Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #8 üzenetére
Igen, legalább az intonációt lehet állítani valamennyire, de nem sokat ér, ha a hangszedő/erősítő páros arra jó, hogy fura modulálatlan zörejek jöjjenek ki a hangszóróból Legalábbis nekem ezt a benyomásom volt pár alkalommal, amikor extra low-end elektromos szetteket fogtam kézbe.
A húrcserés dologra meg: bár nem értem, hogy szakította el a húrokat (élezve volt? ) a húrláb, de annyi bizonyos, itt látszik: gyakorta az olcsóbb a drágább...
-
atidzsiforc
őstag
válasz Szten Márs #7 üzenetére
Az olcso femhuros is gagyi, ezt en is tapasztaltam. Az elso gitaromon(elektromos) 2 hetente kellett az e hurt cserelni, allandoan elszakadt a hurlabnal, a nyak meg hibasan volt osszerakva, maga a fogolap nem volt egyenletes az 1. bundnal, igy allandoan becsorgott, ha ott kellett fogni valamit. De elektromoson legalabb az intonaciot lehet allitani valamennyire, akkor is ha occokinai. Akusztikuson/klasszikuson maceras a dolog.
Utana volt egy Rockburn Stratocaster(kb olyasmi, mint otthon a baltimore) kopiam, abbol nagyon kenyelmes hangszert tudtam varazsolni, nyak dolesszoget megvaltoztattam, hogy jobb hurmagassagot tudjak elerni(.50-es dunlop pengeto az illeszteshez ), megcsiszoltam a bundokat, kicsereltem a hurnyerget, blokkoltam a tremolot(odaraktam 2 dobokockat) stb. 22-es bundnal a 1.5mm-es pengeto ottmaradt az E hur alatt, nulla hurcsorgessel. Kis Peavey rage 158-al nagyon ment, bar zugott a single coil rendesen.
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #2 üzenetére
Na igen, ez is igaz, ugyanakkor olyan csapnivaló fémhúros akusztikus, meg elektromos gitárok kaphatóak mindenfelé, amik simán felveszik a harcot gagyiságban ezekkel az alsó-alsó-alsó kategóriás, gitárnak látszó nylonhúrosokkal. Elég sokan nyomulhatnak pl. low-end erősítő+low end elektromos gitár párosítással.
-
Szten Márs
nagyúr
Vakegérke: Na igen, vannak jópáran, akik igencsak jól nyomják Sajnos, amin linkeltél, a felvétel minősége nem a legtutibb, de ez a gitáros érdemeiből semmit nem vesz le
Tybee000, Psychonaut: Bocsi srácok, de nekem ez nem... Nem az én műfajom, de ízlések és papnék, vagy mi
Eastman: Igen, fantasztikus egy darab. Örülök, hogy tetszett
-
Eastman
addikt
A Medieval Song mekkora már!
Nekem nagyon átjön. 0:42 és 0:54-nél még a nyelvemen is felállt a szőr.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Tybee000
aktív tag
az egyik kedvencem
http://www.youtube.com/watch?v=eXqPYte8tvc -
atidzsiforc
őstag
sztem a nylon huros gitart sokan azert tartjak kisbaba csorgo szintu jatekszernek, mert metroteszko minosegu, valoban kisbaba csorgo szintu, gitarnak
latszo targgyal van tapasztalatuk, ami egyebkent remek kezdo hangszert, mert az undorito hurmagassag megedzi a tenyeredet. a masik ok a tudatlansag.r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Vakegérke
félisten
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Digitális Állampolgárság Program
- Robotporszívók
- Gmail
- BMW topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...