- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pit stop
addikt
válasz
Evil Snowman #96 üzenetére
Ezt el kéne neki küldeni, hogy akkor melyikhez is mész?
Főleg ha határ mellett lakik, pár nyomkodás a telefonon, és ott találja magát manuális hálózatválasztáson. Lehet még kinntről is tudta volna használni itthoni árakon szolgáltatást...
Ez olyan, mint hogy 2 napja volt híradóban valami falu, ahol Telekomnak csak 1-1 helyen van minimális térereje. Polgi meg már mindehova bejelentést tett, mert a helyiek többsége Telekomos, és milyen má, hogy nincs szolgáltatás - közben másik két szolgáltatónak normális jele van. Idióták nem váltanak szolgáltatót, hanem sírnak, hogy jár és a .... T
-
egyébként meg ha már ennyire tudatos vásárló:
Az adatroaming limit szolgáltatás lehetővé teszi, hogy kontrolláld havi adatroaming költséged. Ha havi adatroaming költésed eléri a meghatározott limitösszeget, az adatroaming szolgáltatást szüneteltetjük. Az alapértelmezett limit bruttó 15 795,28 forint, amelyet 2 787,40 vagy 65 039,37 forintra módosíthatsz, illetve törölheted is. A módosítást legegyszerűbben Online ügyfélszolgálatunkon végezheted el, vagy a 1270-es számra küldött SMS kóddal is kérheted az alábbiak szerint:
- 2 787,40 forintos limit beállítása: LIMIT3, lemondása: XLIMIT3
- 15 795,28 forintos (alapértelmezett) limit beállítása: LIMIT17, lemondása: XLIMIT17
- 65 039,37 forintos limit beállítása: LIMIT70, lemondása: XLIMIT70.
Ha módosítod a limitet, a továbbiakban minden számlázási ciklusban a megadott összeg elérésekor kapcsoljuk ki a szolgáltatást.
-
janeszgol
félisten
válasz
Köszi, ezeknek én se néztem utána. Így járt akkor. De amit - gondolom én - hangsúlyozni szeretett volna, az megállja a helyét. Elutazom egy EU-s országba egy nem EU-s országot érintve, ami nem 1-es díjzónába tartozik. A telón rajta hagyom az adatot és az szinkronizál. És ott a horror díjszabás. Én csak ezen hüledeztem, na meg az árakon. Valóban marha drága, ezt nem engedném meg. Le kéne tiltatni a hálózatról, akár csak a hívást engedélyezni és külön (akár előre) fizetés esetén megengedni az adatkapcsolatot. .
Részemről lezártam.
-
erer1000
őstag
válasz
A legolcsóbb helyen volt pedig
Át megy T-hez 15k lesz ez a móka
-
válasz
janeszgol #91 üzenetére
Van egy rossz hírem. 2-es díjzónában (Szerbia) az alábbiak szerint alakul a 3 hazai szolgáltató árazása a honlapjuk alapján:
- Vodafone: 217,8 Ft/100 kb
- Telenor: 236,93 Ft/100 kb
- Telekom: 369,8 Ft/100 kbSzóval ismét csak sok sikert a szolgáltató váltáshoz az eredeti posztolónak. Ebből is látszik, hogy baszik bárminek utána nézni csak puffog.
-
janeszgol
félisten
Szerintem azért bontott szerződést, mert nem mérlegeltek. 4.2 megabájt. Ez lehet egy szinkronizálás is. Véletlen volt, legalábbis ahogy a posztban szerepel és kiszámlázták horror áron. Ha 2-3 (esetleg 4-5?) ezer forintot mondtak volna rá, akkor lehet nem így ér véget a történet. Látod a kétperces hívásért kifizette az ezrest, pedig az se kutya. De azt (a hívás funkciót) direkt használta.
Bár az én írásom is zsákutva, mert ha meg direkt netezni ment volna át (ami 4.2 megánál biztosan több), akkor ezen a horror áron nem semmi pénz lett volna. Legalábbis kártyatiltásig (nem tudom az összeghatárt, a Vodánál talán 99 ezer ft) hamar elment volna a történet. De az már direkt lett volna. -
Kasya
nagyúr
Csak en erzem ugy, hogy a ket "problema" osszekapcsolodik? A magas ar kifizetese hozza magaval az arkepzes miatti elegtelenseget is. Lehet problemazni az arkepzesen, de ha nem kellett volna kifizetnie, sose szuletik meg ez a topik.
Maskulonben en is elegtelenkedtem magamban, mikor 50 helyett 56-tal mentem osztrákoknal a falu vegen. Pont bemertek, 50 euros birsag. Senkit nem veszelyeztettem, 100 m-re nem volt haz/ember, de megis tulleptem a "hatart".
De szinten szivtam, mikor elneztem az utolso felhajtot az autopalyara a magyar hatar elott. Cca. 2km-t tettem meg az autopalyan matrica nelkul, de a hataron kifogtak ellenorzesre es par szaz euromba kerult....na, ezt aztan abszolut nem ereztem "korrektnek".Sokszor van az eletben olyan, hogy az ember bosszankodik, de hogy ezert szerzodest bontson (ha amugy nincs gondja vele)...
-
janeszgol
félisten
Nem én alafabétáztam. Látod, az eredeti postot is így olvastad el, ahogy a hozzászólásom. Sehogy. Miért fontos az utolsó mondat? Nem minden szolgáltató méri egységes áron a hálózati díjakat.
Én értettem, mit kifogásolnak mások, miszerint nem olvasta el a delikvens az sms-t, a szerződést stb. Ne akard nekem megmagyarázni, mit értek és mit nem. De én megteszem, mert az eredeti bejegyzés másról szólt, mást kifogásolt.ÉRTSD MÁR MEG, MIT ÍR A MÁSIK, UTÁNA SZÓLJ HOZZÁ! Érted? Felfogtad?
-
janeszgol
félisten
Ez a lényeg. Összesen 2-3 ember értette meg az eredeti bejegyzést. És még ők dobálóznak a funkcionális analfabéta jelzővel. Megkockáztatom, azt se tudja az illető, mit jelent ez. De már hozzászoktam itt az oldalon. (Legdurvább, amikor Bognak írta valaki ezt, hogy nem tud olvasni.)
-
Syl
nagyúr
Ha csak az a bajom, hogy drága, akkor leírom, hogy figyuzzatok srácok, a non-eu adatroaming qrva drága.
Ha pedig a szolgáltatóra vagyok dühös, akkor azt írom, hogy ezért-meg-azért felmondom a szerződést.
És itt nem az első eset történt. Annál is inkább, mivel a másik két szolgáltatónál is ugyanannyiba kerül az a híres 4 mega. -
Syl
nagyúr
Úgy tűnik te nem olvastad (végig) az írást. Merthogy ezzel zárta:
Biztos megérte. Részemről itt ért véget a történet. Két előfizu. Volt...
Szerintem pont ezért nem csak arról van szó, hogy drága a nem-EU adatroaming, hanem hogy berágott a Vodára és felmondja a szerződést. -
Csapoati
nagyúr
Panaszkodás - panaszkodás. Az itteni eredeti írást meg ti nem olvastátok el jól, mert nem a kiszámlázás volt a gond ott sem, hanem az eszement és irreális (bár persze előre kikötött) adatforgalmi díj. De én már nem ragozom tovább, aki akarja, megérti, aki nem, az nem. Nem normális dolog egy dijcsomagban sem a megabyte-onkénti 2000 Ft.
-
total90
veterán
Te azt elolvastad egyáltalán? Az üzletben ajánlottak valamit, amire azt mondták, hogy megy... és mire odakerült volna a sor, hogy csinálnak valamit, kiderült, hogy nem megy. Hol lehet itt user error?
A sztori 2-nél még en utána néztem és nem mentem bele, szóval megint nem user error.
Nem nagyon látok hasonlóságot a 2 bejegyzés között...
-
total90
veterán
Szerintem!
A szolgáltató megszab egy árat, ha pofátlanul magas is, ez van.
A felhasználó elhagyja az EU-s zónát és kap egy SMS-t, hogy milyen árakat számolnak fel. Ha nem is tájékozódott a szerződéséből, vagy nem nézett utána a neten, hogy mibe kerül a kiruccaná, akkor is az SMS lenne az, hogy "hé, itt rohadt drága lesz, kapcsolj ki" jelzés.
Ennek ellenére sem tett semmit. Itt nincs miről beszélni, user error. -
janeszgol
félisten
válasz
Evil Snowman #76 üzenetére
De lehet meg peldat talalni. Olyan orszagon utazol at, ami nem kedvezmenyes. Nem netezel, hanem szinkronizal a telo.
Az osszeg elengedeset sem szeretnem, az a lo tuloldala. Legyen savos, a belfoldi ellentettje:
eddig x ft, addig y ft, a felett meg z ft, ahol x<y<z. -
Ha a határ szélén élsz valóban probléma lehet, mivel nagyon sok külföldi szolgáltató (főleg a déli régiók) nem igazán tartja be azt a megállapodást, miszerint az ő oldalukon a határ közelébe általuk kihelyezett állomásaik dőlésszögét vagy azok besugárzási területét úgy lőjék be, hogy az ne "szórjon át" a szomszéd országba. Főleg a szerbek.
De erre van olyan külön megrendelhető szolgáltatás a szolgáltatóknál valamint készülék beállítás is, amivel megakadályozhatja az ember a külföldi szolgáltatóra való átjelentkezést (sajnos a telefonok sok esetben az erősebb jelet részesítik előnyben nem a honos hálózatot). Volt már rá precedens, hogy emiatt 20+ k-t jóváírtam egy ügyfélnek.
Szerintem amúgy jelen esetben, ha nem a poszt megírásával foglalkozott volna fórumtárs, hanem ír egy levelet, hogy "bocs benéztem, de sürgős eset volt, xy-on kellett segítenem, emiatt nem néztem az sms-t, meg nem kapcsoltam ki az adatroamingot légyszi írjátok jóvá", akkor 50% az esély, hogy a szolgáltató jóváírja. Jelen esetben viszont 0%.
-
-
woodworm
veterán
A szomorú az egészben, hogy ez simán megtörténik a határ innenső oldalán is tájékozatlan emberrel, ha nem tudatosul benne, hogy miért jött az előbb sms, és fontosabb dolga is akad közben.
-
janeszgol
félisten
De dabadab, ne terjunk el a cikktol. Nem nyaralni volt kint, meg mekizni, amik kozben csak netezik az ember. Az megint mas, bar abban igazad van, hogy elmebeteg az arazas. Ha jol tudom, nehany tizezer forintnal (talan 50k?) jelez a szolgaltato, sot tilt is.
-
erer1000
őstag
ha szar van a palacsintában, vissza viszem, hogy nem ezt kértem, nem erre "szerződtem" a palacsinta vásárlás pillanatában.
kivéve ha alapból szarral töltött palacsintát kértem.
itt viszont tudni lehetett a szerződés feltételeit, ergo hogy szar van a palacsintában, és az illető roamingba net használat miatt, emg is kapta a szaros palacsintát, amiről tudnia kellett volna
-
Argos
őstag
Hasonlóan jártam én is régebben. Ezer éves mobil előfizumon (Voda) volt valami kövület "betárcsázós" net, csillagászati adatforgalom díjszabással és valahogy belefutottam - igaz itthon (ami talán még durvább) - én is ebbe a pár mega-tíz rongyért számlába.
Nem tetszett, nem akartam benyelni, becsörögtem az üfeszre, kishölgy levette a szituációt, közölte, hogy fizessem ki, majd a havidíjon felül kifizetett összeget három hónap alatt jóváírják a számlámon. És engedelmemmel le is venné ezt a net opciót az előfizetésemről.
Köszöntem szépen, keziccsókolom'!
Csak, hogy pozitív példa is álljon itt a szolgáltatókkal kapcsolatban.( Mondjuk, arra azért kíváncsi lennék (
), hogy akármivel kapcsolatosan, hasonló baleset elszenvedőjeként a user-error-ozóknak hogy állna a szája...
Tudom sehogy, mert tájékozódnak minden esetben és ilyen velük még véletlenül se történhet meg. ) -
dabadab
titán
Oké srácok, tehát ha valaki megjegyzi, hogy szar van a palacsintában, akkor lehülyézitek, hogy minek szólalt meg, meg ezen úgysem lehet változtatni, aztán falatoztok tovább.
További jó étvágyat!
-
janeszgol
félisten
Es ha le volt halkitva a telefon? Kiment hazavontatni egy autot. Nem netezni ment ki, lehet elo se vette ( jo, egyet hivott) a telot.
Komolyan kerdem, hogy itt 2-3 embert leszamitva nem tudtok olvasni vagy ennyire alacsony az erzelmi intelligenciatok? Ha mar elkezdtetek a szemelyeskedest. -
-
janeszgol
félisten
válasz
Evil Snowman #46 üzenetére
A feneket erted. Nem az ellen szolt, hogy fizetnie kell, hanem azert, hogy mennyit.
-
az EU-s döntéshozók is világosan láttak, hogy ez rettenetes lenyúlás. Ez így van. De jelen esetben 2 dolog hibádzik.
1. Az érintett ország nem EU tag. Lehet hőbörögni, hogy "de az ejúba olcsóbb". No one cares.
2. Elárulok egy apróbb titkot, amire már bitpork fórumtárs is utalt. Amikor a roamingolsz, akkor minden egyes hívás, sms, mms és adatkapcsolat során az adott pillanatban használt roaming partnerszolgáltató SZÁMLÁZ egy a két szolgáltató által előre szerződésben rögzített hálózat használati költséget a te szolgáltatódnak (az ő hálózati elemit használja az ügyfeled, aminek a fenntartása, telepítése pénzbe kerül). Ezért van az pl, hogy esetenként szolgáltatónként eltérnek a külföldi roamingpartnerek. Teszem hozzá az EU-s korlátozás EU szinten jól kib@szott a szolgáltatókkal, mert a korábbi díj és az EU által meghatározott díj közötti díjkülönbözetet nekik kell benyelni.
2+1. Mondok még jobbat. Anno azért volt belföldön külön hálózaton belüli és hálózaton kívüli percdíj, mert amikor felhívtál egy hálózaton kívüli számot, akkor szintén a másik szolgáltató számlázott a tiednek, szintén a fenti okok miatt.
Gondolom az sem lep meg, hogy a mobilszolgáltatók nem karitatív vagy non-profit szervezetek. Utóbbiak lehetnének, de akkor meg azért menne a paraszt lázadás, hogy miért nem fejlesztenek sehol. Akkor meg az lenne a baj.
-
kemotox
addikt
-
erer1000
őstag
ez a külföldön sokkal drágább a saját díjcsomagom dolog olyan, mint amikor ide jönnek külföldről. és euróval fizetnek.
vagy utána olvasnak, és élnek a lehetőséggel, és pénzváltónál váltanak pénzt, és nem járnak olyan rosszul (váltási költség 1-2%), vagy étteremben 240ft-ot ér az eurójuk, és megy a pampogás.
tessettek volna váltani
hiába rossz a váltási ár/roaming díj, ki lehet küszöbölni, hiába csak egy órára megyek roaming zónába/vásárolni/ebédelni
-
dabadab
titán
"Inkább azt kéne megérteni, hogy elkerülhető lett volna, kis odafigyeléssel."
Én tökre meg fogom érteni ezt, ha adsz egy olyan tippet, ami után a Vodafone díjszabása megváltozik. Addig viszont nem arról beszélünk, hogy megoldódott a probléma, csak arról, hogy van valamilyenféle workaround. Érthető a különbség?
-
PBA
aktív tag
A szövegértési zavar ott kezdődik, amikor nem nézed meg a szolgáltatás árát, vagy nem olvasod el az SMS-t, amit kapsz. Azátn meg nagy szemekkel nézel, hogy nahááááát, nem sikerült értelmezned a szöveget, hogy ennyibe kerül.
EZ a funkcionális analfabetizmus. A Tescóban is úgy veszed le a polcról a terméket, hogy nem nézed meg az árát? Utána meg pattogsz a pénztárnál?
-
dabadab
titán
válasz
Evil Snowman #50 üzenetére
Szerinted az EU-n belüli roamingárak azért akkorák, amekkorák, mert:
1. csak ő a helikopter
2. az EU-s döntéshozók is világosan láttak, hogy ez rettenetes lenyúlás -
-
-
dabadab
titán
Oké, akkor felteszem a kérdést: itt mindenki súlyos szövegértési zavarokkal küzd?
-
PBA
aktív tag
Ha túl drága az adatroaming, nem kell igénybe venni. Nem ételről, vízről, stb beszélünk, nem kötelező használni. Ha senki nem használja, akkor majd csökkentik (esetleg) az árát. Vagy veszel az első adandó alkalommal helyi prepaid kártyát, és boldogság. Senki nem kötelez arra, hogy roamingolj, ha drága, ne használd.
-
-
-
erer1000
őstag
-
dabadab
titán
válasz
Evil Snowman #38 üzenetére
"Amennyiben a szolgáltató által biztosított szolgáltatás ellenértéke (ára) nem felel meg az elképzeléseimnek, akkor nem veszem azt igénybe -> kikapcsolom a mobilinternetet és az adatroaming lehetőséget a készülékemen."
Te tényleg nem érted a kérdést vagy csak úgy csinálsz?
Ha kikapcsolod az adatroamingot, attól olcsóbb lesz az adatroaming? Nem. Akkor ez nem megoldás arra a problémára, hogy pofátlanul drága az adatroaming.
-
erer1000
őstag
válasz
Evil Snowman #38 üzenetére
+1
-
válasz
janeszgol #32 üzenetére
Persze, hogy okos vagyok, mert mielőtt én igénybe veszek egy szolgáltatást, annak elolvasom a feltételeit.
A szolgáltatók eleget tesznek a törvényi kötelezettségeknek, ami az ügyféltájékoztatást illeti (korábban említett ÁSZF, díjszabási táblázat, határátlépést és roaming partnerszolgáltóra vonatkozó díjszabási SMS értesítés kiküldése az arra való felcsatlakozást követően). Az ÁSZF-et és a díjszabási táblázat roaming költségekre vonatkozó pontjait kiutazás előtt is lehet olvasgatni otthon a meleg szobában, ingyenesen.
Autora: nem tudom, nem mindegy? Nem ez a lenyeg.:
Nincs ilyen autó, ezért ne példálozz olyan dologgal, amiről lövésed sincs. Nem véletlenül kérdeztem.
@dabadab:
Amennyiben a szolgáltató által biztosított szolgáltatás ellenértéke (ára) nem felel meg az elképzeléseimnek, akkor nem veszem azt igénybe -> kikapcsolom a mobilinternetet és az adatroaming lehetőséget a készülékemen.
Mindkettőtöknek:
Nézzük mi valósult meg a jelen esetben (lassan írom, hogy megértsétek):
- szolgáltató a törvényi kötelezettségeknek megfelelően tájékoztatta az ügyfelet? -> igen
- ügyfél ezeket áttanulmányozta? -> feltételezhetően nem, mert akkor nem picsogna a +10k-n
- az ügyfél a szükséges ismeretek feltételezett hiányában igénybe vette a szolgáltatást? -> igen
- a szolgáltató jogosan számlázta azt ki? -> igen, hisz az előzetes tájékoztatási kötelezettségének eleget tett
- ügyfél ennek ellenére reklamál? -> igen
- emiatt ki a hülye? -> ügyfélElhiszem, hogy az elmúlt 15 évben az lett az emberekbe sulykolva, hogy az ügyfélnek mindig igaza van, még akkor is, ha hülye. De van egy rossz hírem. Ez nem így van. Ilyen panasszal elmegy egy NMHH-hoz és még ott is körbe röhögik.
Itt az ideje felnőni és ha elb@sztatok valamit, akkor azért vállalni a felelősséget, nem pedig másra hárítani azt. Ennyi a történet.
-
janeszgol
félisten
Pontosan. Nem tizen megarol volt szo. 4 mega osszejohet az email szinkronbol is. Nem a meki elott netezett. Vagy kitalalt tortenet vagy sem, de ez eletszeru.
Az ember ha nem ki-, es bekapcsolgatos fajta, el is felejtheti. Plane, ha egy pillanatra megy at vagy par orara (csaladlatogatas). Ebben ez a felelmetes. Ha azt mondjak, hogy hopp volt 5-10 mega, plusz ketezer a havin felul, azt mondom okes (10 ezerhez kell 25-50 mega, az ritkan veletlen). De 10 ezer?? -
dabadab
titán
válasz
Evil Snowman #29 üzenetére
"Egyrészt van egy olyan, hogy ÁSZF, másrészt van egy olyan, hogy díjszabási táblázat, harmadrészt van egy automatikusan leküldött SMS, ami tartalmazza az adott országban lévő különböző forgalomtípusok díjait."
És ezek közül melyik oldja meg azt a problémát, hogy négy mega adatforgalom tízezer forintba kerül?
-
janeszgol
félisten
válasz
Evil Snowman #29 üzenetére
Jajj de okos vagy. Ertsd mar meg, mi a gondja. (Es akkor a diakokat szidjuk a Pisa teszt miatt.) Nem netezni ment ki, barki besz'phatja. Nem mindig jon sms. Ennyi.
Autora: nem tudom, nem mindegy? Nem ez a lenyeg.
-
-
Egyrészt van egy olyan, hogy ÁSZF, másrészt van egy olyan, hogy díjszabási táblázat, harmadrészt van egy automatikusan leküldött SMS, ami tartalmazza az adott országban lévő különböző forgalomtípusok díjait.
Ez eddig nekem 3x user error, hogy egyiket sem nézte meg. Ha megnézi, meglátja, hogy mi mennyi és akkor nincs +10k a számlában. Thats all.
-
erer1000
őstag
az user dönti el melyik szolgáltatót választja
#25 Andorra, Izland, Liechtenstein, Norvégia EU-n kívüli, de az EU díjzónába tartozik pedig (T-mobilnál olvasom épp)
EDIT:
vodafon: az EU országaiban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban, Monacoban, és Törökországban, a Vodafone partnerhálózatain.
andorra pont nem
ott marad a vodás 217,8 Ft / 100kB árszabás
Roaming net nélkül úgy látom T mobil még drágább dominoban
-
dabadab
titán
válasz
Evil Snowman #24 üzenetére
Most elolvastam a konkrét blogbejegyzést és egyedül azon háborog, hogy (idézem): "A 4.2 MB-ÉRT 9841 FT-OT SZÁMLÁZTAK KI!!! Azaz minden kilobyte 184.5 ft+áfa. 2017 végén 4 MB-ért majd 10.000 ft-ot kiszámlázni."
A Vodafone adattarifái meg semmiképpen sem a user error témakörbe tartoznak.
-
HUNStorming
csendes tag
Én ezt úgy szívtam meg a Vodánál, hogy átautóztunk Andorrába (ominózus világégés válogatott mérkőzésre), és már csak ott eszméltem, amikor letiltott a szolgáltató... (spanyolból mentünk át és egy-két szép fénykép feltöltése volt folyamatban, amivel sikerült elérnem a max keretösszeget, pillanatok alatt el lehet....) Egy a lényeg, hogy Európán belül is érdemes figyelni... sms ide vagy oda, user error ide vagy oda...
-
-
Kasya
nagyúr
EU-n kivul nem kap ertesito SMS-t a frelhasznalo a dijcsomagokrol?
Maskulonben tenyleg draga, de az embernek is illene utanajarnia, hogy hol mi mennyi, ha hasznalni akarja a szolgaltatast.
Szerk: en is utalaom, ha letiltjak a hsz lehetoseget, tekintve a forum lenyegere.
-
válasz
Eztis_Aztis #19 üzenetére
Mennyi betekintésed van a szolgáltatók közötti szerződésekbe?
Csak egy példát említek, lévén pont Szerbia. Van egy bankjuk (nevet nem mondok, mert nem akarok támadási felületet) ami odakint elég elterjedt ban, lévén az országon belüli utalásokra elég jó tarifával dolgozik. No Magyarországról küldtünk ki zsét, egy elvégzett munka után. 1000€-t kb. Egy hét után hívtak, hogy miért nem küldtük. Emileztem kivonatot, hogy nyema én hibám. Ekkor rákérdeztek a saját bankjuknál és hopp meg is lett az összeg, csak éppen 250€val kevesebb, mert a többit kezelési költségben levonták.Szóval mielőtt a vodát felelőssé tenné valaki, érdemes lenne a két szolgáltató közötti szerződés feltételeit megnézni...
-
erer1000
őstag
válasz
t72killer #18 üzenetére
be van álítva nekem hogy max 10k-t terhelhetnek 1 hónapban a számlámra. ha efölött akarnék bármit, nem engedi
nettel, néhai lottóval, stb mindennel 4k ba megáll
ha véletlenül afrika közepén találnám magam, akkor se menne 10k fölé
ennyi "felhasználó védelem" azért van mindenhol, hogy meg lehet szabni korlátot. pl gyerek esetében is jó ez, mert pl kap egy előfizut, alap nettel, + családon belüli ingeyn hívással, mert prepaidba ez több lenne árba. viszont egy limitet benyomnak, hogy ne vehessen ebayon SMS-el markolót
a voda számomra mindig is nagyon negatív képet festett.
nem voltak szimpatikusak soha, de legalább drága (legalábbis amíg rendszeresen néztem) -
Eztis_Aztis
tag
Tényleg mindenki szerencsétlent hülyézi?
Egy hangyányit drága tanulópénznek gondolom. Lényegében szvsz teljes mértékben ki is meríti a voda ebben az esetben az etikátlan haszonszerzés fogalmát. Vagy a partnere, akitôl a hálózatot bérli. Amúgy pedig, ahogy az egyik felettem író is mondta, a telekomos a jó hozzáállás, nem ez a, ha kell ha nem megveszed szemlélet. Persze a szolgáltatónak (voda) nem érdeke elkerülni ezeket a problémákat. Mondjuk el lehet rajta gondolkodni, hogy megérte-e nekik jelen esetben az automatikus roaming elindítása. -
válasz
angyalpc2 #17 üzenetére
+1, én is prepay-en tolom, eszem ágában sincs korlátlan hozzáférést adni a szolgáltatónak a bankszámlámhoz... Legrosszabb esetben buktam azt a párezer Ft-ot, ami az egyenlegen volt, oszt csókolom, segélyhívást pedig még SIM nélkül is tudok indítani, ha valami igazán nagy gáz lenne.
-
angyalpc2
aktív tag
Szerintem nem az volt a baja, hogy úgy maradt..na bumm
max elment volna egy 1-2 ezer forintAz a gond, hogy a 21. században 4Mb 10e Ft
Mi lett volna ha fut valami más is, 100e Ft-os számlánál köt ki? (Bárki)Mondjuk nekem ezért nincs előfizetésem, gyakorlatilag semmilyen előnye nincs az előfizetésnek.
Nagyon sokat kell telefonálni ahhoz hogy érdemes legyen.Én mondjuk meg kifejezetten nem szeretek dumálni telefonba.
A magyar szolgáltatók meg különösen röhej kategória.
-
Stanlee
őstag
En megertem az eredeto blogirot, hogy nem engedte a kommentelest. Azert szerintem eleg durva, hogy szinte mindenki lehulyezi, mert nem kapcsolta ki az adatroaming-ot vagy olvasta el a szerzodest.
Szerintem a szolgaltato es a felhasznalo is ugyanugy hibas egy ilyen esetben. A Voda (pont nekik nincs sajat szerb halozatuk), de mondjuk igy 2017 vegen az osszes magyar szolgaltato az egyetlen nem EU-s szomszedos orszag szolgaltatoival kothetne mar jobb feltetelekkel is roaming-ot. Persze tudom en, hogy kell a zseton es roamingbol mar csak a balkan maradt, mint fejostehen. A felhasznalo is hibas, mert biztos kapott sms-t, hogy mennyibe kerul a hivas/fgadas es adat, ami alapjan rogton kilohette volna az adatkommunikaciot legalabb.
Viszont csak ezert felmondani a szerzodest szerintem eleg nagy butasag, ahogy en se valtok rogton bankot, meg akkor sem, ha a bankom negyedevente valtoztatja a kartyahasznalat felteteleit es mar alig tudom kovetni, melyik orszagban milyen fizetesre melyik kartyamat erdemes hasznalni, mert kulonben jol megsapolnak...
-
erer1000
őstag
pontosan
és még pontatlan is az eredeti cikk írója , nem kilobájtonként fizetett 200ft körül hanem
369 Ft hívás 217,8 Ft / 100kB
4,2MB=9150ft,
mellé 2 számlázott perc hívás és emg is van a 10kuser error ez teljes mértékben ahogy írták.
Geller_1972-nek volt már nem egy cikke ami olyan volt hogy teljesen felháborodott , olyanon amin nem kellett volna, vagy tudatlanul papolt, csak törli az ilyen cikkeket olykor
egyik leggyűlöltebb dolog egy hír/bejegyzés/bármi alatt a komment szekció kikapcsolása.
az egyenlő egy "csak ideszarok valamit, de nem érdekel a véleményed"-el -
Nálam alap, h országhatár-átlépés előtt kilövöm az adatforgalmat, ettől függetlenül a kis szemét egyszer visszakapcsolta wifi-n elkövetett frissítések után, ha jól rémlik, kb 3 EUR-m bukta azt a pár percet, mialatt a menüben utolértem és kilőttem.
-
Matada2.3
veterán
Attól függetlenül, hogy user error, 10k négy mega netért eléggé ótvar, mármint így a mai világban tényleg gyászos.
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem nem is az a baja, hogy automatikusan ment a net (én kikapcsolom magamnak, ha kell), hanem hogy milyen eszement áron adták neki azt a pár megát. Nem biztos, hogy normális 4 megáért ezreket fizetni, Szerbia ide vagy oda.
-
total90
veterán
User error, el kellene olvasni a szerződés minden pontját.
-
Syl
nagyúr
>A Telenornál nem tudom, hogy hogyan működik.
A my.telenor.hu oldalon van egy olyan beállítás, hogy Roaming tiltás 2-3-as zónára - de őszintén nem emlékszem mi az alapértelmezett beállítása.
-
Wesder
titán
10K jesszus
-
Egyetértek. Tiszta user error.
-
Lehet hogy az user a hülye de 10k a mobilnetért a mai világban pofátlanság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Természetesen megint egy olyan bejegyzés, amihez nem lehet hozzászólni. Egy-két szösszenet az egészhez:Utána néztem, és...
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest