Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helló,
"Kicsit - valljuk be - nyögvenyelősen megy ez a dolog."
Nem kicsit, hanem nagyon! Sajnos
https://socialblade.com/youtube/channel/UC7SJER9ifY2Mp1l8FRecUcQ
A fentebbi linken van a csatornád eredménye. 4 év és 2 hónap alatt lett 453 feliratkozód, és 55K-s megtekintésed.
Írod, hogy nem ebből akarsz megélni, de azért a névjegyen
Precízen követed, hogy mennyi feliratkozót értél el. Minden célszám után egy pipa. Belenéztem pár videódba.
Akkor most szerinte Pro és kontra:
+ Vizuálisan nem látom rossznak!
+ Ami a tematikát illeti változatos, de ez lehet előny is és hátrány is. Előny ha valaki nem mindig ugyanabban a témakörben keres tartalmakat, hátrány, ha igen.- Nem adod az arcodat a dologhoz. Ez egy döntés. Magyarország egyik legnagyobb feliratkozóval rendelkező Youtubere pl sokáig egy sál takarásában oszotta a poénokat. Viszont már ő is felvállalja egy ideje. Több tartalomgyártónál látható, hogy még idióta Minecraft tartalomnál is a sarokban látszik ahogyan játszik, az arca.
- Ahogyan előttem is írták: az arcodat ugyan nem adod a dologhoz, de a hangodat igen, és talán azt (sem) kellene. Fura a hangod, a hangképzésed, és bár nem látunk mikor beszélsz, mégis egyértelmű, hogy felolvasod a szöveget. A hangoddal és a stílusoddal igazából szerintem nem tudsz mit kezdeni, a felolvasás helyett meg inkább bemagolni kellene talán, de a legjobb az lenne, ha folyamatosan úgy beszélnél, mint az az ember, aki egy adott témában éli az életét.
Példa: pont ma néztem egy videót az összeroppant tengeralattjáróról. Egy magyar Youtuber csatornáján, több százezer felirakozója van... na a srác az pont úgy beszélt mintha ő lenne a Bob Ballard maga, miközben tudom, hogy halvány lila fingja nincs arról amiről beszél, és azt is, hogy összeollózta nyilván a dolgot, de képes volt úgy magába szívni és azt végül úgy visszaadni, ha nem tudnám, hogy egyébként a videózásból él, azt gondolnám, hogy ez valami mélytengeri expedíció vezető három évtizedes szakmai múlttal.Tematika. Általában azt szokták mondani, hogy egy csatornba egy témakör. Mert ha valaki a körömgombáról készít videókat, akkor a gombás nézők nem azért irakoznak fel a csatornájára, hogy a következő videóban a Mars meghódításának problémájával találják szembe magukat. De ez sincs kőbe vésve. Mert az iménti példánál maradva, nem kell minden videóban a körömgombáról beszélni, mert rengeteg másik témakör van az EÜ nagytémakörén belül.
A Te csatornádnál mondhatod azt, hogy a témaköröd az animáció, és azon belül választhatszm hogy viszonylag szűk vagy egy széles spektrumú csatornát hozol létre. Az eddigiek alapján a széles. Viszont van egy újabb bökkenő. A magyar piac korlátoltsága.
Nekem is van Youtube csatornám:
Az ami engem érdekel az nem feltétlen Magyarország specifikus. IT témakör. A nézőim kevesebb mint 40%-a tartózkodik Magyarországon, a többség, az külföldi a világ minden pontjáról. Nálam pl elég sok a felirat a videóimnál. A legnézetebb videók feliratosak. Nem mondom, hogy nincs része a tevékenységemnek a monetalizációban, mert még adózóm is utána! De a lényeg, hogy nem ültem fel arra a vonatra, hogy na csak a magyar közönséget szolgáljam ki, mert az itteniek elvárása eltér attól amit én szeretek csinálni. Nem fogok paródiát nyomni, meg különböző beszélgetős, politizálós -, hogy aztán úgy járak mint az akire kiszálltak a sárkányra hivatkozva a TEK-ék - illetve hülyülős contenteket gyártani, hogy a helyi lakosságnak a kedvére tegyek. Helyette azt találtam ki, és azt a döntést hoztam, hogy azt csinálom amit szeretek, és nem fókuszálok a magyar közönségre. Így alakult ki a 40-60 arány.
A Te tartalmaid viszont magyar specifikusak, viszont az tisztán látszik, hogy nem tudod az ittenieknek eladni Az meg pont abból, hogy abszolút magyar nyelven van, nincs angol felirat sem ki is zárja, hogy külföldiek feliratkozzanak a csatornádra.
Itt viszont útelágozáshoz érkeztél. Ha többet akarsz a Youtube-on elérni, mint hobbi, akkor váltanod kell, mert ez nem megy, és nem is fog menni, sajnos tisztán látszik. Ha viszont hobbi, akkor csináld, mert ugyan akkor sem lesz "sikeres" a csatornád, de legalább Neked nyújt egy kis szórakozást a készítése.
Abban viszont van egyszerre igazság, és annak velejáró kegyetlens valósága is, hogy a hazai befutott Youtuberek többsége, egészen egyszerűen nem ért semmi máshoz. Ha a Youtube megszűnne, mehetnének képzetlenül közmunkára, mert egyébként vannak nem ilyen autodidakta videósok, hanem eleve ezt a szakmát tanulók is, és élesben a bizonyítványt kérik, az a belépő. Az egyik amelyik paródiában utazik, az nem is nagyon ért a technikai részleghez, arra külön felvett egy csávót. Mások meg menetközben fejlődtek, de civilben elvéreznének.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amazon Fire TV stick/box
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera