Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4744) hdsentinel válasza Fire/SOUL/CD (#4735) üzenetére


hdsentinel
őstag

> A "probléma" az, hogy a HDS "filozófiája" szerint 0 byte írást nem jelenít meg

Igen, ez így van.
De nem érzem ezt problémának.

Az elgondolás, hogy valós, értelmezhető adatot írjunk ki a főoldalon, egyszerűen azért, hogy ne legyen túl zsúfolt és azonnal adjon egy támpontot az állapotról.

Ha az SSD vadiúj (azaz az összes írás még TÉNYLEG 0 bájt, nem telepítettünk/másoltunk rá) akkor ennek nem sok jelentősége van, a működési idő és az indítások száma mindkettő ezt támasztja alá.
Hiszen pont azt várjuk, hogy az összes írt adat nulla legyen - de ha mégsem nulla, akkor azonnal megjelenik és máris megerősíti, hogy nem is új az SSD ;)

Ha pedig valami gond van és az SSD hibás, nem megfelelően működik, az a szöveges értékelésben és a kondíció %-ban azonnal látszik. De ha emellé odatesszük, hogy 0 bájtot írt összesen (ami biztosan nem igaz), az megkérdőjelezi a valós hibajelzés hitelességét.

Azaz: ha 0 bájt írást rögzített, miközben aktívan használva van (kondíciótól függetlenül), az minden bizonnyal TÉVES érték, ezért nem célszerű külön mutatni.
Természetesen a S.M.A.R.T. oldalon bármikor ellenőrizhető a megfelelő attribútum kiválasztásával (nem csak az aktuális érték, de annak változása is).

Ezért ez valóban (még korábban) mérlegelésre került és ezért nem jelenik meg a 0 bájt, mint összes írt adatmennyiség.

Persze ki lehet írni, csak amikor olyat ír ki a program, ami BIZTOSAN nem lehet pontos, szerintem pont az kérdőjelezi meg azt, hogy ismeri-e, megfelelően kezeli-e egyáltalán az adott típust a program.

> Attól, hogy az MWI beállt 1-re, attól még a többszörösét fel lehet írni rájuk(nagy általánosságban)

Valóban, bár ennek a teljes írt adatmennyiséghez nem sok köze van ;)
És az más kérdés, hogy ilyenkor ha mondjuk eltesszük az SSD-t egy időre, már nem biztos, hogy vissza is tudjuk olvasni az utoljára ráírt adatokat.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.