Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [tiv83us:] Eufória

Hozzászólások

(#1) tlv


tlv
(veterán)

Meg igy is boldog vagyok, hogy ket ora mulva kelek es mehetek 10 orat galyazni, egyszeruen most jo :)

Reggel mar kevesbe lesz :D

Derp

(#2) jeges


jeges
(senior tag)

legutóbb akkor, mikor a lányom született
előtte meg, mikor az egyetemre felvettek
viszont mindkét esetben hetekig ilyen eufórikus állapotban jártam-keltem a világban

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#3) tlv válasza jeges (#2) üzenetére


tlv
(veterán)

Ezt nem csodalom. Szerintem ha nekem egyszer fiam/lanyom szuletik, akkor a boromet helyben hagyva fogok korbe-korbe rohangalni es minden idegen nyakaba fogok ugralni. :)
Pedig eleg konszolidalt tipus vagyok, nem nagyon tudok/szeretek szocializalodni :U

Derp

(#4) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Egyelőre nemigen voltam ilyen állapotban egyáltalán, de sejtéseim szerint akkor leszek, ha megkapom a diplomám ( = nem vágtak ki az eltéről :DDD ) Bár ha valamiről tudom előre, hogy bekövetkezik, és nem meglepetésszerűen jön, akkor necces, hogy az ennyire elbűvöljön. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Pukkancs


Pukkancs
(tag)

Hát amikor tévézek, akkor néha kimegy a fejemből néhány probléma, azt vége van a rajzfilmnek, amit szeretek, és mehetek tanulni. Szerintetek az a félórás rajzfilmnézés az ágyban eufória?

(#6) rarri válasza tlv (#1) üzenetére


rarri
(senior tag)

Ez a lényeg, hogy amikor "tiszta" vagy és nem egy csodálatos dologra vársz, hanem teljesen hétköznapi körülmények között vagy, akkor érezd a boldogságnak egy olyan magas szintjét, amit eufóriának nevezünk. Velem ez gyakran van így, és tőlem sokszor kérdezik is, hogy /"mitől van ilyen jó kedved?" Én meg csak mosolygok./ A tudás, hogy minden tökéletesen működik, hogy a rossz dolgok is azért történnek hogy minél közelebb kerüljek ehhez a dologhoz, érzéshez, nagy nyugalommal tölt el, ezért elfogadom az adott pillanatnak amit ad, és becsülöm, ha jó ha rossz. A lényeg: az eufória szerintem az adott pillanat tökéletes elfogadása, és megélése.

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#7) legiaap


legiaap
(nagyúr)

Nekem is többször volt már ilyen:
Mikor felvettek főiskolára,mikor azt mondták a szakdolgozatomra szép munka,mikor először csókoltam meg a mostani barátnőm...
hogy ha majd meglesz a diplomám,ha lesz egy állásom és még sorolhatnám
én tudok örülni az ilyen apróbb dolgoknak is
ha valakinek kevés jó dolog jutott az életében akkor az megbecsüli ezeket a pillanatokat

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#8) tildy


tildy
(nagyúr)

Nem nekem soha nem szokott ilyen lenni :U
Csak vicceltem ;] Szokott néha. A hajtások végén, amikor az emebr kiszáll a mókuskerékből egy pilalnatra, mikro elkészül valamivel, vagy sikeresen vesz egy akadályt.

Amit leírtál arról nekem ez a leírás jutott eszembe:

OSHO ZEN TAROT: Kis Arkanum

Víz 3.: Ünneplés
Az esőben és szélben táncoló három nőalak arra emlékeztet bennünket, hogy az ünneplésnek soha nem kell külső tényezőktől függnie. Nem kell hozzá ünnepnap vagy valamilyen hivatalos alkalom, és még csak azt sem kell megvárnunk, amíg a nap kisüt és a felhők elvonulnak. A valódi ünneplés abból az örömből születik, amit először mélyen önmagadban élsz át, és aztán mintegy túlcsordulva kibuggyan belőled dalként, táncként, nevetésként, és igen, akár még a hála könnyeiként is.
Amikor ezt a kártyát húzod, az arra utal, hogy most egyre inkább észreveszed magad körül a sok lehetőséget, mely mind ünneplésre ad okot, és hogy ünneplésed másokat is megfertőz. Ne bajlódj házibulik megszervezésével - csak engedd ki a hajad, dobd le a cipődet és kezd el itt, most a tócsákban táncikálni. Egyfolytában folyik a buli körülötted mindenütt!

"Az élet egy pillanat, amit ünnepelni és élvezni kell. Tedd mulatsággá, ünnepeld, és akkor beléphetsz az igazi templomba. A templom nem a lógó orrúaknak való; soha nem is volt az. Figyeld meg az életet: látsz valahol szomorúságot? Láttál már valaha depressziós fát? Vagy láttál már valaha szorongó madarat? Vagy idegbeteg állatot? Ugye nem?
Az élet egyáltalán nem ilyen. Csak az ember tévedt el valahol... Mégpedig azért tévedt el, mert rendkívül bölcsnek és okosnak hiszi magát. A te betegséged az okosságod. Ne légy olyan bölcs. Mindig tudd, hogy hol a határ, ne ess végletekbe. Ha egy kicsit bolond vagy és egy kicsit bölcs, az jó - mert e kettő megfelelő arányú kombinációjából lesz a buddha..."

Osho

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9) dabadab


dabadab
(félisten)

"Szokott ratok jonni neha veletlenszeruen az euforia?"

Persze, olyankor, amikor az ember szervezete valamiert a szokasosnal nagyobb adag szerotonint valaszt ki. Nem tudom, hogy a szervezetben termelodo lottyoket mennyire szamitod a drogok koze, de ezen a szinten a dolog tiszta kemia/neurobiologia.

DRM is theft

(#10) rarri válasza tildy (#8) üzenetére


rarri
(senior tag)

Teljesen egyetértek! :R

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#11) Crystalheart válasza tildy (#8) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

"Vagy idegbeteg állatot? Ugye nem?"

De :DDD én többet is: kutyákat tenyésztünk, néha előfordul, és nem feltétlenül eredendő :D

"Csak az ember tévedt el valahol... Mégpedig azért tévedt el, mert rendkívül bölcsnek és okosnak hiszi magát."

Miért, nem okosabb tán, mint a fa vagy a madár? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#12) Hakudoshi válasza Crystalheart (#11) üzenetére


Hakudoshi
(tag)

"Miért, nem okosabb tán, mint a fa vagy a madár?"

Hát nem mindegyik... :U

A cikkhez: Ritka érzés, amiről írsz, legalább is nálam, mert csak akkor érzek ilyet, amikor "jól összejönnek a dolgok". Az meg sajn kevesebbszer forul elő, mint szeretném. :O

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#13) tildy válasza Crystalheart (#11) üzenetére


tildy
(nagyúr)

HM. Mi számít okosságnak?

Okosabb-e a madár, vagy állat melynek a tájékozódása az emberénél sokkal jobb? Vagy egyéb érzékelése kifinomultabb?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14) tkazmer


tkazmer
(addikt)

Igen, néha rámjön, olyan 210-220km/h sebességnél(autóval).

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#15) aBONiE


aBONiE
(csendes tag)

Megesik, de akkor általában furcsán néznek rám :))

(#16) rarri válasza Crystalheart (#11) üzenetére


rarri
(senior tag)

Osho bácsi a természetben lévő állatokra gondolt, akik még nem találkoztak emberrel.De ezt te is tudod, tudom. :) Az ember pedig az egója miatt öntelt és azt hiszi hogy mindenek felett áll, pedig nem így van Osho bácsi szerint. És ezért tévedt el, ahelyett hogy elfogadná az adott pillanatot, és nem a múltban élne és a jövőt várná.

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#17) Crystalheart válasza tildy (#13) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Az érzékelés és az ösztönök szerintem nem egyenlő az ésszel vagy okossággal. Én sem azért vagyok okosabb egy tehénnél, mert jobb a látásom. Nomeg, hiába hallja meg a pávánk két kilométerről, ha valaki kiabál egyet, ha olyan hülye, hogy három év alatt nem volt képes megtanulni, hogy a kukorica az kaja, vagy hogy a víz meg ital, és megétel előtt még fél óráig vizsgálgatja. :DDD (A tyúkok a pávákhoz képest zsenik amúgy.)
Az emberiséget az elme, az ész emelte föl, és ha bebizonyosodik, hogy elegendő van belőle, akkor nem emiatt fog elbukni. :)

Hakudoshi: :DDD:DDD:DDD

(#18) Crystalheart válasza rarri (#16) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

"ahelyett hogy elfogadná az adott pillanatot, és nem a múltban élne és a jövőt várná."

Sosem értettem, a múlt és a jövő miért zárná ki a jelent. :) Pláne, hogy a jövőből még a végén jelen lesz... :D

Ez az egész okoskodás egyébként nekem egy kicsit öncélúnak tetszik. Bár lehet, hogy Osho is csak abból indult ki, hogy a tanításával segít azoknak, akik sem másoknak, sem maguknak nem tudnak, annyira lefoglalja őket a saját problémájuk...

(#19) rarri válasza Crystalheart (#18) üzenetére


rarri
(senior tag)

Itt arra gondolok, és Osho is, hogy amelyik pillanatban a múltban jár a gondolatod, vagy a jövőt tervezed, nem tudod teljesen átélni a jelen pillanatot teljes valójában. Biztos veled is előfordult már, hogy eltelt a délutánod, és a gondolataidtól csak automatikusan végezted a dolgod, és csak azt vetted észre hogy hoppá, este van, megint le kell feküdni aludni. És közben nem élted át teljes valóddal amik történtek veled. Pl: hogy süt a nap, hogy a szél simogatja az arcod, hogy milyen ízei vannak az ennivalódnak. Ő nem azt mondja hogy változz állattá /ösztönlénnyé/, hanem hogy, Ne a múltra és a jövőre gondolva éld az életed, mert az élet ennél sokkal több, és boldogabb lehet azáltal, hogy az életre figyelsz, nem a gondolataidra... :)

[ Szerkesztve ]

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#20) tildy válasza Crystalheart (#17) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Bár nem ide tartozik, de egyelőre olybá tűnik, a sok ész jórészt arra volt jó, hogy minnél jobban tönkrevágja az emberiség a Föld nevű bolygót.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#21) dabadab válasza tildy (#20) üzenetére


dabadab
(félisten)

Aha, persze, nezzel ra pl. egy gyerekhalandosagi statisztikara es utana probald meg ugyanezt mondani.

DRM is theft

(#22) tildy válasza dabadab (#21) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Rá lehet nézni , persze. :U MEg a biológiai fegyverekre is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#23) dabadab válasza tildy (#22) üzenetére


dabadab
(félisten)

Az osszes biologiai fegyver nem olt meg annyi embert, mint par, mai szemmel egyszeruen gyogyithato/megelozheto betegseg.

DRM is theft

(#24) Crystalheart válasza rarri (#19) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Van egy olyan érzésem, hogy Osho mikor tanított, a jövőre gondolt, hogy az majd jó lesz valakiknek. :) Továbbra sem tartom kizáró oknak a múltat és a jövőt... Mert mi van pl, ha nekem éppen az okoz örömöt, hogy a jövőt tervezem? :) Hogy máshogy tehetnék a legtöbbet a szeretteimért? :D

Sosem szoktam megbánni, amit teszek, így azt sem, ha önhibámból alakul rosszul a napom.

(#25) Crystalheart válasza tildy (#20) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

A Föld nevű bolygót ne féltsük csak, ha most hirtelen eltűnne az ember, pár évezred alatt regenerálódna, pár millió év és sokszor annyi új faj jelenne meg, mint amennyi kipusztult. Ha atombombákkal szórnánk meg mindent, akkor sem lenne ez sokkal hosszabb. Ez pedig nagyon kis idő a Föld egész történetét tekintve. Mikor a természet károsodásáról beszélünk, valójában azt vesszük figyelembe, hogy hozzánk, az emberiséghez képest hogyan változott meg...

Mindazonáltal én magam is a természet károsításának ellensége vagyok, hiszen ha nem ezt tenném, az olyan volna, mintha csákánnyal kezdeném el bontani a saját házamat. És főleg manapság olybá tűnik, az emberiség igenis képes a modern technikák mellett is megőrizni Földünk egészségét, a romlás lassul, sőt, más választásunk nem is igazán lesz, ha elfogy a kőolaj javarésze. :) A legnagyobb szennyezést így is a közepesen elmaradottabb, azaz fejlődő részek jelentik, nem a fejlettebbek.

(#26) rarri válasza Crystalheart (#24) üzenetére


rarri
(senior tag)

Oké, én sem vagyok olyan mint Osho, gondolok a múltra, tervezgetem a jövőm, és néha mellettem is elmennek a napok. De eddíg a legnagyobb, legragyogóbb pillanataimban mindíg a jelenben voltam teljesen, ezt tudom. Nem hiszem hogy meg kellene győznünk egymást, ez így jó ahogy van, hisz két egyforma ember nincs, és két ugyanolyan világkép sincs. :)

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#27) Crystalheart válasza rarri (#26) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Miért, győzködött itt valaki valakit? :)

Szerintem nem igazán tárgyalható a téma, legföljebb mesélhetünk a saját élményeinkről. Velem is megesett már, hogy csak gyönyörködtem valamiben. Hogy ne mondjak túl személyeset, ilyen volt, mikor a Naszályról körbenéztem, és láttam magam körül a hatalmas messzeséget, a távoli dombokat-hegyeket, a Dunát, ahogy ezüstösen csillog a Lemenő nap fényében. De a következő pillanatban már arra gondoltam, hogy fogom ezt megírni. Aztán, hogy vajon milyen lehetett ez a táj ezerötszáz éve. És mindez csak azért ilyen lineáris, mert nem tudok egyszerre több dologra figyelni :D

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [tiv83us:] Eufória
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.