Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Atlantis


Atlantis
(veterán)

A cikk jó(leszámítva a helyesírási hibákat :) ), a telón még van mit csiszolni a gyártónak.

Szerintem a design jó, bár nekem feketében jobban tetszene. Ez a tudás még kevés lesz a picra való belépéshez, nagyon erős a konkurencia. Bár ha jó áron adják...

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#2) cousin333


cousin333
(addikt)

A cikk elején még 128x160-as a külső kijelző, a cikken belül meg 120x160-as. A körülötte levő kerettől lehet, hogy elegánsabb lesz, de optikailag kisebbíti a kijelző méretét (nagyobb keretben kis kijelző).

A billentyűzet kissé koppintásnak látszik...

Mindezeken túl jó próbálkozásnak tűnik így ''elsőre''. :)

"We spared no expense"

(#3) Viktor0610 válasza Atlantis (#1) üzenetére


Viktor0610
(titán)

A Pannonnál előfizuval 80.
Nem mondanám jó árnak... :(

Aláírás (nem kötelező megadni) - "googlehater analóg wanabe gdpr remete" <- Nem én!!! :-DDD

(#4) yves


yves
(csendes tag)

Inkább érdekesnek, mint jónak mondanám ezt a tesztet, hiszen akad benne pár tárgyi tévedés.

1. Az EF81 teljes egészében Siemens fejlesztés, a BenQ legföljebb a vége felé szólhatott bele esetleg (anyagválasztás stb.)

2. A külső kijelző 120x160 px, ezt illene kijavítani.

3. Szerintem a billentyűzet nyomáspontja megfelelő, viszont a gombok közti nagy távolságra edzeni kell a hüvelykujjat pár napig. :)

4. ''...sikerült átmenteni a Siemens telefonok sivár, fehéres ikonjait'' :Y :F
Mutass már légyszíves sivár, fehéres Siemens menüt... Eddig nem pont az volt a baj, hogy olyan kis tiritarka, gyerekrajzhoz hasonló ikonok voltak?

5. Copy-paste márpedig van benne. Az opciók alatt található egy (elnézést, nincs magyar nyelv az enyémen, úgyhogy csak angolul tudom) text edit menu nevű kis pont, ott érdemes szétnézni.

6. A My Stuff-ot ezer éve Cuccomnak fordítják Siemenséknél. Bénán hangzik, ez tény, de nem egy megdöbbentő újdonság.

7. A zenelejátszó fut a háttérben. Minden fut a háttérben, erre szolgál az alkalmazásváltó gomb ''az agóra'' (vagy inkább fórum, ha már római városokról beszélünk) ''dél-délnyugati csücskében''. Gáz viszont, hogy a zenelejátszóban nincs shuffle funkció.

8. ''A töltés a jó öreg Siemens csatlakozóval történhet.''
Annyira azért nem öreg; még a x75-ös széria is a slim Lumberget használta, a nano Lumberg viszonylag új.

(#5) Viktor0610 válasza yves (#4) üzenetére


Viktor0610
(titán)

A gombok rossz nyomáspontját én is osztom.
A napokban volt a kezemben egy ilyen teló és nem tudtam biztosan, h. benyomtam-e v. sem a gombot. Persze, eltérőek az elvárásaink.

Az ikonok pedig színtelenek voltak már korábban is.

A Cuccom pedig nem illik egy üzleti telefonhoz.

Aláírás (nem kötelező megadni) - "googlehater analóg wanabe gdpr remete" <- Nem én!!! :-DDD

(#6) Atlantis válasza Viktor0610 (#3) üzenetére


Atlantis
(veterán)

Ez lehet inkább a Pannont minősíti, nem a Siemens-t. Mintha függetlenbe jobb árakat láttam volna, bár csak futólag néztem rá és lehet rosszul emléxek. Azért a fém az fém, meg kell fizetni.

Én sajnálom a Siemens kivonulását, pláne, hogy távol-keletiek vették meg. Szeretem a német cuccokat, sokáig voltak Siemens telóim, morogva ugyan, de kitartottam a márkánál. Most az Sonyericsson-nal vagyok így.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#7) Bog válasza yves (#4) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szia,

köszi az észrevételeket:

1. Az ügynökség azzal nyomta a kezembe a telefont, hogy ez már erősen BenQ, kevéssé Siemens.

2. Javítottam, köszönöm.

3. A nyomáspont ízlés dolga, mint látható, a kollega is azt tapasztalta, amit én

4. S65, SL75, CX75...

5. A tesztkészülékben továbbra sincs copy-paste, pedig ott kerestem előszörre is, ahol szerintem is logikusan lennie kellene

6. Nem döbbentünk meg, de tényleg bénán hangzik :)

7. Itt nagyon igazad van, benéztem. Javítottam a cikkben. :B

8. Arra próbáltam utalni, hogy a BenQ nem erőltette bele egyelőre a saját csatalkozóját az EF81-be.

üdv

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#8) yves


yves
(csendes tag)

Csak hogy kötözködjek: ez nem egy üzleti telefon. :) Viszont a ''cuccom'' mindenütt bénán hangzik. Pont úgy, mint a ''galéria''. Vajon az MS levédette volna az Intéző nevet? :F

[Szerkesztve]

(#9) yves válasza Bog (#7) üzenetére


yves
(csendes tag)

Szia,

1. Az ügynökség persze biztos jobban tudja, de szerintem ez a Siemens Brew-os szoftvere, ami az SXG75-ben van.

5. Úgy sem jön elő, ha a nevezett menüpont segítségével először kijelölöd a szöveget, aztán megint visszakurkászol ugyanoda a menüben?

8. Szerintem ez is azt bizonyítja, hogy ez még Siemens. Persze ellenérv lehet, hogy míg az SXG75-be RS-MMC kell, ebbe microSD. Fene tudja. :)

(#10) PhoenixSzG válasza Viktor0610 (#3) üzenetére


PhoenixSzG
(tag)

Az EW-ben 85000 Ft

(#11) opr


opr
(addikt)

Nem rossz :)
Sőt egész jó, viszont vagy nem olvastam elég figyelmesen, ami könnyen előfordulhat, vagy nincs benne a cikkben egy fontos dolog :B
Azaz: ez a teló örökölte a siemens azt az idegesítő tulajdonságát h borzasztóan lassú? Az egy dolog h a számológép egy évig tölt, ed ha már betöltött akkor elég gyors? Ill. a beépített játékok. nem volt ritka h a siemenseken még a beépített java-kis akadoztak mint a fene. Ez megmaradt? Ha nem, akkor :C :R
Ha meg igen, akkor :O

Régen nagyon szerettem a siemens-et(c35, m35, m45, se45 stb), de a j70 óta csak sonym volt :B

ui.: a teszt jó ;)

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#12) [Ace]


[Ace]
(aktív tag)

A Siemens telefonokon az ikonokat egy kis hozzáértéssel lehet cserélni, mint az eddigi x65,x75 modellek esetében is lehetett. Valamit a kamerahangot is ki lehet kis ügyességgel szedni. Bár tény, gyárilag nem támogatott sajnos.

Elég sok hibát említ a telefonnal kapcsolatban a teszt, de furcsa módon a többi telefonnal kapcsolatban nem ennyire hangsúlyozza azokat.
Pl: D600 -> ''Bentebb haladva is található egy-két újítás. A menürendszer kétféle színben pompázhat, egy kékes és egy bordó verzió létezik.''
Ennyivel le is van tudva. Hát szerintem ez eléggé gyér dolog. Meg ugye, hogy nem képes rezegni meg csörögni egyszerre. Dehát kinek mi fontos.

:: MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b

(#13) opr válasza [Ace] (#12) üzenetére


opr
(addikt)

Szerintem azért van kihangsúlyozva, mert itt mindenki erre kíváncsi ;)
Ugye a siemens az utóbbi 1-2 évben elég gyenge telókat produkált, talán egyedüli kivétel az abszolút alsószegmens...
éppen ezért mindenkit az érdekel h sikerült-e a nagy visszatérés, vagy nem... Szerintem még nem, de jó úton járnak :U

Ha meg nem ezért, akkor majd az illetékes elmondja :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#14) Spindlyman válasza opr (#11) üzenetére


Spindlyman
(tag)

Nos......mondhatni nem gyors...vagyis inkább lassú. :B Persze ez lehet, hogy a szoftver korai stádiumából is adódik és később még javítanak rajta....
Egyébként nekem istenigazából nem jön be....valahogy nem tetszik a fogása...kényelmetlennek érzem /pedig elég nagy kezeim vannak../ :)

(#15) Spindlyman válasza opr (#13) üzenetére


Spindlyman
(tag)

Ha böngészel egy kicsit a hírek között és megnézed a terveiket, fejlesztéseiket, akkor láthatod, hogy az út amin elindultak jó irányba mutat. Pusztán csak egy kicsit nagyobb tempóra kell kapcsolniuk és sok újdonsággal kirukkolniuk.
Véleményem szerint 2-3 éven belül visszakerülnek az elitbe.... :P

[Szerkesztve]

(#16) Bog válasza [Ace] (#12) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A D600 menürendszere kék és bordó lehet, vagy az elképesztően látványos flash menü, ahogyan azt a teszt is említi. Ezzel szemben az EF81 menürendszerének ikonjai elég sivárak.

Az, hogy egy Samsung készülék nem képes egyszerre csörögni és rezegni MINDEN tesztünkben benne van, mert én speciel a falra mászom tőle. Alapvetően igyekszünk minden hibát megemlíteni. Ezzel együtt persze a márkarajongó emberektől mindig megkapjuk, hogy elfogultak vagyunk - de érdekes módon mindig pont arra, ami nem az ő kedvencük:)

Az, hogy az ikonok és a kamerahang módosítható hozzáértéssel, az sajnos számunkra alapvetően lényegtelen: a felhasználók 99%-a sosem fog ilyesmit tenni. Ráadásul az oldalt nagyon sok egyszeri júzer is olvassa, aki véletlenül, mondjuk egy keresőn keresztül jutott ide, mert pont EF81-et akar venni. Nekik pedig az lesz a fontos, hogy a megvásárolandó telefon magától tudja-e ezt.

Lassúság: gennyes módon lassú volt a tesztkészülék, de az ügynökség szerint csakis azért, mert nem a végleges szoftverrel kaptuk meg. Ahol különösen behalt (számológép), ott megemlítettük, mert gyaníthatóan a végelegesben sem sikerült rajta számottevően gyorsítani.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#17) [Ace] válasza Bog (#16) üzenetére


[Ace]
(aktív tag)

Sajnos a lassúság eléggé jellemző a kezdeti Siemens firmwire-nél. Meg tudod mondani hanyas volt a telefonon? A legújabb 48-as.

Nekem a Siemens-ben az tetszik, hogy akármilyen file egyszerűen küldhető és fogadható. A minap küldtem át fájlokat egy Nokia 6230i-re és eléggé érdekesnek találtam, hogy minden egyes érkezett fájlt egyesével kellett elmenteni. A Siemens-nél van erre 1 mappa, könnyen kijelölhető az összes file és mozgatható akárhova. Külön jó, hogy java játékokat is könnyen lehet küldeni és fogadni is amit egyszerűen feltelepít. Samsungnál nem értem miért kell hackelni a telót, hogy 1 java-t rátegyünk. Szintén említésre méltó szerintem, hogy egy egyszerű kábel segítségével mindig naprakészen lehet feltenni a legújabb fw-t, és mindezt legálisan és könnyedén.

Az akkuk gyengesége szintén Siemens betegség, de elmondások alapján ez már javult a Benq termékeknél.

:: MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b

(#18) Bog válasza [Ace] (#17) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

27-es...

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#19) yves válasza [Ace] (#17) üzenetére


yves
(csendes tag)

A 48-as firmware sokat gyorsult még a 40-hez képest is, de azért nem fog Villám-díjat nyerni így sem. :)

Ahogy fentebb írtam, ez nem olyan hagyományos Siemens; a BREW platform miatt sajnos lettek megkötések. Minden küldhető és fogadható, de java nem, sőt csak a hozzáadott PC-s alkalmazással lehet felrakni őket (vagy wapról). A bluetoothon átküldött ..jar is ismeretlen fájlként landol az Egyebek mappában. :(

(#20) arcos


arcos
(tag)

''A böngésző csak WAP oldalak megjelenítésére is képes, a betűméret három lépcsőben állítható. ''
Bog a fenti mondatbol egy határozo szót ki kéne venni, szerintem az is-t. Amugy jo a teszt, de itt Bécsben csak az also kategorias telefonokat forgalmazzák a szolgaltatok a Siemens-töl.

Elég ha a világegyetem tágul, a pocaknak nem muszáj!

(#21) orbano


orbano
(félisten)

nekem nagyon tetszik a telefon, kár a hülye hibákért :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) bolondember


bolondember
(MODERÁTOR)

jól láttam, h volt téma, amelyik majd' 3 mega volt???? :Y

és még én sokkaltam a k750i 2-300 k-s témáit?!

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#23) yves


yves
(csendes tag)

Ötmegás téma is van. ;)

(#24) _seth_


_seth_
(veterán)

''A belső gombsor a Motorola V3 formavilágára hajaz kissé, hiszen a billentyűket kékes színű csíkok választják el egymástól''

Kissé? Majdhogynem teljesen lemásolták és ez a fórmára is igaz, még a nyakbaakasztó helye is a V3-ról van lemásolva, alu burkolat.....

Jó az irány egyébként csak több önállóság kellene és nem befutott telefont másolni. A tudása már igazán jó de sajnos az ára is :(

(#25) Sebhelyes


Sebhelyes
(senior tag)

...mint ahogyan hibátlan telefon nem létezik a Sony Z5 óta...

Na azért a Z5-nek is volt hibája, pl. 8Kbyte-nál nagyobb mailt nem tudott letölteni... Azért mondjuk 6 évig elhasználgattam... :)

(#26) AS


AS
(félisten)

Én is leirom hogy ez még mindig SIEMSENS fejkesztés!!!!.
Persze Benq azt mondja hogy övéké de nem.

Benq fejlesztésű telokban 9 ikonos benq-menü van hasonlo minr a lg menüje..

Samsung Galaxy Tab S6 Samsung Galaxy S9+ Nubia Red Magic 3

(#27) Bog válasza Sebhelyes (#25) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkoriban az is csoda volt, hogy volt benne email kliens...

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#28) AS válasza Bog (#16) üzenetére


AS
(félisten)

Most már fordult a kocka tudnak rezegni csörögni de menü nem látványos hanem elegáns

Samsung Galaxy Tab S6 Samsung Galaxy S9+ Nubia Red Magic 3

(#29) [Ace] válasza yves (#19) üzenetére


[Ace]
(aktív tag)

Ismeretlen-t jelez a jar-nak? :Y Egyik ismerősömnek EL71-e van, függetlenül vette és azon ugyanúgy megy mint az eddigi Siemens-eken. Akkor ezekszerint másabb már az EF81, pedig azt hittem nagyban hasonlítanak egymásra.

:: MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b

(#30) Ricardo válasza AS (#28) üzenetére


Ricardo
(félisten)

Sok idő kellett hozzá :U

(#31) orbano válasza Sebhelyes (#25) üzenetére


orbano
(félisten)

ilyenkor mindig eszebe jut a jó öreg j70-esem. bár pár dolgot kicsit elcsesztek benne, de továbbra is az eddigi legjobb telefonom volt. ha tudott volna ems-t kezelni, még meglenne :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#32) yves válasza [Ace] (#29) üzenetére


yves
(csendes tag)

Úgy tudom, hogy az EL71 az a hagyományos Siemens-szoftvert örökölte meg a 75-ös szériából. Az EF81, az SXG75 és az SL91 viszont (fentebb már írtam) Qualcomm chipes BREW platformon alapulnak, csak Siemens felülettel és kicsit meghekkelve.

(#33) [Ace] válasza yves (#32) üzenetére


[Ace]
(aktív tag)

Valószínű akkor az lesz a baja. Az EF81 kamerája viszont hasonlóan az S65-éhez, beltérben, sötétebb helyen nagyon zajos képet csinál, legalábbis amit láttam az volt. Ez a teló pedig nekem nagyon bejön, mióta az első fotók megjelentek róla.

:: MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b

(#34) loede válasza [Ace] (#33) üzenetére


loede
(csendes tag)

Egy másik oldalon láttam képeket amit vele készitettek és meglepöen jók, söt....
Jot tett a márkának a felvásárlás, jó irányba fejlödik. Megéri megvenni. :C

Nem tetszik ahogy vezetek? Akkor tünj el a járdáról!!

(#35) Zoleo89


Zoleo89
(csendes tag)

Helo!
Csak annyi szertnék megtudni hogy a BenQ-Siemens páros által gyártott telók még mindíg olyan szörnyen lassúak mit a ''régi'' Siemens telók???

(#36) HoReSz1975


HoReSz1975
(őstag)

Hi @ all

Vettem most egy ilyen telefont ideglenesen, de nem értem azt hogy hogyan kell vele normálisan telefonálni, mert ha kinyitott állapotban tartom akkor alig hallok valamit, mert kívűl van a hangszóroja.

Nem találtam semit ahol állitani lehetne, pedig csumán van a hangerő :F

iPhone 8 Plus 64GB, ezüst: 137999 Ft

(#37) yves válasza HoReSz1975 (#36) üzenetére


yves
(csendes tag)

Természetesen van neki belül is hangszórója (egy egész pici pötty a kijelző fölött, a hagyományos helyen :) ). Két lehetőség van: vagy tényleg a külső hangszóró működik hívás közben, akkor hibás a telefon, javíttatni kell. A másik lehetőség, hogy azért gondolod halknak, mert még ''nem találod el a füleddel'' azt a pici lyukat.

Egyébként mindent összevetve a belső hangszórója halk, szokni kell. Nagyothallóknak nem ajánlom.


[Szerkesztve]

(#38) HoReSz1975 válasza yves (#37) üzenetére


HoReSz1975
(őstag)

Amúgy mi a véleményed róla, 25000 -t megért azért újonnan :F

iPhone 8 Plus 64GB, ezüst: 137999 Ft

(#39) yves


yves
(csendes tag)

Annyi nem pénz érte. :)
A véleményem az, hogy már egy bő éve megvan, és még mindig szerelmes vagyok bele, bár most épp gyangélkedik szegény.

(#40) HoReSz1975 válasza yves (#39) üzenetére


HoReSz1975
(őstag)

-hogy értve gyengélkedik :F

Én most raktam fel rá a legfrisebb fimware -t, mert nem volt benne magyar nyelv, de most már van... :U

iPhone 8 Plus 64GB, ezüst: 137999 Ft

(#41) Jazz77


Jazz77
(aktív tag)

Üdv mindenkinek!

Látom döglődik a topic, pedig most jutottam hozzá egy ilyen készülékhez és naon bejött... :C

Nem mondtam,hogy hülye vagy csak nincs szerencséd amikor gondolkodsz...

(#42) nemma válasza Jazz77 (#41) üzenetére


nemma
(addikt)

Ezért elhatároztad, hogy el is adod? ;]

(#43) Jazz77 válasza nemma (#42) üzenetére


Jazz77
(aktív tag)

Igazából kettő van, nem tom, ha sokáig nem viszik el marad mindkettő... ;)

[ Szerkesztve ]

Nem mondtam,hogy hülye vagy csak nincs szerencséd amikor gondolkodsz...

(#44) bibimad


bibimad
(aktív tag)

Ellopták a lányom telefonját, egy Benq-Siemens EF81 Titanium Silvert. Megtennétek, ha látjátok hirdetve, írnátok egy privit? Előre is köszönöm!

Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''

(#45) bibimad válasza bibimad (#44) üzenetére


bibimad
(aktív tag)

Budapesten...

Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''

(#46) brocki2


brocki2
(csendes tag)

nem tudja valaki, mi lehet az oka, hogy sms írásnál nem kínálja fel a terjesztési listákat a kontaktok közül és csak 5 kontaktot enged hozzáadni?
előre is köszi...

az eltárolt jelszavak hátránya, hogy elfelejtődnek. mint az enyém is.

(#47) yves válasza brocki2 (#46) üzenetére


yves
(csendes tag)

Úgy lehet kikerülni a problémát, ha bemész a telfonkönyvbe, kiválasztod a terjesztési listát és onnan írod az üzenetet. Nem a legjobb megoldás...

(#48) Jazz77


Jazz77
(aktív tag)

Játékot, hogy lehet rá telepíteni? :F Csak wapról engedi, se kábelen, se blutitutin... :W

Nem mondtam,hogy hülye vagy csak nincs szerencséd amikor gondolkodsz...

(#49) yves válasza Jazz77 (#48) üzenetére


yves
(csendes tag)

A hozzáadott CD-n található vagy a netről letöltött Java Midlet Installert (JMI) használva lehet rá alkalmazásokat telepíteni.

Van egy jóval fájdalmasabb alternatív megoldás is arra az esetre, ha nem lenne kéznél számítógép (pl. havertól bluetooth-on kapod a javát):
1. A beérkezett *.jar fájlt a telefon automatikusan az egyebekbe menti.
2. Ezt a fájlt átnevezed valami nagyon rövid és egyszerű névre.
3. A telefon böngészőjébe beírod címként, hogy: file:/user/Miscellaneous/rövidnevű_alkalmazás.jar
(Ha többször is rákényszerülsz erre a megoldásra, érdemes lehet egy könyvjelzőt létrehozni, aminek mondjuk "file.jar" a vége, és akkor nyilván minden jar-t ilyen névre kell átnevezni a 2. pontban.)
4. Az alkalmazás települ, mintha wapról töltötted volna le.

(#50) Jazz77 válasza yves (#49) üzenetére


Jazz77
(aktív tag)

Ezer hála... :R

Nem mondtam,hogy hülye vagy csak nincs szerencséd amikor gondolkodsz...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.