Hirdetés

2020. augusztus 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rover45


rover45
(senior tag)

Én úgy veszem észre itt is működik a "van aki árulja, van aki eladja" mondás.
Sokan vesznek egy ingatlant X Forintért és azonnal meghirdetik 2X-ért.
Ha valaki beleszeret, annyiért azonnal viheti ...

www.szurok.hu

(#2) t72killer válasza rover45 (#1) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

üzletnél viszont mindíg az a kérdés, mikor hozza vissza az árát, vhogy nem tudom elképzelni, h évi kb 3 hónap 60-80%-os feltöltöttség, 1-2 fizetett alkalmazott, futó ktg-ek, adók mellett ez bármit visszahozna, nemhogy 50-60 misit.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) doeeg válasza t72killer (#2) üzenetére


doeeg
(senior tag)

Valószínűleg pont ez lesz a kulcsa.

Mi relatíve sokszor voltunk már szezonon kívül az északi parton (jobban szeretjük), hiába hogy az még borvidék is, tehát erre lehetne alapozni, olyan szinten kihalt volt, mint egy borsodi zsákfalu.

Évi 2-3 viszonylag nyereséges hónap miatt soha nem ölnék bele ennyi pénzt egy ilyen ingatlanba, hogy nyaranta kétszer lemenjek, azon kívül meg kiadjam. (Becsületes) magánembernek, aki nem nagyban nyomja, jelenleg szerintem nem érné meg.

[ Szerkesztve ]

(#4) Chaser válasza t72killer (#2) üzenetére


Chaser
(titán)

itt nem feltétlen az a cél, h "hozza vissza az árát"
termeljen
amikor "meguntad" eladod, jelenlegi állás szerint nem sok esélye van h buksz rajta, ellenben lehet 5-10 év múlva bőven ér annyival többet, h fedezze az inflációt és még maradjon is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#5) t72killer válasza Chaser (#4) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Erre nem vennék mérget egy ingatlanlufi közepén.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) razorbenke92


razorbenke92
(senior tag)

Az 1. kérdésre:

Anyagilag úgy éri meg a legjobban az ilyesmi, ha magad foglalkozol vele, és nem alkalmazottat fizetsz, hanem magadat "alkalmazod" azért a pénzért a munkád mellett.

Ilyesformán viszont iszonyatosan fárasztó a dolog, és eljön a pillanat, amikor nem a hozományát akarod már felélni, hanem az értékét.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#7) Chaser válasza t72killer (#5) üzenetére


Chaser
(titán)

Sokan azt gondoljak lufi van, sztem nincs, ritkan tevedek
Az egyenletbol sokan kihagyjak a kulfoldi befektetokrt/letelepedoket, nekik van penzuk
Kihagyjak csudapestet, ahol az orszag otode el - sztem inkabb negyede mar az, vagy meg tobb -
Ide meg ozonlenek a turistak, cserediakok, diakok
Folyamatosan fejlesztik, latszat intezkedesek mellett sok komoly project is van
Egy esetleges allamcsiny az dontene a jelenlegi allapoton sokat, v egy ujabb "vilagvalsag", ezek nelkul en keves eselyet latom h negativ iranyba fordulnanak az arak, budapesten es balaton kornyeken semmikepp, beindult egy ongerjeszto folyamat ami irdatlan penzeket general

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#8) doeeg válasza Chaser (#7) üzenetére


doeeg
(senior tag)

A kiszámolón is valamelyik aktuális cikkben (most pont nem találtam meg hogy idézhessem) nagyon hasonlókat írt, hogy itt bizony várhatjuk a korrekciót az ingatlanárakban, de ha nem lesz egy válság, vagy komolyabb állami beavatkozás, akkor mennek még felfelé az árak.

Érdekes, hogy a lakásvásárlós topicban most egy sumák ingatlaniroda miatt előkerestem, hogy én már 4 éve is írtam róluk hogy sumákok, és átfutottam az akkori kommentjeimet - tippeltem hogy a CSOK beépül az árba, úgyhogy előrébb senki nem lesz, de aki nem jogosult, az nagyot fog szívni (bejött), és hogy az egész árnövekedés csak lufi/hiszti, hiszen akkor 15M-ért adtak egy szutyok panelt amit 1-2 évvel azelőtt még 10M volt, és már az is túl volt árazva, és nagy eséllyel kipukkad majd 1-2 éven belül (ez nem annyira jött be :D ).

Egy ismerős szokott panaszkodni, hogy az egész nyaruk azzal megy el, hogy a feleségének a mániája a balatoni nyaraló olyan szinű karbantartása, mintha ott élnének, április-október között minden héten le kell menni. Így viszont nem adják ki, és igazából csak nyűg, hogy ez nekik megvan. De fel se merül hogy kiadják/eladják. Szerintem sok ilyen (valószínűleg még a boldog békeidőkből örökölt), csupán megszokásból/mániából fenntartott nyaraló van arrafelé, amiket nem dívik eladni, meg mégiscsak "jó helyen" van.

Folyamatosan fejlesztik, latszat intezkedesek mellett sok komoly project is van Ez mondjuk a Balatont tekintve elég szomorú, ma is volt egy cikk, hogy magának a tónak marhára nem tesz ez jót. De sebaj, 1-2 évtized, és lesz egy halott langyosvizű medencénk, hotelekkel és lakóparkokkal teleépítve az oroszoknak meg a braziloknak.

(#9) envagyok válasza Chaser (#7) üzenetére


envagyok
(addikt)

Rosszul gondolod.
Magyarországon fogy a népesség. 1.7 gyerek jut egy házaspárnak.
Az régebben itt lévő munkaképes normális emberek fele-harmada külföldön él és dolgozik.
A falvakból a nagyvárosokba költözködés is megállt, egyrészt mert nincs ember aki 30m körüli összeget tudjon adni egy panelért, másrészt mert aki akart már odaköltözött, sőt újabban fordul a trend. Anyu most adta el Győr közeli házát x forintért és 1/5-öd x-ért vett egy Zala megyei faluban egerszegtől 10km-re egy másik házat.
És az áremelkedést főleg a csok miatti keresletnövekedés okozta, azt akkor 18-40 közötti húszévnyi generáció rohanta le, de most már csak 1 évnyi felnőttkorba jutó generáció.
Mindeközben százezerszám épülnek új lakások, házak, miközben egyet se bontanak el. (mindeközben fogy a népesség) Konkrétan szellemfaluk vannak alföldön, ahol már szinte senki sem él.
Mi ez ha nem lufi???

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#10) doeeg válasza envagyok (#9) üzenetére


doeeg
(senior tag)

"Mi ez ha nem lufi???"

Amikor én vettem a lakásom, a m2 ár 230-250k körül volt. Most 500k fölött van. Ugyanabban az 50 éves panelban. Én 150-200k között nézelődtem először a piacon. Mi volt ez ha nem lufi, mondtam 5,4,3,2.. éve :)

+lásd a megválaszolt hsz.-ben: "Az egyenletbol sokan kihagyjak a kulfoldi befektetokrt/letelepedoket"

(#11) Chaser válasza doeeg (#8) üzenetére


Chaser
(titán)

En nem szoktam ilyeneket nezni/olvasni, nezem az arakat, tudom a mesterek es alapanyagok arat, es mivel itt elek latom h tombol az epitoipar, meg csillio' turista van - pesti falu -, balatoni fejlodest nem ismerem

envagyok
Mondod te ezt
Sokan mar tobb eve lufiznak, szep nagy lufi ez ( :
En azt mondon, jonneknis vissza emberek, amelyik elelmes az akar jobban keres mint kint
Kulfoldi befektetot nem erdekli a mi nepesseg fogyasubk, meg a tiuristakat sem
Par ev mulva terjunk erre vissza:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#12) Joci93


Joci93
(senior tag)

Pont most voltunk siófokon, 130 négyzetméteres "nyaraló" medencével a part mellett pár száz méterre 160 millió. Medence nélkül, kicsit régiesebb 50 millió.

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#13) C0R0 válasza Chaser (#11) üzenetére


C0R0
(csendes tag)

(Bocsi nem válasznak szántam, csak véletlenül erre nyomtam :D )

Hülye vagyok vagy nem mi a következő fél évben szeretnénk lakást venni (na persze kihasználva a csoda támogatásokat).
Szerintem még sokáig nem fog ez a lufi(?) kipukkadni.

(1) Az előzőekben a többiek már emlegették a befektetőket, és valóban, szerintem is ők hajtják fel a piacot, 40% csak azért vesz lakást, hogy utána kiadja / később eladja haszonnal (MNB lakáspiaci jelentés 10. old). Ha jön is egy válság mi lesz az ő reakciójuk? Ha engem kérdezel, akkor nem fogja eladni az ingatlant nyomott áron. Ha hitelre vette akkor sem fog bedőlni, mert ki tudja adni - legfeljebb kevesebbért - és vígan finanszírozza tovább a fix kamatozású lakáshitelt.

(2)Budapest népességét szerintem még egy ideig ne féltsük. Jelenleg mindenki BP-ben látja a saját jövőjét, legyen szakmunkás vagy diplomás.
- Vidékről származom, a volt osztálytársaim mind külföldön vagy BP-n.
- Aki külföldön volt és hazajött az feljött BP-re.
- Az előző albi tulajdonosom azért rakott ki minket mert inkább felköltöztek Békéscsabáról, hogy lássák az unokákat, akiket sosem vittek le a szülők vidékre.
- Nem nagyon látom, hogy a szülőfalumat (ami egyébként nagyon kulturált és karbantartott) elárasztaná a budapesti nyugdíjas tömeg. Miért is menne, Pesten minden infrastruktúra megvan ahhoz, hogy öreg korában is minőségi életet élhessen.

(3) Ez alapján nekem nem tűnnek annyira túlárazottnak a lakáspiaci árak, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a vidék halott. (LINK )

És még lehetne sorolni a tényezőket, de a lényeg, hogy (szerintem) egyik sem hat olyan erősen lefelé, hogy itt nagy árcsökkenés legyen az elkövetkező években, maximum stagnálni fog. Szóval a 10 milliós újpesti panelt el kell felejteni :(

[ Szerkesztve ]

(#14) t72killer válasza Joci93 (#12) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

A partmenti cuccok valószínű tartani fogják az értéküket, de az x-edik faluban düledező viskó előbb-utóbb visszatér reálértékéhez.

Fentebb volt szó a demográfiai valóságról, bizony az ország fogy, sőt, a "külföldiek" termékenységi indexei is csökkennek. Illetve egy dologgal nem számoltunk még: a 90es években itt nyaralót vett német nyugdíjasréteg kezd kihalni, a gyerek meg nem feltétlen tud mit kezdeni az évi kb 3 hónapig érdekes ingatlannal, amit télen kipakol a helyi kisebbség.

Az országban bizony lufi van, ennek legjobb jele, hogy már az állam tukmál (CSOK), és világszerte, incl. Hungarisztán, rekordalacsonyak a kamatok. Ez természetes úton vissza fog fordulni.

Ja, persze nincs mindenhol lufi, a dél alföldön fél falut kapsz egy pesti panel áráért.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15) Chaser válasza C0R0 (#13) üzenetére


Chaser
(titán)

eu-hoz mérten még nem vagyunk a top3-ban ( : ha a fizetések nem is, de legalább a lakásárak legyenek ott, úgy voltak vele :d
de bármilyen vicces, mivel csudapestnek nagyon sok gyönyörű része van, rengeteg látványosság, szórakozási lehetőség, és bizony más eu-s országokhoz képest itt nagyon alacsonyan lehetett ingatlant venni, élelmesebb külföldiek már nagyon régen el kezdték vásárolgatni, aztán egyre felkapottabb lett és egyre többen beleszálltak, tudok olyan épületről, aminél minden lakás tulaja külföldi, nem is egyről
pesti falu megdrágulása meg vitte magával a többi helységét is, vmelyiket jobban, vmelyiket kevésbé, illetve lettek hatalmas szakadékok is, ahol apróért' lehet ingatlant venni, ami érthető, ha 100 emberből max 10 szeretne ott élni, vagy annyi sem
elég összetett dolog ez, a kedves ingatlanközvetítők is segítettek az áremelkedésben, az a csekélyke 4-5% amit a legtöbb elkér, 20mft-os lakásnál 800e-1m ft, de van amelyik többet kér - volt aki tiszteletdíjként említette:d az b+, az ügyvédnek esetleg, és az enyém profi, de 1%-ot kér... - , az emberek meg lusták, nincs idejük, úgy gondolnak azok a csoda mberek értenek hozzá - pedig nem -, és megbízzák őket és fizetnek, illetve nem ők, hanem a leendő vevő...:)
ismerik ingatlanost akinek azza kezdtem, ne haragudjon meg, de nem sok bizodalmam van feléjük, akikkel én találkoztam 95%-ban inkompetensek, értetlenek, erőszakosak...erre azt mondja szégyenli már h ingatlanos:) de ebből él, és tudja milyenek a "kollegák"

szerk:
ez válasz akart lenni :d

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#16) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Üdülőtelepüléseknél nem mindegy, hogy milyen övezetben milyen földhivatali bejegyzéssel rendelkezik a telek. Szerencsére elég sok önkormányzat kapcsolt és igyekszik többé-kevésbé tervezni a településszerkezetet, korlátozni a mindent ellepő turista áradatot - így egy üdülőnél vagy apartmannál annak is nagy értéke van, hogy a jövőben esetleg nem várható semmilyen bővítés a környéken, mert nem fognak kijelölni új építési körzeteket vagy lakókörzetet üdülőkörzetté minősíteni és így nem lesznek új belépők (konkurencia) a piacon.

(#17) envagyok válasza Chaser (#11) üzenetére


envagyok
(addikt)

Itt Győrben nem jellemző a külföldiek befektetése.
De több tízezer lakást felhúztak.
Egy népességfogyó országban a kiadásra alapozó befektetés elég megalapozatlannak tűnik.
Nem lesz kinek kiadni.
Ráadásul ha fordul a dolog (pukkan a buborék) pont a befektetők fognak legelőször menekülni,hogy még jól kiszálljanak, és ezzel fogják iszonyatosan generálni az áresést. Más helyeken már gondok vannak, törököknél komplett eladatlan lakóparkok várják sorsuk jobbra fordulás, Kínában városrészek.
Tiszta holland tulipán feeling. Itt egyedül a csok tartja életben még a keresletet. Aki befektetni akart, már rég megtette.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#18) envagyok válasza envagyok (#17) üzenetére


envagyok
(addikt)

Ami itt folyik, világosan mutatja, hogy ha belnyúlunk államilag a gazdasági eseményekbe, hogy torzul a piac.
Érdekes, Ausztriában régen horror drágák voltak az ingatlanok Magyarországhoz képest, míg most közel annyi ott, mint itthon.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#19) Chaser válasza envagyok (#17) üzenetére


Chaser
(titán)

még mindig pesti faluról beszélek, ezt látom
itt új városrészek épültek/épülnek ki/át
itt kismillió egyetem és főiskola van, turista ugyanannyi, hidd el, van kinek kiadni a lakásokat, meg eladni is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20) adalbert1 válasza razorbenke92 (#6) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Igen, kérdés, hogy az ember mennyire akar azzal foglalkozni, hogy 2 turnus között takarítson, ágyneműt mosson/húzzon, esetleg még hívják is, ha valami bedöglik éppen akkor, mikor ott nyaral valaki, menedzselje a foglalásokat, intézze a könyvelést (ezt mondjuk nem tudom, hogy mennyire bonyolult, vagy egy könyvelő mennyiért vállalja).
Rendes munka mellett az azért eléggé fel tudja őrölni az embert pár év alatt szerintem.
Ezt magánemberként úgy tudnám elképzelni, hogy nyugdíjasként megvenni pár egymás közelében lévő nyaralót, és amúgy is lent lenni egész szezonban, mellette talán elmenne az, hogy heti 1-2 napot ezzel kell foglalkozni - persze kérdés, hogy ha eljut oda az ember, hogy nyugdíjas, és ki tudna fizetni pár nyaralót, akkor van-e kedve még ilyennel foglalkozni. :))

(#21) Chaser válasza adalbert1 (#20) üzenetére


Chaser
(titán)

ismerek egy idősb' férfiút, ő itt a nagy faluban adja ki a lakásait, azt mondja idei volt az utolsó tizedik, többet már nem bír ( : pedig letojja amia dolga lenne, a bérlő oldjon meg mindent, saját pénzből, és még így is van aki kiveszi a lakásait, extra szokott lenni ha még lepukkant is.d

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#22) nullpoint válasza Chaser (#11) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

"...tudom a mesterek es alapanyagok arat..."

Ja, iparos minimum havi egy milla netto tisztán, minimális munkával. :B :DD :DD :DD

(#23) t72killer válasza envagyok (#18) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ott a pont, és Ausztria minden tekintetben Mo előtt van és lesz is, 50év múlva. Nagyságrendileg színvonalasabb turisztikai látnivalók, közszolgáltatások (miközben a magyar kórházban kergetik a patkányt), és egy 100M ember által beszélt nyelv (egy északnémetnek kb "hazai turizmus").

A lufi-kérdésben szvsz döntő, hogy hány évet kell a helyi lakosságnak fizetni egy átlag lakóingatlanért. Ha 20nál több év bruttó átlagfizujából jön csak ki, az nem fenntartható hosszú távon.

#20: +1, ez egy fullos munkahely, ott kell lenned folyamatosan. Normális szálláshelyen nincs "turnusváltás", azzal a vendégek felét bukod. Az emberek a legritkább esetben érnek rá pont szombattól szombatig...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#24) Chaser válasza nullpoint (#22) üzenetére


Chaser
(titán)

tényleg érdekelne, csináltattál te bármilyen iapros munkát pesti faluban elmúlt évekbem? mert én igen, egy picikét el vagy tévedve
19 lakásos kistársasháznál a ház közös villanyvezetékére felújítási ajánlat 6m ft, az én villanyász ismerősöm azt mondta 8 alatt nem nyúl hozzá, erre 1,5 éve még 4m ft-os ajánlatok jöttek
a "minimális munkát" te magyarázod bele, folyamatosan, nem kell megszakadni, ennyit mondtam
szimpla melós keres kevesebbet, aki másnak dolgozik, mert vmiért nem megy neki az önálló tevékenykedés, de ők sem apróért dolgoznak
csináltass egy komplett vizet vagy villanyt, aztán gyere vissza rehegni ( :
vagy szereltess fel egy klímát 60-80e-ért, amit 2-3 óra alatt felraknak

t72killer
lehet h papíron jobb ausztria turista szempontból, mivel ott nem járok nem tudom mi van, de itt igen, csillióan vannak, és fizetnek, irreáis árakért is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#25) Chaser válasza nullpoint (#22) üzenetére


Chaser
(titán)

ha tudsz szakikat akik apróért dolgoznak, mindenképp várom őket szeretettel, nemsokára szükségem lesz párra :R

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#26) Agyturbina válasza t72killer (#23) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog

Hello :)

A lufi-kérdésben szvsz döntő, hogy hány évet kell a helyi lakosságnak fizetni egy átlag lakóingatlanért. Ha 20nál több év bruttó átlagfizujából jön csak ki, az nem fenntartható hosszú távon.

Na ezt magyarázd meg pl a Svajciaknak és mond meg nekik, hogy az 50-es évek óta fenntartott rendszerük nem működhet. :R
De beszélhetünk NY vagy Japán bármelyik nagyvárosáról de Pekingbe ne is tekintsünk ki :R

De a kérdés mi az a hosszú tavon ?

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#27) t72killer válasza Chaser (#24) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

[I]"csillióan vannak, és fizetnek, irreáis árakért is"[/I]

Ez igaz. Viszont kérdés a tömeg igényszintje és fizetőképessége, ha ez konstans, akkor marad a tömeg. Ha "felvilágosulnak" és továbbállnak az Adriára v a görögökhöz, akkor koppancs.

#26: amíg a gazdaság pörög, és a cégek veszik arrafelé az ingatlanokat, persze okés. A svájciakra kíváncsi leszek, hogy a bevételeik alapját jelentő pénzmosás végével mi lesz a helyzet.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) Chaser válasza t72killer (#27) üzenetére


Chaser
(titán)

én sem értem a balatonon pl mit esznek, tengerpart azért másabb, valamikor gyerekként voltam egyszer a balatonon, vén fejjel legtöbbször görögöknél, olcsóbban mintha balatonra mentem volna el itthon, no de ha vonzza a külföldieket akkor vonzza, nem baj az, az oda látogató külföldiek eddig is mehettek volna tengerpartra, de valamiért szeretik, vagy tengerpart mellett ez csak egy másik hely ahova elmennek

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#29) envagyok válasza Chaser (#28) üzenetére


envagyok
(addikt)

Horvátoknál volt jó világ háború után.
1000 euróért vett ismerős telket tengertől 200m-re, levitt oda egy kiszuperált lakókocsit, amit pár kilóért vett, aztán agyő.
Másik pedig 60000 ojróért 4 szoba/8 személyes apartmant közvetlen tengerparton.
Persze már ott is elszálltak.

Aki meg a mai világban 10+ milla felett vesz a balcsin nyaralót, az nem tud számolni.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#30) t72killer válasza envagyok (#29) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

10 milla körül kutyaólat se találsz a part 2kmes körzetében.

#28: én se tudom, mit esznek rajta, bár tippre olyanok mennek a Balcsira, akiknek pl Görögo jóval többe kerül: egy 5tagú k-német család Balatonalsóköszörményesig leautózik, Krétára viszont ki kell köhögniük 5x500eur repjegyet Aug-ban. Szeptemberben meg hiába olcsó a repjegy meg jó az égei víz, ha a nyomorult suliból nem eresztik a gyerekeket Aug közepe(!) után.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) envagyok válasza t72killer (#30) üzenetére


envagyok
(addikt)

Én Horvát tengerpartra szoktam lemenni.
Egy hét apartman a komplett családnak 70000Ft
Benzin+autopálya 40000Ft
Ez 110k.
Ennyiből Balaton csak a déli parton van meg, északi part drágább, főleg ha a strandbelépőket is beszámítjuk.
És ezért nem éri meg 10M Ft-nál többet adni saját használatú nyaralóra itthon.
Annyi pénzből, még ha nem is fialtatom, életem végéig évi 2x elmehetek az adriára.
Kiadásra meg akkor érdemes belenyúlni, ha 5-6 év alatt megtérül. Egy nyáron a szezon kb 10hét, abból legyen 70%-os kihasználtság, akkor lesz 7 hét. Heti 100000Ft (és akkor még adókról nem is beszéltünk) , azaz
szezononként 700000Ft. 5-6 év alatt 4.2M Ft, miközben még mosni takarítani lerohangálni is kell, meg elviselni a sok hülyét. Ha 10 év alatt se jön vissza szobáztatásból az ingatlan ára, úgy, hogy dolgozol is vele, az viszont már tragédia. (Akkor 7M Ft-ért kellene venned az ingatlant)

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#32) t72killer válasza envagyok (#31) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ez szerintem is abszolúte így van, max a hétvégére leugrásokat tudom megérteni, ha <200km-re lakik+dolgozik az ember. Augusztusban, amikor iskolás korú gyerekkel szabad az ember, a horvát árak is nagyon el vannak szállva, 3x annyit kérnek, mint pl a még okés október elején.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#33) envagyok válasza t72killer (#32) üzenetére


envagyok
(addikt)

Hát nem tudom. Én mindig az airbnb-n foglalok, most is kb 1 hete foglaltam be augusztus közepére egy fullos apartmant, 2 éve ott voltunk, akkor is nagyon bejött. Történelmi belvárosban, 11000Ft/éj kompletten:
[link]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#34) t72killer válasza envagyok (#33) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Errefelé elhiszem, és a Balcsinál ez is 100x jobb. Viszont mi szeretünk délebbre/az érdekesebb szigetekre menni a horvátoknál:)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#35) cskamacska válasza Chaser (#11) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Mondjuk az nem direkte fejlődés, hogy a túltolt építőipar generálja a kihasználatlan/megfizethetetlen ingatlanokat, és ezzel felnyomja a kapcsolódó szakmák bérköltségét az egekbe. :N

Lesz egy szép No Deal Brexit, német ipar kicsit összébb húzza magát (remélhetőleg eddig megy, és nem lesz instant válság belőle :O ), számolatlan EU pénz nem megy majd értelmetlen mega építkezési projektekbe (meg igazából sehova máshova se, mert nem lesz, se lófürdetőre és stadionra, se 6 új pesti kórházra :o ), aztán hirtelen lesz olcsó(bb) lakás, lesz olcsó villanyszerelő, de a fejlődés az nem tudom meg-e látszik utána is. :U :(

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#36) t72killer válasza cskamacska (#35) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Nominál sztem nem lesz olcsóbb, csak a Ft illetve EUR fog kevesebbet érni. Ezért érdekes kérdés az ingatlanok értékállósága is: persze, HUF-ban számolva szinte sosincs ingatlanválság, csak épp vannak hosszú időszakok, amikor messze jobb üzlet pl államkötvényt venni, még ha elég pocsékul is kamatozik.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) cskamacska válasza t72killer (#36) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Háááát, majd meglátjuk, de nem érzem azt hogy a mostani ingatlanspekuláció az hosszabb távon megérné. :F Jelenleg ott tartunk hogy külkerületben 20-22 millió egy régi 35-37 négyzetméteres panellakás, néhol felújítandó, néhol még drágább. Ennél nem olcsóbb az agglomeráció sem, CSOK és haverjai pedig elég élethelyzethez kötöttek.

Amit ki akarok hozni, az amit envagyok is kapargászott, hogy lesz-e itt annyi kínai/orosz/vadnyugati fektetgető, hogy kilóra megveszik az összes túltolt lakást, és aztán egymás közt vidáman cserélgetik, mert hogy komolyabb hazai kereslet a megemelt bérek mellett sem lesz, az is bizonyos.

Apropó, az emelkedett bért (ami egyébként is hol volt, hol nem volt, inkább a bérfeszültség nőtt és nem a fizetések mediánja :o ) pedig megeszi az infláció. Ne menjen piacra aki szívbajos, nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak meg őszinte részvétem, sürgős LMPVS nélkül hamarosan farhátra sem fogja futni. :( Ó igen, vidék pedig továbbra is Mordor, ott nem olyan erős a lakás drágulás, ellenben a bérnövekedés is nagyon alkalmi(még jobban mint nagyfaluban), árak mégis a Budapest-Frankfurt-London tengely irányába állottak fel.

Mert hogyan tudják megvenni a 700 forintos paradicsomot? :F Hát nem tudják..

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#38) Chaser válasza cskamacska (#35) üzenetére


Chaser
(titán)

mondjuk nem is mondtam, h az fejlődés ( :
egyik folyamat generálja a másikat, csudapesten nagyon szép helyek vannak, turistákat nem érdekli a hülyeség, befektetőket sem amíg nincs bálhééé', meg mint tapasztalom azért hazánkbeliek közt is akad pénzes, valaki mondta aki akart már befektetett, több embert ismerek akinek 10 v annál több lakása van, és aki nem vesz többet max azért, mert már sokkk neki, ez is olyan h folyamatosan termelnek, van mellette egy tisztességes jövedelem, kb talált pénz kategória ami bejön lakás kiadásokból, mehet is vissza oda
pár év múlva kell ezeket átbeszélni, én továbbra is tartom magam ahhoz amihez pár éve, nincs lufi, sok-sok folyamat van, amik generálják esetenként egymást
van egy idősebb villanyász ismerősöm, mondjuk úgy, anyagi gondjai nincsenek, ellenben sok helyen megfordul/megfordult, mivel ugye villanyreszelő' még a nagy embereknek is kell, illetve nekik kiemelten :d eszmecseréztünk már erről párszor, osztja a véleményem, de mondott egy extra infot, nem tudom valós-e, így nem reklámozom, de ismerve az öreget valós, az is egy elég folyaat generáló tényező
stagálást várok személy szerint majd, visszaesést nem, ahhoz disznóság kell

szerk:
a vidék egyre erőteljesebben lemarad, az öreg azt mondta ez régen is így volt, van csudapest, meg a vidék, mostanra még erőteljesebb lett a határvonal
sok helyen megfordulok én is, sajnos azt kell mondjam a nagy falun kívül mindenhol untam magam egy idő után, itt még töredékét nem tudtam megnézni annak amit akarok, nem beszélve a sokat szidott bkv-ról ami sztem nem olyan rossz, arról, h mindig vannak boltok, sokan azt mondják barátságtalanak az emberek, ezt sem tapasztaltam, pár év alatt több ismeretlennel kommunikáltam itt mint addig előtte való életmben - hajléktalanokat és tarhálókat nem számolom bele, belőlük sajnos rengeteg van -

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#39) envagyok


envagyok
(addikt)

Itt Győrben a gazdasági csoda egyik fő mozgatórugója, az AUDI közben szépen csendben napi 30 embert tesz ki tavasz óta, pont annyit, hogy ne lehessen tömeges leépítésről beszélni. Már 2-3000 ember kb eltűnt.
Lesz itt még jaj

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#40) t72killer válasza envagyok (#39) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Na ezekből se lesz ingatlanbefektető a következő években... A nagy gazdasági fellendülés közepette egyetlen multinál se divat a munkaerő felvétel, nyugaton se. Sőt, fű alatt amennyit csak tudnak rúgnak ki/nem töltik fel a nyugdíjazott/átigazolt melós helyét.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#41) mettyuz válasza envagyok (#39) üzenetére


mettyuz
(csendes tag)

ezt meg tudod hivatkozni valahogy?
Ezek szerint olyan jól sikerült bértárgyalás a szekszervezettel, az aranykeretes Ingolstadti / Wolfsburgi bácsik leültették számolni a pénzügyeseket.

Beteg ez a világ, őrültnek titulálnak, ha nem állsz be a sorba téged is kiutálnak

(#42) envagyok válasza mettyuz (#41) üzenetére


envagyok
(addikt)

Nem tudom. MIvel írtam, hogy szépen csendben csinálja.
Ott dolgozók beszámolói alapján tudom.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#43) doeeg válasza envagyok (#42) üzenetére


doeeg
(senior tag)

"...és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak." :U

[ Szerkesztve ]

(#44) mettyuz válasza envagyok (#42) üzenetére


mettyuz
(csendes tag)

szép. ennyi tartalék van a rendszerben vagy foglalkoztatva maradnak a dolgozók munkaerő kölcsönző cégeken keresztül?

(abszolút a kíváncsiság hajt. kollégáimmal pont erről beszélgettünk, hogy óvatosan kell kezelni ezeket a béremeléseket, mert nekiugranak a végén kiszámolni a CAPEX vs OPEX helyzetet)

Beteg ez a világ, őrültnek titulálnak, ha nem állsz be a sorba téged is kiutálnak

(#45) Chaser válasza envagyok (#39) üzenetére


Chaser
(titán)

Ezeknel a csodalatos multiknal az is tragedia, ha az elozo evi szinthez nem hoznak javulast, stagnalaskor mar orankent kell kardiologus a fejesekhez ( :
Azert eleg szep mennyiseget legyart az autoipar, nem csoda ha idonkent nincs meg az evi novekedes amit varnak
Pennyben, tescoban, sparban, de sorolhatnam, h folyanatosan nincs ember, mert belerokkannak szegeny cegek, ha tisztesseges fizetest kell adni, meg fenn kell tartani + embereket, pennyben nem egyszer hagytam ott a kosarat, ha arra nincs ember h 30m-es sornal ne csak egy penztaros legyen, majd visszapakolni lesz ( : es nem egyszer h legyenek oly kedvesek masik penztart is nyitni, mert en nem fogok 10-15 percet sorban alllni, h naluk hagyhassam a penzem
En is dolgoztam nagy multinal, azt a fillerb@szast ami ezeknel megy pfffff, kifejezes nincs ra, "valsag" idejen prezentalt a ceg netto 20mrd-s hasznot, fizetesemeles volt 3%, mert valsag van, a kuvaanyjukat' ( : olyan szerencsetleneket felvettek, akik tulzas nelkul a nevuket nem tudtak leirni, es/vagy 10-ig elszamolni nem memt, arra volt penz:) tobb + munkat csinaltak sokszor, mintha ott sem lettek volna

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#46) envagyok válasza Chaser (#45) üzenetére


envagyok
(addikt)

Nem viszik annyira a fő profilt (dízel motorok)
Meg amikor már egy A1-es audi is 10 milla, már a pénzes német vevők is inkább valami daciát vesznek.
Plusz lassan beköszönt az elektromos korszak

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#47) Chaser válasza envagyok (#46) üzenetére


Chaser
(titán)

Az elektromos atallasra gondolok en is, igy nem tudjak mennyit gyartsanak a regi megoldasbol, nagy tragedia biztos nincs, max ok elik meg ugy

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#48) Rive válasza t72killer (#5) üzenetére


Rive
(addikt)

...ingatlanlufi ...

Ennyi. Piaci lufin akkor lehet jól keresni, ha időben kiszálltál - azaz igenis eladtad, attól függetlenül, hogy aki megvette mennyit lát még bele.

Ha türelmes az eladó (és betartja az aranyszabályt, miszerint: ha kiléptél, ne nézz vissza - várd meg, amíg elül a füst) akkor vissza tudja majd venni harmadáron.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#49) envagyok válasza Chaser (#47) üzenetére


envagyok
(addikt)

Csak az a gond, hogy az elektromos hajtáshoz töredéke élőmunka kell, hogy összeálljon.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#50) t72killer válasza Chaser (#45) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

+100... multinál:

1. spóroljunk a nyomtatópapírral, ill sorry nincs 5000eur egy kutatási projekt mellékktg-ére. Közben: a meetingelős szobákat darabja 15kEUR-s óriásmonitorokkal szerelik fel, oda-vissza költöztetnek fél osztályokat.

2. Szuperkörnyezetbarátak vagyunk: gázról átálltunk fatüzelésre <-:Y.

Röviden: agyrém élősködő népség, akik méretgazdaságossági ÉS adóelkerülési előnyeik miatt megkopasztják az egyszeri állampolgárt, haszonélvező tulajaik pedig mibe másba is "fektetnének be" mint ingatlanba, felhajtva az árakat.

"ha időben kiszálltál " - na ez egy ingatlannál nem 1xerű. Még egy frekventált övezeti keresett kategóriás darab se feltétlen kel el 2-3 hónap alatt.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.