Hirdetés

2022. augusztus 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) band1103


band1103
őstag

Ez igen szépre sikerült. :C Még mindig te vagy a király :R

Viszont most elmondom hogy mi az ami bekavart abban hogy megértsem a dolgokat.
Tudod, amikor nem Cuda-s drivert használtam akkor 4 ref frames-nél nagyobbal rendelkező filmet nem tudott a rendszer gyorsítani tehát nem írta ki az állapotsorba hogy (DXVA).
Miután feltettem azt a legújabb drivert amiben már van CUDA már simán vitt minden filmet majdnem függetlenül a ref frames értéktől.
Ekkor kavart be az hogy a player álapotsorában ismét megjelent a (DXVA) felírat pedig alapesetben egy 11-es ref frames-es 1080p-s film nem DXA ready. Akkor most mi van? -kérdeztem magamtól és azt hittem ezért van ez mert a CUDA kapcsolatban áll a DXVA-val. A leírásodból viszont megtanultam hogy nem ez a helyzet.

De ha a CUDA-nak semmi köze a DXVA-hoz akkor az új driverrel nem a CUDA használata miatt tudom lejátszani a 11-es filmeket hisz azt írta ki hogy megy a DXVA. Tehát a CUDA-t mégsem használja a player.

Erre rávilágított az a tény is hogy amikor szűrőknél kiiktattam az MPC(DXVA) szűrőjét, akkor az MPC(FFmpeg) kezdett dolgozni és egyből nem is írta ki lejátszás közben hogy DXVA de nem is tudta folyamatosan lejátszani a filmet és CPU terheltég 90%-ra ugrott
De ha ekkora a CPU terheltsége akkor megállapíthatjuk hogy nem ment a CUDA!

Ebből az következik hogy hiába van a driverben CUDA és hiába CUDA ready a GPU, nem fogja automatikusan használni a player hacsak nincs maga a player felkészítve a használatára.
Tehát az a kijelentésedet miszerint (XP alatt) nem kell semmi a driver-en és jól beállított MPC-HC-n kívül ahhoz hogy használjam a CUDA-t sajnos nem tudom alátámasztani tapasztalataim alapján.

Csak akkor tudom használni a CUDA_t ha a player fel van rá készítve vagy olyan codec-et használ az ember ami képes használni a CUDA-t (CoreAVC).

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#2) stevve válasza band1103 (#1) üzenetére


stevve
nagyúr

Először is köszi! :R

Azért nálam nagyobb fejek is írogatnak ide, szerintem, de jól esik a hiúságomnak kicsit amiket írtál. :B

"Tehát az a kijelentésedet miszerint (XP alatt) nem kell semmi a driver-en és jól beállított MPC-HC-n kívül ahhoz hogy használjam a CUDA-t sajnos nem tudom alátámasztani tapasztalataim alapján."

Na, akkor most én is sokat tanultam Tőled. Logikus, hiszen ahogy írtam is, a CUDA végsős soron külső programból érhető el támogatott nyelveken keresztül, így akkor valóban igaz, amit írtál, hogy a lejátszónak, codec-nek tartalmaznia kell mindenképp ezt a kiterjesztést. Köszi, hogy erre rávezettél. :K

(#3) band1103 válasza stevve (#2) üzenetére


band1103
őstag

Tehát azt mondod hogy vakok között a félszemű is király? :DDD Akkor én a vakok közé tartozom.

"...Köszi, hogy erre rávezettél..." Én örülök és köszönöm... :K

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4) stevve válasza band1103 (#3) üzenetére


stevve
nagyúr

Akkor legyünk mindketten félszeműek és akkor az már kettő. :DDD

(#5) jookomak


jookomak
őstag

Bocs, hogy ide írok, de te elég nagy szakértő vagy videolejátszásban, hátha tudsz segíteni. adott egy p4-es laptop, amin az istenért se megy a videolejátszás, ill. hang van, kép nincs. kodek-eket végigzongoráztam, klite, vagy csak ffdshow, és sima vlc player is. lehet vmi overlay-t, vagy ilyesmit kéne állítani? de hol? win-ben, vagy a lejátszóban?

(#6) stevve válasza jookomak (#5) üzenetére


stevve
nagyúr

Milyen oprendszeren? XP-n? Ha nem megy úgy, hogy a Win új és K-lite van fent (codec pack ugyan, de azzal biztosan mennie kellene), akkor ott valami más gond van. Minden filmnél ilyen? Régen használtam már XP-t, de ilyet még nem láttam, ha volt fent jó codec. :F MPC-HC-t is kipróbáltad?

(#7) band1103 válasza jookomak (#5) üzenetére


band1103
őstag

Minden filmnél ez van? Úgy értem avi, mkv,wmv,mpg-nél is ez a helyzet?

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#8) jookomak válasza band1103 (#7) üzenetére


jookomak
őstag

xp volt amúgy, de közbe megoldódott, állítólag nokia szoftverrel akadt össze. köszi a segítséget :R

(#9) stevve


stevve
nagyúr

Idő közben találtam rá, hogy a win7-ben már DXVA-HD az API neve és talán 1-2 interfész neve is módosult, de a származtatásuk, működésük nem, úgyhogy csak a nevek módosultak némileg.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.