Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán

itt az ideje, hogy másik szakembert keress.
esetleg valamelyik szülőd folytathatna egy kicsit emelt hangú beszélgetést azzal, aki ezt kitalálta. nem baj, ha többször is elhangzik az agyhalott kifejezés, és fejtse ki, hogy nem amerikai tengerészgyalogsági csapatépítő tréninget írtak fel neked, hanem gyógytornát.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) greenity


greenity
aktív tag

Igen, ilyenkor a gyógytestnevelő elfelejtett gondolkodni. :(

"Egy mosolynál jobb a több"

(#3) sutykuru


sutykuru
tag

Gyógytestnevelőt kéne xy helyre küldeni.... :)
Megmondod, hogy nem csinálod meg, max pampog egy kicsit.

(#4) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

A foglalkozast vezeto "szakember" alkalmatlan. Maga a gyakorlat is veszelyes. Igy is hatalmas szerencse, hogy maradando serules nelkul megusztatok. Ilyen mutatvanytol megserulhetnek tobbek kozt a nyakcsigolyak, foleg ha meg nyakon is vagja valamelyikotoket a pad szele...

(#5) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Ami azt illeti, osztottuk egy páran a tanárt az eset után. Mondjuk sokat nem ért, mert ő meg a sráccal üvöltözött tovább, hogy lényegében ki is nyírhatott volna minket, ha nincs ennyi szerencsénk. Az elöl levő szerencsére nem a pad alá esett, hanem attól elfele, így nem tudott ráesni. Nekem meg most jól jött, hogy jóval erősebb a csontozatom. Minden esetre van egy olyan érzésem, hogy ennek még lesz folytatása, ugyanis nem csak az volt a hiba, hogy ilyet csináltat, hanem az is, hogy egy tanárra 27 ember jutott. Alapból a fele lenne, mert két tanár van, és a terem két felén dolgozunk. Viszont jó szokásuk, hogy egyikük hamarabb elmegy. Szóval azt hiszem itt duplán felejtettek el gondolkodni. Eddig ugyan megcsináltam amit kértek, de azt hiszem innentől kezdve inkább tegyenek belátásuk szerint, de én ebből nem kérek. Már egy ideje terveztem váltani, viszont van hátra 1 hónap, azt már csak túléljük valahogy. Utána meg bízok benne, hogy nem csak itt lesz hely.

Nyugodj békében Integra!

(#6) Jhonny06 válasza greenity (#2) üzenetére


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

Konkrétan inkább az iskola vezetősége. Egy szellemileg sérült srácnak nincs helye a többiek között, erre találták ki a speciális intézményeket.

[ Szerkesztve ]

(#7) greenity válasza Jhonny06 (#6) üzenetére


greenity
aktív tag

Azért tisztázzunk valamit. Különböző fokozatai vannak az értelmi fogyatékosságnak. És vannak azok a gyerekek, akik még igenis a többiek között a helye, ők az enyhe fokú értelmi fogyatékosok. Nem vagyok pedagógus, és nem is leszek, viszony "szegénysorsú pedagógusgyetekként" van benne tapasztalatom. Szüleim dolgoznak ilyen gyerekekkel. Tehát nem mindenkit kell kizárni a társaik közül.

Természetesen ez az eset más.
Plusz olyan feladatot kéne adni, amivel meg tud birkózni.

És továbbra is max 16 gyermekkel foglalkozhat egy gyógytesis.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#8) bambano válasza greenity (#7) üzenetére


bambano
titán

már megbocsáss, de ez tipikusan a rosszul értelmezett liberalista duma.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#9) greenity válasza bambano (#8) üzenetére


greenity
aktív tag

Elképzelhető.
Én csak tapasztalom az egészet, és látom azt, hogy mi történik jelenleg pl az általános iskolákban.
Az viszont egy más kérdés, hogy jelenleg nem nagyon dívik kiadni a minősítést arról, hogy a gyermek értelmi fogyatékos, csak annyit, hogy foglalkozzon vele gyógypedagógus a suliban külön.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#10) Cthulhu Dawn válasza greenity (#7) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Tegyük fel, hogy elvan a többiekkel az enyhe értelmi fogyatékos, de akkor még mindig ott van az, hogy a mezei tanár nem tudok vele mit kezdeni, mert nincs arra képesítése, hogy értelmi fogyatékosokkal/vakokkal/süketekkel is foglalkozzon.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#11) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Ami ezeket az embereket illeti, elég nehéz véleményt alkotni. Tényleg vannak olyanok, akiknek kisebb problémájuk van csak, és vannak olyanok, akiknek elég súlyosak ezek a bizonyos gondok. És köztük persze van átmenet is. Csak ugyebár mindennek van egy határa. Itt éppen az, hogy az illetőt lehet-e engedni a "normál" emberek közé, vagy inkább egy speciális helyen foglalkozni vele testnevelés ügyében. Egyfelől ott van az, hogy lehet az adott személy eléggé ingadozó. Azaz vannak olyan pillanatok, mikor egész jól van, máskor viszont olyasmit is tesz, ami már balesetveszélyes. Az pedig tény sajnos amit Greenity is írt: Elég nehezen mondják ki azt, hogy valaki valamilyen fogyatékkal él. Elintézik annyival, hogy ez normális dolog, vagy, hogy nem éri el a fogyatékosság szintjét az illető. Ezáltal ugyebár mint "normál" embert veszik számba. Ebből lehetnek az ilyen balesetek is. Erről a srácról tudni kell, hogy valami nagyon nem stimmel vele. Eleve a testtartása is elárulja, mivel a jobb oldala felé dől a gerince, és a fejét is mindig így tartja, az alkarját pedig vízszintesen tartja. Viszont a gond igazából ott kezdődik, hogy nem érti, amit mondanak neki, ha látja mit kell csinálni, többnyire képtelen utánozni is, mert elfelejti, nem mellesleg hetente megkérdezi mindenkinek a nevét. Focizás, kosarazás esetén vagy megáll a pálya közepén, vagy úgy mászkál fel-alá, mintha épp sétálni lenne kedve. Az sem zavarja meg, ha a másik elé megy, mikor az éppen fut, és emiatt épphogy el tudja kerülni. Szóval ez már az a szint érzésem szerint, ami abba nem fér bele, hogy egy 15 fős csoportra is figyeljen a tanár, és a srácra is még külön.

Nyugodj békében Integra!

(#12) greenity válasza Cthulhu Dawn (#10) üzenetére


greenity
aktív tag

Vakokkal/süketekkel foglalkoznak a módszertani központban, azért vannak. Az enyhe értelmi fogyatékos mellett pedig ott van minden iskolában a gyógypedagógus, ahol elvileg az lenne a menet, hogy a gyógypedes is bemegy órára és segít a gyerkőcnek, ha úgy látja hogy elakad.

Értem, hogy mit kifogásoltok.
Jelenleg, ha jól hallgattam meg ezt édesapámtól, akkor két irányzat létezik:1) kiszúrunk a gyerekekkel, ha betesszük a nem értfogytosok közé, mert nem azokkal van, akikkel kéne, és amúgy sem tud haladni -> kisebbségi érzései lesznek
2) Külön csoportban, iskolában foglalkozunk vele, elzárva a világtól ->szintén hülyének érzi magát

Jó megoldás nincs.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#13) bambano válasza greenity (#12) üzenetére


bambano
titán

én azt kifogásolom, hogy a gyerek nem kapja meg az ő képességeinek megfelelő legjobb oktatást, mert másokra kell várnia. egy osztálynyi gyerek érdekeit alárendelik 1-2 fogyatékosnak. oké, hogy szép dolog a szolidaritás, csak nem ennyire.

az egy másik vizsgálandó kérdés, hogy a fogyatékosnak mi a jó: ha folyton kudarc éri, mert a többiek elhúznak, vagy ha az ő tempójában haladnak egy speciális osztályban.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14) greenity válasza bambano (#13) üzenetére


greenity
aktív tag

Igen, ezeket a dolgokat feszegettem én is.
Sajnos nem tökéletes a rendszer és nem is mostanában lesz megoldva.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#15) _BOZONT_


_BOZONT_
tag

nem erdemes a "renccccerel" szenvedni, doki->papir->uszoda, legtobb helyen papiral eleg olcso az uszodai berlet.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.