Hirdetés

2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ivana


ivana
(PH! addikt)

Én nem rakom tokba a telefont, mert idegesít.
A bringám általában koszos, de nem érdekel, amíg nem a kormányon van, vagy a nyergen. A műszaki állapotra viszont háklis vagyok, ha valami kotyog, recseg, hibás az idegesít.
Ugyan ez laptopnál is, a fedlap lehet karcos, de legyen egybe a gép, a billentyűzet legyen jó, és megfelelő tisztaságú.

(#2) FID


FID
(PH! addikt)

Hát lehet, hogy ha átjönnél agy fatt kapnál :DDD

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#3) Alg


Alg
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Telefontok: Szívok vele, mert a telefont védeném, a tok viszont csúnya és vastag, így marad a fólia és a vigyázok rá. Illetve telefon/zenelejátszó mellé semmi más nem megy a zsebbe, sosem.

Egyébként én is sok apróságra odafigyelek, pl. fülhallgató (ha zsebre kell tennem már akkor is zavar és első adandó alkalommal "rendesen" elteszem, de zsebbe is lazán tekerve, szigorúan kihúzva megy); horgász cuccaim szépen eltéve, túraruhák spéci mosószerrel, szemüveg sosem lencsével lefelé fordítva, stb.

Amitől viszont agyf@szt kapok, hogy öcsém pont az ellenkezője, ő leszarja a cuccait - talán mert még most kezd saját munkából, saját fizetésből venni magának dolgokat?

"I love not man the less, but Nature more"

(#4) dugynok


dugynok
(senior tag)

Mi lett a motoroddal?

(#5) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Én is nagyon ilyen vagyok, már attól agyf@szt kapok ha valaki más gyilkol valami eszközt, és szinte nekem fáj ha látom. Rendszeresen helyreteszek kiigazítok dolgokat amik zavarják a szemem. Pl barátnőméknél régi 775 ös intel gép, megőrültem hogy a ventilátor maxon fütyül fele lefogató törve volt. Fogtam egy új hűtőt beszereltem. Olyan csendes a gép. Az ég világon senkinek nem tűnt fel.

De pl telefon tokot nem használok. Ha szép a telefon csak elrondítja. Ha annyira védeni akarom veszek valami CAT ütésálló telefont. Undorodom tőle mikor százezres telefonokra 1000ft os szilikon tokot rakna. Kb veszek egy szép új autót, hogy tele hegesszem bukócsővel, nehogy sérüljön.

[ Szerkesztve ]

Dell Precision M4600

(#6) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

"Ti is ennyire a dolgok mögé láttok vagy ahogy én szoktam mondani: "Jó az úgy is..." kategória?
Jó elveszni az apró dolgokban."

Én is, de nincs időm 100%-ra hozni mindent.
10 egységnyi "munkával" mondjuk "100%-ra hozható valami"
De ha már 20% is "elég" csak 0.1 munkával, akkor minek toljam tovább?
Mármint a maradék 9.9 munka gyakorlatilag megy a kukába.
(azon kívül, hogy jó érzéssel tölt el)

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#7) Sinesol


Sinesol
(PH! addikt)

Szerintem max egy kijelzővédő fólia az, ami kötelező. Személy szerint a telót sosem raknám tokba, feleslgesen bonyolitja a használatot, vastagabb tőle a teló, ronda stb. Amugyis a biztosítás is épp erre van kitalálva, ha gáz van fizetnek.
Egyébiránt szerintem az eszközök vannak értünk, nem pedig mi az eszközökért, szóval én csak használom a dolgokat és nem kezelem őket kegytárgyakként. :D

A tornyozós dologban mondjuk van némi ráció a melegedés miatt, bár nekem mindig egymás hegyén hátán vannak a dolgok és kvázi 20 év alatt sosem ment tönkre semmi még emiatt. DVD/videó lejátszókban mindig a mechanika adta meg magát. Egyéb eszközök pedig avulás miatt lettek cserélve.

A standby meg szerintem kényelmi kérdés. Én már eléggé megszoktam a távirányitókat, szóval kényelmesebb ha mindent csak azzal kezelhetek, ezért sosincs kikapcsolva semmi. Egyébként Pc is kb sosincskikapcsolva, ha befejezem a dolgot amit csinálok, siman otthagyom, ugyis lemegy alvó állapotba, ha kell valami, akkor meg azonnal készenlétben van.
Az meg hogy fogyasztanak a dolgok, hát legyen az én bajom, azért fizetem a számlákat.

Azt hiszem kb a szöges ellentéted vagyok :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

ivana! Pedig milyen szép is ha a külleme is mutatós. Kifelé csak az látszik.

FID! Mármint mitől?

Alg! Ismerős tesója ilyen. Hölgy. Laptopba beletört USB van ott minden, nincs érzéke hozzájuk és nem is érdekli, csak tegye a dolgát. Láttam, hogy 86 légbuborék van a telefonja fóliáján. 1 se fér bele!

dugynok! Eladva, másra kell, de később lesz valami finomság. ;] Valami kis ekkő. Kis méregzsák.

kmisi99! Gépes dolgot értem. Telefonnal meg úgy vagyok, hogy nem akarom fél perc alatt felére leértékelni, mert karcos. Nekem vastag valódi bőr tokban van a BlackBerry. Munkám miatt más nem is nagyon működne, hamar tudnék belőle csinálni 30 rongyos darabot. Fólia is alap. Tok nélkül pl el sem indulnék, akkor el sem viszem.

D1Rect! Ezek nem csak időt, de sok pénzt is képesek elvinni.

Sinesol! "Amugyis a biztosítás is épp erre van kitalálva, ha gáz van fizetnek." - igen de akinek a karc és a kis sérülés sok az nem megy sokra a biztosítással. Ha már ehhez kell fordulni valamit nagyon elrontottam, vagy gyári hibás a cucc. Kezedbe adnám az 1 éves BB-t, előtte kicsit áttörlöm nem mondod meg, hogy 1 éves.
A hifi és az 5.1-es Genius hangrendszer fejenként kb 15W-ot fogyaszt. Előbbi az óra miatt nekem ne fogyasszon ennyit, utóbbi meg csak akkor kapcsol készenlétbe, ha a pri konnektor fogyasztása 3W fölé megy, ami annyit jelent bekapcsolom a notit. Totál jó. Van is készenlét meg nincs is.

Tudom fokozni a dolgot. Mióta csak notim van szokásom hurcolászni. Volt kettő kívülről totál egyforma táskám, egyik Hp-s. Ha belenéztél kb ugyan azt láttad, de a Hp-snak két rekesze volt. Hát mondom te nyertél, mert itt a töltő a külön rekeszbe kerül ahol nem karistolja a fedlapot. De az itthoni tokjában, ami arra is jó, hogy hátzsákba rakjam, figyelek, hogy a cipzár felfelé nézzen, ne azon támaszkodjon ha egy mód van rá. Ezekkel később ha eladó sorba kerül súlyoz ezreket lehet nyerni, főleg azóta gondolom így mióta úgy kezdik a z érdeklődők, ha karcmentes és és és akkor kell. A karcmentes példányok 70+ fölöttiek voltak, az meg gondolom azért nem kellett volna.

[ Szerkesztve ]

Én is motorozok....

(#9) petipetya válasza Sinesol (#7) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

Azért azt megnéznem, hogy hol lehet biztosítást kötni egy Kínából rendelt telefonra.

(#10) bambano


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

telefon tokba remek ötlet, ha kicsit poros volt a kijelző, akkor a tokban való mozgása úgy karcolja össze, mint a mélyszántáskor az eke a földet...

a fenti képen én nem látok egy kályhát se...

én pl. használni vettem az autómat, nem babusgatni. ami nem jelenti azt, hogy nem vigyázok rá, de csak ésszel és korlátosan. decemberben végig koszos volt, mert olyanok voltak az útviszonyok. hiába mosattam volna le, másnap estére megint koszos lett volna tetőig.

poszterhez kérdés: jársz más után lekapcsolgatni az égve felejtett villanyokat? :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#11) Kolondrum válasza bambano (#10) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Egyik sem nyert. Karcmentes a fólia és nem dörzsöli semmi.

Egy szép autót is lehet használni, attól, hogy rendben van küllemileg is, nem kell azt feltételezni, hogy dísztárgy. Én pl úgy voltam vele, ha már meleg a motor onnantól kezdve "használtam".

Nem nem szoktam villanyokat kapcsolgatni. :))

Én is motorozok....

(#12) kmisi99 válasza Kolondrum (#8) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Én is így vagyok mint te, hogy ha van egy cuccom azt próbálom hibátlanul megőrizni, hogy mikor eladom szép állapotú legyen. Üzleti laptopokra is hímes tojásként pórbálok ügyelni, míg más az olcsó gépet dobálja, én még csak a kijelzőt se hajtom le soha csak ha vinni kell táskában. De nekem tok nélkül se karcolódik a telefon. Gorilla glassra amúgy se jellemző így fóliát soha nem használok, és soha nem rakom le olyan felületre ami karcol. Bár nekem hozzá jön az is, hogy az okostelefonjaimat 2-3 naponta töltöm mert még csak telefonálásra se használom.

Dell Precision M4600

(#13) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Csak hogy legyen egy 3. típus is. A telefonra nagyon vigyázok, üveg a kijelzőn és tok a hátulján. Nem szeretem, ha maszatos a kijelző. A laptop ezzel szemben kevésbé érdekel, a káván rendszeres vendég a kávé meg a tea, a kijelzőt csak végszükség esetén takarítom.

A napi használatú bicska rendszeresen van ápolva, elmosva csak a penge és óvatosan. Ezzel szemben a svájci bicska pengéje koszos, és nem is érdekel hogy olyan.

A szobában képes vagyok egy bizonyos ponton katonás rendet rakni, míg attól 2 méterre simán otthagyom a kuplerájt, és a földre dobott használt zoknit.

stb.

[ Szerkesztve ]

(#14) Polllen


Polllen
(PH! nagyúr)

Bútor csere nélkül túl sok mindent nem lehet ebből kihozni. Maximum egy elosztót raknék be, amit áganként lehet áramtalanítani. Mert hogy nem az én tisztem megítélni, h mi kell nekik.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#15) Kolondrum válasza Polllen (#14) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

A kép mögött egy T dugóban a T dugó felállás rejlik. :DD

Én is motorozok....

(#16) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Ami a képen a legjobban bántja a szemem, hogy a dvd szélesebb mint a videó és fölötte van, meg kellene cserélni a kettőt.

A kihuzgálom bedugdosom dolgot nettó hülyeségnek tartom.
El kell dönteni, hogy valamit használok, vagy sem, ha használom legyen bedugva folyamatosan, még akkor is, ha csak hetente egyszer. Amit meg nem azt ki lehet húzni.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#17) Sinesol válasza petipetya (#9) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Szolgáltatónál veszem mindig természetesen.

Egyébként eléggé megéri a biztosítás. Legutóbb kb 2 éves telóm beleesett a mosdóba, beázott és mivel cserélni nem tudták, beszámították utolsó listaáron. Nem kell mondanom mennyire megérte :D
Az a teló akkora kb semmit se ért az avulás miatt, de 110k-ért számitották be uj telóba, így kvázi ingyen vettem egy új G3-at.

[ Szerkesztve ]

(#18) Mennali válasza Sinesol (#17) üzenetére


Mennali
(fanatikus tag)

És mennyi volt a biztosítás 24 hónapra? Nem ingyen volt hanem részletre, előre fizetve :)

(#19) Sinesol válasza Mennali (#18) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Hát nemtom vagy 2k körül havonta, de még így is bőven megérte, hiszen kb 50-et fizettem, de 60-at ők adtak.
Nekem amúgy nagyon megéri mert ahogy mondtam használni szeretem a tárgyakat, sose tudtam/akartam vigyázni semmire. Így nincs semmi stressz ha véletlenül elejtem, elrontom és ha esetleg ellopják/elhagyom, még arra is kiterjed a biztosítás.

[ Szerkesztve ]

(#20) lkristóf


lkristóf
(senior tag)

Én is szeretek vigyázni a cuccaimra, telefonomon tok, üvegfólia, nem szeretem ha maszatos, otthon is katonás rendet tartok az asztalomon stb... Azt nem szeretem amikor valaki a laptopjára annyira akar vigyázni, hogy a kijelzőn körbe szokott ugyebár fólia lenni ami védi a kávát de, már csupa por kosz alatta/mellette és nem hajlandó leszedni róla, mert jó az úgy. Nehéz lenne hetente akár egyszer letörölni egy portörlővel, vagy mi célt szolgál azt rajtahagyni?

A képen nálad is mi célt szolgál a set-top-box körülötti műanyag? :DDD

(#21) anevemearl


anevemearl
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én érdekesen állok ehhez az egészhez...

Pl. ha használtan veszek akármit a legpedánsabb lakásból, ugyanúgy tiszta szesszel lesz ledörgölve, mintha a putriból hoztam volna el a kutya alól.

De ami egyszer bejutott ide, ott már nagyon más a helyzet. Telefont naponta törlöm át valamivel, mert a BKV csodás járművein azért csak hozzáérek ehhez-ahhoz.

Az asztalom nagyon ganés, a laptop is, mert szegénykém alapból kicsit megzúzva került ide, és piaci értéke kb. a rekesz sörén lenne, ha a küllemet nézzük, ergo addig marad, ameddig meg nem döglik, utána meg HDD, RAM ki majd go Vatera 1 forintról. Viszont van 1-2 felület amit mániákusan takarítok. Az eladó telefonokat egy cipzáros, visszazárható szövet "piperetáskában" tartom, viszont a saját cuccaim közt borzalmas az összevisszaság.

Könyvespolcon rend, de ha a könyveket megnézed, sírva fakadsz... :D

Volvo 850 - mert mindenkinek kell egy rénszarvas :D - nyolcotvenes.blog.hu - ha látni akarod, hogy újul az autó... :-)

(#22) bambano válasza Kolondrum (#11) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

minden nap mentem olyan helyre, ahol szügyig koszos lett.
minden nap elvihettem volna a labanc kútra az automata mosóba, hogy lemosassam, két rugó + fél óra.

jó volt az koszosan is.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#23) D1Rect válasza Kolondrum (#8) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Mindenre vigyázok, ésszerű kereteken belül.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#24) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

telefon / laptop: nem vigyázok rá, nincs tok.
Egyszerű, hogy miért: telefont nem tudom eladni, mert 2-3 évesen cserélem az újonnan középkategóriás androidot. Ilyenkor, hogy 3 vagy 5 ezer forintot ér... elrakom tartalékba, a még egyel korábbit meg kidobom.
Laptop: használom, amíg bírja. (jelenleg egy 8510w van) Ha véglel feladja, akkor nem fog már semmit sem érni. Ha kis baja van, akkor meg megjavítom.

A tok csak simán ocsmány minden telefonon ( nekem ), a fóliának meg nincs értelme ( számomra ). Gorilla glass nem karcolódik, ha meg törni akar attól nem véd.

...csak én vagyok helikopter?

(#25) FID


FID
(PH! addikt)

Attól ahogyan kezelem a dolgokat. Pl: Teló lakáskulcs mellett zsebben :DDD Persze van amire vigyázok.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#26) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ma lesz mit olvasni úgy látom. :C

Én is motorozok....

(#27) kstcsk


kstcsk
(tag)

Mintha magamat olvasnám. Viszont számomra a tökéletesség nagyon fárasztó dolog, ezért meg kellett tanulni mi az a határ ami még "egészséges", mi az ami nem. Ettől függetlenül még mindig lehet törekedni az általad elképzelt legjobbra, csak nem árt néha lazább "napokat" is kivenni.

(#28) Kolondrum válasza kstcsk (#27) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Pontosan fárasztó és anyagias tud lenni, de csak addig megyek még nem lesz jó. Így vagy úgy. Amúgy jó reggelt! Lassan vége a napomnak! -12 volt a rekord.

Én is motorozok....

(#29) Just_Reboot


Just_Reboot
(PH! addikt)

Jóvanazúgy'! ;]

[ Szerkesztve ]

Ha az élet szopat, akkor fogazz!

(#30) Kolondrum válasza lkristóf (#20) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Hát nem tudom, úgy gondolták az úgy jó ha fólia is rajta marad. Félreértés ne essék ez nem nálam van, távol áll tőlem az az építmény. :DD

anevemearl! Eléggé a végleteknek tűnnek ezek a dolgok. Nekem a HDD tartalma mutat kaotikus állapotokat. Több millió fájl több ezer mappában. Volt már nagytakarítás, de az is csak egy kis szeletét tette rendbe.
Amiről úgymond leveszem a kezem az igen hamar hajlamos elkallódni és elveszni a zűrzavarban.

D1Rect! Az ésszerű keret mindenkinek máshol helyezkedik el.

kmisi99! Mivel én ezt a notit újan vettem, fontosnak tartom, hogy épségben átvészelje nálam az éveket(?). Még azt a kis szövet letakarító is használom amit a billentyűzethez adtak.

FID! Igen affact kapnék már látom. Céges telót láttam így sínylődni, nem az enyém nem érdekel, de megrázó látni, hogy egy szolgálat alatt karcos lett a kijelzője.

Justreboot! Tőled sem veszek akkor semmit. :DD

Én is motorozok....

(#31) orion1025


orion1025
(őstag)

Arra még senki nem jött rá, hogy amire vigyázunk, óvjuk, bunkerba zárnánk, annak lesz legelőször baja?! Én is vigyázok a dolgaimra, szeretem az utolsó részleteket is úgy tudni, ahogy annak lennie kell, na de azért van egy határ.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#32) Kolondrum válasza orion1025 (#31) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Szerintem ez nem így van. Ha így lenne azt észrevettem volna. Amire vigyázok azok sokkal tartósabbak.

Én is motorozok....

(#33) orion1025 válasza Kolondrum (#32) üzenetére


orion1025
(őstag)

Akkor szerencsés ember vagy, de szerintem teljességgel általánosítható a kijelentésem. Amimre nem figyelek oda, pontosabban nem pátolgatom, annak semmi baja, nem amortizálódik, vagy csak minimálisan, de amit féltek, mert megszenvedtem vele, vagy ritka, na, ezek a holmik mindig valaminek áldozatul esnek. Legutóbb az E61-em esett le. Bársony "zacskóban" hordom, mert munkámból adódóan muszáj védenem valahogy, pedig utálom a tokokat, de pár hete pottyant betonra, már a tokban csúnya hangja volt, hát el is tört az antenna takaró több helyen.

De ez csak egy példa a sok közül, illetve szerencsére könnyen orvosolható otthon meglévő alkatrész miatt is, de akkor is bosszantó, mert nagy becsben van tartva mióta megvan.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#34) FID válasza orion1025 (#31) üzenetére


FID
(PH! addikt)

Ez tényleg így van! Hányszor volt már, hogy vigyáztam valamire aztán: Ohh ne! Bameg! Már megint!
Ez különösen igaz a macskaalom szedésnél mikor nem sikerül beledobni a wcbe ;]

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#35) Kolondrum válasza orion1025 (#33) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Nem jellemző.Sőt épp a telefon az a példa ahol a tok mentette meg 1x. Az a közel 1 éves megléte alatt elég jó arány.

FID! Nekünk a cicák kint laknak, esetleg napközben bejönnek. :D Ez az almosdi nem ment, nagyon nem. Ami vele járt.

Én is motorozok....

(#36) FID válasza Kolondrum (#35) üzenetére


FID
(PH! addikt)

Csak ki kell tapasztalni melyik a jó alom. Nálam bent vannak. Kitudnám engedni őket 1,5x utána már nem. Panel 5. emelet. Azt vettem alapul, hogy 9 életük van :DDD

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#37) Kolondrum válasza FID (#36) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ja értem az más. Ezek nagyon szabad életűek, nem lennének el panelban. Azt mondják van az a zselés az jó, de nem olyan áron amiért adják. Vannak limitek.

Én is motorozok....

(#38) Just_Reboot válasza Kolondrum (#30) üzenetére


Just_Reboot
(PH! addikt)

Amúgy sem adnék el neked semmit. ;] ;]:DDD

Ha az élet szopat, akkor fogazz!

(#39) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Jaj nem is írtam. Ez tanult nem megfigyelt, de tetszik.
[link]
Mi ennek a nagy hibája? Nem egyértelműen tudsz vagy meleget vagy hideget engedni. Én pl odafigyelek arra, hogy ha nem kell a meleg akkor a hideg felé fordítom és úgy nyitom meg, mert így a meleg el sem indul a csőben.
:))

Én is motorozok....

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.