Hirdetés

2020. január 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) t72killer válasza doeeg (#9) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Nem feltétlen akartam egy gyakorlati témájú(nak szánt) topikot teleszemetelni szubjektív gazdaságpolitikai/makrós gondolatokkal ill. "gőzkieresztéssel", de köszi :R.

#4: Mo.-gon ennek szomorú aktualitást ad az autógyártók rejtett kisompolygása az országból. EU szinten meg nagy kérdés, hogy a brexit beindít-e egy nagyobb recessziós hullámot.

#5: ez így kevés infó, ahogy egy másik kolléga írta, Battonyán 1 milláért családi házat veszel kerttel: az nem fog 20M-s értékvesztést szenvedni. Egy 40M-ra felárazott panel viszont lehet.

#6: Kicsit hasonlít már nekem a szitu a bitcoin árára, amikor nekiindult a 20e$-os csúcsnak. Az a baj, hogy egy lufinál sose tudod előre megmondani, hol lesz a teteje és ha kidurran, hol állapodik meg: ha megy még 2-3évet és mondjuk valahogy becsábítanak pl orosz-kínai "befektetőket" végtelen pénztárcával, akkor az árak szállhatnak még tovább, és lehet a durranás után is magasabb marad az ár, mint most. Ami ennek ellentmond az éppen a fentebb írt vidéki ingatlanárak, vidéken ingatlanok (tíz)ezrei várják 5MFt alatt eladhatatlanul a megváltót.

#8: a CSOK csak részben ok a lufira, ráadásul ennek jelentős része csak pszichológia: az eladók rezisztensebbek lettek az alkura, mondván ott a csok, vedd fel, minek engedjek a házamból? A részletek meg nem érdeklik, ő csak el akar adni. Az igazi probléma a nullkamat-rendszer, ami megkopasztja a megtakarítókat (hány éve is fizettek utoljára kamatot a betétek után???) és hülyíti az "ingyen"hitellel a népet.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.