Hirdetés

2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23) totron válasza SunMount3r (#13) üzenetére


totron
őstag

Ja, csak tudod ezzel az a baj, hogy a cselekvő hit, meg a teremtő elme égiszei alá tartozik többek között az is, hogy ha kellő elszántsággal hiszed, hogy egy elvesztett fogad visszanő, akkor az visszanő. Akkor én ezt most tisztelettel feladnám házi feladatnak. Pár nap múlva megnézzük mit ügyködött a fogtündér.

Én egy teljesen szabad szellem vagyok. Ne tudd meg mennyi keserűséget okoznak napi szinten a keretek; hiába beszélsz az egységnyi emberhez, nem azt hallja amit mondasz, hanem ami szavaid, mondatrészeid egybeesnek a fejében lévő skatulyák, közhelyek valamelyikével, akkor azokat a részeket regisztrálja, a többit elengedi. Ja hogy az a többi lett volna a mondandóm lényege? Alapjárati tulajdonságnak tűnhet a szövegértés, de inkább csak panelek egymásutáni felvillanása. Az egyik topikban AI fronton volt erről szó épp megint. Nnnna, tehát ha van bármi új út van, az nekem jöhet, az analóg elme korlátlan felbontását akarom, nem pedig keretekbe nyomorított pislákolást. Ám rendszerint annyi van csak, hogy képzelt-egyszerűsített utak vannak, szétmagyarázásokkal a középpontban. A csodája pedig az , hogy a semmit magyarázza széjjel. Számomra ez az egész leosztása nullával, de a követők olyan személyiségtípusok, akik nem terhelik magukat holmi tartalmi sorvezetővel, elég a hangulat, ódák sora a vágyakhoz. Ha érzelmeidben beteljesülést ígér az ige, már meg is vagy érkezve.

Nincs felesleges és gonosz szembeállítás, továbbra is sokkal(!) árnyaltabb a valóság, épp ezért nagyságrendekkel kutathatóbb, így izgalmasabb. Az áltudományokban én unatkozom, ha épp fel nem bőszít. Ettől még - igazából pont ettől is - képes vagyok kitekinteni akarni, nyitottnak maradni. Aki nyitott nem azzal házal, hogy ő nyitott. A zárt és szegényes rendszer mantráit hirdetőnek kell érvelnie nyitottsággal, mert nincs más a tarsolyban. Párhuzam: aki gazdag, az nem kér pénzt tőled, mivel van neki. Az MLM-es kamugazdag, na az kér. Külsőségeiben ő is "az", de csóróbb és nyomorultabb nem is lehetne. Pont ilyen érzelmi kapálózás amit magába gyűjt a szirupos ígéretcsomó, az érzelmi alapú áltudomány. Na és most erre írhatod, hogy nem, de még mindig nem beszélgettünk semmiről, csak a rajtkövön tapicskolunk kiázott tappancsokkal - el kell rugaszkodni.

Hogy értve papolnak? Megismételhetőségen alapuló, reprezentatív kísérletek a jelen kor szakértelmeit egybe pakolva tanulmányok formájában leíródnak, ez lenne a papolás? Tényleg érdekel. Úgy érzed korlátoznak szellemi mozgásodban a kikutatott tények? Nem szarkasztikus a kérdésem, próbállak érteni.

Mindig lesznek rétegek ahol a "fúj tudomány!" az alapállás. Ha a közvélekedés üldözné a tényeket, még mindig varjúlábbal kezelnék a perforálódott vakbeledet, ami pedig elég erősen fáj, meg még ki is csinál érdemi kezelés híjján. Sokszoros fájdalmat és gyötrelmet spórol meg a kitaposott - valósággal történetesen összeegyeztethető - út még a hitetlenek számára is. Van ebben valami nyomorult dráma, hogy a gyógyulást adó kezet harapdáló harsoghat tovább.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.