashville (#2) üzenetére


Malory
(tag)

indeed :D nekem is ez jutott eszembe, látszik, hogy az Apple is tradícionális magyar fegyvereket vet be termékarzenáljában...

BTW - átlagon aluli felbontás szerintem a kijelzők egészére nézve erős túlzás, de talán még a forgalomban lévő okostelefonok kijelzőit tekintve is inkább csak átlagos, mint átlagon aluli. Tény, ami tény nem a legkorszerűbb!

Mondjuk nekem nem hiányzik a nagyobb felbontás, legyen AMOLED és akkor kvittek vagyunk az almával.

[ Szerkesztve ]

A legjobb szereposztás: Clinteastwoodyalaiondelone

(#5) <NewL>


<NewL>
(addikt)

ami jó az jó,meg van della:D

There's an app for that

(#6) plus44 válasza bolondember (#1) üzenetére


plus44
(veterán)

Miért nem lepődtem meg ezen, külön kérni akartam. :R

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#7) Quasi_modo válasza Malory (#4) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

nkább csak átlagos, mint átlagon aluli.
Azt gondolom ez biztosítja a rendszer gördülékenységét.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#8) Kumite


Kumite
(aktív tag)

Az idei év harmadik negyedévében összesen 7,4 millió iPhone talált gazdára, melyből 3,2 milliót az amerikai AT&T Wireless ügyfelei aktiváltak.

Gondolom ez osszefuggesben all azzal, hogy Amerikaban az mp3 lejatszo = iPod, ott hatalmas kulturaja van az iKutyuknek.

(#9) Karma válasza Quasi_modo (#7) üzenetére


Karma
(félisten)

Többek között, bár a normális hardver és a modern UI architektúra se árt neki. Egyébként szerintem meg simán átlag felett van a HVGA, nagyságrendekkel több QVGA és hasonló felbontású eszköz van a piacon típus- és eladott darabszám szerint is.

“All nothings are not equal.”

(#10) bolondember


bolondember
(MODERÁTOR)

frenk1988 elvonult 3 óra pihenőre, mert nem értett a jó szóból.

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#11) RandomGosu válasza Kumite (#8) üzenetére


RandomGosu
(senior tag)

nem minden esetben az ipod miatt van, pl ha azt is nézük hogy iphone-nak jelenleg a 3G és a 3Gs, ez a két telefon tartja a teljes választékot. ha megnézük a nokia összes értékesitését jóval több mint az apple-é. ebből az csak annyi látszik hogy iphone sikeres nem kicsit.

(#12) zbory


zbory
(tag)

a kijelző szerintem sincs átlagon alul, még felbontásban se. de ebből a hírből is látszik, hogy a fogyasztók döntő többségét nem a hardver számadatai győzik meg, hisz a "korszerűbb" készülékek még mindig csak próbálnak felnőni az iPhonehoz

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#13) (An)Dante válasza Quasi_modo (#7) üzenetére


(An)Dante
(őstag)

A termék- és árkategóriát nézve átlag alatti a HVGA felbontás. A többi gyártó ennyiért már nHD vagy WVGA+ megjelenítőt kínál, némelyik ráadásul technikailag is fejlettebb, AM-OLED alapú.

A piacon valóban sok QVGA kijelzős okostekefon van, de azok többsége az iPhone 3G S-nél korábbi modell, vagy annak töredékébe kerül, nem rendelkezik érintőkijelzővel, tehát nem éppen egy kategória. A kártyafüggetlenül 150-200e forinthoz közeli mobilok között elég ritkán nHD alatti paneleket.

[ Szerkesztve ]

Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...

(#15) Davey7


Davey7
(senior tag)

Amerikában nagyon sok ember rohangal iPhone-al...
Cimborám most volt kint nyáron és ő is mondta,hogy nagyon sok embernél látott,meg néztem egy amerikaifocis documentary-t és ott is szinte mindenkinek az van...A barátom mondta még,hogy kint mindenkinek van szinte 1 iPod-ja...Volt egy közös ismerősnél és az 50éves anyukának is volt :) Ott megengedhetik maguknak,pedig tudják,hogy mostmár szinte bármelyik telefon képes zenelejátszásra...

A kijelzője szeintem tökéletes... én nem akartam elhinni,hogy csak 65k színre képes(iPod touch-om van). Én imádom az én kütyümet. Szerintem még kell pár év mire felnő ide a többi gyártó.

[ Szerkesztve ]

(#16) Ulkesh


Ulkesh
(őstag)

A többi gyártó szerintem azért nem tud "iPhone killer" készüléket kiadni, mert csak magára a készülékre koncentrálnak, holott az Apple éppen a vasra fordítja a legkevesebb figyelmet.

Belepakolják ugyan az aránylag erős hardverelemeket, de számukra a készülék csak egy platform, amire szoftvereket tudnak értékesíteni és amire szoftvereket tudnak fejlesztetni.

Sokkal nagyobb figyelmet kap az Apple részéről a készüléken futó operációs rendszer, a fejlesztők számára elérhető SDK és annak felhasználása (ingyenes oktatások, videók, how-to-k) és az elkészült szoftvertermékek felhasználóhoz való eljuttatása.

A Nokia, HTC és a többi gyártó viszont elég hosszú ideig szinte kizárólag a hardverre koncentrált, összeraktak egy sokat ígérő hardvert, de a szoftverre ami az egészet működteti kevesebb figyelmet fordítottak (nem igen tudnék olyan Nokia terméket mondani, amivel az első 2-3 szoftverfrissítésig ne lettek volna problémák, a WinMo-s megoldásokról nem is beszélve, amivel bőséges elfoglaltságot adnak az XDA-Developers tagjainak :) ).

Ezt érzik most meg, és ezért az Apple robbanásszerű fejlődése egy számára teljesen új területen. Egyszerűen a vásárlók jobban tolerálják azt a megbízhatóbb működést, nagyobb biztonságot és óriási szoftverháttért, amit az iPhone nyújt, mint a viszonylag nagyobb szabadságot amit a többi gyártó smart eszköze nyújt az előbbi tulajdonságok hátrányára.
A vásárlók zöme nem akar barkácsolni, a TV-t is csak használni akarja, nem programozni és állítgatni. A HTC és társai eddig inkább a szűkebb elitista geek réteget célozta, de rá kellett jönniük, hogy ez nem vezet sehova.
Ezért készülnek a WinMo fölé a különféle makeup shell-ek, ezért nyílnak sorra az alkalmazás-áruházak, mert a többségnek ez a fontosabb és nem az, hogy elérje a fájlrendszer mélységeit és regedit-ben állítgathasson paramétereket.

Egyébként érdekes, hogy a Microsoft már végigment egy ilyen úton. Amikor a PC-s játékeladások drasztikusan csökkenni kezdtek, akkor teljesen jó érzékkel nyitottak a konzolok felé. Felismerték, hogy jobban meg tudják fogni a vásárlót egy olyan eszközzel, ami egyszerűen csak működik, nem kell telepítgetni, negyedévente fejlesztgetni, foglalkozni vele, csak bekapcsolni és játszani. Mára már az XBox vezető konzolmárka, érdekes, hogy más piacokon ezt a gondolkodásmódot egyszerűen nem merik felvállalni és karba tett kézzel végignézik, hogy mára majdnem egy szintre kerülnek a csőd szélén álló Palm-al, ha mobilkommunikációról van szó.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#17) >-48-< válasza Davey7 (#15) üzenetére


>-48-<
(aktív tag)

Az amifocisoknak odaadják "giftbag"-ben, hogy amikor a célközönség megnézi a dokumentumfilmet, lássa, mit kell vennie, ha hasonulni akar a példaképeivel.
Az iphone egy remekül használható, innovatív, úttörő, útat mutató eszköz. De minden egyéb csak hype. Amihez az apple jobban ért mint a konkurencia, az nem a telefon gyártás, hanem a marketing stratégia. Remélem ez nem flame. :U

#!

(#18) Ulkesh válasza Davey7 (#15) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"én nem akartam elhinni,hogy csak 65k színre képes"

Mivel nem is annyit jelenít meg.
Nézzél meg egy monitorkalibrációs tesztfotót iPhone-on és a valóban 65k színmegjelenítésre képes bármelyik WinMo-s eszközön. Az utóbbi szépen sávosodni fog a színátmeneteknél, az iPhone esetében meg ugyanolyan zökkenőmentes lesz, mint a jobb asztali TFT-ken.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#19) Ulkesh válasza >-48-< (#17) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"De minden egyéb csak hype. Amihez az apple jobban ért mint a konkurencia, az nem a telefon gyártás, hanem a marketing stratégia."

A jó bornak nem kell cégér elvet követi az Apple.
Mindenki azzal jön, hogy milyen nagyszerű marketingstratégiát folytat az Apple.
Nos az iPhone esetében legyártottak a 3 év alatt, ha jól tévedek 15-20 reklámfilmet, elkészítettek hozzá egy valóban jó weboldalt és kész, ennyi.

A további reklámozást a velük szerződésben álló partnerek végezik (T-Mobile és a többi forgalmazó szolgáltató).

Ami viszont más gyártónál nincs, az az, hogy maguk a felhasználók reklámozzák a készüléket, mert elégedettek vele és ez a nagy eladási számok miatt olyan erő, amivel egyetlen másik gyártó sem rendelkezik. Hiába költött 35 millió dollárt a Nokia az N95 bevezetésére, ha megjelenés után az összes fórum a készülék hibáiról írt és a csalódott felhasználók panaszaitól volt hangos (illesztési , mechanikai, szoftveres problémák).
Az Apple csak kis lépésekben adagolja a készülék tudását, viszont amit tud, azt úgy tudja, hogy az 5 évestől a 90 évesig mindenki elsőre tudja kezelni és nem fagy, nem akadozik.

Ők már felismerték, hogy az elégedett vásárlónál nem kell jobb hirdetés.

[ Szerkesztve ]

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#20) Quasi_modo válasza (An)Dante (#13) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

A termék- és árkategóriát nézve átlag alatti a HVGA felbontás. A többi gyártó ennyiért már nHD vagy WVGA+ megjelenítőt kínál, némelyik ráadásul technikailag is fejlettebb, AM-OLED alapú.
Egyetértek.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#21) madarasz92


madarasz92
(őstag)

Szerintem jó az iPhone akinek van pénze rá annak meg főleg..
Talán egyszer nekem is jut egy.. :D

(#22) >-48-< válasza Ulkesh (#19) üzenetére


>-48-<
(aktív tag)

Nem is fogok neked ellent mondani, hiszen nem a reklám, hanem a marketing stratégia kifejezést használtam, nem véletlenül. Én azt gondolom, hogy igenis a jó bornak is kell a cégér. Tízenmillió eszközt nem lehet szájhagyomány útján értékesíteni. Nyílván ismered a marketing mix és a 4P fogalmát. A jó eszköz csak egy komponens a siker felé vezető úton.

A telefon majdnem tökéletes, ez tény. De az átlag felhasználó azt sem tudja, hogy mitől jobb, ez mint más készülék. Egyszerűen azért kell neki, mert "menő". Neked a színmélység miatt és a kiválló memória felhasználás miatt, nekik meg azért, mert a diszkóban a csajok számát ezzel "zsír" elkérni.
Mindenki az ára miatt nyafog. De dirrekt kerül ennyibe, hogy státusz szimbólum legyen(ehhez persze elengedhetetlen a minőségi anyaghasználat). Az apple zsenialitása abban áll, hogy valójában bárki hozzájuthat viszonylag jó áron a szolgáltatóknál. Ergo a gazdagság szimbólumát bárki álltal hozzáférhetővé teszik, annélkül, hogy az elvesztené szimbólumi mivoltát.

Ez igenis átgondolt marketing stratégia.

#!

(#23) Ulkesh válasza (An)Dante (#13) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"A termék- és árkategóriát nézve átlag alatti a HVGA felbontás. A többi gyártó ennyiért már nHD vagy WVGA+ megjelenítőt kínál, némelyik ráadásul technikailag is fejlettebb, AM-OLED alapú"

Ezzel két probléma van, egyrészt 3,5"-on nagyobb felbontásnak nincs sok értelme (az átlag felhasználó 30-35 cm-ről nézi a mobilja kijelzőjét, ebből a távolságból gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni QVGA-t a WVGA-tól (320x480 / 480x800).
Másrészt az AMOLED bár újabb fejlesztés, de hétköznapi használat esetén sokan inkább nem választanák, mert szabadtéren kevésbé olvasható és a rá optimalizált UI-n kívül böngészés közben, filmnézéskor stb. ahol minden pixel működik és kevés a fekete felület, minimális a fogyasztásbeli különbség a hagyományos TFT-hez képest (ha meg bevetik a plusz háttérvilágítást is a szabadtéren való láthatóság növelése végett, akkor semmivé válik a kisebb fogyasztásból származó előny).
Az AMOLED egyetlen valóban vitathatatlanul jó tulajdonsága, hogy szinte bármyilen szögből jól olvasható, a marketingesek álmaként megvalósuló túlvezérelt "vibrant" színek meg mivel messze vannak a valóságtól inkább hátránynak számítanak.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#24) Ulkesh válasza >-48-< (#22) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"A telefon majdnem tökéletes, ez tény. De az átlag felhasználó azt sem tudja, hogy mitől jobb, ez mint más készülék. Egyszerűen azért kell neki, mert "menő". Neked a színmélység miatt és a kiválló memória felhasználás miatt, nekik meg azért, mert a diszkóban a csajok számát ezzel "zsír" elkérni."

Ezzel nincs mit ellentmondanom nekem sem, DE ez nem az Apple által tudatosan kialakított feeling a telefonnal szemben (sehol nincs ilyen összefüggésbe hozva a gyártó részéről), hanem a felhasználók oldaláról kialakult, az eszközt bizonyos érzelmekkel, vagy csoportokkal összekötő gondolkodás. Ez lehet akár pozitív, de akár negatív visszacsatolás is.

"Ergo a gazdagság szimbólumát bárki álltal hozzáférhetővé teszik"

Erről beszélek, van aki a gazdagság szimbólumát látja benne, van aki éppen ezért sznobok játékszerének tartja, megint más kiváló játékplatformként vásárolja meg, vagy akár napi munkaeszköznek. Mondhatni, hogy akárki kerül vele kapcsolatba érzelmekkel reagál rá, ami egy hétköznapi használati eszköz esetében eléggé érdekes reakció (de egyébként jellemző az Apple termékekre).

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#25) >-48-< válasza Ulkesh (#24) üzenetére


>-48-<
(aktív tag)

A BMW azért gyárt elegáns luxus autót, hogy a holding tulajdonosok ebben utazhassanak a sarki fűszerest bekebelezni.
De ugyanezt az autót használja a kopasz kigyúrt is, hogy a kolleginát kidobja a kocsisorra.
Miért? Mert olyan holding tulajdonosnak akar tűnni, aki a sarki fűszerest megy bekebelezni.

Az Apple ugyanígy felel a feelingért. Nem ő alakítja, de arra alapozva értékesít. Kivállóan pozícionálja a terméket. Látszólag a tehetős elit réteget célozza meg. De pont ezálltal generál igényt a kevéssé tehetős rétegekben is.

PRODUCT -> szuper minőségi luxus kategóriás készülék, amiben a vevők nem csalódnak
Place -> apple pont letisztult eleganciája, telco partnereknél az iphone külön kategória,
Promotion -> "ez egy drága bigyó, de MOST TE is megveheted"
PRICE -> "Fú bazz ez 300 ezzer függetlenűl, még jó hogy két éves szerzivel megkaptam 50-ért"

Szerintem ez igenis tudatos, jól átgondolt és zseniális.

[ Szerkesztve ]

#!

(#26) Ulkesh válasza >-48-< (#25) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

Ez így teljesen korrekt, csak az a kérdés, hogy más gyártó hasonló piaci stratégája miért bukik meg?

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#27) zbory válasza >-48-< (#22) üzenetére


zbory
(tag)

"De az átlag felhasználó azt sem tudja, hogy mitől jobb, ez mint más készülék. Egyszerűen azért kell neki, mert "menő". "

ez azért így kicsit degradáló az átlagfelhasználóra nézve. aki tényleg nem tudja a telefonok paramétereit - mert nem is érdekli, nem lehet mindenki tech geek - még érzi a különbséget mikor kézbevesz egy iPhonet, és EZ az ami eladja. a felhasználói élmény amit Ulkesh n+1-edszerre leírt

a marketing meg a gizda faktor csak a hab a tortán

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#28) _Voyage_ válasza Ulkesh (#26) üzenetére


_Voyage_
(aktív tag)

Mert már eljátszotta a bizalmát sok embernél. :)
Pl én egy ideig szerettem a samsungot, aztán vettem egy omnia-t, bűn rossz volt. Vettem egy L700-at, egész jó volt. Majd Omnia HD(i8910hd), szintén bűnrossz volt. Többet inkább nem is kell samsung.
Vagy pl. sokáig csak nokiáim voltak(6610-6600-n70-n73-n95-n82), és ahogy sorba vannak téve, olyan sorozatban csalódtam egyre jobban és jobban a nokia-ban, nagyon-nagy késztetés kellett(és kényszer, a fizikai qwerty miatt), hogy megvegyem az N97-et. És megint csalódtam.
De viszont volt iphone 2g-m, jó volt, 3g-m is volt, szintén jó volt. Legközelebb 3GS lesz. Ami jó, azt miért váltsam le?
Nemrég vettem Mac Mini-t, most adom el, mert szuper, és váltok Mac Pro-ra, mert a Mini gyenge volt.
Pedig emlékszem rá tisztán, 3 éve szidtam az apple-t, mint a bokrot, mert max fórumokon olvasgattam utána, csak egy hibás ipod-al volt dolgom, az meg rossz volt. :B

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#29) Ulkesh válasza _Voyage_ (#28) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"Pedig emlékszem rá tisztán, 3 éve szidtam az apple-t, mint a bokrot"

Ez ismerős :D

6 éve nyugodtan hívhattak volna moonman-nak is :D

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#31) Dare2Live válasza Ulkesh (#16) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

"A többi gyártó szerintem azért nem tud "iPhone killer" készüléket kiadni, mert csak magára a készülékre koncentrálnak, holott az Apple éppen a vasra fordítja a legkevesebb figyelmet."

Ez rég nem így van, ha 2007ben nem is 2008ra mindenki belátta, hogy az Apple forradalmat csinált. Egyszerűen 2év kevés egy jó komplett rendszer megalkotására ami ráadásul több készüléken is megy. OVI+CWM+symbi/maemo elkészülése a felismeréstől számolva 3év lesz, majd jövőre nagyjából összeáll és MS se áll jobban a WMel és Android sincs kész.

"Belepakolják ugyan az aránylag erős hardverelemeket, de számukra a készülék csak egy platform, amire szoftvereket tudnak értékesíteni és amire szoftvereket tudnak fejlesztetni."
Fordítva. Pont itt buktak el. Nokia álmában nem gondolta volna, hogy a nagyon jövedelmező mobil biznisz mellett másba is be kéne szállni, hogy swt, meg zenét kéne árulni és abból is mennyit lehetne keresni. De MS is későn kapcsolt, googlenak meg még egy symbianja se volt mobilra.... Nokia azt gondolta majd jön az amazon aztán árul, not our business.

Egyszerűen nem látták meg a lehetőséget. Hozzáteszem a lehetőséget csak az láthatta ill alkalmazhatta/alkalmazhatja akinek van vmi a kezében. Akinek nincs OSe az itt bajban van, lehet használni Android és symbit ingyé de ha a biznisz beindul a pénz google és nokia zsebébe fog csordogálni.

Szóval a dolog rég fel van ismerve, MS, Nokia és Google gőzerővel dolgozik. Egyszerűen nem 2perc még egy WM7 megcsinálása sem. (és az a komplett rendszernek csak az egyik oldala.)

persze MS sose hozhatja be Applet.... [link]

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#32) >-48-< válasza Ulkesh (#26) üzenetére


>-48-<
(aktív tag)

Mert jobb szakemberek dolgoznak a marketing rèszlegen. :-D
Következetesebben építik az imàzsukat is a kezdetek óta.
Raadasul csak a felso kategoriaba gyartanak ,ami azert konnyebbe teszi a helyzetuket.

#27:
Szerintem ez nem degradativ. Az emberek tobbsege erzesek es nem adatok alapjan vasarol. Igen, meg tud kulonboztetni ket keszuleket egymastol,de nem fog,mert azt ki sem probalja,amelyik nincsen hajpolva. Nem is beszelve a szubjektiv erzekelesrol. Ugyis azt fogja jobbnak erezni,amit meg AKAR venni. Keves az igazan tudatos vasarlo. De ez nem baj vagy hiba csak ezezert az egyik legzsirosabb szakma a reklam szakma. :)

#!

(#34) tenke.


tenke.
(tag)

indulat nélkül:
minden elismerésem az applenek egy szép jól használható telefon az apple. de nem kérünk minden 100adiknál egy cikket arról hogy hányat adtak el.
elnézést hogy bátorkodtam más nevében is szólni
semmi baj a mobilarénával. szmeélyszerint én a legtöbbet a mobilarénát látogatom

(#35) Dare2Live válasza tenke. (#34) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

kell csinálni a hypot.... ez márketing.... :)

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#36) Coyote2000 válasza Malory (#4) üzenetére


Coyote2000
(őstag)

egyetértek... átlagon alulinak nem kéne titulálni azért... talán majd 1-1,5 év múlva :)

(#39) >-48-< válasza tenke. (#34) üzenetére


>-48-<
(aktív tag)

Szerintem az Apple megkerülhetetlen tényező a mobiltelefóniában, ráadásul a mobilarena.hu-t is elég sok iphone felhasználó olvassa. A postokat természetesen nem kötelező elolvasni, hátmég kommentelni rájuk...

#!

(#40) cLeanLess


cLeanLess
(tag)

Döbbenetes azért ez a piaci siker, és az apple buzgón játssza az aranyember szerepét....

"Simplicity is the ultimate sophistication."

(#41) geri| válasza >-48-< (#17) üzenetére


geri|
(aktív tag)

Offtopic-előre bocsátom-

Drága jóember...

Nem tudom, hogy neked mi a foglalkozásod, de hogy halvány lila segédfogalmad sincs arról, hogy mi az a marketing stratégia, abban biztos vagyok. Amennyiben mégis közgazdász vagy, esetleg szakirányú a végzettséged, mars vissza a könyvekhez a gyorsabbikból...
Kérve könyörgök, hogy ne használjon mindenki olyan szavakat, hogy :

"marketing stratégia"

Ugyanis tényleg nem tudod, hogy mit jelent, meg mi az, amit az apple csinál. Amit csinál nem marketing stratégia. Tudományágak foglalkoznak azokkal a fogalmakkal, amiket Te abban a boldog tudatban használsz, hogy marhára jól hangzik, plusz olyan nagyon szakszónak tűnik és ha ilyet írok akkor tuti leoltom a másikat...Tudom, hogy ez csak egy sima fórum, meg nem publikáció, tudományos kutatás, de a cipész maradjon a kaptafánál. Ti IT-sok vitatkozzatok a sok kütyün meg ilyen olyan procin-meg hogy jó-e az oled vagy nem...
Én sem dobálózom olyan fogalmakkal, amiket nem ismerek, szerintem te se tedd...
De komolyan mondom, amikor olvasom, hogy hivatkoztok rá (marketing meg stratégia)... hát nem is tudom. Sírva kaparom a falat.
Basszus még egyetemi tanárok- meg szakemberek vigyázva használnak egyes fogalmakat, te meg ezzel akarsz vitát nyeri, jobb híján...
Kérve kérlek...ne! :)

[ Szerkesztve ]

LiveStrong

(#42) geri|


geri|
(aktív tag)

igen, nekem is iPhone-om van de ennek ellenére nem vagyok elfogult-tudom mekkora trágya

LiveStrong

(#43) Aftereffect válasza geri| (#42) üzenetére


Aftereffect
(tag)

Nekem is iPhonom van, de ennek ellenére elfogultság nélkül állithatom hogy tudom mennyire jó.. :U

Amúgy bennem akkor merült fel a szifon iránti vágy amikor megláttam fotón a készüléket, meg videón a menüjét, a jopofa alkalmazásokat a giroszkóppal, meg a sok elégedett user hozzászólásait, akiknek már volt.
Ezek egyike se volt marketing szerintem. A sz×rt jó marketinggel sem lehet ilyen sikeressé tenni, hisz a termék sikerességének kulcsa végső soron azon múlik mennyire válik be a valós életben. Szal nem kell túlmisztifikálni ezt a marketing dolgot, mert az csak egy sallang ezesetben.
Ott van nagyobb szerepe szerintem, ahol sok - amúgy egyforma - termékből kell kiemelni egy adottat (pl sör, tej, tégla)
A szifon viszont egyedi és utat mutató termék. Marketing nélkül is. Vicces ahogy a világ kütyüipara az elmúlt 2 évben megpróbálja utánozni, másolni egyre nagyobb sikerrel..

(#44) zack


zack
(nagyúr)

"Pl én egy ideig szerettem a samsungot, aztán vettem egy omnia-t, bűn rossz volt. Vettem egy L700-at, egész jó volt. Majd Omnia HD(i8910hd), szintén bűnrossz volt. Többet inkább nem is kell samsung."

Erre marhára kíváncsi lennék, miért találtad "bűn rossznak" az i8910 HD-t. :U

Persze nincs azzal gond, hogy szereted a szifont, ki ezt szereti ki azt. De hogy az i8910-ről ez a véleményed, ami manapság az egyik legjobb telefon, ezzel el is szóltad magad, ami a szakmai hozzáértésedet illeti. :U :B

Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue 128GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#45) Quasi_modo válasza _Voyage_ (#28) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

Majd Omnia HD(i8910hd), szintén bűnrossz volt. Többet inkább nem is kell samsung.
Jó nagy hülyeséget mondtál.
Ahogy az előttem szóló is megállapította.
Viszont valószínüleg nem volt ilyen készülék a kezedben, de legalább még messziről sem láttad.
Fikázni viszont nyilván kellemes volt.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#46) sheratan válasza zack (#44) üzenetére


sheratan
(titán)

szakmai vagy nem szakmai, de szerintem is borzasztó az i8910... ugyan nem próbálgattam sokáig, de ez részben annak is betudható, mert az első érintéstől kezdve kényelmetlen és számomra használhatatlan volt (úgy, hogy előtte másfél évig S60-as telefonokat nyűttem). a kijelzője szép, de maga a telefon nekem nagy lenne fizikailag (ettől még persze lehetne jó), viszont amit próbáltam, az szoftveresen nagyjából egy szinten volt a Jet-tel használhatóság szempontjából.
nem, a szifont sem szeretem egy rakás szempontból, ha már itt tartunk

(#47) Greg-77


Greg-77
(aktív tag)

Nekem 1hete van és nagyon tetszik. Pedig nagyon nem akartam és próbáltam több telefont is, mondtam én nem állok be a sorba! "Sajnos" még az elején kipróbáltam egy 1.-generációst és onnantól kezdve azt kerestem minden mobilba, persze nem találtam. Most így 3év elteltével lett olyan az egész iPhone, hogy nem kell kompromisszumot kötnöm. Amúgy szerintem nem lenne butaság a 2G-t iPhone classic néven újra gyártani és forgalmazni.

Samsung Galaxy S8+

(#48) FRENK1988 válasza Greg-77 (#47) üzenetére


FRENK1988
(veterán)

Nah ha a hrszed olvassa Steve Jobs akkor te nagyon gazdag leszel :D

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :) <3 dCI

(#49) Greg-77 válasza FRENK1988 (#48) üzenetére


Greg-77
(aktív tag)

Gondolod erre nem sok esély van, de ha tényleg megjelenik ez elég bizonyíték? :DDD

Samsung Galaxy S8+

(#50) Enjoy válasza Greg-77 (#47) üzenetére


Enjoy
(addikt)

Az első generációs iPhone-ból csak a fém hátlap, amit megtarthattak volna.
De nem haragszom meg akkkor sem, ha fém helyett valami "gagyi" titánium ötvözetből lenne a negyedik generációs iPhone, s maradna a kijelző olyan amilyen ^^ Nekem nincs vele bajom, főleg hogy ez az eddig legjobban olvasható kijelző szabadég alatt, legalábbis amiket eddig én használtam. :B

[ Szerkesztve ]

► més que un club ◄

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.