Hirdetés

2022. július 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) Domonkos


Domonkos
Ármester

>A gömb közepe, pedig a megvilágosodás, vagyis az a pont, ahonnan egy olyan szemszögből tud látni bármilyen, számára új tudományterületet, hogy egy szempillantás alatt érti az egészet.
Ezzel szo-szo egyet tudok erteni, viszont abban is biztos vagyok, hogy ezt soha senki nem fogja elerni. Regen talan konnyebb lehetett, de egy elet keves lenne akarcsak egy teruletet teljesen megismerni; nemhogy polihisztorkodni.
Amilyen tempoban pedig a mai tudomany fejlodik, mar boven tul van azon, amit egy ember kepes lenne felfogni. Raadasul a tempo is folyamatosan gyorsul.

Masik dolog viszont az, hogy az ember nem linearis tempoban szerzi meg a tudasat. Aki tobbet tud, az gyorsabban tanul uj, osszetettebb dolgokat, mint a tobbiek. Ha egy rovid idore hagyod csak abba a tanulast, akkor nem csak azt a mennyiseget veszited el, amit akkor kihagytal, hanem hosszu tavon sokkal tobbet (mert a kesobbi uj dolgkokat kisebb alapra tudod csak epiteni...). De ahogy fent emlitettem, az ilyen merteku fejlodessel meg az sem tud lepest tartani, aki az aktiv idejenek 100%-t a tanulasra aldozza.

Hogy generalista vagy specialista?
Generalista.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.