Hirdetés

2021. december 5., vasárnap

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#9) Teasüti válasza icemad (#3) üzenetére


Teasüti
veterán

Itt van róla a kapcsolási rajz, ha az segít.
A szalag másik végén ahova a P2 csatlakozó megy, ott egy fotodióda van és még egy PIR szenzor, 4 eres vezetéket húznék ki oda tápnak és a két jelnek. Vagy egy erősebb kábelt betápolni a szalag másik végét is és akkor onnan levenni a tápot a szenzoroknak. A jelet át lehet küldeni akár RF modulokkal is és esetleg használni egy telefontöltőt, de ahhoz kéne egy MCU akkor oda is.
Szalagnak én 5V-os ws2812b-t használtam, de némi szoftvermódosítással ésszerűbb volna a SK6812 WWA szalag, ahol harmad akkora fogyasztásból megvan a fehér szín (nem színes).
Esetleg ha van 12V verzió, akkor azzal készíteném a végleges változatot, nincsenek akkora áramok, nem kell olyan sűrűn betáplálni - egy 5 méteres szalag talán nem is brownout-ol egyáltalán.
A táp egy sarkalatos pontja a rendszernek, én 5V-os laptoptöltő jellegűt választottam, de sajnos ebből csak Aliexpress-es verziót találtam, ami nem egy életbiztosítás. Ha van hova beépíteni, akkor PC tápot használnék, vagy kifejezetten ledes világításra szánt tápot.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.