Hirdetés

2020. január 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pete55555


Pete55555
(addikt)

- van-e most ingatlanlufi Magyarországon, ha igen, hol és "mennyire"?
Nincs. Persze sokan mondják, hogy van, de szerintem egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy nincs.
Persze a CSOK és egyéb kedvezmények hatással vannak az ingatlanpiacra, de szerintem a megszűnésük esetén sem zuhannának be az árak, inkább csak stagnálna, minimálisan mérséklődne.

- hogy állunk Európa többi részéhez képest?
Tudtommal "le vagyunk maradva" - azaz még mindig olcsóbbak itt a lakások, mint máshol, bár ezzel együtt a fizetések is alacsonyabbak sajnos...

- Reális körülmények között egy család hány évig fizeti a hitelt mondjuk egy komoly, 40% önrésszel számolva?
Attól függ, mennyit keresnek, illetve lakást, vagy családi házat vesznek. 40% önrész már nem is olyan rossz szerintem egyébként. Mondjuk egy 50MFt-os ház esetében az ugye 20M Ft. Marad 30, amit 20 év alatt még egész kényelmesen vissza is lehet fizetni, már ha nem minimálbért keresnek. És akkor még a babaváróval, meg CSOK-al nem számoltunk.

- Teszemazt beüt a válság 3év múlva. Lehet még akkor is érdemes most vételben gondolkodni ahelyett, hogy 3év lakbért kidobjon az ember az ablakon?
Szerintem érdemes. Itt vissza lehetne kanyarodni az első pontra. Nincs lufi, tehát nem fog durranni. Egy esetleges válság esetén sem fognak bezuhanni az árak. Az albérlet árak meg az egekben vannak, tehát mindenképp érdemes inkább a lakáshitelbe pumpálni ahelyett, hogy az ablakon dobná ki az ember.

Legalább is én így látom.

...Szeretem leracsniztatni...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.