Hirdetés

2020. szeptember 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Amerigo57


Amerigo57
(senior tag)

Köszönjük a cikket Synthwave .

A126 x 70 x 43 mm méretével tökéletes nagyobb kéznél is
Palm fogásra .
" a PixArt új zászlóshajója, a 400 ips-es, 50 g-s 19 000 cpi-ig skálázódó PMW3370 szenzor,
melynek LoD-ja 1 és 2 mm között állítható. "

Amennyiben októberben már kapható lesz a
Mountain Makalu 67 egér,
szívesen olvasnánk tőled egy saját részletes tesztet róla .

(#2) Synthwave válasza Amerigo57 (#1) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Én is szívesen tesztelném. Kontaktunk a céggel tudtommal nincs, de ha valaki tud nélkülözni egyet ~1,5-2 hétig, részemről semmi akadálya a dolognak.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#3) Sinesol


Sinesol
(addikt)

Ez már talán túl könnyű is, főleg hogy még méretre nagyobb darab is, kevés a tehetetlensége, könnyen bemozdulhat egy aprobb önkentelen mozdulatra is.

[ Szerkesztve ]

(#4) Duracellm... válasza Sinesol (#3) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Mondjuk egy szilikonozott műanyag padon, aki vállból játszik, annak még elhiszem hogy ez számít, de egy szövet padon, ahol a nyomóerővel "szabályzod", hogy mennyire könnyen fusson, ott szerintem nem ez számít. Mert ugye a szövet pad be tud nyomódni a talpak alatt, és a nagyobb gödörből nehezebb lesz kitolni az egeret, mint kisebb gödörből.
Erre az egérre ráadásul a tenyered is rárakhatod, így külön nyomni sem kell, elég ráengedni a karod teljes súlyát. Amikor meg gyorsabban akarod mozgatni, kicsit könnyíteni kell rajta és voala, te szabályzod a precizitás/sebesség közti váltást.

Ennek az egérnek a talpa lesz sz@r, ezzel a formával maga alá söprögeti össze a koszt, így akadni fog a siklás, ugrani a kurzor, ami elég idegtépő.

[ Szerkesztve ]

(#5) exedoc


exedoc
(aktív tag)

Nem tűnik rossznak. Megnyúznám egy kis Quake Champions alatt. :)

Unreal Engine Archviz render -> https://youtu.be/ighSeS7TQss

(#6) koby11h


koby11h
(tag)

Ez nagyobb mint a mostani Wheel Mouse 1.1A-m, cserélnék is rá, de kár a rácsokért.

[ Szerkesztve ]

Adás/vétel értékelése csak külön kérésre!

(#7) fecke78


fecke78
(tag)

mit is mondjak szemét mocskos cégek .
Eddig mi volt súlyozott egér , most
meg ultra könnyü ....
dögöljetek meg...

(#8) Duracellm... válasza fecke78 (#7) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Ha a piackutató azt mondja, hogy fűtött lamellás, kihajtható kisujj-peckes egérre van kereslet, akkor azt fogja mindenki gyártani, addig amíg egy másik dolgot fel nem kap a piac.
Ha az unatkozó user-ek nem csipegetnék fel ezeket, az influencerpoooooo-k biztatására, már lenne legalább egy kényelmes, jó hatásfokkal használható egere mindenkinek, csak sajnos az pont nem lenne mára "menő cucc", a "kötelező" kihajtható kisujj-támasz nélkül.

Egyrészt nem értem ezeket a hozzászólásokat, mert aki tudja, hogy mi a jó magának, ráadásul nincs piaci érdekeltsége az minek fáradozik ezzel. Másrészt ezek a halálba kívánt gyártók egyszer-egyszer használható dolgot is kipottyantanak magukból, annak meg hogy tud örülni, ha rátalált...

[ Szerkesztve ]

(#9) Synthwave válasza Sinesol (#3) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"kevés a tehetetlensége"

Pont ezért könnyebb/jobb vele a kontroll, padtípustól függetlenül. Ha valaki spasztikus, azzal nem lehet mit kezdeni.

Ez kicsit arra emlékeztet, mikor 11 évesen azért játszottam eleinte Quake 1 shareware LAN-on billentyűzet only, mert arra spekuláltam, hogy egérrel "ha hirtelen valaki elém ugrik, megijedek és elrántom a francba a célkeresztet". :DDD

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#10) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Végül is nem bonyolult egy jó egeret gyártani:
- kell egy jó szenzor
- kell két jó mikrokapcsoló
- kell egy pár jó talp
- kell egy jó görgő
- vállalható minőségű burkolat nem lerohadó gumírozással vagy valami hasonló megoldással ami a csúszásgátló.

+ esetleg egy nem túl vastag és nem túl merev kábel.

[ Szerkesztve ]

(#11) Synthwave válasza fecke78 (#7) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Ja, a bullshit terméskövektől majd' 20 év alatt végre eljutunk egy értelmes trending. Állatok ezek. :D

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#12) csicso82 válasza Synthwave (#11) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Amúgy - saját tapasztalat - kb. mindegy mennyi a súlya egy egérnek 100-200gramm, mert a kezed megszokja, ha jó a szenzor, a talp, és az egérpad és még jól is van kalibrálva akkor nem lehet gond.
Nálunk van egy "konyhai" gép ami elé kinti muka után is le lehet ülni nem gond ha izzadtak vagyunk vagy a kezünk nem patyolattiszta stb. na ott egy 1500Ft-os genius egér van egy A4Tech paddal és a gép is öskövület.
Aztán van, hogy több időt is elüldögélek ott majd este leülök a "nagy" gép elé: erős gép, Razer Abyssus egér, Razer Goliathus Speed egérpaddal és először azt veszem észre, mint ha részeg lenne az egérkurzor mert mozog össze-vissza kell neki 5 perc vagy több mire "visszaszokom" rá. A súly is hasonló dolog.

(#13) Fred23


Fred23
(veterán)

Tetszik, de nem rendelek elő semmit bejáratatlan, számomra noname cégtől.

Remélem azért, valaki majd megteszi helyettem, és lesz róla PH!-s teszt.

(#14) Csandi válasza csicso82 (#12) üzenetére


Csandi
(tag)

Az egy dolog, hogy megszokod, de kérdés, hogy milyen szintű játéknál. Bármilyen fps játékban való top rankban történő játékhoz, vagy hobbi versenyző, vagy profi versenyző, annak minmaxolni kell és nem csak úgy ‘megszokni’. Erre pedig nagy átlagban és hoszabb távon jobb a minél könyebb.

(#15) Duracellm... válasza csicso82 (#10) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Persze, de az se baj, ha maga a súlypontja és az érzékelő pozíciója, egybeesik. És az sem, ha véletlenül olyanra sikerül az ergonómia, ahol ehhez a ponthoz közel tud majd a kéz egy extra stabil fogást adni, miközben, az izmok, folyamatos relaxált állapotban vannak.
Meg a gombok megnyomásával, nem szükséges olyan irányú erőt/ellenerőt kifejteni kézzel, ami miatt megmozdulna az egér.
Meg vannak ilyen praktikus szempontok, amit ezek az alap kritériumok mellett be kell tartani, ahhoz, hogy jól használható legyen a jó a végeredmény.
Meg persze a jól sikerült Fw. Esetek nagy részében, azzal cseszik el a hardvert, hogy olyan szempontoknak feleltetik meg a hardver működését, ami erősen kontra produktív a pontos-gyors pozicionáláshoz, kattintáshoz.

És ahhoz hogy a user érezze rajta a kib. nagy összhangot, ahhoz az is kell, hogy megcélozzanak vele EGY olyan játékstílust, még a komponensek kiválasztása előtt, amire alkalmassá akarják tenni az egeret.

[ Szerkesztve ]

(#16) csicso82 válasza Csandi (#14) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

és Duracellm...

Az egér ergonómiájára, és a fogás típusára a kéz méretére sem tértem ki de ez is változó nekem nincs nagy kezem a fingertip grip fogást alkalmazom tehát csuklóból mozgatom a kezem vagy csak az újjaimat, és erre a szimmetrikus - ambidextrous - egér a jó és a súly is az a jó, ha kicsi amúgy ezzel is egyetértek az a jobb minél kisebb a súlya.

(#17) Synthwave válasza csicso82 (#12) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Saját tapasztalat, hogy nagyon nem mindegy, mennyi a tömege az egérnek (hiába über a szenzor és 100 százalékos a PTFE), illetve attól, hogy valamit megszoksz, nem biztos, hogy az jó is, vagy ne lehetne máshogy még jobb.

Amúgy itt is van egy olyan gép, amihez egy szétgyötört Abysuss 3,5G van (a nullázott tappancsaival), mindig éppen valami random papírlapon (szóval szeret random vándorolgatni meg remegni a kurzor, ergo egy talicska fos, de jóvanaz), mégsem kell semmi "átszokási" idő, mikor visszaülök a Ninox Aurora/Allsop vagy a GPW/Allsop kombóhoz.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#18) csicso82 válasza Synthwave (#17) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Az én kis kéz + ambidextrous egér + fingertip grip fogáshoz jó a kicsit könnyű egér a csalapálós palm-os lapáttenyeres fejőnőknek lehet jobb a nagy ergonomikus egér nehezebb kivitelben.

(#19) Duracellm... válasza csicso82 (#16) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Az én hüvelykujjam nem bírja órákig az a görcsös tartás mellett, a precíz pozicionálást biztosítani. Kb.: fél órát tudok ilyen tartással teljesíteni, utána napokig nem nézek gépre. Ilyennel tanultam meg lűni, attól ment szét a kezem. ;)
Kényelmes, tenyeres egérrel meg lenyomok 8 órát, minimális teljesítmény csökkenéssel és kipihenten kelek fel a gép elöl.
Amúgy én is bírom a szimmetrikus egereket, mert van hogy mindkét kezemmel használom, és van hogy nem veszem észre, csak ha gépelni kell. :)

[ Szerkesztve ]

(#20) csicso82 válasza Duracellm... (#19) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Mindkét kézzel, az nem semmi!

Nekem is volt amikor rágörcsöltem, de alig játszom, amit igen - FIFA vagy PES - azt pedig dual analóg karos kontrollerrel.
Az fontos, hogy ne fájduljon meg a kéz, nekem a csuklóm alatt van egy kis törölköző összehajtva tehát magasabbvan van a csuklóm és az alkarom egy része, saccra 2-3cm.

(#21) Duracellm... válasza csicso82 (#20) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Az az igazság hogy próbáltam az alátámasztást, de a kicsi könnyű egérrel, rögtön elkezdek ámokfutni, óriási, hirtelen mozdulatokat téve, amiben akadályozott a csukló támasz, sajnos ez beteg magatartás vitte szét a csuklómat...
Illetve valahogy az évek során úgy lett kényelmes, hogy előre-hátra jobban kihasználom a padot, mint oldalra, ezért állítva is használom a padokat, valahogy így nagyobb a szabadságérzetem. Ebben is akadályozott a csukló támasz, mert nem vándorol együtt a csuklómmal. :(

Ez ilyen lett, ez már ilyen is marad. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) csicso82 válasza Duracellm... (#21) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

"mindenki másképp csinálja" és ezzen nincs is baj, ha ez az egyedi módi nem megy az ember egészségére. Egy faxa inhüvelygyulladás nem túl kellemes társ az életben.

(#23) Subi77 válasza fecke78 (#7) üzenetére


Subi77
(csendes tag)

Mire fel ez a sok indulat? Nem jön be az egér? Nekem sem, de valamiért nem érzek dühöt emiatt. :)

Ahogy én játszom, úgy nem igazán számítanak a grammok. :D Néha a szék is 20-30 centiket mozog, míg én mondjuk próbálok elhajolni egy kardcsapás elől. De az sem példátlan hogy az egész egérpad az asztal elhagyására készül...

Mondjuk ott még nem tartok, ahol szegény apám, aki rendszeresen feltépte a joystick-ot az asztalról (még a C64-es időkben), és 2-3-at el is tört "normál" játék közben. Kissé nehézkezű ember volt. :)

(#24) koby11h válasza Subi77 (#23) üzenetére


koby11h
(tag)

Aki nem tört el 1-2 Cobra-t vagy más joyt Commodore-on az nagyon fiatal még :) Én vagy ötöt törtem el, nagy mancsom van, és az egerek is kicsik és könnyűek...

Adás/vétel értékelése csak külön kérésre!

(#25) Synthwave válasza koby11h (#24) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Jaja. A C-64 joyok a fogyóeszköz kategóriában vannak/voltak.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#26) csicso82 válasza Synthwave (#25) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

:K

(#27) MeszesKPT


MeszesKPT
(senior tag)

Ezt sem lesz könnyű takarítani, méhsejt rács, harisnyázott kábel. Előnyben azok, akiknek nem izzad a keze.

De tesztet én is nagyon szívesen olvasnék róla.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.