Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5782) King Unique válasza ubyegon2 (#5781) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi adatok alapján akkor volt rajta 41 db gyenge szektor és 75%-os volt a kondíciója. Egy teljes formázás, vagy a felület újrainicializálása után bizonyos esetekben eltűnhetnek a problémás szektorok, illetve áthelyeződnek a tartalék területre. De van, hogy nem, vagy csak egy részük. Továbbá ennél a HDD-nél még egy aggasztó probléma, hogy már a rövid önteszt is hibát dob (sikertelen olvasó egység hibája miatt). Nem tudom a teljes lefut-e hiba nélkül, de ez már lehet nem lesz olyan, mint új korában.

A hőmérséklet, illetve a hexadecimális / decimális értékek rejtélyét meg gondolom sikerült megoldani. Utóbbinak ezen HDD típusnál eleve három számot kell mutatnia. Nálam pl. az alábbiak vannak egy laptopnál: 50; 16; 38. Vagyis a maximum, a minimum és a jelenlegi érték.

A linuxos hibaüzenet érdekes, mert pont a fast startup féle megoldásokra hivatkozva problémázik. De, ha tényleg ki van kapcsolva, illetve a hibernálás is le van tiltva, akkor emiatt nem kellene vinnyognia. Aztán lehet a problémás szektorok, vagy a fájlrendszer esetleges hibái is közrejátszanak abban, hogy nem tudja normál módon csatolni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.