Hirdetés

2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Flashback


Flashback
addikt
LOGOUT blog

Szuper volt! Köszönjük!

[ Szerkesztve ] - Bocs nincs hosszú: ü ö - Everything begins with an idea...

(#2) Don't Panic


Don't Panic
senior tag

Nagyon adom, jó írás , faterom pho levest szokott csinálni , ahogy a nagy könyvbben meg van írva!
Rizstésztával , friss alapanyagokkal a Mungóbabcsíra soha ne legyen üveges csak a friss adja azt az ízt.

(#3) ldave


ldave
nagyúr

Köszi a részletes receptet, ki fogom próbálni, kedvelem az ázsiai ízeket, az egyik kedvencem a currys kókuszos leves, párszor próbáltam már itthon, de még nem sikerült olyan jóra, mint a közeli étteremben.

A Slime draws near! Command?

(#4) Flashback


Flashback
addikt
LOGOUT blog

Mondjuk van egy tippem hogy nem MO-n laksz/dolgozol...
Lehet egyszer én is írok a noodle függöségemröl :D

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ] - Bocs nincs hosszú: ü ö - Everything begins with an idea...

(#5) adlersson válasza Flashback (#4) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

Valóban nem. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#6) celafat


celafat
tag

Remek irás. Meg is hozta a kedvem egy ázsiai étteremhez.

(#7) solfilo


solfilo
veterán

Évek óta szerettem volna már látni a büfés szecsuáni csirke ihletadóját, csak nem tudtam milyn néven keressem, nagyon köszi az írást! :C :R
Külön köszönet a rendes technika leírásáért! :R

Épp múlt héten jártunk a Dunapandában (Bp Jegenye u), pont vettünk kóstolónak hotpot alapot, meg is van mi lesz a sorsa. :D

Ha más is járna ott, mutatom, mi milyen hot pot alapot vettünk, meg egy képet MSG-ről is, sokan lehet nem láttak még.



[ Szerkesztve ]

solfilo

(#8) Sliderxy


Sliderxy
tag

Nagyon klassz írás! :R

(#9) Flashback válasza solfilo (#7) üzenetére


Flashback
addikt
LOGOUT blog

Solved.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ] - Bocs nincs hosszú: ü ö - Everything begins with an idea...

(#10) solfilo válasza Flashback (#9) üzenetére


solfilo
veterán

linkről:
But researchers have found no clear proof of a link between MSG and these symptoms. Researchers admit, though, that a small number of people may have short-term reactions to MSG.

nálunk szerencsére nem jelentkeznek a tünetek, meg nem is borítom bele a kajába, illetve abban használom, amiben autentikus. :)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#11) adlersson válasza solfilo (#7) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

A másik ételnél utaltam rá, hogy maga a "szecsuáni csirke" sem egy túl precíz kifejezés, mert a szecsuáni konyhán belül is vannak ágak, ízesítési módok melyek gyökeresen más ízvilágot nyújtanak, annak ellenére, hogy mindegyik ugyanúgy szecsuáninak tekinthető.

Pl. ebben az esetben jogosan kérdezheti akárki, hogy "Na jó, de gongbao? Vagy yuxiang? Esetleg guaiwei?". A gongbao csirke az egyik leghíresebb szecsuáni étel, ez az, ami szárított chilivel, fokhagymával meg mogyoróval készül, míg egy yuxiang csirke doubanjiangot, savanyított hozzávalókat is tartalmaz és végeredményben is egy tök más állagú étel.

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#12) solfilo válasza adlersson (#11) üzenetére


solfilo
veterán

Gondolom ezért sem találtam így kaját a neten keresgélve, hogy szecsuáni csirke, mert ennél bonyolultabb az ügy, ezért is örülök ennek a cikkednek.

Nemrég tudtam meg, hogy vannak ezek az elkészítési módok, ezt a halas jellegű ízesítést szeretem, van is itthon doubanjiang, lecsóba is finom. Ezt a lecsóba dolgot meg innen szedtem, bár tobanjan-nak írják, de feltételeztem ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#13) adlersson válasza solfilo (#12) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

Ezt a cikket olvastam anno én is, nem feltétlenül értek egyet a leírásokkal vagy az ajánlott felhasználási módokkal, de kezdőknek jól, könnyen emészthetően bemutatja a leggyakoribb hozzávalókat.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#14) solfilo válasza adlersson (#13) üzenetére


solfilo
veterán

ez a lecsós cikkük, meg is lepett, hogy doubanjiangról is írnak benne. :D
Most látom a másik cikkben ezt az összefoglaló cikket az alapanyagokról, nem láttam még, de akkor fenntartásokkal olvasom. :)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#15) ceia


ceia
őstag

Juj de jó, és biztos óccó is, mert a kínaiak nem gazdagok. ;) Nem vagyok jártas a konyhában, én csak mikrózom. Ez egy főnek egyszeri étkezésére van, ugye? És mennyiben van egy ilyen kajácska, kompletten cakumpakk..?

        it's more fun to compute

(#16) adlersson válasza ceia (#15) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

"Ez egy főnek egyszeri étkezésére van, ugye?" - Ha étkezésenként általában közel 1kg proteint meg 1,5 liter fűszeres levet és kb. 2 deci olajat szoktál enni, akkor igen.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#17) ceia válasza adlersson (#16) üzenetére


ceia
őstag

Nem jellemző ;]

        it's more fun to compute

(#18) mpo


mpo
veterán

Akit a szecsuáni konyha érdekel, ezt szerezze be.
Fuchsia Dunlop
Land of Plenty: A treasury of authentic Sichuan cooking
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#19) tlala


tlala
őstag

Nagyon jól írsz, élvezet volt olvasni. :)
Gratula!

(#20) kopidoo


kopidoo
senior tag

Az MSG-t milyen mennyiségben ajánlott használni különféle ételeknél?

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.