Hirdetés

2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Heeken


Heeken
tag

Feldobtad a reggelem :DDD :C

(#2) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

Sejtettem, hogy a 8 és az összes javítása kimarad, ezek után biztos vagyok benne... ;]

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#3) Keeperv85


Keeperv85
nagyúr

:DDD

Én az Ubuntu pályafutását is a Unity kicserélésével kezdtem, az is borzalmas... na de a Windows 8... :Y

(#4) dfdfdf


dfdfdf
őstag

hehe ez jó volt :)

(#5) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Szerintem minden új rendszerről születtek ilyen írások. Senki se válik meg szívesen a megszokottól, de kénytelenek vagyunk.

(#6) petipetya


petipetya
nagyúr

Olvastam és vártam, hogy még milyen meglepetések érnek, aztán jött a hirtelen váltás... Jó volt. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#7) vimes


vimes
senior tag

Ilyet se láttam még, hogy valaki így berezeljen a csempétől :) Szerintem elmennek, illetve nekem a kezdőképernyő sokkal praktikusabb, mint a Start Menü (a gyakran használt alkalmazásokat kiteszem a Kezdőképernyőre, onnan egy kattintás, gyorsabb, mint a Start Menü, és nem kell telerakni az Asztalt egy csomó ikonnal). Ami viszont engem idegesít, a Microsft saját "Zene" és "Videó" nevű alkalmazásai, azok használhatatlanok és ocsányak.A pdf readerjük dettó. A telepítéshez is lenne egy megjegyzésem: mikor először telepítettem win8-at, azt internetkapcsolat nélkül csináltam. Másodjára úgy, hogy volt net, és mikor az felhasználói fiók beállításához értem, nekem is az arcomba dobta az MS fiók beállítását, én meg keresgéltem, h hol tudok offline felhasználói fiókot csinálni, ezen kívül egy csomó más marahaságot, beállítást, amit netkapcsolat nélkül nem. Az volt az utolsó alkalom, hogynetkapcsolattal telepíttem win8-at.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#8) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Szerintem is szörnyű. Azért lehet csempe mentesíteni, ha valaki nagyon utálja. Mondjuk engem nem érint már a Windows, csak munkahelyen, ott meg többnyire XP van még mindig. ;] :))

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#9) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én megértek mindent, én se örülök annak, hogy a Microsoft GUI részlegén újabban burkolók dolgoznak, de legtöbb idegesítő baromságot meg lehet oldani, csak pár példa:
- lehet asztalra bootolni
- ki lehet irtani szinte minden csempés alkalmazást
- van start8, ami 1k-ért simán megéri

Én így már jó ideje nem láttam csempét az asztalon.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#10) Keeperv85 válasza lezso6 (#9) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nyilván igazad van és meg lehet ezeket is kerülni, ami megoldás. A baj csupán az, hogy ha én megveszek valamit és nem tetszik, akkor többnyire visszaadják a vételárat... na most ez a szoftvereknél nem fog menni, érthető licenc okok miatt. Így ha tetszik, ha nem a Win 8-ast vagy eltűröm, ha beszo... befizettem rá, vagy mókolhatom át olyanra, hogy nekem is jó legyen, keserű szájízzel. Észre kéne vennie az M$-nak hogy ez a vonal nem jött össze, ennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja... de erre pillanatnyilag nem túl nagy az esély.

(#11) Zoli0726


Zoli0726
aktív tag

Jó írás!
A unity-től engem jobban kiráz a hideg, mint a csempéktől, bár most újabban elvileg ki lehet kapcsolni a paneles menüt hála a jó égnek.
Én teljesen ki vagyok békülve a csempékkel, viszont a start menüt hiányolom.
Semmibe nem került volna a ms-nak beletenni egy beállító applikációt, és mindenki kénye-kedve szerint beállíthatta volna hogy mire van szüksége, az lett volna a legtisztább.

(#12) total90


total90
veterán

Én imádom, sokkal jobban használható a hetestől is... Persze akinek nem tetszik, az használjon mást, vagy csinájon jobbat :K

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#13) vimes válasza Zoli0726 (#11) üzenetére


vimes
senior tag

Abszolút egyetértek! Remélem, hogy a hamarosan érkező Start Menü nem fogja kiszorítani a Kezdőképernyő-t, hanem lehet majd választani, ki mit szeretne, ahogy pl. az asztalra bootolásnál.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#14) Dhampir válasza vimes (#13) üzenetére


Dhampir
félisten

Elvagyok a Kezdőképernyős ide-oda váltással is, de már nagyon várom a Start menüt. :)

(#9) lezso6

Egy korábban meglévő alapfunkcióért nem szeretnék fizetni, főleg nem egy külső cégnek.

[ Szerkesztve ]

(#15) Keeperv85 válasza total90 (#12) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

"Persze akinek nem tetszik, az használjon mást, vagy csinájon jobbat"

Legközelebb be ne szállj egy nyamvadt Trabantba, ha nem tetszik, építs otthon Lamborghini-t... :W

(#16) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Hát izé... Kicsit félve nyitottam meg a hozzászólásokat, félve a hithű csempeharcosoktól, de úgy néz ki ezt megúsztam. :B

Ha némi vidámságot tudtam okozni nektek, akkor megérte itt kibosszankodni magam, és örülök is.

A Unity-hez annyit, hogy az írás után vettem észre az alábbi jelenséget: Amint megnyitok egy menüt, a képernyő tömve lesz grafikus hibákkal. Mintha a GPU kezdene meghalni. Viszont ha fent van az nVidia által készített driver, akkor semmi gond, csak épp instabil a rendszer. (Itt mélyen egyetértek Linus Torvalds urasággal. Az Ő véleménye itt látható.) Viszont más Linuxnál nem találkoztam ezzel, még az Ubuntu 10.04 sem csinált ilyet. Szükség megoldásnak jó volt, de ma már ment is a levesbe.

lezso6:
Ami azt illeti, sok megoldást nem kerestem erre. Hallottam pletykákat ilyen boszorkányságokról, de nekem Windows esetén az már sok. Elég rossz ezen a téren a felfogásom, de ha kiirtom a csempéket, meg külön programokkal buherálom vissza a dolgokat, utána kényelmetlennek érzem használni a rendszert, mert még külön fut ez, ki kell irtani azt... Meg a fő gondom az volt, hogy egy friss rendszer meg-meg akadt. Ilyet még a Vista sem csinált nekem, holott nem egy mai csirke a vas.

total90:
Nem kell nekem jobb, ha rájövök mi a kínja a hetesnek, van egy tökéletes Windowsom. Mellé meg többnyire Linux Mint szokott kerülni, így a két rendszer nekem bőven jó. :)

Egyébként én az M$ helyében valami ilyesmin gondolkoznék:
Kiadom a rendszert, mindent úgy csinálok, ahogy a trend és az útvonal kívánja, DE:
A telepítésnél választást adnék a felhasználónak, mit szeretne használni. A régi felületet, vagy az újat. Ehhez meglenne Picipuháéknál a háttér, és boldog lenne mindenki. Hogy a váltás szellemének erősítése is meglegyen, annyi még beleférne, hogy a régi felületbe nem kerül semmi új, csak aktualizálják a rendszernek megfelelően. Bár nem vagyok otthon a gazdasági kérdésekben, én így tudnám elképzelni a jó utat.

Nyugodj békében Integra!

(#17) Dhampir válasza Szatyor95 (#16) üzenetére


Dhampir
félisten

Többféle driver érhető el az nVidiához, de valószínűnek tartom, hogy ez a videokártya típusától is függ.

Ubuntu 12.04.4 32-bit alatt nem volt gondom vele. Néhány Windowsos játékot modokkal együtt toltam rajta, hogy teszteljem Wine programmal a működésüket és mindegyik szépen futott az Ubuntun. :)

Nálam EWindows 8.1 alatt nincsen akadás és nagyon gyorsan működik a rendszer, pedig hagyományos notebook HDD-vel használom a laptopon.

Annak örülnék, ha a notebokom végre gyártója összekapná magát, és Windows 8-8.1-re is kiadná azt a néhány hasznos programot, amelyek még Windows 7 alá megvoltak.
No meg a normális Passziánsz programot is hiányolom, mert nem szeretném használni az Áruházat és folyton "online-kodni". :B

[ Szerkesztve ]

(#18) Szatyor95 válasza Dhampir (#17) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

A passziánsz nagy hiba volt tőlük, a titkárnők ezért nem fogják szeretni a rendszert. :DDD

A gond nálam a "speciális" GPU. Ez egy Quadro NVS140M-et takar. Valahogy nagyon nem csípi a cuccost. Bár a Windowsos driver is gondokkal küzd, a színbeállításokat csak 10 perc darálás után tudom állítani, akkor is lassan. Ellenben ott minden más príma.

A lassulást én sem értem. Egy 2008-as laposról van szó, benne egy WD Scorpio Black, 2 GB RAM, egy T7500-as CPU (2x2.2GHz, 2MB L2), és az említett NVS140M. Minden esetre a jövő hétre jön bele egy SSD, akkor megnézem ismét. (Utána pedig várom a szíves látogatókat a zártosztályra, mert hogy épp ésszel nem fogom kibírni, az is fix.)

Nyugodj békében Integra!

(#19) Dhampir válasza Szatyor95 (#18) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem vagyok titkárnő, de nekem is hiányzik. :D

Nálam szintén Quadro, de egy NVS 5400M "pöfög". A Quadro NVS140M "meghaló típus", elképzelhető, hogy azért van vele problémád. Itt, itt és itt is írják.

A BIOS-frissítésen túl vagy már?

[ Szerkesztve ]

(#20) Szatyor95 válasza Dhampir (#19) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Ritka dolog, hogy nem egy titkárnő hiányolja. :D

Na akkor végképp nem tudom. BIOS frissítést még nem kapott, főleg mivel ahogy láttam, a legújabb van rajta. Igen, sajnos volt már dolgom személyesen is egy halott 140M-el, eléggé korán haló típus. Főleg ha hajtva van. De a hiba kizárható, mivel van egy másik T61 is a családban (ugyan onnét van), és az is ezt csinálja. Ennek ellenére hiába megyek neki bármilyen tesztprogrammal, vagy AutoCAD-el, de akár játékkal is, egy darab hiba nem jön elő. Már a RAM is volt ellenőrizve, az is teljesen hibátlan. Szóval elég fura egy helyzet.

Nyugodj békében Integra!

(#21) total90 válasza Keeperv85 (#15) üzenetére


total90
veterán

Azt csinálom :P

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#22) ncc1701


ncc1701
veterán

Hála istennek "csak" w2k12 szerveren találkoztam egyedül eme csodálatos újítással (alapvetően linuxokat adminolok - hála istennek!), de fél óra után is voltak dolgok, amiket nem leltem. Sok mindent a task managerből előhívott futtatással tudok elindítani, szerencsére tudom, mi az .exe neve. Na, de mi lenne ha nem tudnám? Borzaszó vacak lett. :)

(#23) Speed® válasza Szatyor95 (#18) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Egy T7400al upgradeelt (egyébként 4MB L2, ahogy a tiéd is) NC6400at használok, az SSDvel mintha kicserélték volna, szóval ajánlott. Viszont azzal együtt nekem a RAMbővítés is igény lett, mert elfogy a 2GB és látom az írási mutatókon, hogy dolgozik a swap rendesen, nem akarom feleslegesen nyúzni az SSDt, úgyhogy beficcen +2G hamarosan.

A 8.1 egyébként teljesen kezelhető, csak rá kell szánni az időt nyavajgás helyett. Minden rendszernek megvan a maga "bája", ami felhasználói beavatkozást igényel, de az lenne a fura, ha ez nem így lenne (tökéletes OS ugye nincs).

Ehh..ez se mai írás, hogy került elém :S

[ Szerkesztve ]

(#24) hoffman_


hoffman_
veterán

3 rongyért vettem, ennyit akkor is megért, ha szar :DDD de nem rakom fel gépre, amíg jól üzemel a hetes. lehet, hogy megmarad örökre talomban :) amúgy részemről #12 és #23 pacsi.

szerk.: én meg jól rádrégészkedtem :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#25) qdak válasza hoffman_ (#24) üzenetére


qdak
addikt

én még xp vel tolom :D

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.