Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#61) Hieronymus válasza mpo (#60) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Tofut vettem már Tescoban és az Alnatura is forgalmazza.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#62) Dilikutya válasza mpo (#60) üzenetére


Dilikutya
félisten

Tofut nagyon sokfelé lehet kapni, Coop-tól a Tesco-ig mind forgalmaz valamilyet. Valamelyikben (Auchan, Interspar, nagy Tesco) szemes szecsuáni bors is van, szerintem az Auchanban biztosan. Hotpot alaplé viszont szerintem csak direkt ilyen ázsiai boltokban.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#63) haxiboy válasza Dilikutya (#62) üzenetére


haxiboy
veterán

Székesfehérváron a Merx-et tudom ajánlani, Budapesten pedig az Ázsia Centert és a mellette lévő Experience Centert (bár ezekben évek óta nem voltam már) a Merxbe viszonylag gyakran járok és mindig összevásárolom magam mindenféle keleti kajával/fűszerrel

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#64) mpo válasza Hieronymus (#61) üzenetére


mpo
veterán

A tofut már 30 éve nem keresem, mert egyszer a feleségem a pörköltet "földúsította" szójakockákkal, amit kerülgetnem kellett evés közben, mert annyira nem jó.
Arra meg nem emlékszem, hol vettem a szecsuáni borsot. (szecsuani?)
Barátom az azsiabolt-ból hozott kínai bort (még van), de legközelebb megoldom száraz fehér borral.

Ha érted, akkor már elavult.

(#65) kopi72 válasza mpo (#60) üzenetére


kopi72
aktív tag

Koszi!

Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!

(#66) Hieronymus válasza mpo (#64) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Ha annyira nem volt jó, akkor a tofuval volt baj.

Szinte íztelen az alap tofu. A füstölt és/vagy ízesített tofu vagy ízlik vagy nem. További gond lehet vele, ha zsiradékban sütik és sikerül megégetni.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#67) mpo válasza Hieronymus (#66) üzenetére


mpo
veterán

Az ízeket átveszi, pörkölt íze lett.
Csak hús nem lett belőle, érezhető volt a különbség két kocka között. :(

Ha érted, akkor már elavult.

(#68) mpo


mpo
veterán

Kis segítség a szójaszósz kiválasztásához (Tesco, Spar oldalakról szedtem össze).
Ezek közül már csak a Kikkomant veszem meg.

Kikkoman természetes módon erjesztett szójaszósz
Összetevők:
Ivóvíz, Szójabab, Búza, Étkezési só

Chin-Su natúr szójaszósz cukorral és édesítőszerrel
Összetevők: Víz, Só, Cukor, Zsírtalanított szójabab pehely (3,6%), Színezék (E150a), Ízfokozó (E621, 627, E631), Savanyúságot szabályoz anyag (E330), Mesterséges aroma, Tartósítószer (E211), Sűrítőanyag (E415), Édesítőszer (E950, E951)

Tesco szójaszósz
Összetevők: Víz, Hidrolizált szójafehérje (16%), Só, Cukor, Fehérbor, Aromák, Élesztőkivonat, Glükóz-fruktózszörp, Ételecet, Szilva-alma gyümölcskészítmény (szilva, alma, cukor), Paradicsomsűrítmény, Fűszerek

Heinz szójaszósz
Összetevők: Víz, Glükóz-fruktóz szirup, Cukor, Só, Melasz, Szójabab 2,5%, Élesztő kivonat, Étkezési sav (tejsav), Színezék (karamell), Búzaliszt, Fűszernövény-és fűszer kivonatok.

DESPAR PREMIUM szójaszósz
Összetevők: Ivóvíz, Zsírtalanított szója (18%), Búza, Étkezési só, Cukor, Alkohol, Szójabab (0,1%).

Blue Dragon sötét szójaszósz
Összetevők: Víz, Cukor, Só, Szójaszósz kivonat (9%) [víz, sovány szójabab (3%), pörkölt búza, színezék (ammónia karamell), savanyúságot szabályozó (tejsav), tartósítószer (potassium sorbate)].

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#69) haxiboy válasza mpo (#68) üzenetére


haxiboy
veterán

Lee Kum Kee -t tudom még ajánlani esetleg, bár ez inkább felesben jó valamilyen másik szójaszósszal mert elég erőteljes íze van, úgy alapból főzni vele nem az igazi.
Kikkoman valóban jó cucc, még a Sen Soy-t csipázom, de mivel orosz már lassan kikopik mindenhonnan, mióta elkezdődött a háború nem is tudtam venni sehol így marad a Kikkoman :K

Lassan összeáll az én szeszámmagos csirke receptem is, csak én próbálom átlag embernek is elkészíthetővé tenni, ne kelljen rohangálni a különleges fűszerekért, szóval magyarosítok egy kicsit :D

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#70) mpo válasza haxiboy (#69) üzenetére


mpo
veterán

Itt egy kínai recept, nincs benne semmi különleges fűszer, ezen mit magyarítasz?
[link]
Az a baj, hogy a legtöbb kínai az adott ország ízléséhez igazítja a receptet, kivéve Pesten a kínai negyedben, ahova a kínaiak járnak.

Ha érted, akkor már elavult.

(#71) solfilo válasza mpo (#68) üzenetére


solfilo
veterán

Mi Pearl River Bridge szójaszószokat használunk, van belőle világos, golden label világos, sötét, meg gombás (sötét tán az is). Ezeket inkább ázsiai boltokban lehet beszerezni. Áruk elég baráti szerintem.

Kétféle van most itthon:

golden label superior light: víz, szójabab (30%), só, búzaliszt, tartósítószer: Kálium-szorbát (potassium sorbate)

superior dark: víz, szójabab (20%), só, cukor, bűzaliszt

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#72) mpo válasza solfilo (#71) üzenetére


mpo
veterán

A #60-ban írtam: (Ezt érdemes elolvasni), a linkelt írásban van szó a szójaszószokról is.
Nekem úgy rémlik, hogy amikor itt is megjelent a szójaszósz, akkor a Pearl River Bridge volt a leggyakoribb.

Ha érted, akkor már elavult.

(#73) haxiboy válasza mpo (#70) üzenetére


haxiboy
veterán

Hmm, nem rossz. Az én receptemben van csillagánizs, és szecsuáni bors is, az egyik helyi étteremben csinálták így amíg nem lett új szakácsuk.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#74) solfilo válasza mpo (#72) üzenetére


solfilo
veterán

Nekem a Heinz rémlik még a 90-es évekből, még vidéken. Black Pearl Rivert már csak itt Bp-n láttam. Cikkbe is írhattak volna róluk, ha már a fotóra is rákerült (sima világos). :)

solfilo

(#75) Victorio


Victorio
aktív tag

Remek írás, több recept kellene ide.
Az MSG-t nem tudtam micsoda, rákerestem, kiderült, hogy E621. Innen már egyenes út vezetett ide. Na, már csak ezért is megérte :D

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#76) mpo válasza solfilo (#74) üzenetére


mpo
veterán

A képen a Lee Kum Kee összetevői látszanak, E150a (Karamell) is van benne.

Ha érted, akkor már elavult.

(#77) mpo


mpo
veterán

A piacon van saját nevelésű disznó, pörkölt (nem forrázott), a körömpörkölt mellett, ezt is kipróbálom:
[link]

Egy pár, amiket már megcsináltam:
Mao kedvence (császárhús vörösre brezírozva)
[link]
A Tampopo film miatt főztem rament.
Film: [link]
Tampopo Ramen (csak 3:47 hosszú a videó), az elkészítés sokkal hosszabb. :D .
[link]
Egyszerű japán csirkemájnyárs recept (Reba Yakitori)
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#78) adlersson válasza mpo (#77) üzenetére


adlersson
aktív tag

"Mao kedvence (császárhús vörösre brezírozva)" - Mondjuk én biztos nem a cukorral (sőt, én cukrot egyáltalán nem, hanem inkáb sötét szójaszószt használnék), hanem a fűszerekkel kezdeném, hogy felszabaduljanak az íz- és illatanyagok (爆香, Wiki szerint angolul tempering), majd ezen pirítanám tovább a húst és csak utána adnám hozzá a sötét szójaszószt.

Kínában amúgy ettem sörös-tojásos változatot is, előbbi egy kiváló adalék az ízekhez. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#79) mpo válasza adlersson (#78) üzenetére


mpo
veterán

Nekem nem sikerült olyan szép pirosra, mint a képen, pedig cukrot is használtam. Nem lesz édes az étel.
Rock sugarhoz még nem volt szerencsém, de a leírások szerint nem annyira édes.
Ha szójaszósszal csinálod, az egy másik étel lesz és a folyadékban nem fog megpirulni.

Ha fűszereket pirítanál ennél a receptnél, akkor a fűszerek megégnének.
Ezt külön kellene és csak utána hozzáadni.

A fűszerek és magvak főzőlapon való pirításához egy sekély rétegben terítse el őket előmelegített száraz serpenyőben és addig dobja, rázza vagy forgassa a serpenyőt, amíg gazdag, átható aroma keletkezik. Tegye át őket egy hideg serpenyőbe, hogy elkerülje a megégést.
(The professional chef-ből.)

Ha érted, akkor már elavult.

(#80) mpo


mpo
veterán

Aki még nem ismeri, annak javaslom próbálja ki a Thai jasmin rice-t (Lidl-ben zöld zacskóban).
Rántott hús és egyéb nem fűszeres húsok mellé kiváló, erősebb ízűekhez nem, mert összevesznének, egymást elnyomnák.
Kedvencünk az indonéz kókuszos-citromos sertéshús, ahhoz is normál rizs jó.

Ha érted, akkor már elavult.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.