Hirdetés

2020. október 31., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#901) greeny7


greeny7
tag

Sziasztok!
Tegnap vettem egy 2tb-os samut az e...-nél. hazavittem, a formázás ntfs-sel nem ment! megpróbáltam gyorsformázást. Na ekkor figyeltem fel, hogy villog a HD sentinel. Akkor csak 4-500 hibás szektport jelzett, de egy kis idő múlva már 8500-at!!! Gondolom ez fej,. vagy valami ilyen hiba lehet. Remélem, és ebben kérem a megerősítéseteket, hogy ez ugye simán 3 naőpos csere? fognak velem szőrözni, vagy készüljek inkább fel a fogyasztóvédelem oldalaiból??? Tudja valaki, hogy a ilyen esetben (pontosabban az e digitálnál) hova kell vinni cserére/érvényesítésre? van egy köztponti szervízük, vagy jó ha oda viszem ahol vettem? (sztem ez utóbbi lenne a jogos)

Előre is köszönöm, és ha esetleg off, akkor elnézést, de remélem tud valaki válaszolni nekem érdemben!

Köszi!

(#902) hdsentinel válasza greeny7 (#901) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ez mindenképpen garanciális probléma. Jogi oldalról nézve 3 napon belül bármilyen oknál fogva vissza lehet vinni, erre hivatkozva is (problémától függetlenül) kérhető csere.

Konkrétan a forgalmazóval / szervízzel nincs tapasztalatom, reméljük, valaki tud ilyen téren többet mondani!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#903) greeny7 válasza hdsentinel (#902) üzenetére


greeny7
tag

Koszi, most mar szerencsere utolag olvastam csak, voltam bent, szonelkul nezte hogy van e raktaron es cserelte is. Mosten a pozitiv peldajukat tudom megerositeni, egyebkent az uzletben voltam. Szoval jobban paraztam mint kellett volna! :)

(#904) germinator66


germinator66
aktív tag

Külső WD merevlemeznél mennyire kell nézni a spin-up time-ot? Eléggé magas értéket mutat, a HDD csak pár hetes.

(#905) hdsentinel válasza germinator66 (#904) üzenetére


hdsentinel
őstag

Maga a spin-up-time nem annyira kritikus, a spin-retry-count ami lényeges.

2.5-es merevlemezről van szó?
Gyárilag ilyen külső HDD-knél nem ritka (sőt), hogy sima USB-s csatlakozót adnak hozzá, amin keresztül a HDD nem kap elég áramot (az USB csatlakozó max. 500 mA-t ad, ami kb. fele annak mint kellene) és emiatt lehetnek gondok, főleg felpörgés során de akár későbbiekben adatátvitel közben is.

Emiatt célszerű Y USB kábel használni: ezt az alaplap hátsó oldalán 2 USB kivezetésbe dugni majd a másik végét a külső HDD-be.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#906) liksoft válasza hdsentinel (#905) üzenetére


liksoft
nagyúr

2 egymás MELLETTI USB-be. Egymás fölött egy csatorna lehet, közös áramfigyeléssel, így lehet még rosszabb is mint sima egyszeri csatlakozóval. Az egymás melletti csatlakozók (hátlapon - forrasztott) két csatornára futnak, így az áram is közel a duplája lesz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#907) germinator66 válasza hdsentinel (#905) üzenetére


germinator66
aktív tag

Ez akkor is igaz, ha 3,5" a HDD? A 12V-ot külön tápról kapja.
Egyébként másnál is ugyanakkora érték van, mint nálam, ebből arra következtetek, hogy nincs gáz.

(#908) hdsentinel válasza germinator66 (#907) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nem, ez csak a 2.5" HDD-kre vonatkozik, amik a gépből kapják a tápot.
3.5"-esnél a külön táp miatt ez nem érvényes.
Így van, nincs miért aggódni (a kondíció csökkenni fog ha bármi gond adódik).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#909) germinator66 válasza hdsentinel (#908) üzenetére


germinator66
aktív tag

Rendben, köszi!

(#910) #41133696


#41133696
törölt tag

Sziasztok, most vettem a HD Sentinel alapverzióját örök licenccel és egy kis problémám akadt :)

Amit ITT is leírtam, de mégis csak ez a topicja , szóval a dolgot jó pár SMARt olcasó programmal tapasztaltam Windows 7 rendszeren. Nevezetesen, hogy csak rendszergazda fiók alól indul el automatikusan, és normál fiókon nem . Esetleg lehet e orvosolni ?:)

Oké ha beteszem az indítópultba nyilván elindul, de mindig bepötyögni az egyébként nem túl egyszerű jelszavamat igencsak macerás lenne :)

(#911) hdsentinel válasza #41133696 (#910) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Köszönöm a vásárlást!

Egyelőre ez sajnos nincs megoldva. Ahogy a "Rendszerkövetelmények" oldalon ( [link] ) látható, alapban rendszergazdai jogosultság szükséges.

Ami megoldás lehet, hogy a Beállítások -> Integráció oldalon át lehet váltani szolgáltatás üzemmódra. Így olyankor is fut, ha korlátozott felhasználóval használod a gépet (és akkor is ha egyáltalán nincs felhasználó belépve).

De ez teljes funkcionalitással (teljes felhasználói felület, ablakok, stb.) csak Windows NT, 2000, XP, 2003 alatt fut, mivel a Microsoft a Vista-nal beszűntette az interaktív szolgáltatásokat. Így Vista és Win7 alatt a program szolgáltatásként "csendben" fut (nem mutat semmit) de pl. az oldalsáv alkalmazás és a riasztások így is működnek valamint a WebStatus funkcióval (szintén az Integráció oldalon) kérhető teljes riport egy böngészőből.

Ez egyelőre még nem minden de talán így is több, mint amit más programok ajánlanak (ha ott egyáltalán nincs hasonló lehetőség). Tervben van a teljes körű működés is természetesen.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#912) #41133696 válasza hdsentinel (#911) üzenetére


#41133696
törölt tag

Helló, köszönöm szépen a gyors választ :R Lenne még egy kérdésem. A szoftvert a shareit-en keresztül vásároltam meg, ahol már korábban is vásároltam kétszer Agnitumot . Természetesen a teljes polgári nevemmel , de a megkapott kódommal, a szoftver regisztrációs lapján a Felhasználó neve mellett a súgóban az áll, hogy :

"A regisztráláshoz kérem adja meg az Ön által választott (tetszőleges) felhasználónevet és a gyártótól kapott regisztrációs kódot"

Na most én biztos mert álmos voltam, úgy értelmeztem, hogy írjak be egy nicknevet, és hát így is tettem, nem a polgári nevemet írtam be,és hát így most a névjegyen az van, hogy Nicknév, és örökös licenc .

Szóval ha tudom, akkor a polgári nevemet írom be, de már ez késő, csak az nyugtalanít, hogy nem e lehet belőle gond, hogy a számla az én polgári nevemen szerepel, és közben a nick nevemhez van regisztrálva a program ?

(#913) #41133696


#41133696
törölt tag

Akadt még egy kérdésem :D

Hogyan lehet lementeni a merevlemez állapot történetét - például a hőmérséklet értékeket - úgy, hogy ha a rendszert újra kell telepíteni, a HD Sentinelnek belehessen tölteni az előzményeket. Már ha erre van mód ;)

(#914) hdsentinel válasza #41133696 (#912) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ebből nincs semmi gond, de ha gondolod, a regisztrált felhasználónevet bármikor megváltoztathatod, csak a Súgó -> Regisztrációs kulcs megadása pont alatt add meg az új nevet és ismét a regisztrációs kódot, amit kaptál.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#915) hdsentinel válasza #41133696 (#913) üzenetére


hdsentinel
őstag

Természetes :)
Beállítások -> Frissítés -> Konfiguráció elmentése, majd később ugyanitt Visszatöltése.

Elmenti az eddig gyűjtött statisztikákat, naplókat, beállításokat, regisztrációs adatokat - egyszóval mindent és újratelepítés után ez bármikor visszatölthető.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#916) #41133696


#41133696
törölt tag

Köszönöm szépen a segítséget :R , most futtatom az öntesztet, ha kész leszek, megcsinálom a név átírást is :R

Külön örülök, hogy lementhetőek az előzmények ;) :R

(#917) kukinyo


kukinyo
addikt

Sziasztok
Van 1 maxtor merevlemezem ami 27%-os kondíciót mutat. Valahol olvastam hogy az újra inicializálás talán megoldja ezt a problémát.Úgy néz ki nem oldotta meg (maradt ugyanaz a kondíció).Lehet egyáltalán evvel valamit kezdeni?És mit jeleznek azok a sötétebb kockák a merevlemez végén?Azok is változó sötétségűek.

(#918) hdsentinel válasza kukinyo (#917) üzenetére


hdsentinel
őstag

A teszt valóban megoldja a problémát: az esetleges lappangó problémákat felszínre hozza és azokat javítja.
Ez azonban NEM jár a kondíció emelkedésével, sőt adott esetben ha újabb problémák kerülnek felszínre, akkor a kondíció akár csökkenhet is.
A teszt az állapotot stabilizálja, azaz a lemez használhatóságát, esetlegesen az élettartamát növeli. Ha az állapot stabil, akkor a programban a kondíció (kézzel) javítható, így a jelzett problémák már nem kerülnek megjelenítésre.

Ilyen állapotnál várható, hogy további területek fognak hibázni. A sötétebb mezők is erre utalnak: ezeket a merevlemez csak lassan tudja kezelni. Néhány elszórt ilyen mező nem túl nagy gond, de ha sok fordul elő egy jól behatárolható területen, akkor ott adódatnak gondok a későbbiekben.

Bővebben:

1) kattints a szöveges értékelés melletti ?-re és a súgóban olvasd el a megjelenő oldalt és a tesztekre vonatkozó részt

2) a program honlapján Támogatás -> Gyakran Ismételt Kérdések
[link] és [link]

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#919) liksoft válasza kukinyo (#917) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

A drive nem mai típus. A legbelső sávok hibája nem túl bíztató, mert a fej parkolási pozíciójához közeli. Bár ez a típus parkoló rámpás, de induláskor ha túl meleg a drive, a kialakulóban lévő légpárna nem minden esetben tudja a felületet megvédeni. Így minimális felületi hibák keletkezhetnek, valamint hasonló a helyzet, ha túl forrón üzemeltetik.

30GB-os drive-ként talán még használható, de csak nagy körültekintéssel, mert bizony a csúnya halála bármikor bekövetkezhet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#920) kukinyo válasza hdsentinel (#918) üzenetére


kukinyo
addikt

Kb 1 éve ugyanezt az állapotot mutatja.
"Ha az állapot stabil, akkor a programban a kondíció (kézzel) javítható, így a jelzett problémák már nem kerülnek megjelenítésre."
Hogyan tudom ezt kézzel javítani?

(#921) hdsentinel válasza kukinyo (#920) üzenetére


hdsentinel
őstag

A kondíció visszaállításához a kérdéses merevlemez S.M.A.R.T. táblázatát kell megnyitni.
A felkiáltójellel megjelölt sor(ok) csökkentik a kondíciót, méghozzá az Adat mezőben látható mennyiség miatt. Ezekben a sorokban kell az Eltolás mezőben megadni ugyanazt a számot, mint ami az Adat mezőben szerepel, de negatív előjellel és hexadecimálisból decimálisba alakítva.

Pl. ha az 5-ös számú attribútumnál 0008 látszik az adat mezőben (és a program a szöveges értékelésben 8 hibás szektort jelez) akkor az "Eltolás" oszlopban található + és - közötti 0-ra kell kattintani, majd a program által jelzett mennyiséget megadni negatív előjellel ( -8 ).

A beállítás után néhány másodperccel a felkiáltójel eltűnik, az Adat mező 0000-ra áll be és a merevlemez kondíciója is javul. Ezzel párhuzamosan a szöveges értékelés és az élettartam is kedvezőbb képet mutat.
Ezt valószínűleg több attribútumnál is el kell végezni (ilyen állapot esetén).

Ezután a program csak az esetleges újabb problémákról értesít. Javasolt a folyamatos
felügyelet azért ilyen esetben és ha a későbbiekben a kondíció akár kis mértékben változik
(azaz a merevlemez ismét romlani kezd) azonnali adatmentés javasolt.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#922) kukinyo válasza hdsentinel (#921) üzenetére


kukinyo
addikt

Kipróbáltam és sikerült is.Nem mintha valamit is jelentene,mert gondolom ettől nem megjavult,csak eltűnt,a program eldugta a hibás részt.A linkeket amit adtál ha lesz időm figyelmesebben átolvasom.
Köszönöm
liksoft:Hozzád is lenne kérdésem.
"30GB-os drive-ként talán még használható, de csak nagy körültekintéssel, mert bizony a csúnya halála bármikor bekövetkezhet."
Ezt hogy érted?Vágjam ketté a lemezt particióval?

(#923) liksoft válasza kukinyo (#922) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, 35GB környékéig nem látok lassulást. Ha ez fizikai felületi gond, akkor 30GB környékéig a lemez remélhetőleg további hirtelen romlás nélkül használható. Ha mágnesesen sérült, és a SMART redirekciói miatt lassú az a terület, akkor használható a teljes kapacitás. Mivel nem dönthető el kívülről, ........

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#924) kukinyo válasza liksoft (#923) üzenetére


kukinyo
addikt

Most hagyom így mondjuk 1 hónapig ha nincs romlás akkor nem nyúlok hozzá.
Másik:3 merevlemezem van és próbáltam állítani az akusztikai szintet mindegyiken ( az összesen támogatott a funkció) de mégsem engedi.Ezt be lehet valahol kapcsolni?

(#925) kukinyo válasza hdsentinel (#921) üzenetére


kukinyo
addikt

Sajnos nem tudtam már szerkeszteni az előzőt.
Érdekes módon most a 23 fokos szobában a merevlemez hőfoka 12 fok.
Hmm???
Akkor most vissza fele működik? :D

[ Szerkesztve ]

(#926) hdsentinel válasza kukinyo (#922) üzenetére


hdsentinel
őstag

A merevlemezen előforduló felületi hibákat "javítani" nem lehet (ezt csak pl. lemez-cserével lehetne megoldani).
Maga a merevlemez ha hibát észlel, akkor a hibás területet megjelöli és azt többet nem használja, helyette a tartalék terület kerül írásra/olvasásra. Persze a hiba-számlálót ilyenkor növeli, ezeket olvassa ki, értelmezi és jeleníti meg a Sentinel.

Ideális esetben ilyenkor a felületteszt már nem jelez hibát (mint Nálad), mivel az eredeti hibás rész már nem kerül írásra/olvasásra.
Pontosan ez van leírva a linkelt részeken és a súgóban :)

Tehát Te most tulajdonképpen tudomásul vetted a jelzett hibákat és mivel az állapot stabilnak _tűnik_ (persze nem teljesen, nem véletlen, amit Liksoft írt) ezért azokat már nem kívánod figyelembe venni, csak az esetleges új problémákról szeretnél értesülni.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#927) hdsentinel válasza kukinyo (#924) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ez a merevelemez-vezérlő illesztőprogramjának a hibája, ami blokkolja a megfelelő parancsot - még ha az a merevlemez által támogatott is.
Ilyen esetben hasznos a DOS-os indítólemez ( [link] ), ami ilyenkor is megoldja a szint módosítását, mivel nincsenek problémát okozó illesztőprogramok telepítve.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#928) hdsentinel válasza kukinyo (#925) üzenetére


hdsentinel
őstag

Gondolom, az eltolással elállítottad a hőmérsékletet jelző attribútumot is (?).
Ha küldesz egy riportot (Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek) akkor meg tudom nézni, hogy erről van-e szó (amúgy is hasznos egy ilyen nem tökéletes merevlemeznél) vagy esetleg a szenzor mér pontatlan értéket.
Ez utóbbi is előfordulhat, pontosan emiatt van lehetőség a mért értéket korrigálni az előzőleg említett módon (bővebben a Súgóban, a Hőmérséklet kalibráció pont alatt).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#929) kukinyo válasza hdsentinel (#928) üzenetére


kukinyo
addikt

Küldtem egy (Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek) ilyet.

(#930) hdsentinel válasza kukinyo (#929) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszönöm ! :R Küldtem privátot is.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#931) hdsentinel válasza kukinyo (#929) üzenetére


hdsentinel
őstag

A hőmérsékletnél valóban nem túl pontos érték a 12 Celsius fok.
Érdemes lenne a Súgóban a Mellékletek -> Hőmérséklet kalibráció részt megnézni, ami segít, hogy ilyen esetben mit érdemes tenni.
Konkrétan: külső hőmérséklettel (pl. a szoba/iroda hőmérsékletével) összevetni a bekapcsoláskor jelzett hőmérsékletet és a különbséget beállítani a 194-es (hőmérséklet) attribútumnál, az Eltolás mező alatt. Így a program a későbbiekben a korrigált hőmérsékletet mutatja.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#932) gabor1974


gabor1974
csendes tag

Sziasztok!

külső házas ( alaplap nem kezeli a satás dolgokat) merevlemez seagate 500 gigas vinyó 51 fokon működik, hdd sentinel gyors állapot felmérése szerint hibátlan.
Viszont a róla kíírt filmek hibásak lettek megakadnak asztali dvd n.
A lassú javítási ciklus kb 30 órás még van belőle kb egy napnyi :-( ott már bizony talált rossz szektorokat, .
Kérdésem az lenne valahogy próbáljam megoldani a külső ház hűtését vagy ezeknél ez a normális? A belső vinyók 23 illetve 29 fokosak, az utóbbi egy SCSi vinyó -ezen fut az op-. gondolom ezek teljesen elfogadható értékek.
Másik kérdésem hogy megszakítható e a sentinel -töröl minden adatot, s elvileg javít is- s van e gyorsabb program - a Hdd tune s Hdd regeneratort is telepitettem, de ugye ezeket nem próbálhatom ki míg fut a sentinel, a problémás meghajtón.
Vagy legyek türelmes s ha végez a sentinel max a többivel is megnézem hogy mi a helyzet a vinyóval?

(#933) hdsentinel válasza gabor1974 (#932) üzenetére


hdsentinel
őstag

A hibát okozhatja az USB átvitel is.
Nem írtad, hogy 2.5"-os vagy 3.5"-os HDD-ről van-e szó. Előbbi esetén tápellátás probléma is felmerülhet ha 1 USB kábelről kap áramot.

A lemez felületének újrainicalizálása teszt fut? Ez valóban a legalaposabb, de egyben lassabb módszer az állapot javítására.
Ha gyorsabbat szeretnél (ami nem feltétlen ilyen alapos), akkor indíts a Sentinelből sima írástesztet. Más programok is ezt csinálják maximum, nem ritkán tévesen alacsony szintű formázásnak (low level format) nevezve a tesztet.

Egyébiránt az ellenőrzés, javítás maga az USB csatoló miatt lassú, ez HDD-től függően nagyjából a maximális sebesség harmadára csökkenti az átvitelt. Persze ha sok a hiba, akkor szintén tovább tart az ellenőrzés, állapot stabilizálás.

A hőmérséklet valóban magas, mindenképpen jó lenne plusz hűtés, hogy aktív üzemben se emelkedjen 40-45 fok fölé.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#934) gabor1974 válasza hdsentinel (#933) üzenetére


gabor1974
csendes tag

3.5 a winyó, egyszer majd ha gazdag leszek belekerül egy új gépbe :-)
igen az ujrainicalizálós fut, ha ez a legalaposabb akkor kivárom azt a pár órát.
8 órája fut 5MB/s el 28% al végzett 15 rossz szektor eddig 28 óra még hátravan. remélem nem lesz áramszünetem :Y
Külső házra szereljek valami sufni-tunningos merevlemez hűtőt vagy vajon van valami specifikus megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#935) hdsentinel válasza gabor1974 (#934) üzenetére


hdsentinel
őstag

Igen, az USB átviteli sebessége sajnos nem egetverő ....
Ha nincs SATA vezérlő a gépben, akkor is viszonylag olcsón megoldható, pl. egy Silicon Image 3112-es vezérlőkártya segítségével és/vagy egy IDE/SATA átalakítóval. Ezek tényleg nem egetverő összegek (kb. 2-3 ezer Ft).

Bármilyen megoldás alkalmas lehet, ez az aktuális háztól és lehetséges eszközöktől függ.
Ha csak egyszerűen egy 8-10 cm-es venti mellékerül hogy hűtse, már az is nagyjából 10 Celsius fokot csökkenthet az üzemi hőmérsékleten.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#936) gabor1974 válasza hdsentinel (#935) üzenetére


gabor1974
csendes tag

hm köszi szépen a tippet nem is tudtam ilyen kártya létezéséről.Ez valóban megoldaná a problémámat, mert a házban egy 12 cm es csak a vinyókat hűti...köszi mégegyszer keresek valahol ilyen vezérlőkarit.

(#937) gabor1974 válasza gabor1974 (#936) üzenetére


gabor1974
csendes tag

Végzett a teljes felületi vizsgálattal. Most mi a következő lépés? van egy 0 bájtos meghajtóm az intéző szerint.

Most már nyugodtan formázzam le s akkor használhatom egészséggel, vagy hogyan tovább.?

(#938) hdsentinel válasza gabor1974 (#937) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ha igazán alapos szeretnél lenni, akkor egy olvasás felület-tesztet indítasz most. Ideális esetben most már nem lesz több hiba és akkor mehet a formázás (akkor már elegendő a gyorsformázás is, mivel a teljes formázás is csak olvasást végez de nem mutatja meg, hogy esetleg hol van probléma ill. az milyen mértékű).
Ha még vannak gondok, akkor sajnos további "nyúzás"-ra (az előző teszt ismételt futtatása) van szükség, amíg az állapot stabilizálódik.

A Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció hasznos (akár több is az egyes tesztek után), hogy az állapotot, annak változását meg tudjam vizsgálni.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#939) gabor1974 válasza hdsentinel (#938) üzenetére


gabor1974
csendes tag

elindítottam az olvasás tesztet, ezzel ma már végez egyenlőre úgy néz ki nem talált hibát... jövőhét közepén pedig már itt lesz a satás vezérlőkártya, akkor pedig nem lesz több probléma remélhetőleg.

(#940) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló

WD 6400AAKS hőmérőszenzoroknál van szükség korrekcióra ?

Az előlapi panel az egyik merevlemezen méri a hőmérsékletet, és nekem úgy tűnik, hogy szinkronban vannak , de a biztonság kedvéért azért rákérdezek ;)

(#941) hdsentinel válasza #41133696 (#940) üzenetére


hdsentinel
őstag

Elvileg nincs szükség korrekcióra ennél a típusnál.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#942) #41133696 válasza hdsentinel (#941) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi szépen :R

(#944) B.Panther


B.Panther
csendes tag

Sziasztok.
Tudom, h. útálni fogtok, mert biztos már 1328 ember feltette ezt a kérdést, és most könyörgök, h. nekem is nézzétek el.
Mitől van az, h. egyetlen egy SATÁs vinyóról a HD sentinel nem lát se üzemórát, se kondíciót se hőmérsékletet? (80 hitachi, 80 samsung, 320hitachi)
Lehet h. a WinXPsp2 ramaty hozzá? Mit tehetek (HDs v3.50)
Köszi a választ(okat).
üdv, és szép napot,
B.Panther

[ Szerkesztve ]

''Fly free as a piece of rock!!!'' 53782

(#945) hdsentinel válasza B.Panther (#944) üzenetére


hdsentinel
őstag

Miért nem látható a merevlemez hőmérséklete, állapota?

... Érdemes a Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használni, mivel az ilyen riportok segítenek a hardver környezet elemzésében és a további fejlesztésben (pl. ha lehetséges az állapot megjelenítése) illetve további tanácsok is adhatóak az aktuális helyzet ismeretében.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#946) B.Panther válasza hdsentinel (#945) üzenetére


B.Panther
csendes tag

Köszönöm, lehet hogy majd rászánom magam egy riportra.
Üdv.
B.P.

''Fly free as a piece of rock!!!'' 53782

(#947) Sirpi válasza hdsentinel (#945) üzenetére


Sirpi
senior tag

Véletlenül egy másik topikba írtam, de linkelem ide is, mert egy furcsa és zavaró problémám van: [link]

Ja, és még annyi kiegészítés, hogy minden vinyóhoz találtam egy automatikusan létrejövő logfájlt, ez az érintett Samsung winchesternél 0 byte-os...

[ Szerkesztve ]

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#948) hdsentinel válasza Sirpi (#947) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ment válasz!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#949) Sirpi válasza hdsentinel (#948) üzenetére


Sirpi
senior tag

Köszi, kipróbálom az új verziót, és visszajelzek (de majd csak hétfőn tudom, mert a hétvégén egy ismerősöm kipróbálja a HD-tv-jével).

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#950) Amacs


Amacs
aktív tag

Üdv!

Már rákerestem a topikban, de nem találtam magyarázatot a problémámra.

A merevlemez 1 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).

Itt ha jól értelmezem, akkor 2 külön szektorról van szó. A gyenge szektor az világos, mert azt már korábban ki lett tárgyalva. A gyanús adatszektor nem értem, hogy mire utal. Erről bővebben hol találok valamit?

Olvasás felület teszt közben ilyen hibával találkozok:
Hiba: 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor: 72518560
Meg is jelöli nekem szép pirosan.

Mindezek önmagukban nem is aggasztanának, ha nem kékhalálozgatna a gépem random módon.
A hiba amit a felületteszt mutat, a C partíción van.
Nagyszabású vinyótakarítás után közel 2 és fél hétig nem volt bsod, holott máskor volt amikor 2-3 napon keresztül akár naponta is csinálta.
A 2 és fél hét letelte után egy frissen feltelepített játék közben kékhalálozott. Kipróbáltam újra a játékot, majd ismét kifagyott. (azóta nem játszok vele, nincs bsod)

Lehetséges, hogy a gyenge vagy a gyanús szektor pont a játék fájljai közül tárol valamit?
Gondolom semmi módszer nincs adatvesztés nélküli javításra.
Ön-tesztek egyébként nem mennek a vezérlő miatt.

Üdv,
Amacs

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.