Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6498) Dzsekó válasza Krystal_s (#6494) üzenetére


Dzsekó
addikt

A Raw Read Error Rate össze-vissza változik Hitachi/HGST esetében, ez így normális. Főleg Seagate-nél vannak vad értékek. WD-nél mindig 0 a Raw Read Error Rate. Nézz neten 100%-os smart képeket, és ott is látod majd.
A zöld pipa is jelzi, hogy OK ez a rész. a Sárga felkiáltó jel már figyelmeztetés, a piros X-nél meg már általában kuka a HDD. Reallocated Event Count-ra (Rossz szektor lezárás, jó szektor feloldás a tartalék tárhelyről egész pontosan) jelez Nálad a Sentinel, ott van valami bibi. De szektorhibád meg nincs, ami ritka és érdekes. Még gyenge szektor sincs. Javasolt lenne Hitachi/HGST gyári programmal végigírni a lemezt, ami gyári állapotba helyezi vissza. Utána se partíció, se adat nem lesz rajta. A művelet sokáig tart, célszerű lefekvés előtt elindítani. Ezután mindent helyrepakol majd a smartban, ha hibás a HDD, akkor a kondíció tovább romlik majd, ha semmi baja, akkor helyreáll minden. Driver-ből mindig a bépített windows-os a legjobb, kár ahhoz hozzányúlni. Még a TRIM-et is jobban kezeli SSD esetén. Ha Win7 drivered van, akkor driver hiba kizárva. Ettől függetlenül egy jó kis Samsung SSD-t rendelhetsz, mert megtáltosodik tőle a laptop. Samsung SSD az írást is bírja, nem melegszik és rendkívül keveset fogyaszt. Az 500GB-os HDD-det simán kiváltja egy 500GB-os Samsung 860 EVO, de az 1TB-os sem megfizethetetlen. QVO szériát inkább hagyd, mert az nem visel el olyan sok írást.

Szerk: Kábelhibánál mindig az Ultra ATA CRC Error Rate számol a táblázat alja felé van. Ha ez 0, akkor nem volt kábelhiba, ha valamilyen számot látsz, akkor volt kábelhiba. Ettől még nem rossz a HDD, csak hibás kábelen lógott egy ideig. Bizonyos időközönként lenullázódik az Ultra ATA CRC Error Rate is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.