Tofut vettem már Tescoban és az Alnatura is forgalmazza.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Tofut vettem már Tescoban és az Alnatura is forgalmazza.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Tofut nagyon sokfelé lehet kapni, Coop-tól a Tesco-ig mind forgalmaz valamilyet. Valamelyikben (Auchan, Interspar, nagy Tesco) szemes szecsuáni bors is van, szerintem az Auchanban biztosan. Hotpot alaplé viszont szerintem csak direkt ilyen ázsiai boltokban.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Székesfehérváron a Merx-et tudom ajánlani, Budapesten pedig az Ázsia Centert és a mellette lévő Experience Centert (bár ezekben évek óta nem voltam már) a Merxbe viszonylag gyakran járok és mindig összevásárolom magam mindenféle keleti kajával/fűszerrel
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
A tofut már 30 éve nem keresem, mert egyszer a feleségem a pörköltet "földúsította" szójakockákkal, amit kerülgetnem kellett evés közben, mert annyira nem jó.
Arra meg nem emlékszem, hol vettem a szecsuáni borsot. (szecsuani?)
Barátom az azsiabolt-ból hozott kínai bort (még van), de legközelebb megoldom száraz fehér borral.
Ha érted, akkor már elavult.
Koszi!
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
Ha annyira nem volt jó, akkor a tofuval volt baj.
Szinte íztelen az alap tofu. A füstölt és/vagy ízesített tofu vagy ízlik vagy nem. További gond lehet vele, ha zsiradékban sütik és sikerül megégetni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Az ízeket átveszi, pörkölt íze lett.
Csak hús nem lett belőle, érezhető volt a különbség két kocka között.
Ha érted, akkor már elavult.
Kis segítség a szójaszósz kiválasztásához (Tesco, Spar oldalakról szedtem össze).
Ezek közül már csak a Kikkomant veszem meg.
Kikkoman természetes módon erjesztett szójaszósz
Összetevők:
Ivóvíz, Szójabab, Búza, Étkezési só
Chin-Su natúr szójaszósz cukorral és édesítőszerrel
Összetevők: Víz, Só, Cukor, Zsírtalanított szójabab pehely (3,6%), Színezék (E150a), Ízfokozó (E621, 627, E631), Savanyúságot szabályoz anyag (E330), Mesterséges aroma, Tartósítószer (E211), Sűrítőanyag (E415), Édesítőszer (E950, E951)
Tesco szójaszósz
Összetevők: Víz, Hidrolizált szójafehérje (16%), Só, Cukor, Fehérbor, Aromák, Élesztőkivonat, Glükóz-fruktózszörp, Ételecet, Szilva-alma gyümölcskészítmény (szilva, alma, cukor), Paradicsomsűrítmény, Fűszerek
Heinz szójaszósz
Összetevők: Víz, Glükóz-fruktóz szirup, Cukor, Só, Melasz, Szójabab 2,5%, Élesztő kivonat, Étkezési sav (tejsav), Színezék (karamell), Búzaliszt, Fűszernövény-és fűszer kivonatok.
DESPAR PREMIUM szójaszósz
Összetevők: Ivóvíz, Zsírtalanított szója (18%), Búza, Étkezési só, Cukor, Alkohol, Szójabab (0,1%).
Blue Dragon sötét szójaszósz
Összetevők: Víz, Cukor, Só, Szójaszósz kivonat (9%) [víz, sovány szójabab (3%), pörkölt búza, színezék (ammónia karamell), savanyúságot szabályozó (tejsav), tartósítószer (potassium sorbate)].
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
Lee Kum Kee -t tudom még ajánlani esetleg, bár ez inkább felesben jó valamilyen másik szójaszósszal mert elég erőteljes íze van, úgy alapból főzni vele nem az igazi.
Kikkoman valóban jó cucc, még a Sen Soy-t csipázom, de mivel orosz már lassan kikopik mindenhonnan, mióta elkezdődött a háború nem is tudtam venni sehol így marad a Kikkoman
Lassan összeáll az én szeszámmagos csirke receptem is, csak én próbálom átlag embernek is elkészíthetővé tenni, ne kelljen rohangálni a különleges fűszerekért, szóval magyarosítok egy kicsit
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Itt egy kínai recept, nincs benne semmi különleges fűszer, ezen mit magyarítasz?
[link]
Az a baj, hogy a legtöbb kínai az adott ország ízléséhez igazítja a receptet, kivéve Pesten a kínai negyedben, ahova a kínaiak járnak.
Ha érted, akkor már elavult.
Mi Pearl River Bridge szójaszószokat használunk, van belőle világos, golden label világos, sötét, meg gombás (sötét tán az is). Ezeket inkább ázsiai boltokban lehet beszerezni. Áruk elég baráti szerintem.
Kétféle van most itthon:
golden label superior light: víz, szójabab (30%), só, búzaliszt, tartósítószer: Kálium-szorbát (potassium sorbate)
superior dark: víz, szójabab (20%), só, cukor, bűzaliszt
[ Szerkesztve ]
solfilo
A #60-ban írtam: (Ezt érdemes elolvasni), a linkelt írásban van szó a szójaszószokról is.
Nekem úgy rémlik, hogy amikor itt is megjelent a szójaszósz, akkor a Pearl River Bridge volt a leggyakoribb.
Ha érted, akkor már elavult.
Hmm, nem rossz. Az én receptemben van csillagánizs, és szecsuáni bors is, az egyik helyi étteremben csinálták így amíg nem lett új szakácsuk.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Remek írás, több recept kellene ide.
Az MSG-t nem tudtam micsoda, rákerestem, kiderült, hogy E621. Innen már egyenes út vezetett ide. Na, már csak ezért is megérte
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
A képen a Lee Kum Kee összetevői látszanak, E150a (Karamell) is van benne.
Ha érted, akkor már elavult.
A piacon van saját nevelésű disznó, pörkölt (nem forrázott), a körömpörkölt mellett, ezt is kipróbálom:
[link]
Egy pár, amiket már megcsináltam:
Mao kedvence (császárhús vörösre brezírozva)
[link]
A Tampopo film miatt főztem rament.
Film: [link]
Tampopo Ramen (csak 3:47 hosszú a videó), az elkészítés sokkal hosszabb. .
[link]
Egyszerű japán csirkemájnyárs recept (Reba Yakitori)
[link]
Ha érted, akkor már elavult.
"Mao kedvence (császárhús vörösre brezírozva)" - Mondjuk én biztos nem a cukorral (sőt, én cukrot egyáltalán nem, hanem inkáb sötét szójaszószt használnék), hanem a fűszerekkel kezdeném, hogy felszabaduljanak az íz- és illatanyagok (爆香, Wiki szerint angolul tempering), majd ezen pirítanám tovább a húst és csak utána adnám hozzá a sötét szójaszószt.
Kínában amúgy ettem sörös-tojásos változatot is, előbbi egy kiváló adalék az ízekhez.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
Nekem nem sikerült olyan szép pirosra, mint a képen, pedig cukrot is használtam. Nem lesz édes az étel.
Rock sugarhoz még nem volt szerencsém, de a leírások szerint nem annyira édes.
Ha szójaszósszal csinálod, az egy másik étel lesz és a folyadékban nem fog megpirulni.
Ha fűszereket pirítanál ennél a receptnél, akkor a fűszerek megégnének.
Ezt külön kellene és csak utána hozzáadni.
A fűszerek és magvak főzőlapon való pirításához egy sekély rétegben terítse el őket előmelegített száraz serpenyőben és addig dobja, rázza vagy forgassa a serpenyőt, amíg gazdag, átható aroma keletkezik. Tegye át őket egy hideg serpenyőbe, hogy elkerülje a megégést.
(The professional chef-ből.)
Ha érted, akkor már elavult.
Aki még nem ismeri, annak javaslom próbálja ki a Thai jasmin rice-t (Lidl-ben zöld zacskóban).
Rántott hús és egyéb nem fűszeres húsok mellé kiváló, erősebb ízűekhez nem, mert összevesznének, egymást elnyomnák.
Kedvencünk az indonéz kókuszos-citromos sertéshús, ahhoz is normál rizs jó.
Ha érted, akkor már elavult.