Hirdetés

2022. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Jó ötlet, de nehéz lesz elterjeszteni.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) tal-garius válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


tal-garius
aktív tag

Nem is nagyon jönnek :( Sokan írták már, hogy maga az ötlet jó, csak elterjeszteni lesz szenvedés.

Topping D30 - Kercso Audio Presenter 3

(#3) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Ne haragudj, a szándék az nemes, de ezt a prohardver is tudja, méghozzá sokkal magasabb szakmai színvonalon. Minden hardverre jut legalább 3-4 szakértő, aki piszok mód benne van, és osztja az infókat tanácsokat a szaktopicokban, minden hardverre van külön "nem működik, mit csináljak" topic, valamint teljes, komplett eszközökre ugyanígy.

Ezt egy személyben (vagy akár öten) egy facebook oldalon akarjátok megoldani? Gyertek inkább ide segíteni, sokkal több emberhez eljuttok vele.

(#4) Geri Bátyó válasza tal-garius (#2) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Az ötlet tényleg jó, de nehezen fog működni. Személyes tapasztalat.
Évek óta foglalkozom számítógépek javításával. Nem hivatásszerűen, bár megtehetném (még papírom is van róla, hogy számítógép és hálózatszerelő vagyok). Az összes munkahelyemen, illetve az ügyfeleknél én csináltam/csinálom a karbantartást, fejlesztést.
Az az alapvető probléma, hogy az emberek (jelen gazdasági helyzetben ez különösen igaz) nem költenek szakemberre, mert mindig van egy haver/ismerős/rokon, aki "ért" a géphez és valami oknál fogva hisznek az ilyen kutyaütőknek, annak ellenére, hogy súlyos pénzeket fizetnek ki fölöslegesen, egy-egy jótanács okán.

Egy példa pár nappal ezelőttről. Panelházban lakom és véletlenül hallottam meg egy beszélgetést. A srác azt taglalta egy másik lakónak, hogy az unokatestvére mennyire nagy zseni és neki is tudja ajánlani. Vacakolt a gépe (fagyott, újraindult). Először vetetett vele a rokon egy új VGA-t ( :F ), de mivel nem oldotta meg a problémát, jött egy új vinyó ( :O ), ezután pedig egy új alaplap ( :W ). Igaz, hogy a gép még mindig nem megy, de az unokatesó nagyon tudja, hogy mivel lehet a gond!
Én csak annyit fűztem hozzá, hogy vegyen egy új tápot és a régi alkatrészeket akár vissza is rakhatja a gépbe.
Nos, a gép azóta működik, de a régi alkatrészeket kidobta, mert "azok már tönkrementek"! :((( :W

Szóval nehéz lesz elterjedni, de nem lehetetlen! Kitartás hozzá és sok sikert! :)

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#5) DeFranco válasza Geri Bátyó (#4) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha jól látom itt ingyenes közösségi segítségnyújtásról, tanácsadásról van szó. (Persze nem vagyok naív, csak próbálok a leírtakhoz ragaszkodni)

(#6) Geri Bátyó válasza DeFranco (#5) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Én is így értettem. Nem írtam le egyértelműen, hogy a szakember akár pénzbe kerül, akár ingyen van felejtős, mert ingyen ott van a rokon/ismerős. Nehéz erről leszoktatni az embereket.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#7) tal-garius válasza DeFranco (#3) üzenetére


tal-garius
aktív tag

Prohardveren sok segítséget adnak, én is napi szinten rengeteg topicba beleolvasok, még ha nem is írok mindenhova, de aktív tagja vagyok a közösségnek. Amit írsz helytálló, de mint minden oldalt előbb ezt is meg kell ismertetni az emberekkel. Rengeteg pckel foglalkozó magyar oldal van, de sajnos kevés az igazán jó. Prohardver az más, évek alatt kialakult itt egy fa**a közösség, de tudom vannak akik még nem ismerik, vagy a bizalmuk nincs meg benne. Sok olyan ember van sajnos kik gépet, mostanában Facebook, Skypera használják. Ők ha én nem mondom, nem is jönnének rá, hogy ide jöjjenek. Na arra is jó az én Face oldalam. Ha csak annyit segítek, hogy itt nézzen szét. Eddig kik írtak ott nekem, ha megnézitek próbáltam átjárni a problémájukat, hogy ha lehet ne költsenek feleslegesen. Oldalon mint írtam eleinte én vagyok mint segítségnyújtó, de ha többen lennénk, több mennyiségű levélre kéne válaszolni, akkor újabb segítőknek adnék jogokat. Ez egy öncélú kezdeményezés, szeretem ha sikerül valamit megoldani.

Topping D30 - Kercso Audio Presenter 3

(#8) Eastman


Eastman
őstag

Az ötlet nem rossz, de én egy picit másképp' csinálnám.

1. kell egy kérdőjel a face-cím végére, mert ez így kijelentés:
Baj van a gépeddel A lájkolók csak ezt látják, ha posztolsz, a fejléced még nem.

2. a poénos képek helyett mellett írhatnál konkrét eseteket, hibajelenségeket amiket megoldottatok. Rövid leírás, hogy mit mire cseréltél, mi mitől gyógyult meg. Ebből láthatják a látogatóid, hogy mit várhatnak Tőled és nem a poénos képek posztolása a cél. ;) ...szerintem.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#9) tal-garius válasza Eastman (#8) üzenetére


tal-garius
aktív tag

Köszönöm az észrevételeket! :)
Március 29-e előtt cikkeket írtam, de nem sok embert "érdekelt". Én se akarom teleszennyezni az oldalt hülyeségekkel, csak az a baj hogy erre figyelnek fel :( Az a pár kép több like-ot hozott, mint előtte. Más ötletem nem volt. Lehet írok pár bejegyzést amit mondtál, régi klasszikus eseteket. Jókat lehet rajtuk derülni, okulni.

Reméljük később több "aktívabb" tagunk is lesz. Eddig kb. 8 kérdés érkezett. Olvasható az oldalon is.

Topping D30 - Kercso Audio Presenter 3

(#10) tal-garius


tal-garius
aktív tag

Helyzet változatlan :( Nem nagyon akar terjedni :(

Topping D30 - Kercso Audio Presenter 3

(#11) escape válasza tal-garius (#10) üzenetére


escape
aktív tag

Én lehet, hogy Facebook oldal helyett inkább egy csoporton gondolkoznék el, ha már közösség kovácsolása a cél. Vagy valami olyasmi. Dobtam egy like-ot, kíváncsian várom a fejleményeket.

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#12) tal-garius válasza escape (#11) üzenetére


tal-garius
aktív tag

Köszi :)

Topping D30 - Kercso Audio Presenter 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.