Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2044) hdsentinel válasza oncsi (#2043) üzenetére


hdsentinel
őstag

Igen: a tesztek (kivéve a rövid önteszt) csak a teljes, regisztrált változatban érhetőek el.

> De mitől lehet az, hogy ...

Ahogy írtam, a merevlemez ráfutott egy hibás területre, érzékelte és naplózta a hiba jelenlétét és a program ezt kiolvasta és riasztott.
A hiba egy része adódhatott az aktuális gépben a merevlemeztől független okokból kifolyólag (pl. tápellátás, csatlakozás, kábelek), erre utalnak a jelzett gyenge szektorok, melyek állapota aztán később javult, így a kondíció is valamelyest növekedett.

A hiba első jelentkezésekor a fej nem volt képes megfelelő sebességgel dolgozni, így a hiba akkor nagyon súlyosnak tűnt (0% kondíció, amikor is a gyártó szerint is azonnali csere indokolt volt, ezt jelezte a program is).
További olvasás rávilágított, hogy az állapot bár messze nem tökéletes, azért ennyire talán nem vészes, így visszatért az érték a normál működési tartományba, ami a gyártó által meghatározott küszöbszint felett található. Ezért "javult" vissza 23-29%-re.

További javulást eredményezett valószínűleg a programban található teszt(ek) futtatása, amik a gyenge szektorok állapotát stabilizálták. Így most a 37%.

Természetesen kapacitáson és ideális esetben sebességben sem látható gond - ha a merevlemez állapota stabil, mivel az áthelyezett szektorok (ahogy nevük jelzi) nincsenek használatban, helyettük egy tartalék terület kerül használatra.
Így ha nincs további gond, akkor a merevlemez használható - garanciális csere nélkül - de csak fokozott óvatossággal.

Bővebb információk:
- a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
- http://www.hdsentinel.hu/faq.php#badsectors

> Meg kellene fontolni ....

Ezt nem igazán értem :F
A cél az, hogy a hibák megjelenését azonnal jelezzük és így lehetőséget biztosítsunk a teljes adatmentésre, még mielőtt a hibák még komolyabb problémákat okoznának.
Abból amit írtál, úgy olvastam, hogy sikerült az adatokat az azonnali beavatkozásnak köszönhetően menteni, így nem merült fel adatvesztés. EZ a célja a programnak (és így ilyen szinten lelki nyugalmat biztosítani), nem az, hogy megnyugtassa a felhasználót, hogy nincs semmi gond - miközben az adatok már rég olvashatatlanok :))

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.