Hirdetés

2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3) krizmo_


krizmo_
addikt

Üdv!

Természetesen az általad említett közlemény ilyen formában nem valósítható meg.

Mindig emlegetik a családon belüli erőszakot, de nem szankcionálják kellőképp.
Sok esetben ha a bántalmazott bemegy a rendőrségre, akkor elhessegetik, nem veszik komolyan, nem akarnak vele foglalkozni.
Vannak kirendelt irodák, ahova bemehet a bántalmazott, meghallgatják, de nem történik semmi, csak azért vannak, hogy elmondhassa valakinek a gondját a bántalmazott.
Az a baj, hogy sokan nem is fordulnak segítségért, mert félnek. Mondok egy konkrét példát: bántalmazott: anya, bemenne a férjét feljelenteni, de könnyen előfordulhat, hogy a férj az egyetlen kereső a családban, de az is lehet, hogy anya is dolgozik, csak a 60/70ezres fizetése nem lenne elég, ha úgy dönt feljelenti, nem tud a gyerekeinek enni adni. Ráadásul a legtöbb esetben az történik, ha feljelentést tesz az anya, azt visszavonja, mert a drága férj ráveszi....
A másik eset, a feleség a bántalmazó. Ezeknek az eseteknek a nagy része halállal végződik. Amikor a feleségben összegyűlik az indulat, megöli a férjét.

A bántalmazások általában alacsony iskolázottságú családoknál fordulnak elő, úgy ahogy a sok gyerek és a pénztelenség, valamint a káros szenvedélyek jelentős hányada is.
A másik probléma az, hogy soha senki nem vesz észre semmit.
Pl.: egy bántalmazott gyereknek a viselkedése agresszív olykor, és nyilván vannak testi/lelki jelei annak, hogy bántják. Képzett pedagógusok nem veszik észre a jeleket, vagy nem akarják észrevenni?
De az iskolákba nem kellennek szakemberek, aki a gyerekekre figyelnének, hiszen a kormány úgy gondolja, erre már nincs szükség.
Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy sok minden felett elsiklanak...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.