Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3) t72killer válasza Nordic (#2) üzenetére


t72killer
titán

Én is számolgattam és olyan helyen, ahol munkát is kapni (megyeszékhely): az átlag 70m2 lakásár 30milla felett van. Persze tudom, ezek ingatlan.com-os hirdetési árak, amiből valszleg lehet x összeget alkudni, de ez még messze nem a kínálat prémium szelete. Ez a "reklám" szerinti 7évre leosztva havi bő 400eFt, ami azért nem mondható átlagosnak még bruttóban sem.

#1: nehéz ügy megítélni sztem a lufi meglétét. Alapvetően az a kérdés egy lufinál, hogy a kereslet fennmarad-e és nem ugrik-e meg a kínálat. Keresleti oldalról kérdés pl az eladósodottság foka: amennyiben ez túl magas, könnyen borulhat a kártyavár. Viszont ha rákapnak a vastag külföldi vevők, akkor stabil maradhat az emelkedés.

Európa többi részéhez viszonyítva nem a lakások abszolút árcédulája (a fenti 30M ugye 100eEUR), hanem a környékbeli nettó bérekből számított megfizethetősége a kérdés. Illetve bérlakáskiadásnál a lakbérekből származó bevétel mondjuk bankbetéthez hasonlítva. Tudom, utóbbi manapság csak bukik, de lehet ez még máshogy is.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.