Hirdetés

2020. július 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Rocket6


Rocket6
(aktív tag)

A hírek eddig is a szeptemberig leadott megrendelések teljesítéséről szóltak. Mondjuk itt az A14-el csak a csíkszélességgel lehetnek pariban nyers erőben sanszosan elmaradnak majd tőle nem is kicsit. Főleg, hogy 3ghz+ órajeleket pletykálgatnak...

[ Szerkesztve ]

Cubase

(#2) Gubu0101


Gubu0101
(őstag)

Mar olvasgatni MediaTek-es pletykakat, hogy elkezdtek mar targyalni a cegel. Valoszinunek tartom, hogy ezel lesz szerelve a kovetkezo generacios mobil.
Felteve ha meg tudnak egyezni majd.

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#3) Victoryus94 válasza Gubu0101 (#2) üzenetére


Victoryus94
(őstag)

Középkategóriában biztos hogy több medaitekes mobil lesz majd. De ha a csúcskészülék is azt kapna, a jelenlegi állapot szerint erős visszalépés lenne. Ez a lépés már Kínában is negatív hatást gyakorlhat a felhasználók körében.
(Ugyebár ott nem sokakat érint a google appok hiánya)

[ Szerkesztve ]

(#4) Gubu0101 válasza Victoryus94 (#3) üzenetére


Gubu0101
(őstag)

Atol fugg mennyire fekszenek ra a fejlesztesekre, vagy jonnek ki majd valami ujal. Gondolom majd probalnak valamit kezdeni a csucskategoriaban is.

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#5) Juhaszatti válasza Gubu0101 (#2) üzenetére


Juhaszatti
(őstag)

Úgy tudom hogy az MTK-nak is a TSMC szállít, úgyhogy nem biztos hogy reális alternatíva lesz.

(#6) csiribá


csiribá
(senior tag)

Eközben újabb 32 kínai vállalatot tett a listájára az usa. Biztos kémkedtek vagy valami ilyesmi.
[link]

(#7) LosBlancosrm válasza csiribá (#6) üzenetére


LosBlancosrm
(addikt)

Helyes, jól tette.

(#8) vetro.mihaly


vetro.mihaly
(újonc)

Nem is értem az itt ujjongó hozzászólásokat.
Neked is drágább lesz minden elektronikai cikk ha ez így folytatódik.
Ez egy egyszerű piac befolyásolás ami büntetendő hivatalosan, de csak mert az USA csinálja ezért nincs következménye.
Amúgy az egész oka az az 5G technológia. Azért mert a Huawei birtokolja az 5G szabványok 80 %-át és 1-2 év előnyben vannak a fejlesztéssel. Ezért jó USA módon megzsaroljuk a kínai céget (vagy az egész államot), hogy el lehetetlenítjük a céget ha nem használhatjuk ezeket. Csak egy kis adat hogy mekkora üzlet ez az 5G hardver szempontjából. 1 km2 93db 5G adóállomás telepítését igényli a mostani pár adó szükségességét a 4G-hez képest. És mivel 1-2 évvel le vannak maradva a fejlesztésekkel ezért nem adhatod addig el míg utol nem érünk vagy .... kezdetű alkukat nagyon is ismerhetjük az amerikaiaktól és pereputtyuktól.

[ Szerkesztve ]

Vetró Mihály

(#9) janos68 válasza csiribá (#6) üzenetére


janos68
(aktív tag)

Én azt várom, amikor a világ az amcsi cégeket teszi tiltólistára.

(#10) Essentials válasza Rocket6 (#1) üzenetére


Essentials
(tag)

Nehezen hiszem hogy bármilyen verseny lenne az Apple, és a Huawei között az 5 nm kivitelezésében, legalábbis alma oldalról. Egyrészt mert a Huawei már behúzta azt a múltban is a Kirin 980-nal, hogy külön sajtóeseményt szervezett a saját chipjének pár héttel az iPhone-ok megjelenése előtt, hogy ott aztán elmondhassa hogy övék a világ első ilyenje ( aztán októberig várni kellett a világ valójában második ilyenjével szerelt mobiljára, mert szeptemberben az Apple bemutatta, majd piacra dobta az akkori iPhone-t ).... másrészt míg az Apple minden idei telefonjába az A14-et szereli az SE legotelefonon kivül, addig a Huawei Kirin 1020-szal az idei eladásai alig mérhető százalékát fogja lefedni. Harmadrészt pedig nincs jelentősége, hiszen az iPhone-t nem azért veszik meg az emberek, mert erősebb SoC van benne mint a Huawei megoldása, másrészt a Huawei csúcs széria sem azért fog gyengébben fogyni, mert várhatóan elmarad majd a teljesitmény az A14-gyel szemben. Szerintem az Apple nem érzi ennyire kritikusnak azt, hogy ki előz kit megjelenésben... Nekik a nyugodt, vírusmentes piac az elsődleges, és legfontosabb érdekük, hogy semmi se zavarja a működésüket, akkor megcsinálják a szokásos aranyásásukat! Nem a versenytársak termékmegjelenéseinek időzítése befolyásolja az eredményeiket, hanem pld a Korona, vagy a trade war.

[ Szerkesztve ]

(#11) Gubu0101 válasza csiribá (#6) üzenetére


Gubu0101
(őstag)

Szep lassan felkerul az osszes a vegen. Aztan lehet vakarozni :U Mennyire el fognak szabadulni az arak, akar meg lehetnek olyan termekek is, amik szepen megszunek.

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#12) Rocket6 válasza Essentials (#10) üzenetére


Rocket6
(aktív tag)

Én a cikkre reagáltam... Abban szerepel, hogy az alacsonyabb csíkszélesség hamarabb elérése egy presztízs a gyártónak...

Cubase

(#13) Lami66 válasza csiribá (#6) üzenetére


Lami66
(senior tag)

Miért ez a 32? A többi kínában levő cég nem kínai? Vagy Kínában ez úgy van, hogy van egymillió nagyondemokratikus cég amelyeknél nincs befolyásoló ereje a kínai hatalomnak? És van 32+3 ami veszélyes, mert ott a hatalom áll a cég mögött?
Ezt az usa vs kína dolgot egyre nehezebb biztonsági kérdésnek beállítani, és egyre inkább tűnik erőszakos piacbefolyásolásnak. Amíg gazdaságilag fölényben vagyunk és nyerünk addig szabadpiac van, ha vesztésre állunk, akkor politikailag beavatkozunk, hogy megint nyerésre álljunk.

(#14) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Bár a kínai rendszernek nagyon nem vagyok rajongója, technológiailag és piaci versenyt tekintve nagy veszteség a helyzet, aminek az eredménye az lesz, hogy drágábbak lesznek a telók miközben a teljesítményük nem nő/fogyasztásuk nem csökken.

A kirinek kiesésével gyakorlatilag 2szereplős lesz a piac, ahol az Apple csak a saját kis 20% körüli piaci szeletének termel SoC-t, androidra pedig marad a Qualcomm. Ez csak arra jó, hogy a bénakacsa samsung exynos és mediaretek cuccok ne kopjanak ki a piacról/fejlődjenek értelmes szintre - bár a MTK belekezdett valami igéretesbe a dimension-ökkel.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15) Gubu0101 válasza Lami66 (#13) üzenetére


Gubu0101
(őstag)

Ugy tunik, most szepen szurik kifele az osszes megrendelot aki kinaba rendel usa-bol. Biztos lasu folyamat lesz, majd ~havonta hozanak nyilvanossagra cegeket akiket tiltanak.

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#16) rdt89


rdt89
(addikt)

Majd a Mediatek-el közösen elkezdenek fejleszteni, csak megoldják. A 1020 Kirinre kíváncsi leszek mit fog gurítani. :C

(#17) Aryon87


Aryon87
(nagyúr)

Mit összeszórakoznak ezek... :W

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#18) Essentials


Essentials
(tag)

A MédiaTek is TSMC-vel gyártat jelenleg.

(#19) Essentials


Essentials
(tag)

MediaTek híre a nagyvilában:

https://www.anandtech.com/show/15703/mobile-benchmark-cheating-mediatek

(#20) Essentials válasza Aryon87 (#17) üzenetére


Essentials
(tag)

Mire gondolsz. :F

(#21) Essentials válasza Rocket6 (#12) üzenetére


Essentials
(tag)

A hozzászólok helyett rád nyomtam, bocsesz. :D

(#22) strogov válasza rdt89 (#16) üzenetére


strogov
(aktív tag)

MediaTek már 7nm-re is a TSMC-vel gyártatott. Ha se a TSMC, se a Samsung nem gyárt nekik, akkor nagy bajban lesznek ... ha az MTK szállít a huawei-nek akkor gyorsan a listán lesznek ők is.

(#23) Aryon87 válasza Essentials (#20) üzenetére


Aryon87
(nagyúr)

Erre a majomparádéra Sárgafej vezetésével.

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#24) t72killer válasza Essentials (#19) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Noigen, fényéveket kéne még nekik fejlődni, hogy a két nagyhoz felnőjenek. Az exynos szintet talán már hozzák a dimensity-k, viszont nagy kérdés a támogatás.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) Essentials válasza Aryon87 (#23) üzenetére


Essentials
(tag)

Lesz ez még "ilyenebb" is, a következő hónapokban felerősödnek a dolgok. Én azt sem mondanám 100%-ra, hogy lesz amcsi szabadalmas Kirin 1020 őszre. Nagyon bizonytalan a hangulat, és tényleg bármi megtörténhet.

(#26) Essentials válasza t72killer (#24) üzenetére


Essentials
(tag)

A másik pedig az, hogy a Huawei ugyanott tart a MediaTek-kel, ahol a part szakad. Tajvani beszállító, TSMC-vel gyártva. A SMIC az egyetlen lehetséges menekülési út nekik, ami a hosszabb távú működést illeti, de az meg extra lemaradásban van jelenleg a TSMC-től.

(#27) t72killer válasza Essentials (#26) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Igazából a hüvejnek le kéne választania a mobilteló-üzletágat. A nyugati 5G hálózatokhoz nem engedik hozzá (nem mondom, hogy vérlázító lenne, kína is extrém protekcionalista gazdaságpolitikát folytat), de ennek még nem feltétlen kéne azt jelentenie, hogy a nyugati telópiacon ne lenne helyük. Ld. a többi kínai telógyártót se szekálják, még a kakitel-elefone szint is vígan zenél guglival.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) dutrás válasza t72killer (#27) üzenetére


dutrás
(őstag)

Ez bármikor változhat ha aranyhaj úgy gondolja.
A feltörekvők mint Xioaomi Realme stb szarvát bármikor letörhetik ha az USA érdekeit sértik a piaci érdekeit.

Mate 20 pro/P40 Lite

(#29) Essentials válasza dutrás (#28) üzenetére


Essentials
(tag)

Addig nem fogja az amerikai adminisztráció úgy gondolni, amíg el nem érik hogy a fontosabb európai országokból haza kényszerítsék a Huawei 5G-t. Ahogy a képlet mutatja az eddigi legnagyobb ellenálló, és a kínaiak által legstabilabb partnerként hangoztatott UK mégis meggondolja magát, és 2023-ig készek felégetni. Ha ez megtörténik máshol is Európában ( pld Germany ) , akkor visszahúzodnak az amcsik, és békén hagyják a Huaweit is.

www.theverge.com/2020/5/23/21268397/uk-phase-out-huawei-boris-johnson-trump-5g

[ Szerkesztve ]

(#30) strogov válasza Essentials (#26) üzenetére


strogov
(aktív tag)

"SMIC az egyetlen lehetséges menekülési út nekik"

SMIC Kínán kívül ugyanúgy amerikai IP-t tartalmaz. Amióta gyártanak, azóta fizetnek a TSMC-nek. Mostmár per se kell, egyenes utalják a pénzt.

Mivel az egész balhé nem a telefonokról szól hanem a kommunikációs hálózatokról, így a kínaiak nem darabolják a huawei-t. A telefon részleg őket nem érdekli, mert a cég így, vagy úgy az államé ... ahogy 100 másik telefon gyártó. Nekik nem még egy telefonos cég kell, hanem 1 halózatos. Egy tollvonással átmegy minden és mindenki egy másik cégbe ha arról van szó. Kínának most az kell, hogy a huawei el tudjon adni valamit EU-US telkoknak. Mindegy mit, csak ott legyenek. Ha egy szerencsétlen oszloptartót, akkor azt. Ha majd megint lankad a figyelem akkor beljebbtolják a lábukat megint. De ha most kivágják őket teljesen akkor kezdhetik előlről.

(#31) Aryon87 válasza t72killer (#27) üzenetére


Aryon87
(nagyúr)

Igen, ez lenne a jobb megoldás.. na majd meglátjuk mi sül ki belőle

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#32) Essentials válasza strogov (#30) üzenetére


Essentials
(tag)

A napokban volt hír, hogy a kínai kormány dollármilliárdokat öntött a SMIC-be, ami képes lesz állítólag amerikai licenszektől mentes terméket előállítani!

a többivel teljesen egyetértek, és sosem vontam kétségbe én sem. Ez nem telefon darabszám eladásokról szól, nevetségesnek tartom, ha valaki ennyit lát bele. :D Az egy járulékos veszteség sajnos.

(#33) Essentials válasza t72killer (#27) üzenetére


Essentials
(tag)

Igazából ennek a nyomásgyakorlásnak akkor lehetne véget vetni, ha a kínaiak valamilyen módon ( vélhetően csak kényszerből ) kimennének az európai infrastruktúrából. Akkor az USA is visszahúzódna, a Huawei lakossági üzletága pedig fellélegezhetne. De amíg ez nem történik meg, addig lehet h tönkremegy bele az európai lakossági üzletáguk, és ha megnézed, már most sikeresen bejelentkezett helyettük a Xiaomi, és már csenget is az európai mobilszolgáltatóknál az Oppo is. Rengeteg alternatíva van, amire rákaphatnak a fogyasztók helyettük, és minél tovább tart ez a még szinte el sem kezdett háború, annál biztosabb hogy a Huawei nem él túl a kontinensen, mert elviszik az ügyfeleit mások, ugyanúgy Kínából.

(#34) Essentials


Essentials
(tag)

Trumpot egyáltalán nem érdekli, hogy az Apple vagy a Google hány telefont értékesít. Leszarja, hogy az európai fogyasztó kezében ifón van, vagy Oppo... És még azt sem mondhatnánk, hogy annyira aggódott volna ezekért a cégekért bármikor, amikor szivatva voltak Kínában. Az Apple ellen országos kormányzati szintű bojkott volt hónapokon át, masszív adóemeléssel a termékeken, a hazai készülékek adócsökkentése mellett -> Nem bosszantotta a dolog, nem írkálta twitterre. De nem is kell aggódnia értük, az Apple legalábbis megcsinálja a szerencséjét magának, csak hagyják őket nyugton. Nyugodt, vírusmentes piac, és kereskedelmi háború nélkül nincs szükségük semmilyen segítségre ahhoz h dagasszák a céget, és mindenki very happy legyen, aki érdekelt benne. Rohadtul mindegy, hány iPhonet adnak el, vagy milyen a termékmix, ha növelik a bevételt, és a netto profitot is negyedévről negyedévre. A Google hosszútávon már más kérdés, hiszen idővel a HMS az android alapjain riválissá is válhat, jelenleg a legtöbb európai fogyasztó számára viszont nem opció.

(#35) dutrás válasza Essentials (#33) üzenetére


dutrás
(őstag)

Igen de ez így beleszólás az EU-s piacba hisz hatalmas előnyt szerezne az EU mivel hamarabb és fejlettebb 5g-s hálózata lenne a Huawei álltal.
Így inkább az állhat a tiltás mögött hogy az EU-nak ne legyen versenyelőnye az USÁ-val szemben mint a biztonsági kockázat.

Mate 20 pro/P40 Lite

(#36) Szoknyácska. válasza LosBlancosrm (#7) üzenetére


Szoknyácska.
(tag)

Köszönjük emese

Huawei P30

(#37) Aryon87 válasza Szoknyácska. (#36) üzenetére


Aryon87
(nagyúr)

Huhúú mi műsor lesz itt mindjárt emiatt :C

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#38) Noukoum válasza Aryon87 (#37) üzenetére


Noukoum
(addikt)

Szerintem nem, felesleges. Ezerszer kilett tárgyalva, tények tények maradnak véleményeket meg már mindenki kiadta magából. :)

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#39) Gubu0101 válasza Essentials (#33) üzenetére


Gubu0101
(őstag)

Nem tudom, hogy az oppo vagy a xiaomi honnan szerzi be az alkatreszeit vagy mas kinai mobil gyarto, de ha ok is Usbol akkor nekik is hamarosan reszelnek.
Szerintem eleg lett volna ha az USA csak a halozati eszkozokre oszpontosit vagy egy tiltast csinal, hogy tovabb nincs szuksege a Huawei-re a tovabbi halozat kiepitesben.

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#40) Aryon87 válasza Gubu0101 (#39) üzenetére


Aryon87
(nagyúr)

Egyszerűbb lenne, de ehhez úgy tűnik csak bolhaagy áll rendelkezésre.

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#41) aprokaroka87 válasza Gubu0101 (#39) üzenetére


aprokaroka87
(veterán)

Szerintem itt már egyértelműen az a cél hogy szépen lassan kivéreztetni a kinai gazdaságot, persze ez csak egy része...

De van egy olyan sanda gyanúm hogy ebbe USA is bele fog bukni... pláne ha Kinaiak bedurvulnak majd... mert ők eddig csak tűrtek....

Nem védem egyik oldalt sem.

(#42) t72killer válasza aprokaroka87 (#41) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Az amerikai gazdaság gyártelepei kínában vannak, nem éppen hajórapakolható-elköltöztethető konfigurációkban. SzVSz messze nem fogják ezt full retard-ba nyomni. Ha igazán büntetni akarnák kínát, akkor az amcsi vállalatokra rónának ki instant szakciókat, ha azok munkahelyeket telepítenek ki oda. Ez egy kisebb geopolitikai csörte, ahol az amcsik mutatják, hogy náluk is van pár értékesebb kártya, amit hasonlóan értékesre (!=üveggyöngy) cserélnének.

Mind2 oldalon a politikusok józan eszén múlik, mit hoznak ki ebből, én inkább optimista vagyok a világbékét és gazdaságot illetőleg. Hogy a hüvejből mi lesz, az talány, tippre sztem min. egy névváltoztatás lesz a következő 3-4évben.

A xiao-t és egyéb kisebb gyártókat max a csavarhúzógyártók után kezdik el b.szogatni...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) cog777 válasza dutrás (#35) üzenetére


cog777
(aktív tag)

+1
Hoppa, ez egy jo gondolat volt.

Konteo oveket becsatolni, alusapkat fel:
Ha EU kicsit is nagyobb elonyt szerez, US egybol nagyobb kavarast csinal a kozel keleten, biztositva a nagyobb migransaradatot gazdasagi csapas gyanant.
Es egybol megerkeztunk ahhoz h ki az igazi ellenseg.
Konteo Off/ mert lehet h aranyhaj csak teljesen veletlenszeruen vagdalozik logika nelkul :D

HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#44) Aryon87 válasza dutrás (#35) üzenetére


Aryon87
(nagyúr)

És pont ehhez kapcsolódik is ez a cikk :C [link]
Ez már nem a biztonságról szól, hanem az irigységről,és tüntessük el hamarabb, mielőtt a másik fél tűnik el.

Huawei P40Pro - Xiaomi Mi8 & Honor 20Pro - Huawei P9 & Huawei P8 Lite ///-/// "Huawei vérfan, ki féltékeny a kedvenc márkáját alázó konkurensre" ]:D

(#45) t72killer válasza cog777 (#43) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Nem kell ilyen messze menni a konteógyártásban, az európai termékek bőven kapták a büntetővámot, amikor a szőke herceg nekikezdett a gazdasági világháborújának. Egyébként Obama meg kezdte ugye a VW-sztorit, bár abban azért a cég is ludas volt.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#46) dutrás válasza cog777 (#43) üzenetére


dutrás
(őstag)

Ennyi sem kell. Mivel az EU jogosan megadóztatja az USA cégek leányvállalatait Európaszerte amerika válaszként azonnal védővámozta az autókereskedelmet.

Mate 20 pro/P40 Lite

(#47) Gubu0101


Gubu0101
(őstag)

[link] Van benne valami, kivancsi vagyok, hogy mikor kezdodik az igazi adok-kapok

Huawei P40 Pro...Apple Ipad Air 3... "W.O.T _ZSoLTe_" Uplay ZSoLTeeeeeee"

(#48) dutrás válasza Aryon87 (#44) üzenetére


dutrás
(őstag)

Nem tudom konteó e vagy sem de az én gondolatom az hogy az USA nem véletlen törekszik az 5g feletti ellenörzésre.
Mivel úgy is bevásárolta magát európai hálózatépítési cégekbe és ha azok a cégek építhetik ki az 5g hálózatot onnan már csak egy lépés az információszerzés. Az információk birtokában gazdaságilag hatalmas előnyre tehet szert gyakorlatilag úgy befolyásolja a piacot ahogy neki tetszik.

Mate 20 pro/P40 Lite

(#49) csiribá válasza t72killer (#45) üzenetére


csiribá
(senior tag)

Igen én is hiszek az amcsiknak, hogy aggódnak a VW kocsik CO2 kibocsátása miatt.
Teljesen hihetően hangzik egy olyan országtól, ahol az emberek nagy része 6 hengeres kisteherautóval jár bevásárolni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#50) cog777 válasza dutrás (#46) üzenetére


cog777
(aktív tag)

#t72killer:

Az osz erdekes lesz, mert azt hiszem a franciak hoztak fel jobban az amcsi vallalatok afoztatasat, amelyre Trump vedovamokat hozott, aztan elnapoltak oszig mind a ketten amikor is EU-s szinten lesz szabalyozas. Ha jol emlekszem.

Valszeg USA vedovamolja EU-t amiert szinten emelnek az USA termekek vamjain..es viszont.

HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.